Tetep lan ngrawat axolotls minangka pets, ing ngendi tuku axolotl: Pandhuan lengkap kanggo panuku kaping pisanan – Embora Pets

AxOLotls minangka makhluk sing unik lan cute sing, sanajan wis endah, sampeyan bisa duwe pets! Nanging yen sampeyan kasengsem duwe axolotl saka sampeyan dhewe, sampeyan bisa uga mikir yen sampeyan kudu nggoleki.

Axolotl (Iwak Lumampah Meksiko): Profil Spesies

Lianne mcleod dvm, ahli kewan cilik kanggo pets minterake

Lianne mcleod, DVM, minangka kewan cilik lan ahli kewan sing eksotik karo dekade pengalaman nulis babagan perawatan veterinary. .

Nick Saint-Erne, DVM

Dr. Nick Saint-Erne, DVM, minangka veterinarian lan panulis sing apik banget sing ngrawat kewan zoo lan pets endah luwih saka 35 taun. Dheweke wis makarya karo pusat kanggo nyegah penyakit lan pencegahan kanggo nambah kewan-kewan nyimpen ing antarane upaya liyane. Dr. Saint-Erne minangka bagean saka papan review Veterinary Veterinary Veterinary Veterinary Veterinary Veterinary Veterinary.

Sarah Scott minangka kasunyatan kasunyatan kanthi pengalaman luwih saka 16 taun kanggo riset, nulis, lan ngowahi media digital lan cetak. Dheweke wis diverifikasi lan diowahi kanthi macem-macem subjek kanggo minterake pets, kalebu prilaku pet, kalebu prilaku pet, kalebu prilaku pet, kalebu prilaku pet, kalebu prilaku pet, kalebu prilaku pet, kalebu prilaku kewan.

. Ora kaya umume salamanders, dheweke ora ngalami metamorfosis saka larval kanggo mbentuk diwasa ing ngendi owah-owahan ambegan saka paru-paru. Nanging, dheweke tetep akuatik kabeh. . . Ditambah, kebutuhan diet dheweke cukup langsung.

Apa axolotl?

Axolotl minangka jinis salamander sing bisa ditemokake ing macem-macem warna, kalebu ireng, abu-abu, emas, lan putih.

Ringkesan Spesies

Axolotl, iwak sing mlaku Mexico

Jeneng Ilmiah: Ambystoma Mexicanum

Ukuran Wong diwasa: Antarane 6 lan 18 inci, sanajan luwih saka 12 inci langka

Nutupi axolotl Kewan Axolotl Putih Putih Cilik ing Tank kanthi Rocks gedhe lan Vegetasi Dhuwur

Prilaku Axolototl lan temperam

Nalika axolotls cukup atos kanggo fluktuasi sing sithik banget, dheweke uga duwe alus, badan alus kanthi kulit sing bisa diremehake. Nyatane, umume awake digawe saka tulang rawan tinimbang balung. Tegese dheweke ora bisa ditangani kajaba perlu. Lan yen sampeyan kudu mindhah metu saka tank, tindakake kanthi jaring bolong sing ora bakal entesle bagean awak.

. Sisane mung seneng-seneng minangka kanca sing sepi, akuatik. . .

Nanging, dheweke ora kalebu kewan sosial lan ora mbutuhake kanca tangki. Dheweke ora kudu dijaga karo spesies liyane minangka axolotls bisa uga nyoba mangan iwak kewan, lan iwak kasebut kadhang ora ana, uga. Sampeyan uga kudu ngati-ati babagan omah karo axolotls liyane. Axolotls Juvenile bisa dadi cannibalistik menyang siji liyane, saengga bisa ditimbulake ing kurungan sing kapisah. Wong diwasa bisa uga dipasang bareng, nanging isih, bisa digunakake kanggo tendensi kannibalisistik. Yen bagean awak bakal dicelupake dening tangki tangki, axolotll sejatine bisa regenerasi sajrone wektu. Nanging, isih luwih becik kanggo nyegah kahanan iki.

Watch Saiki: axolotls cute, nanging dheweke nggawe pets sing apik?

