ROGOELIKES paling apik ing PC, ngalih, PlayStation, Xbox, lan liya – Polygon, game roguelike sing paling apik – Ign

Game roguelike paling apik

Contents

Binding isaak Apa cidra roguelike sing tugas sing sampeyan kanthi nembak liwat guo sing digawe kanthi procedorally. Nalika kaya game liyane, iki minangka salah sawijining upaya modern sing populer kanggo ngenalake … uga, kabeh deskriptor kasebut! Mesthi ana rogueliks sing luwih apik ing dekade wiwit wiwitane diluncurake, nanging isih akeh, nggawe Ishak ora mung klasik, nanging sing tahan kanggo pemandangan kasebut.

21 roguelikes paling apik

Alucard, Sirlized, lan Simon Belmont ing sel mati: Bali menyang Castlevania

Crita iki minangka bagean saka klompok crita sing diarani Apa sing bakal diputer

Akeh game gedhe. Liyane ora telas. Sawetara macem-macem apik banget, dheweke ngulu feed warta kita. Mangkene apa poligon sing bakal dimainake: Kita nggabungake game sing paling apik, paling inovatif, lan paling nyenengake ing saben platform, dadi sampeyan bisa nggunakake kurang wektu, lan luwih akeh muter.

Allure Roguelike adol dhewe: Pengulangan lan Tantalizing Muga-muga bisa jangkoan sampeyan, apa amarga alat anyar sampeyan wis nglumpukake, katrampilan anyar sing sampeyan wis dikembangake, utawa luwih akeh sukses tinimbang sing terakhir. Roguelike angel mandheg muter amarga luwih asring tinimbang ora, sampeyan bisa nambah sawetara cara.

Sanajan roguelikes ‘mundhak popularitas isih ana fenomena sing anyar, sejarah kasebut wiwit luwih saka 40 taun – wiwit taun 1980, dadi pas, yaiku nalika Rogue Sijine “rogue” ing roguelike. Sing akeh rogues.

Isih, iku mung ing dekade pungkasan utawa supaya rogueliks mlebu ing ide utama. Dheweke wis dadi trendi, sejatine aspek dandan saiki asring katon ing upaya AAA AAA, saka mekanika kaya Permadeath, kanggo mbangun macem-macem ing etos desain. Neraka, salah sawijining game paling apik 2021 yaiku rogolelike saka studio partai Pesta Pesta Pesta. Iki wis nyebabake jenuh jenuh ing pasar, ing endi asring angel ngerti game sing ana ing antarane atusan sampeyan. Yaiku ing ngendi kita mlebu.

Saka rompet sing kuat liwat istana sing berlukir vampire, kanggo nyingkirake tarat ing tartarus, kanthi ati-ati misi pembunuhan sing direncanakake nanging kanthi cepet ing saindenging jagad, iki minangka rogueliks sing paling apik kanggo sampeyan.

Sel mati: Bali menyang Castlevania

Whip beheaded cabuk panyalib ing pamulangan benteng ing sel sing mati ing sel mati: bali menyang Castlevania

Ora ana dhaptar roguelike sing paling apik bakal rampung tanpa Sel-sel mati, salah sawijining game sing paling murni lan paling populer sing paling murni Rogue. Makaryakke ing soer freeneticism, kanthi saben mlumpat lan jab krasa taktik nanging ora pati jelas.

Bagean gedhe saka Sel mati ‘ banding minangka kemampuan kanggo nyampur macem-macem pengaruh kanggo rumus unik dhewe. Nalika fungsi roguelike, dicithak pola metridvania lan nyilih saka game angel sing terigious, yaiku seri jiwane jiwa. Iki dudu statement sing ngeculke kanthi cara sing paling mbandhingake Sel-sel mati mulang sampeyan supaya intuit tingkah mungsuh nganti tekan titik sing sampeyan bisa antisipasi lan pungkasane foil. Iki minangka game sing marem banget kanggo sinau, lan luwih becik pujian sing asring diwenehake.

Saiki, nem taun sawise diluncurake, kembar gerakan pangembang wis ngeculake dlc kaping papat, Bali menyang Castlevania. Iki nyegerake larik senjata sing gedhe banget kanthi alat langsung saka seri ikonik konami, kalebu whip, salib, lan granat banyu suci. Uga nggawa Veteran Veteran sing dibunuh lan richter Belmont, Maria Renard, lan Alucard, bebarengan karo biomes Gotik anyar lan sumpah mengsah cilik lan penjahat utama. DLC iki minangka akeh ode menyang endlevania sing apik amarga minangka pangeling saka Sel-sel mati‘Tetep kekuwatan. Apa sing ora nyenengake, nyenengake. -Cian Maher lan Mike Mahardy

Sel-sel mati kasedhiya ing Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, lan Windows PC.

