Kapan dinosaurus urip? Kèndêl ingsun | Museum Sejarah Alam, Identifikasi Dinosaurus: Temokake dinosaurus kanthi karakteristik

Identifikasi dinosaurus: Temokake dinosaurus kanthi karakteristik

Contents

Ornithischians uga duwe untu, sing digunakake kanggo nggiling godhong-godhongan enom sing wis diremehake karo cucuk.

Kapan dinosaurus urip?

Jelajahi umur dinosaurus. .

Dinosaurus non-manuk urip ing antarane 245 lan 66 yuta taun kepungkur, ing wektu sing dikenal minangka jaman Mesozoik. Iki akeh pirang-pirang yuta taun sadurunge manungsa modern pisanan, Homo sapiens, muncul.

Ilmuwan dibagi era mesozoic dadi telung wektu: triassik, jurassic lan cretaceous. Sajrone jaman iki, tanah mboko sithik pisah saka siji supercontinent dadi sing luwih cilik. Pangowahan sing ana gandhengane ing iklim lan vegetasi sing kena pengaruh ing dinosaurus berkembang.

Periode Triassik (252 nganti 2017 yuta taun kepungkur)

Kabeh bawana sajrone wektu triassic minangka bagean saka massa tanah siji sing diarani pangaa. Iki tegese beda karo kewan utawa tanduran sing ditemokake ing wilayah sing beda.

Iklim triassik cukup panas lan garing, lan akeh sing ditutupi gurun gedhe. Boten kados dina iki, ora ana tutup es kutub.

Fragmen Fosil saka Nyasasaurus, Dinosaurus Pisanan

Yaiku ing lingkungan iki, reptilis dikenal minangka dinosaurus pisanan berkembang. Reptilia cenderung ngrembaka panas nalika kulit kurang potoro tinimbang, umpamane, kulit mamalia, saengga ilang banyu ing panas. .

Menyang mburi triassik, seri lindhu lan jeblugan gunung berapi gedhe nyebabake pangea alon-alon mudhun dadi loro. Iki minangka kelairan Samudra Atlantik Lor.

Periode Jurassic (201 nganti 145 yuta taun kepungkur)

Ing pungkasan wektu triassik ana punah massa, panyebab sing isih debat. Akeh kewan-kewan tanah sing gedhe banget dibuwang nanging dinosaurus slamet kasebut, menehi kesempatan kanggo mekar dadi macem-macem bentuk lan nambah nomer.

Seniman kesan saka pemandangan dinosaurus saka wektu jurassic

Massa tanah siji, Pangea, pisah dadi loro, nggawe Laurosia ing sisih lor lan Gondwana ing sisih kidul. Sanajan pamisahan kasebut, padha ing cathetan fosil nuduhake manawa ana sawetara sambungan tanah ing antarane rong bawana ing jurassic. Wilayah kasebut dadi luwih béda mengko ing wektu kasebut.

Suhu rada cilik, sanajan isih luwih panas tinimbang dina iki amarga akeh karbon dioksida ing swasana. Udan udan tambah minangka asil saka segara sing gedhe ing antarane massa darat.

Owah-owahan kasebut ngidini tanduran kayata fern lan horsetails kanggo tuwuh ing wilayah sing gedhe. Sawetara vegetasi iki dadi bahan bakar fosil sing kita lakoni saiki. Ing papan liya ana alangan wit konifer sing dhuwur kayata buzoias lan teka-teki monyet.

Diplodocus rekonstruksi

Pabrik tanduran sing akeh ngidini sauropod sing mangan tanduran gedhe – kayata Apatosaurus, Diplododocus lan Brachiosaurus – . Iki minangka sawetara kewan sing paling gedhe sing wis nate mlaku ing bumi. Ing pungkasan jurassic wedhus sing dikuasai malang.

Periode Cretaceous (145 nganti 66 yuta taun kepungkur)

. Iki tegese dinosaurus berkembang kanthi mandhiri ing bagean ing saindenging jagad, dadi macem-macem.