Paling ora 15- Tank Fish 20-Gallon disaranake kanggo axolotls. Priksa manawa tank nduweni tutup sing aman, amarga ora umum kanggo kewan-kewan iki kanggo nyoba mlumpat metu saka kurungan. . Ing minimal, ambane banyu kudu luwih akeh tinimbang dawane axolotl sampeyan. Nanging nambah ambane ekstra bakal mbantu nganggo kualitas banyu lan menehi kewan liyane kanggo mindhah.

Tanduran tank ing ruangan sing adhem adoh saka srengenge sing cerah kanthi suhu banyu ing antarane 57 lan 68 derajat Fahrenheit (148 derajat (14 lan 20 derajat Celsius); Aja ngidini kanggo entuk luwih saka 75 derajat Fahrenheit (24 derajat Celsius). Ora ana lampu khusus dibutuhake kanggo axolotls (ora kaya reptil)). .

Sawetara pamilik milih ninggalake ngisor tank gundhul, sanajan liyane percaya yen bisa nyebabake axolotl yen ora bisa entuk papan ing ngisor lancar. . Kerikil sing apik bisa uga diterusake lan nyebabake alangan.

Tunyuk banyu sing diobati karo kondisier banyu akuarium sing mbusak klorin lan kloramin apik kanggo axolotls. Aja nggunakake banyu sulingan, lan priksa manawa PH Banyu tetep ing antarane 6.5 lan 7.5. .) Sing paling pamilik nemokake akuarium saring luwih gampang dijaga amarga banyu sing durung rampung kudu ganti nganti mbusak sampah. Nanging, yen sampeyan milih duwe filter ing tank, tingkat filtrasi kudu alon. Filter sing kuat sing nggawe arus sing kuwat bisa negesake axolotl.

. Yen sampeyan ora nggunakake filter, sampeyan bisa uga kudu nggawe banyu 20% saben dina utawa saben dina liyane. Ora nate nggawe owah-owahan banyu lengkap, amarga iki bisa ngowahi bahan kimia banyu kanthi dramatis lan stres kewan sampeyan.

Panganan lan banyu

Ing alam bébas, axolotls feed ing siput, cacing, crustacean, iwak cilik, lan amfibia cilik. Ing panangkaran, dheweke bisa diwenehi panganan macem-macem udang brine, sapi daging sapi cilik utawa ati, getih getih, cacing tubifex, lan pelet iwak liyane. Aja Feed Cacing utawa Iwak Sampeyan Kowe, amarga bisa nggawa parasit. .

Rujuk dokter kewan babagan jumlah panganan sing bakal ditawakake, uga sepira kerep mangan axolotl, amarga iki beda-beda gumantung karo umur lan ukuran. Umumé, akeh wong diwasa njupuk loro nganti telung feed saben minggu. Salah sawijining cara sing paling apik kanggo panganan yaiku kanthi nyekeli panganan ing lengkung bunder ing tangki ing cedhak kewan kasebut. Sampeyan uga bisa ngeculake panganan ing banyu cedhak karo axolotl. Yen axolotl sampeyan ora kasengsem mangan ing wayah awan, coba mangan ing wayah sore yen biasane aktif. Copot panganan sing ora bisa dirasakake saka tangki saben dina supaya banyu resik.

Informasi babagan duwe axolotls minangka pets

Masalah Kesehatan Umum

Karakteristik axolll sing penting yaiku kekuwatan regeneratif. Ing kasus ciloko sing ora ngancam nyawa, dheweke bisa nolak awak, buntut, lan uga bagean awak liyane, kayata jaringan lan jaringan mripat.

Nanging kemampuan sing apik iki ora nglindhungi saka kabeh masalah kesehatan. Kahanan tinc sing ora ana ing njero bisa nyebabake infeksi virus utawa bakteri, tandha-tandha saka kalebu lesu lan kurang napsu. Ditambah, amonia ngasilake saka sampah ing tank bisa beracun. Yen kedadeyan kasebut, bisa ngganggu proses pernapasan sing nyebabake karusakan ing karusakan neurologis.

Kajaba iku, axollls karo kerikil ing tank sing cukup sithik kanggo mangan rawan karo alangan gastrointestinal. Yen axolotl sampeyan ngalami alangan, mula bakal kelesit lan ora pengin mangan. Lan yen ora dianggep cepet, pati bisa kedadeyan kanthi cepet.