World World of Assassination

Hitman 2 - Agen 47 Dikirim ing cedhak Bushes

Yen ana seri sing dicelupake karo roguelike sing ora ana gandhengane, iku trilogi hitman iional (saiki diarani sacara kolektif World World of Assassination). Pengulangan kasebut ana ing jero papan sing digawe kanthi pakar, kanthi macem-macem alat, lan nyamar kanggo mbantu ngilangi target kanthi kreatif, sadurunge ngeculake maneh kanthi lengkap karo kabeh pengetahuan anyar Sampeyan wis entuk.

Nanging ing endi game dhasar mung nyawang kanthi acak kasebut ing genre rogoelike, mode Freelancer anyar ngrampungake kanthi lengkap. Item Shift ngubengi peta, senjata ngganti tangan, nyamar jarang ing jangka pungkasan – sanajan pangowahan target target. Misi sampeyan kanggo njupuk papat pamimpin sindikat ing macem-macem lokasi ing macem-macem rencana sing apik amarga akibat pungkasan menit. Sampeyan bisa mbangun koleksi gaman saveehouse ing saben mlaku, nanging kaya ngono ing genre rogoleelike, kemungkinan gagal. World World of AssassinationModelitas freelance ora mung corak anyar sing paling apik ing sawetara game sing paling apik ing dekade pungkasan – iku salah sawijining rogoliks sing paling apik ing sisih tengen dhewe. -Mike mahardy

Modelitas Freelancer Hitman ndadekake salah sawijining roguelikes sing paling apik

World World of Assassination kasedhiya ing PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One, lan Xbox Series X.

Dust & Neon

Karakter pamuter njupuk tutup ing balkon nalika petugas ruangan njero ruangan ing bledug & Neon

Dust & NeonEstetika bisa uga rada kenal, nanging shootout West West futuristik iki dibedakake karo urutane critane critane sing luwih akeh tinimbang sing katon borderlands. Pemain entuk penembake ndhuwur kanthi siji tweak gedhe kanggo rumus – reload saben gegaman sampeyan, masing-masing – lan sawetara pertemuan sing dhuwur sing bisa lolos luwih nyenengake.

Ing njaba kutha hantu futuristik, depot rute, saloons, corrals, lan shoatout liyane, pemain ora mung corak bedane antarane nakallite lan roguekaya, dheweke entuk gabungan konsep. Apa dheweke kudu mati, bedhil bakal urip maneh karo kemajuan karakter sing utuh (roguelite).

Nanging dheweke bakal kelangan kabeh gaman sing dibangun sajrone roto (roguelike). Iki minangka pengalaman sing cedhak karo Permadeath sing bakal sampeyan seneng, utamane nalika siji misi pungkasan sing dijupuk sadurunge ngencengi salah siji saka limang bos dadi salah. -Wenehi apik

Borderlands pengin duwe pengalaman sing cedhak karo Rogouelike iki

Dust & Neon kasedhiya ing saklar Android, Nintendo, lan Windows PC.

Wangsul

Overlay overlay sing bali

Kita jenis manja WangsulGabung ing dhaptar iki, supaya bisa digunakake kanggo nyepak barang-barang. Sadurunge dikenal game kaya Resogun lan Nex Machina, Omah omah wis mesthi dadi studio kanthi kultus ing ngisor iki, nanging durung mesthi dadi jeneng kluwarga. Sing kabeh diganti Wangsul.

Setel ing planet atropos, Wangsul Panggonan ing boots ruang astronot Selene Vassos, sing wis nemokake dheweke dikunci ing daur ulang wektu sing aneh sing nyegah dheweke tetep mati. Iki penembake wong katelu sing tantangan sing brutal sing ditanduri banget menyang sisih desain roguelike, saengga ora kanggo sing ora dianggep. Yen unsur roguelikes sing paling disenengi yaiku langit-ati sing dhuwur, Wangsul kudu nembak menyang ndhuwur dhaptar sampeyan. Yen ora, bisa uga paling apik kanggo menehi Miss.

Returnal minangka semedi sing ora sabar ora nyerah

Wangsul kasedhiya ing PlayStation 5.