Sauropods tekan ukuran paling gedhe ing Cretaceous. Sing paling gedhe yaiku titanosaurus. Patagotitan iku staggering 37.Dawane 5 meter!

Seniman kesan saka pemandangan dinosaurus saka wektu cretaceous

Kelompok organisme liyane uga macem-macem. Ular pertama berkembang sajrone wektu iki, lan ing pungkasan cretaceous, tanduran ngembang minangka bagean sing luwih umum babagan tanduran tanduran bumi.

Macem-macem klompok serangga uga tampil, kalebu tawon, sing mbantu nyebarake tanduran ngembang. Lan mamalia saiki nglumpukake pendaki wit, pendhudhuk lemah lan malah predator saka dinosaurus cilik.

Ngerti pora?

Tingkat segara mundhak lan ambruk bola-bali sajrone wektu cretaceous. Ing titik paling dhuwur, ana akeh segara sing cethek sing misahake bagean bawana sing kita kenal dina iki. Contone, Eropa dumadi saka akeh pulo cilik. Lapisan endhepan sing kandel dibangun ing ngisor segara iki minangka ganggang siji sing mati tunggal mati lan kerangka kasebut tiba ing segara.

Iki kepiye chaLk sing digunakake saiki wis pisanan kawangun. Dadi akeh, ‘Cretaceous’ asalé saka tembung Latin kanggo kapur, ‘Creta’.

Identifikasi dinosaurus: Temokake dinosaurus kanthi karakteristik

Identifikasi dinosaurus

Identifikasi Dinosaurus mbutuhake pengetahuan babagan klompok dinosaurus utama lan fitur sing mbedakake. Identifikasi sing akurat mbutuhake kawruh babagan macem-macem fitur Dinosaur, kayata ukuran, struktur awak, sungu, lonjolan, gerbang, cakar, bulu, wulu lan frills.

  • Ing bagean pisanan pandhuan iki kanggo identifikasi Dinosaurus sing diterangake lan dheweke . (Kita uga nerangake manawa kewan kayata plesosaurs lan pterosaurs ora dinosaurus)
  • Ing bagean kapindho kita dhaptar nomer Karakteristik Dinosaur Tuladha dinosaurus.

Indeks kaca

Bagean 1: Telung jinis dinosaurus utama

  • Identifikasi Thropod
  • Identifikasi Saouropod
  • Identifikasi Ornithischian

Reptil Mesozik liyane:

Bagean 2: Karakteristik Identifikasi Dinosaurus

  • Dinosaurus nganggo Bill-Bill
  • Dinosaurus nganggo sungu
  • Dinosaurus kanthi frill
  • Dinosaurus nganggo sirah balung
  • Dinosaurus kanthi spike ing mburi
  • Dinosaurus kanthi piring ing mburi
  • Dinosaurus kanthi spike ing buntut
  • Dinosaurus nganggo buntut klub
  • Dinosaurus kanthi cakar gedhe
  • Dinosaurus karo crest
  • Dinosaurus nganggo kapal ing mburi

Identifikasi dinosaurus: kesimpulan & maca maneh

  • Dolan maring Toko Buku Dinosaur
  • Ndeleng macem-macem Dinosaur DINOSAUR apik tenan

Telung jinis dinosaurus utama

Telung jinis dinosaurus utama yaiku thropod, Sauropods lan Ornithischians. Telung klompok Dinosaurus iki muncul ing jaman triassic, ora suwe sawise dinosaurus pamisah saka Archosaurs liyane.

Sampeyan bisa ngerteni cara ngenali dinosaurus ing saben klompok ing ngisor iki.

Identifikasi Thropod

TyranNosaurusus

Karakteristik khas ing teropod

  • Karnavorous
  • Blade kaya, untu serrated
  • Thropod biasane duwe telung driji sikil saben sikil & akeh duwe telung driji tangan, sanajan ana sawetara variasi.
  • Akeh Thropod sing duwe wulu

Theropods minangka anggota clade (Campuran minangka “spesies evolusioner”. Mayoritas TheRepods predatory.