Salajengipun, axolotls arang ngalami metamorfosis menyang wangun terestrial. Alasan kanggo iki kurang mangertos, sanajan kudu ana hubungane karo hormon utawa karakteristik banyu. Metamorfosis bisa banget stres kanggo axolotl, lan bisa nyuda umur. Yen sampeyan ndeleng owah-owahan sing ora normal marang awak kewan, kayata tuwuh luwih gedhe, duwe dokter kewan sing duwe spesialisasi ing kéwan endah mriksa sanalika bisa.

Apa sah kanggo duwe Axolotl Pet?

. Ing New Mexico, dheweke sah duwe nanging ora ilegal kanggo ngimpor saka negara liya. Priksa undang-undang pet eksotis eksotis kanggo verifikasi manawa sampeyan bisa njaga.

AxOLotls asli Nabi MEXICO lan dianggep spesies sing kaancam amarga ilang habitat, nolak kualitas banyu lan urbanisasi. Mangkono, dheweke ora bakal bisa dijupuk saka alam bébas kanggo perdagangan pet. Akeh-macem-macem axolotls pet mudhun saka kewan sing wis dikethok sing digunakake kanggo riset ilmiah.

Tuku axolotl sampeyan

Tansah entuk kewan saka peternak sing terkenal utawa klompok penyelamat. Luwih becik ora tuku axolotl liwat internet utawa iklan sing diklasifikasikake langsung karo bakul, lan bisa menehi informasi sing cukup kanggo kewan. Yen dheweke ora bisa menehi dokumentasi kanthi lengkap babagan sejarah asal lan kesehatan, yaiku panji abang. Iki uga cocog karo wong sing entuk kewan saka bakul kasebut kanggo nemokake uneg-uneg. Kajaba iku, dokter kewan eksotis asring bisa ngarahake sampeyan dadi peternak utawa penyelamat sing apik.

Nyana mbayar antarane $ 20 lan $ 70 rata-rata. Kewan kanthi pewarna langka, kayata tembaga, cenderung luwih larang regane. Axolotl sing sehat bakal aktif, lan bisa uga nampa panganan yen sampeyan nawakake. Kulit kasebut ora bakal dadi flaky, lan awake kudu rada plump (beda karo kurang bobot), sanajan ora bakal dadi gedhe.

Spesies sing padha karo axolotl

  • Tiger Salamander
  • Macan tutul
  • Belungan Belly Newt

Yen ora, priksa kabeh profil reptil lan amfibia liyane.

. Waca proses editorial kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan cara mriksa lan mriksa konten kita akurat, dipercaya, lan dipercaya.

  1. Del Valle, Jacquelyn M, lan Heather L Eisten. Perawatan chytridiomycosis ing axolotls laboratorium (Ambystoma Mexicanum) lan newts kulit sing kasar (Taricha Granulosa). Ngandhingake obat Vol. 69, ora. 3, pp. 204-211, 2019. DOI: 10.30802 / AAAS-CM-18-000090
  2. Loh, r. Kualitas banyu diterangno: Kepiye bisa mengaruhi kesehatan axolotl.Persediaan Veterinary Asosiasi Donya Cilik, 2015.
  3. et al. . Regenerasi (Oxford, Inggris), vol. 1, ora. 1, pp. 2-14, 2014. ..8

Ing ngendi tuku axolotl: pandhuan lengkap kanggo panuku kaping pisanan

! .

Ngendi sampeyan kudu tuku axolotl?

Coba tuku axolotl saka peternak utawa bakul pet endah. . Ngomong karo dokter kewan sing duwe spesialisasi pets endah kanggo nemokake toko utawa peternak sing biso dipercoyo.

Kaya-kaya pet, akeh sing kudu diurus nalika sampeyan entuk axolotl. . Aku bakal nutupi kabutuhan kasebut lan luwih saka kiriman liyane.