Warisan Rogue 2

Potret layar perang boss ing warisan rogue 2

Nalika Warisan Rogue wis populer ing bunderan roguelike meh sawetara dekade, sequel sing akeh banget banjur ditabuh ing seri kasebut menyang dhuwur anyar nalika diluncurake ing awal 2022. Game pisanan apik – sing nomer loro luwih apik.

Warisan Rogue 2 yaiku platform gaya metroidvania sing tugas sampeyan karo plancongan sing digawe kanthi proseciterated, kaya kasus rogelike sing berorientasi tumindak. Apa sing digawe game iki yaiku kepiye desain level, bentuk lan struktur metronata kanthi apik kanthi tliti kanthi tliti sing ora bisa dibayar.

Sampeyan bisa uga kudu nyebutake, yen sampeyan dadi pedant, Warisan Rogue 2 – Uga sawetara game liyane ing dhaptar iki – teknis a roguelite, beda karo rogelike. Iki amarga kemampuan nggunakake mata uang kanggo tuku upgrade permanen nggambarake proses, beda karo saben siji sing meksa sampeyan miwiti saka nol sing mutlak.

Nanging hey, isih beda-beda inspirasi dening Rogue, Tengen? Dadi sing peduli?

Warisan Rogue 2 Review: Roguelike REPlayable

Warisan Rogue 2 kasedhiya ing Windows PC, Xbox One, lan Xbox Serion X.

SpelukKY 2

Watak nitih kalkun ing Speluky 2

Kaya Warisan Rogue, Spelukky Miwiti kuwat nanging adoh banget ing njaba sing nomer loro. Iki minangka platform liyane sing bisa ngatasi desain tingkat ing ndhuwur kabeh, kanthi saben seri guwa sing digawe kanthi apik kanggo nggawe kasus sing luwih apik kanggo spelunking luwih lanjut.

Perlu dicathet yen SpelukKY 2 Mesthi kuwat tinimbang penggemar sing asli, Avid Roguelike sing ora kudu nglirwakake sing terakhir. Sing pertama Spelukky ana pelopor saka desain roguelire kontemporer, lan ing tanggung jawab kanggo miwiti genre’s Renaissance sajrone dasawarsa kepungkur. Yen sampeyan kepengin weruh sejarah roguelike nanging ora sabar kanggo sawetara barang sing luwih nyata, Spelukky nawakake papan sing apik kanggo diwiwiti. Banjur sampeyan bisa pindhah menyang SpelukKY 2, lan seneng pasangan minangka salah sawijining diorama nampilake sepira kemajuan sing digawe ing genre sajrone 15 taun kepungkur.

Spelunky 2 review: kasampurnan

SpelukKY 2 kasedhiya ing PC Windows, PlayStation 4, Xbox One, Xbox seri X, lan Nintendo Switch.

Risiko udan 2

Résiko udan 2 karakter ditutupi abang njupuk cacing magma

Suit liyane! (Paling pungkasan, kita janji.) Risiko udan 2 Apa penembake wong katelu sing asring dianggep minangka salah sawijining rogueliks sing paling gedhe, lan kanthi alesan sing apik. Struktur Octane, Run-‘n’-bedhane kanthi sampurna kanggo loro-lorone rogueliks ‘. Iku uga dhasar ing Mario 64 saka roguelikes.

Salah sawijining perkara sing paling apik Risiko udan 2 Apa iku ndhukung Co-OP, sing minangka unsur sing ora disenengi saka desain roguelike. Siji-sijine sing luwih apik tinimbang ngalami “mung siji liyane!”Ngalami karo kanca – utamane nalika ngomong kanca yaiku sing mbantu sampeyan uwal saka planet sing arep mateni sampeyan.

Rungokake Aku Metu: Résiko Udan 2 yaiku Mario 64 saka Roguelikes

Risiko udan 2 kasedhiya ing PC Windows, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, lan Google Stadia.

Inscripption

Cara Nggawe Serigala ing Inskripsi

Inscripption yaiku amalgam aneh saka pirang-pirang perkara, lan kabeh padha apik banget. Kanggo ngomong babagan dawa mung cara sing tepat kanggo ngobrol babagan iki, sanajan kanggo tujuan tunggal nyengkuyung sampeyan kanggo mainake, kita mung bakal nyetel panggung.