Burung, Siji-sijine dinosaurus sing bakal slamet ing acara paleogene-paleogene sing kedadeyan 66 yuta taun kepungkur, yaiku Theropods.

  • Kanggo informasi luwih lengkap babagan hubungan Dinosaurus lan manuk modern, ndeleng kaca iki: Apa manuk?

Umume dinosaurus teropod yaiku manuk kaya dheweke Bipedal (padha mlaku sikil loro) lan duwe sikil kaya manuk. Kajaba iku, akeh theropods wulu.

Amarga umume thropod Pangan, Dheweke duwe sawetara adapsi kanggo tujuan iki. . Tengkorak lan untu kasebut dirancang kanggo ngigit nganggo daging daging tinimbang tanduran ngunyah. Untu umume thropod digawe kanggo daging sing nglereni.

Umume thropod duwe telung driji lan cakar sing landhep.

Sanajan tengkorak sing dawa lan sempit lan sempit saka Spinosaurus beda banget karo tengkorak lan tebal sing kandel lan nglukis TyranNosaurusus, Kalorone wis dirancang kanthi cetha kanggo gaya urip predatory.

Spinosaurus dikira dadi panganan iwak, sing untune tipis lan jarum sing cocog kanggo ngrebut iwak saka banyu. Tyrannosaurusus’s Jaws sing kuat digunakake kanggo nyegat daging dinosaurus tanah liyane, lan uga bisa ngrusak balung.

ThropoDs Herbivorous

Therizinosaurus duwe cakar kaya scythe ora kanggo njupuk mangsa, nanging (bisa uga) kanggo ngumpulake godhong-godhongan lan mbela awake dhewe marang predator. Tips saka jaws padha cucuk lan untu sing lemes.

Tuladha dinosaurus terpor sing misuwur

Identifikasi Saouropod

Diplododocus

Karakter khas Sauropods

  • Herbivorous
  • Ukuran gedhe
  • Gulu dawa
  • Sirah cilik
  • Quadredal
  • Buntut dawa

SaurOpdomorpha, sing uga kalebu dinosaurus sing ana gandhengane karo sauropods.

Dinosaurus Saouropod biasane gulu dawa, buntut dawa lan Kepala cilik, entheng. Dheweke quadredal (i.e., mlaku ing sikil papat), lan herbivorous (Mangan Tanduran).

Sauropods duwe limang driji sikil ing sikil, biasane karo loro angka njaba sing kurang cakar. Forelimb dheweke duwe cakar tunggal. Sawetara Sauropods (kayata Titanosaurus) ora ana angka ing forelimb lan jumeneng ing driji sikil sing ora ana gunane.

Akeh sauropods gedhe banget, lan klompok kasebut kalebu dinosaurus kayata Patagotitan lan Argentinosaurus, sing kewan kewan sing paling gedhe sing wis mlaku ing bumi.

Paleontolog percaya sauropods ngalami long dawane gulu supaya bisa nyedhaki godhong-godhongan sing dhuwur ing wit.

Sauropods duwe irung gedhe, panginten bisa dadi kontrol suhu, mambu, kanggo nggawe swara, utawa kombinasi kabeh telu.

Beda karo untu thropod, yaiku Sauropods ketemu ing tips – bisa uga kanggo nggigi clumps saka vegetasi.

Balung sauropode ngemot rongga kothong sing ngemot Air-SACK. Iki nggawe balung kewan sing cukup dipateni cukup. Sacs udhara uga mbantu dinosaurus kanggo ambegan.

Tuladha dinosaurus sauropod sing misuwur

Stegosaurusus

Karakteristik khas Ornithischians

  • Pinggul kaya manuk
  • Balung predalitik uneg-untu ing tip saka rahang ngisor
  • Cucuk kaya cangkem
  • Herbivorous

Dinosaurus Ornithischian dadi clade Ornithischia. Jeneng Ornithischia tegese “Burung-Hipped”, lan nuduhake struktur pelvis Dinosaurus ing grup iki.