Axolotls minangka makhluk amamphidhious supaya bisa nyebul loro liwat gills lan paru-paru; Nanging, axolotls ora bisa urip ing daratan sing kudu ana ing jero banyu. . . Iki amarga badan sing bisa dilalekake sing digawe saka rawan. . Axolotls duwe lapisan slime sing nutupi kabeh badan sing ngidini sawetara tahan antarane axolotl lan njaba jagad. Dadi ora ana banyu nggawe jaket slime iki garing lan bakal ninggalake kulit sensitif axolotlol mbukak bahaya ing saindenging jagad. Kajaba iku, Kulit axolotll sensitif marang cahya . Sakabèhé, lingkungan alam axolotl ing alam bébas ana ing banyu supaya aja njupuk metu saka lingkungane. . Dadi dianggep kaya iwak. . . Tuku Axolotl ing Florida 1 1 Ing endi kanggo tuku axolotl: pandhuan lengkap kanggo panuku kaping pisananGravel Makan Axolotl minangka salah sawijining panyebab utama sing mati nalika watu sing dipangan bakal nyandhak saluran pencernaan lan bisa uga mateni. Ayo gravel sing gedhe supaya axolotl isih bisa duwe terrain rocky sing atos kanggo nyusup nanging sampeyan ora kudu kuwatir yen mangan watu sing sampeyan lebokake ing tangki. 19986851 m ing ngendi tuku axolotl: pandhuan lengkap kanggo panuku sepisananBiaya axolotl bisa beda-beda gumantung karo warna lan jinis axolotl sing pengin sampeyan tuku. Axolotls Lucy sing sederhana, sing putih lan warna warna warna, tuku ing umur jus juvenile udakara $ 20. Werna Raja lan axolotls lawas bakal regane luwih murah kanggo rega cedhak $ 200. Biaya pet dhewe ora kabeh, sawise entuk tank lan materi sing cocog kanggo mbuwang paling ora $ 70 nganti peralatan sing bener kanggo nundha papane wong cilik. Nanging, iki bisa nambah rega utamane yen filter kualitas bakal dituku. Minangka sawetara saringan bermutu tinggi bisa regane udakara $ 165. Dadi goleki apa sing sampeyan bisa entuk lan ngurus axolotl kanggo $ 100 kanggo jumlah wektu sing luwih adil, nanging yen sampeyan pengin luwih adhem, luwih saka $ 500 dolar kanthi lengkap kanggo kanca-kanca.

Tank Tank Liyane

Beda karo axolots kepercayaan sing populer ora entuk manfaat saka sosialisasi. Kaya ngono dheweke urip kanthi becik banget. Nyatane, amarga tenderal kannenbalisistik sing kuat saka axolotls pemuda kudu dipisahake nganti paling dawa 5 inci. Ing 5 inci, axolotls umume diwasa kanggo njaluk cara cannibalistik. Yen sampeyan ndeleng tandha-tandha siji axolotl nglarani wong liya ing kandhang banjur copot langsung menyang kandhang sing kapisah, kanthi cara sampeyan ora kudu kuwatir babagan siji axolotl nglarani liyane. Wiwit axolotls duwe kemampuan regenerasi sing dhuwur sing misahake sadurunge karusakan serius bakal ditindakake, bisa ngidini loro axolotls kanggo ngobati lan bisa urip liwat pengalaman kasebut. Mupangat kanggo duwe loro axolotls bebarengan yaiku sampeyan bisa nglamar dheweke sajrone genduk sing beda. Kanggo njaga makhluk waterborne liyane ing tank nganggo axolotl … ora. Amarga kulit sensitif saka axolotl, makhluk sing bakal pindhah menyang tank lan nibble adoh ing axolotl bisa nyebabake karusakan serius. Kanggo ngindhari iki mung ninggalake axolotl. Utawa yen sampeyan kudu nyelehake panganan menyang tank nalika dheweke luwe, nanging umume, sampeyan pengin ninggalake dhewe.

Umur rata-rata

Axolotls bisa urip luwih saka 20 taun nanging pancen langka sing luar biasa. Umume, sampeyan bakal nemokake axolotls urip nganti sepuluh taun. Urip luwih dawa sanajan ana 20 bisa kanggo axolotl. . Siji faktor yaiku yen mangan apa wae sing mestine amarga iki bisa nyandhet umure urip. Faktor liyane yaiku apa wae utawa axolotl liwat metamorfosis kanggo entuk wujud terestrial. Proses iki padha karo baligh ing manungsa nanging proses kasebut ora perlu kanggo axolotl lan bisa nggawe stres sing ora cocog kanggo axolotl sing nyebabake umur urip luwih cendhek.