Sepisanan, Inscripption bisa uga katon kaya sing wis dikembangake kanthi edegan. Nanging, uga kalebu nggabungake cuplikan, fungsi minangka jinis ARG, ngenalake macem-macem teka-teki sing operate ing njaba game properti properti, lan liya-liyane. Iku jinis game sing sampeyan ora bakal bisa ngerti nganti sampeyan nyoba kanggo sampeyan – nanging kita janji yen sampeyan kudu. Yen sampeyan kepengin weruh macem-macem bentuk lan mbentuk Roguelikes bisa njupuk, iku kudu dimainake. Lan iku ora kanggo nyebut kasunyatan kasebut minangka game paling apik polygon saka 2021.

Napa Inscripption minangka game paling apik kanggo 2021

Inscripption kasedhiya ing Windows PC, Mac, lan Linux.

Ketik GUNGEON

Saiki dianggep minangka klasik, Ketik GUNGEON minangka penembake nerbul-naput-nerbel-nernetik-neraka sing nggunakake general prosedur lan macem-macem mbangun tikel kaping pindho minangka rogolelike. Uga duwe macem-macem karakter sing bisa dimainake, duweni secara harfiah Atusan saka gaman kanggo milih lan eksperimen, nggawe penguasaan game iki tegese kanggo ngrampungake.

Premis Game yaiku cara liwat gungeon titular, ngalahake mungsuh lan ngempalaken rampokan minangka kesulitan kanthi cepet. Nalika prasaja ing teori, kaya – kaya akeh rogolelike – angel banget ing eksekusi.

Lebokake Dungeon teka kanggo ngalih Nintendo

Ketik GUNGEON kasedhiya ing Windows PC, Mac, Linux, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, lan Google Stadia.

Dungeon paling peteng

Screenshot sing paling peteng Dungeon 1920

Iku peteng, lan entuk dungeon. Apa sing ora disenengi?

Dungeon paling peteng nggawa kompleksitas banget kanggo fungsi inti saka roguelikes. Tinimbang ngontrol siji karakter sekaligus, tugas sampeyan kanthi ngatur ekspedisi, sing dikirimake perusahaan sing dikirim kanggo nyelidiki aneh lan serius medeni sing nggegirisi ing ngisor omah gedhong gotik.

Uga duwe kelas lan set skill dhewe, saben pahlawan kena pengaruh masyarakat kanthi stres, sing nggawe partai kanthi sacara sacara sacara sacara sregep nuntut kanthi nambah level mikrosagement. Yen sampeyan kepengin weruh, terusan uga kasedhiya ing Akses Awal lan dijadwal kanggo diluncurake kanthi wiwitan 2023.

Kepiye cara mati kanthi cara sing tepat ing kunjara sing paling peteng

Dungeon paling peteng kasedhiya ing Windows PC, Mac, Linux, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, lan iOS.

Dicey Dungeons

Layar pilihan karakter DASEY Dungeons

Semono uga konsep sing paling unik ing dhaptar iki – game aneh nuduhake saben kontestan ora sengaja diowahi dadi salah sawijining sawetara dadu sing dikirim Dicey Dungeons minangka builder dek roguelike sing angel banget sing ndadekake kabeh jinis pilihan desain sing apik banget.

Loop game inti kalebu ngempalaken kertu lan nggunakake dadu kanggo ngaktifake dheweke ing pertempuran. Nanging, muter Dicey Dungeons Uga nuntut pangerten babagan game. Sawise nguwasani dhasar, sampeyan bakal diundang eksprimen karo tingkat sing digawe saka buntut, sing diarani “episode,” sing duwe tantangan gondho dhewe: kesehatan sampeyan terus maju, utawa sampeyan dikutuk saka entuk Go, kanggo jeneng pasangan. Saben-saben sampeyan ngrampungake teka-teki ing Dicey Dungeons, Ganjaran sampeyan … teka-teki sing luwih angel. Iku angel nanging marem mung cara sing paling apik.

Dungeon dicey nambah daya tarik sing dibutuhake kanggo roguelikes deckbuilding

Dicey Dungeons kasedhiya ing Windows PC, Mac, Linux, Xbox One, Xbox Serion X, Nintendo Switch, iOS, lan Android.

Gwent: Mage Rogue

Gwent: Screenshot Rogue Mage

Sapa wae sing duwe kesenengan muter Witcher 3 bakal wis kenal karo Gwent, Game kertu paling populer bawana. Dadi populer, nyatane, manawa CD Projekt Red mutusake kanggo menehi game dhewe – sing ora ironane ora populer banget.