Bingung, iku dinosaurus thropod, tinimbang ornithiskian, sing pungkasane berkembang dadi manuk.

Ornithischians awal yaiku Bipedal, quadredal. Sawetara ornithiskian, kayata Iguanodon, bisa uga gerakan loro bipedal lan quadredal.

Siji karakteristik utama dinosaurus Ornithischian yaiku cucuk. Balung unik, sing diarani predenet, ditemokake ing ujung rahang ngisor dinosaurus ornithischian. Ing pucuk saka rahang ndhuwur yaiku balung premaxilla, sing paling akeh ornithiskie, untu sing lemak. Balung iki nyayani struktur kaya beak ing pucuk loro jaws.

Ornithischians uga duwe untu, sing digunakake kanggo nggiling godhong-godhongan enom sing wis diremehake karo cucuk.

Sanajan umume ornithiskie Herbivora, .

Dinosaurus Ornithischian ngembangake macem-macem adaptasi, kalebu sungu, frills, waja, sirah, lan kepala crest.

Tuladha dinosaurus Ornithischian sing misuwur

Reptilis mesozik liyane

Dinosaurus urip bareng karo kewan liya, kalebu reptilia liyane; sawetara sing bingung karo dinosaurus.

Dinosaur “nglangi”

Plesiosaurus

Dinosaurs minangka kewan sing dilindhungi: sanajan sukses, dinosaurus, dinosaurus ora bisa nelukake segara, lan mung sawetara dinosaurus (e.g., Spinosaurus) dikira duwe gaya urip semi-akuatik.

Dinosaurs, Nanging, nuduhake jagad Mesozoik kanthi repot sing gedhe, sarapan plesosaurs, Ichthyosaurus , mosasurus. Kewan iki minangka reptilia, nanging ora dinosaurus.

Uga urip bebarengan karo dinosaurus padha karo macem-macem crokodoromorhphs (klompok reptil sing kalebu leluhur buaya saiki). Reptilia iki dienggoni banyu tawarangan lan segara. Sawetara tuwuh gedhe banget lan malah wis payer ing dinosaurus gedhe.

Mabur “dinosaurus”

Pterodactylus

Ing sawetara titik ing jaman Jurassic, dinosaurus wulu kayata ArcheopteryX . Sadurunge iki, nanging siji-sijine vertebrata mabur Pterosaurs.

Pterosaurs minangka reptilia sing urip bebarengan, nanging padha ora dinosaurus.

  • Sampeyan bisa ngerteni luwih lengkap babagan pterososaurs ing kaca iki: fakta pterosaur

Ciri-ciri Dinosaur kalebu waja, CRESS, Sails, CLOMBED Tail lan akeh fitur fisik liyane. Sawetara ciri-ciri kasebut unik kanggo klompok dinosaurus, sing liyane ditemokake ing anggota luwih saka siji saka telung jinis dinosaurus utama.

.

Dinosaurus nganggo Bill-Bill

LambeSaurus

Hadrossaurs, utawa Dinosaurus Duck-Billed, minangka klompok dinosaurus Ornithischian sing muncul ing jaman pungkasan Cretaceous. Dheweke ditondoi kanthi sudhut, sing rata, sing meh padha karo tagihan bebek.

Karakteran liyane dinosaurus bunuh-bunik yaiku untune, sing diklompokake bebarenganBaterai ‘, kanggo nggawe permukaan sing ngremehake utawa grinding. Untu diganti terus-terusan sajrone umur dinosaurus.

Tuladha dinosaurus sing dibunuh

  • Maiasaura
  • HadRosaurus
  • Parasaurolophus
  • Corythosaurus

Dinosaurus nganggo sungu

Triceratops

Sawetara klompok dinosaurus sing beda-beda duwe sungu. Dinosaurus tanduk sing paling dikenal yaiku Ceratopsians, . Ceratopsans minangka dinosaurus Ornithischian sing urip ing pungkasan Cretaceous. Ceratopsian sing paling misuwur yaiku Triceratops.