Masalah kesehatan

Masalah paling gedhe sing bakal diadhepi yaiku masalah pencernaan sing disebabake dening wong-wong mau sing ora bisa ditindakake utawa masalah sing disebabake dening jumlah stres sing ora cocog. Penyebab stres utama kanggo axolotl sing obah ing tank, yen ora ana gravel sing bisa dadi masalah, utawa ngliwati metamorfosis. Owah-owahan awak Axolotl iki minangka acara sing akeh stres. Prihatin liyane sampeyan kudu kuwatir kanggo axolotl yaiku suhu banyu, apa dheweke entuk akeh srengenge utawa ora, lan yen lagi mangan apa sing diwenehake.

Breeding

. . Axolotls bakal lay 200 nganti 600 endhog ing godhong. Ing wektu iki, sampeyan pengin ngilangi axolotls wong tuwa saka tank nalika dheweke bakal mangan enom. Sawise udakara rong minggu, endhog iki bakal dicekel menyang makhluk tadpole-looking. Senadyan Hatching, Bayi bakal tetep dipasang ing godhong sing lair wiwit rong minggu liyane. Ing umur rong minggu iki, dheweke bakal miwiti golek panganan. Penting, akeh sing ana ing axolotl sing enom lan remaja bakal mangan saben liyane. Amarga iki uga macem-macem faktor liyane axolotls duwe tingkat kematian sing dhuwur kanthi total 97% fatalities.

Prilaku lan temperam

Axolotls minangka makhluk sing luar biasa. . Nyatane, dheweke pancen prilaku umume dheweke dikenal dadi makhluk sing kita duwe cathetan paling tuwa sing disimpen ing tawanan. Axolotls asring digunakake kanggo eksperimen amarga duwe kemampuan regenerasi sing luar biasa, kaya ngono ana akeh axolotls sing disimpen ing labeku kanggo nyoba. Dheweke dadi makhluk sing apik lan anggere panganan lan dipisah saka apa wae sing bisa mbebayani utawa bisa uga cilaka.

?

Panggonan teks ing ngendi tuku axolotl: pandhuan lengkap kanggo panuku kaping pisanan

Yen sampeyan nganggep pet, Axolotl minangka pilihan sing unik lan gampang kanggo. . Luwih saka axolotl duwe salah sawijining kabisan regeneratif sing paling kuat ing jagad iki. Dheweke bisa mbalikke awak sing kakehan kaya sing dikarepake. Iki tegese kudu dadi axolotl sampeyan menyang cedera piye wae kudu bisa nambani awake dhewe. Pungkasane lan sing paling penting dheweke nggumunake. . Mungkin aku ora ngyakinake sampeyan. Oh uga, luwih apik main kertu trompukku.

?

AxOLotls ndhelikake racun saka kulit minangka mekanisme pertahanan. . Kajaba iku, nalika nggegem bisa nyoba cokotan (sanajan ora kuwat kanggo duwe pengaruh akeh kanggo sampeyan). Plus iki umume mung kedadeyan yen sampeyan nangani axolotl, sing kudu ditindakake.

Artikel Axolotl sing gegandhengan mung kanggo sampeyan

Yen sampeyan seneng artikel babagan axolotls, priksa manawa kanggo mriksa artikel informatif liyane. Kita tangan milih telu iki kanggo sampeyan.

Apa axolotls pets sing apik?

Yaiku axolotls pets sing apik? !

89055717 m ing endi kanggo tuku axolotl: pandhuan lengkap kanggo panuku kaping pisanan

Axolotl Food: Apa sing bisa dipangan (lan apa sing ora)

Apa sing kudu dilakoni karo endhog axolotl sing ora dikarepake

Jen duwe luwih saka 23 taun pengalaman lan ngrawat kabeh jinis pets saka axolotls, ula, terwelu, penyuet kanggo asu lan kucing. Dheweke wis diduweni lan ngrawat pirang-pirang anjing asu kalebu dheweke angon Jerman dheweke sing jenenge jet.