Untunge, Gwent entuk perpaduan sing nggumunake kanthi ekspansi pisanan, Mage rogue. Iki minangka crita siji-pamuter sing bisa nggambarake bangunan dek game dhasar kanggo pengalaman rogoleelike, kanthi dramatis ing proses kasebut. Wong asring sambat manawa ora cukup game Witcher, sanajan kasunyatane Witcher, Witcher 2, lan Dhampar kabeh apik banget. (Keluhan bakal luwih jujur ​​yen “ora cukup Witcher 3s.”) Ayo Mage rogue dadi bantahan sing pungkasane mbebasake kritik sing sepisan lan kanggo kabeh.

Gwent: Game Kartu Witcher entuk overhaul gedhe

Gwent: Mage Rogue kasedhiya ing Windows PC, Mac, iOS, lan Android.

Sepur Monster

Perang ing Sepur Monster

Kabeh wong ngomong Mateni spire – sing, alat spoiler, uga ana ing dhaptar iki – nanging kanthi cara, Sepur Monster yaiku builder dek unggul. Ora ono gayane kaya Mateni spire, uga ora kaya olahan, nanging mekanik vertikal kasebut ngenalake macem-macem permutations lan kombinasi sing asring ngrancang pamindhahan sampeyan terus – kanthi cara sing apik, mesthi wae. Game video mesthine bisa nyenengake.

Sepur Monster Uga ngidini sampeyan nggabungake fraksi beda kanthi dramatis, sing nambah macem-macem kesempatan kanggo pemain sing wis nguwasani dhasar. Ora duwe estetika sing paling apik, lan tantangan bisa uga asring rumangsa … sawenang, dadi loman. Ing babagan potensial bangunan dek mentah, sanajan? Gampang salah sawijining game paling apik ing pasar. Kasunyatan manawa tantangan saben dinane isih aktif nyoba atusan, yen ora ewu, wong iku prajanjen.

Sepur Monster pantes urip kaping pindho ing saklar

Sepur Monster kasedhiya ing PC Windows, Xbox One, lan Ngalih Nintendo.

Menyang pelanggaran

Kutha Wolung Wolung Wolung Yen menyang Pertempuran Pelanggaran Muter bakal kalebu jubin sing rata, kutha lan fitur banyu uga gunung

Menyang pelanggaran beda karo game liyane ing dhaptar iki utamane minangka game strategi adhedhasar giliran – isih ora ana rogolelike, nanging.

Objektif game yaiku nglindhungi peradaban saka spesies Kaiju sing nggunakake mechs kuat. Iki muter liwat tempur basis Grid, sing nggabungake manajemen mobilitas uga tumindak standar. Keanggunan lan kesederhanaan saka Menyang pelanggaran Allow bisa nyedhaki tanpa kompromi ambane strategis, nggawe titik entri sing sampurna kanggo nggatekake roguelike-kaya – utawa rogueliker. Iki uga kasedhiya liwat game Netflix saiki, sing ngowahi telpon dadi trep * Menyang pelanggaran Mesin.

Menyang pelanggaran ora kurang tantangan tinimbang FTL, nanging kurang ngukum

Menyang pelanggaran kasedhiya ing Windows PC, Mac, Nintendo Switch, iOS, lan Android.

Binding isaak

Pertempuran ing bekaran rereget ing binding Iskak: PLUS

Umume para penggemar roguelike bisa uga wis rampung wektu Binding isaak, Nanging yen sampeyan anyar kanggo genre kasebut, iku bagean penting saka sejarah sing ora kudu diluncurake. Iku adil ujar yen kita ora bakal ana ing ngendi kita saiki tanpa Iskak lan nangis.

Binding isaak Apa cidra roguelike sing tugas sing sampeyan kanthi nembak liwat guo sing digawe kanthi procedorally. Nalika kaya game liyane, iki minangka salah sawijining upaya modern sing populer kanggo ngenalake … uga, kabeh deskriptor kasebut! Mesthi ana rogueliks sing luwih apik ing dekade wiwit wiwitane diluncurake, nanging isih akeh, nggawe Iskak ora mung klasik, nanging sing tahan kanggo pemandangan kasebut.

Kepungkur, saiki, lan masa depan saka Iskak

Binding isaak kasedhiya ing Windows PC, Mac, lan Linux. Binding Ishak: Rebirth kasedhiya ing Windows PC, Mac, Linux, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, lan Nintendo Switch.