Sawetara dinosaurus Theropod duwe sungu. Iki kalebu anggota kulawarga abelisauridae, kalebu Ceratosaurus, Carnotaurus lan Majungasaurus.

Ceratosaurus

Dinosaurus nggunakake sungu ing pirang-pirang cara, kalebu: Pertahanan marang Predator, Pertempuran lanang saingan kanggo netepake dominasi, lan minangka tampilan pasangan potensial.

Tuladha dinosaurus nganggo sungu

Ornithischians tanduk

  • Triceratops
  • Diceratops
  • Chasmosaurus
  • Centrosaurus
  • StyraCosaurus

Teroport tanduk

Dinosaurus kanthi frill

Chasmosaurus

Fitur dinosaurus ceratopsian yaiku frill bony sing thukul saka mburi tengkorak lan digambarake ing gulu. Frills ceratopsip ing Chasmosaurina sing gedhe banget.

Fungsi saka frill ora dingerteni; Panliten nuduhake manawa bisa uga ringkih banget yen wis digunakake minangka waja, sing bisa digunakake minangka tampilan kanggo narik kawigaten pasangan, utawa minangka gegaman spesies sing padha.

Tuladha dinosaurus karo frills

Dinosaurus nganggo sirah balung

Pachycephalosauria, Klompok dinosaurus uga dikenal , urip sajrone wektu cretaceous pungkasan ing saiki Amerika Lor lan Asia.

Dinosaurus bonterhead minangka bedsaur, cilik nganti zonitamis sing ukurane, herbivorous sing ditondoi kanthi tengkorak sing kandel.

Umume mikir yen tengkorak tebal digunakake ing prilaku sirah sing padha karo sing katon ing wedhus lanang (sanajan iki dibantah dening sawetara paleontologist).

Tuladha dinosaurus balung

Brachiosaurus

Jinis dinosaurus sing paling misuwur kanthi dawa Sauropods. Saliyane gulu sing dawa, sauropod khas duwe buntut dawa, sirah cilik, lan ndhukung massa sing gedhe banget ing papat sikil kaya pilar.

Sauropod kayata Brachiosaurus, Apatosaurus lan Diplododocus kalebu sing paling misuwur ing dinosaurus sing paling misuwur. .

Jinis dinosaurus liyane kanthi neck dawa

. Conto sing misuwur kalebu ornithoMimids, therizinosaurusids lan sawetara oviraporosaurs.

Dinosaurus kanthi spike ing mburi

Euoplocephalus

Larik utawa larik lonjakan sing mlaku ing mburi lan buntut yaiku fitur umum sawetara jinis dinosaurus armored.

Dinosaurus sing disusun, utawa thyreophorans, minangka klompok dinosaurus ornithischian sing pisanan muncul ing jaman jurassic pungkasan.

Ana rong klompok utama dinosaurus sing disusun: Ankylosaurusids (kalebu Ankylosaurus) lan Stegosaurians (kalebu Stegosaurusus).

Anggota kaloro kelompok kasebut duwe lonjakan ing mburi (asring saliyane ing hiasan liyane, kayata piring bony).

Huayangaurus

Ankylosaurids kanthi spike / spines

  • Polacanthus
  • Animantarx
  • Edmonttonia
  • Euoplocephalus
  • Saurepelta
  • Gastonia

StEGosaurs kanthi spike

  • Kentrosaurus
  • Churkingosaurus
  • Dacentrturus
  • Tuojiangosaurus

Dinosaurus liyane kanthi lonjakan.

Sawetara dinosaurus liyane, kalebu sawetara sauropod, duwe lonjakan sing mlaku ing mburi. AmargaRusus lan Dicraeosaurusus. Diplododocus lan dinosaurus sing gegandhengan uga dianggep duwe lonjakan cilik ing mburi.

Dinosaurus kanthi piring ing mburi

Stegosaurusus

lan akeh stegosaurians liyane duwe piring bony sing khas. Fungsi sing tepat saka piring ora dingerteni; Dheweke bisa uga wis digunakake kanggo ngontrol suhu awak, minangka tampilan kanggo narik kawigaten pasangan, utawa minangka perlindungan saka predator.