Prey: Mooncrash

Karakter kasebut nyembah bedhil ing mangsa: Mooncrash

Iki diakoni minangka salah sawijining pilihan aneh, amarga sacara teknis DLC kanggo sim immersive sing didorong crita. Nanging alesan aku wis diresmikake Mangsa kanggo nyoba metu Bulan Amarga amarga secara harfiah diterangake kanggo aku minangka “Mangsa roguelike.”Gagal kabeh logika liyane, sing mbenerake posisi ing dhaptar iki.

Ing kabeh serius, Bulan Apa fungsi roguelike sing nawakake variabel sing dhuwur, bisa ngreset peta, lan ilang kemampuane sawise mati. Uga entuk manfaat ditambahake saka bagean saka Mangsa, Salah sawijining game paling gedhe saka dekade kepungkur, dikembangake dening salah sawijining studio paling gedhe ing kabeh wektu. Yen ora adol sampeyan, ora ana sing bakal.

Napa mangsa yaiku MyGON # 7 Game 2017

Prey: Mooncrash kasedhiya ing PC Windows, PlayStation 4, lan Xbox siji.

FTL: Luwih cepet tinimbang cahya

Ringkesan Kapal ing FTL: Luwih cepet tinimbang cahya

FTL minangka titan ing pemandangan roguelike, amarga wis popularitas gedhe kanggo dekade sakabehe. Minangka gaweyan pisanan sing diprodhuksi dening Game Subset – sing luwih dikenal kanggo sing kasebut Menyang pelanggaran – lan mulane bagean kritis saka loro-loro sing mbuktekake pangembang bisa ngrampungake slope sing apik banget.

Padha karo Menyang pelanggaran, FTL minangka salah sawijining game sing ora seragam ing dhaptar iki, mula iku sejatine … mung babar pisan. Sampeyan ditugasake karo kapal angkasa saka tampilan ndhuwur, supaya njaga tingkat oksigen kanggo mindhah kekuwatan ing tameng, lan macem-macem sistem liyane. Dolar Gameologi inti kalebu bajak langkung Spasi, njupuk liwat Beacon, Njelajah Galaxy, lan liya-liyane. Lan, jelas, yen sampeyan mati, kemajuan sampeyan ilang. Iku banget tegang, nanging minangka bagean utama pesona, lan kenapa isih ana salah sawijining rogelikes sing paling apik.

FTL: Luwih cepet tinimbang Review Cahya: Pati ing Speed ​​Warp

FTL: Luwih cepet tinimbang cahya kasedhiya ing Windows PC, Mac, Linux, lan iOS.

Mateni spire

A kertu ngirim serangan kilat ing mateni spire

Iki ora bisa teka amarga ora ana sing kasebut sadurunge, nanging Mateni spire minangka bagean penting saka koleksi roguelike sing curated. Kasedhiya tanggung jawab kanggo uptick lan popularitas sing cocog karo Roguelike sajrone telung taun kepungkur, lan wiwit dadi pokok saka genre kasebut.

Umume dek roguelike sing wis metu wiwit Mateni spire wis dipeksa nyimpang kanthi cara sing luwih jelas – maneh, mung katon kepiye aneh Inscripption yaiku. Akibaté, bisa uga katon rada prasaja dibandhingake karo judhul sing luwih anyar. Nanging prasaja pancen apik. Makane Mateni spire isih game gedung rogeltessential, lan sebabe pratelan kasebut bakal tetep bener ora ketompo wae game sing tindakake tangi.

Slay Spire Review: Game favoritku kanggo ilang

Mateni spire kasedhiya ing Windows PC, Mac, Linux, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS, lan Android.

Pahlawan loop

Donya sing digawe ing pahlawan loop

Pahlawan loop isih tabrakan genes ganjil saka genres sing dadi sing asli lan ora pati jelas yen sampeyan ndeleng muter.

Ing Nilai Wajah, sampeyan mlaku pahlawan ing sekitar daur ulang. Mung gelung. Path sing mung nuntun maneh. Nanging nalika sampeyan nglampahi wektu Pahlawan loop, Sampeyan bakal miwiti ngerteni kabeh intrik: iku nggabungake bangunan; Kalebet pengaruh saka bangunan lan sims manajemen; Ana katrampilan lan stat.

Ora ana sing kudu ditindakake, paling ora ing teori – rame banget, ana kakehan konflik. Nanging piye wae Pahlawan loop banget kohesive, lan alon-alon nanging mesthi nggawe kasus kanggo awake dhewe minangka salah sawijining roguelikes sing paling apik. Sawise sampeyan gabung karo gelung, angel banget yen neraka ninggalake.

Tips lan Pandu Loop Hero

Pahlawan loop kasedhiya ing Windows PC, Mac, Linux, lan Nintendo Switch.

Vampire slamet

Mungsuh grapukan karakter pamuter ing vampire slamet

Nalika 2022 durung dadi taun sing paling nyenengake kanggo Blockbusters AAA, duwe hadiah turu sing apik, yaiku salah sawijining sing apik banget Vampire slamet.

Mangkat gaya seni minimalis, skema kontrol winates, lan desain mob sing apik banget, sampeyan bakal ngapura amarga mikir Vampire slamet iku rada mboseni. Nanging, ing ngisor kabeh kekacauan yaiku gelar kerumitan sing nggawe apa sing dadi keprungu rogloelike: cedhak karo repetir.

Saka wit-witan kanggo wit-witan kanggo wong lanang aneh sing ngelek-ngelek-ngelek-ngelek-elek bawang putih ing ndhuwur sirahe, saben siji Vampire slamet Rasa sepisanan sampeyan wis nate main, kajaba kepiye sampeyan wis entuk kawruh intim babagan trik lan seni sing paling peteng. Iki minangka salah sawijining game paling apik ing taun 2022, lan wis dadi calon kanggo salah sawijining rogueliks sing paling apik sing wis kita lakoni.

Vampire sing slamet bisa uga sedina mangkono sajarah Hades lan Roguelike

Vampire slamet kasedhiya ing Windows PC lan Mac.

Hades

Pandhuan Tinents, Zagreus

Minangka judhul kasebut bisa tanggung jawab kenapa dhaptar iki wis ana, Hades bledosan menyang pemandangan ing pungkasan taun 2020 kanthi energi saka demigod sing paling apik. Iku alesan utama “roguelike” lunga saka istilah sing relatif nicol kanggo salah sawijining genre sing paling akeh digoleki ing sekitar kutha. Neraka, iku dadi game video pertama ing sejarah kanggo menang penghargaan Hugo – Zag lan Crew Chthonic mung apik.

Dikembangake kanthi game supergantasi, Hades Campuran struktur narasi sing asale saka novel visual kanthi pertempuran templat lan octane dhuwur-octane nggawe eksperimen sing paling apik – utawa, ing kasus iki, The roguelike paling apik. Minangka denizens saka Hades kamungkinan wis ngerti saiki, sanalika sampeyan wis aktif ing Tartarus, ora ana uwal.

Sampeyan muter Hades lan sampeyan dadi rogueliker. Iku prasaja.

Napa Hades minangka game paling apik kanggo 2020

Hades kasedhiya ing Windows PC, Mac, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, lan Nintendo Switch.

Ndhaptar cathetan patch buletin

Pinggir saben minggu paling apik saka Polygon

Game roguelike paling apik

Koleksi roguelike paling apik, Roguelite, lan “Game kaya Rogue”

Game roguelike paling apik - IGN image

Dianyari: 17 Desember 2021 9:15 PM
Dikirim: Mei 27, 2021 6:00 PM

Takon telung penggemar game video sing beda kanggo netepake “roguelike”, lan kemungkinan, sampeyan bisa uga entuk telung tanggapan sing beda banget: siji bisa uga “Oh ya, sing kaya game sing seksi!”Liyane bisa mbales” ora, wong bodho, Hades minangka rogue-lite. A roguelike minangka game kaya spelukky.”Lan liyane bisa uga milih tangane ing meja lan bengok,” sebab kenapa dheweke diarani rogue. Ora ana game sing cocog karo roguelikes!”

10 game roguelike paling apik

10. Ketik Gungeon mlebu ing Gungeon bisa uga ing nomer sepuluh ing dhaptar kita, nanging nomer sepuluh kanthi peluru! Utawa sewu. Neraka Neraka Top-Down iki saka DodgeLike iki saka Dodge karakter seni piksel sing ana ing kamar nambahi kanthi angel - sacara epik sing ora bisa nampa piwulang sing paling gedhe. Kanggo nglakoni, dheweke bakal ngumpulake macem-macem bedhil sing beda-beda, lan armory yaiku game iki sing sumunar. Aja sadurunge duwe game, dadi bedhil, kanthi konsep kabeh gungeon sing digawa menyang tingkat detail sing ora bisa kita pikirake. Kaya kabeh roguelikes sing paling apik, saben mlayu ngrasa beda, amarga akeh bedhil sing beda-beda kanthi dhasar ngganti cara sing sampeyan lakoni, lan ana luwih akeh tinimbang sampeyan bisa goyangake. Antarane gamelan neraka plancongan sing apik banget, plethora gaman, lan puluhan referensi cheeky lan endhog Paskah, ketik gungeon luwih saka dhaptar roguelikes sing paling apik