Tuladha dinosaurus kanthi piring ing mburi kalebu:

Dinosaurus kanthi spike ing buntut

Stegosaurusus

Akeh stensia sing duwe lonjakan ing buntut kasebut. Fungsi buncis saka spike kasebut minangka senjata pertahanan marang para predator.

Tuladha dinosaurus nganggo lonjakan buntut

Dinosaurus nganggo buntut klub

Ankylosaurus

Saperangan ankylosaur, kalebu dinosaurus paling gedhe lan terkenal ing klompok kasebut, Ankylosaurus, wis klub buntut bony. Iki bisa uga digunakake minangka gegaman pertahanan tumrap predator.

Ankylosaurs minangka Ornithischians Herbivorous.

Tuladha dinosaurus Ankylosaur kanthi klub buntut

Shunosaurus, sauropod sing rada cilik saka jurassic pungkasan, ora biasa ing sauropod ing kono duwe klub pertahanan ing mburi buntut sing dawa.

Dinosaurus kanthi cakar gedhe

Therizinosaurus

Sawetara klompok dinosaurus dikembangake kanthi dawa lan cakar gedhe. Sing paling dikenal yaiku Therizinosaurus, . / 11 m thapod herbivora.

Dinosaurus karo crest

Parasaurolophus

Dinosaurus paling dikenal kanthi Crests yaiku dinosaurus Hadrosaurid / Duck-biling ing lambosaurus subfamia. Klompok dinosaurus telat iki kalebu Parasaurolophus; Mbok menawa dinosaurus sing paling misuwur kanthi crest.

Fungsi sing tepat saka crest ora dingerteni, nanging amarga ngemot tabung sing disambungake menyang wacan irung, bisa uga digunakake kanggo ngasilake utawa nggedhekake swara.

Tuladha dinosaurus Duck-billed kanthi crests

Dinosaurus nganggo kapal ing mburi

Spinosaurus

Dinosaurus sing paling terkenal kanthi kapal ing mburi yaiku Spinosaurus. Thetopod semi-akuatik urip ing apa saiki Afrika Lor ing pungkasan Cretaceous. Sawetara dinosaurus sing gegandhengan karo kulawarga spinosauridae uga duwe sail.

Vertebrae dinosaurus iki dilebokake ing spines, sing bisa uga ndhukung kapal sing digawe saka kulit. Nanging, bentuk sing tepat (lan fungsi) kapal ora dingerteni. Sawetara paleontologist nyaranake ekstensi kaya spine bisa uga duwe hump lemak tinimbang lelayaran.

Jenis dinosaurus liyane sing duwe pelayaran utawa penggemar ing mburi kalebu Acrocanthosaurus, Predator Apex Amérika Lor ing awal Cretaceous, Concavenator, terpodo Spanyol ukuran, lan , Hadrososaur saka Cretaceous Awal sing urip saiki Afrika.

Dinosaurip spinosaurid karo kapal ing mburi

Dinosaurus liyane karo kapal ing mburi

Identifikasi dinosaurus: kesimpulan & maca maneh

. Ana luwih saka 900 dikenal Dinosaur Genera; Muga-muga kaca iki bakal mbantu sampeyan ngerteni sawetara sing paling apik ing antarane dheweke.

Sampeyan bisa nemokake informasi luwih lengkap babagan Dinosaurus lan Era Mesozoic ing kaca ing ngisor iki:

  • Ndhuwur Dinosaurus Paling Anyar
  • Dhaptar dinosaurus Triassic kanthi gambar lan fakta
  • Dhaptar Dinosaurus Jurassic karo Gambar lan Fakta
  • Dhaptar dinosaurus kanthi gambar lan fakta
  • Dhaptar kewan Mesozoik karo gambar lan fakta
  • Dolan maring Toko Buku Dinosaur
  • Ndeleng macem-macem Dinosaur DINOSAUR apik tenan