9. Menyang nglanggar FTL menyang FTL saka game subset pangembang ora mabur kaya ing daftar iki amarga sadurunge pelanggaran, nanging menyang pelanggaran kasebut ora ana salah sawijining rogueliks sing paling cerdas lan strategis. Rasa khusus kanggo taktik perjalanan duwe macem-macem kaya game catur sing ati-ati tinimbang warzone hardting - mung kabeh potongan catur sing diganti karo kutha sing ngrusak ancaman Kaiju. Saben pertemuan mung bisa dadi sakepel giliran dawa, nanging jumlah pilihan sing sampeyan alami sajrone giliran kasebut staggering. Mungsuh sing ora cocog lan ora bisa ngrusak lan ngilangi sampeyan, meksa sampeyan ngrancang luwih akeh supaya bisa ngrampungake apa sing ditindakake saiki lan apa sing bisa ditindakake. Sinau yen ambane ora bisa ditindakake, utamane amarga sampeyan bakal ngerti nalika ngurbanake pajak roket bisa uga lara nalika ora suwe. Menyang pelanggaran minangka roguelike strategi sing dikempalken kanthi pilihan sing angel, nanging uga sing isih bisa ngrasakake hadiah manis kanggo nggawe dheweke bener

8. Warisan Rogue sadurunge taun 2013, ora ana sing bisa ngira yen genre rogoelike bakal snuggly kanthi gaya desain metlordasia, nanging warisan rogo terbuka kanthi nambah kemajuan sing ditindakake Kanggo mbukak, ngidini pemain nambah keterampilan sing diasilake kanthi bola-bali, kanthi upgrade statis, potongan anyar, lan kabisan anyar sing bisa digunakake kanggo umume biomes sing luwih akeh. Iki kabukten cukup groundbreaking, lan bakal dadi pirang-pirang game liyane ing genre kasebut, sawetara uga bisa tatu ing dhaptar iki, uga bakal nambah game. Loro saka pengaruh, Warisan Rogue uga mung dadi game sing apik, kanthi campuran sing nyenengake, campuran sing apik banget kanggo tantangan nerder hellum amarga tantangan platform sing angel, lan generasi prosverter sing gampang digawe ora bisa dirasakake? Waca rangkeng- 7. Nethack Nethack bisa dadi game PC sing paling jero. Swara kaya hiperbola? Coba elinga luwih saka 1000 cara kanggo mati, amarga petrified nalika ngelek-bungkus kokang, kanggo nglelebke (iku crita sing dawa). Tanpa mesin grafis kanggo kuwatir, pemain Nethack mung diwatesi kanthi imajinasi kanggo ngatasi masalah. Kuwatir babagan belut nyeret sampeyan menyang banyu? Cukup grease waja, utawa bisa uga teleport belang nganti garing, utawa nyandhang ambegan ajaib. Menang ora akeh sing njelajah akeh sistem, akeh sistem. Nethack minangka turunan langsung saka nakal, lan nahan aturan dhasar sing padha, nanging 30 taun pembangunan wis digawe adoh banget, luwih kompleks. Bisa uga ekspresi utama tradisional 6. Sel-sel mati bisa menehi filsafat 5. FTL minangka salah sawijining kapten spi-fi sing paling gedhe sadurunge ujar,

Kabeh mau kanggo ngomong, manawa iki minangka jinis sing duwe definisi sing panas banget, yaiku kenapa nggawe dhaptar paling apik 10 rogelike sing paling apik, nanging kita rumangsa isih bisa ditindakake amarga dolanan kasebut jujur ​​ing antarane paling pengaruh sawetara dekade kepungkur. Dadi, kita bakal nggampangake definisi kanthi gampang:

Game sing nampilake loro generasi prosedur lan Permadeath minangka unsur inti gamelan (yaiku: ora mung mode sing sampeyan duwe pilihan kanggo mundur utawa mateni.)

Dadi, apa roguelike, roguelite, utawa “game kaya rogue,” kita mung bakal nyirami kabeh kanggo pilihan 10 paling apik ing kabeh rumpelike.