Pambuka printah | Microsoft Sinau, Komanden Minecraft lan Cidra Dhaptar | Shotgun Kertas Rock

Penduduk Minecraft lan Cidra Dhaptar: printah contole sing paling migunani sing kudu sampeyan ngerti

Sawetara bantahan ing printah Minecraft diarani target. Bantahan kasebut ngandhani game sing (utawa apa) sampeyan pengin dhawuhe target. Ing ngisor iki minangka target target:

Pambuka printah

Prentah minangka pandhuan khusus sing Minecraft: Edisi Bedrock bakal ditindakake. Pandhuan iki bisa uga gampang nalika ngganti wektu dina utawa kompleks kaya sing cocog lan bisa digunakake karo papan scoreboard. Ana macem-macem printah, lan saben duwe potensial dhewe kanggo nambah konten sampeyan.

Pencipta konten nggunakake printah kanggo ngganti utawa menehi reaksi menyang lingkungan ing pamuter. Tinimbang duwe jagad statis, pamuter bisa nindakake tugas sing bisa dideteksi lan nanggapi kanthi cara. Conto iki ndeteksi yen pamuter wis nempelake blok wol berwarna ing lokasi sing spesifik kanggo “lengkap” Tugu “.

Gambar nuduhake papat beda wektu setelan dina

Ing tutorial iki, sampeyan bakal sinau ing ngisor iki:

  • Apa printah lan carane miwiti nggunakake.
  • Sintaksis Komando.
  • Cara nggunakake pamilih target lan pamilih pamilih.

Ngaktifake printah

Sadurunge miwiti karo printah, Cidra kudu diaktifake. Iki bisa ditindakake nalika nggawe jagad utawa nalika sampeyan ngowahi sing wis ana. Kudu dingerteni manawa mbisakake Cidra bakal mateni prestasi kanggo jagad iki.

Ngaktifake Cidra bakal ngidini panggunaan printah ing antarmuka chatting. Komando sing mlaku ing obrolan kasebut penting kanggo njupuk blok printah pisanan ing jagad sing mentas digawe, sing uga kudu diaktifake (ing menu sing padha) supaya bisa digunakake. Blok printah bakal diaktifake kanthi gawan, dadi sampeyan ora kudu ngganti pilihan kasebut.

Aktifake Cidra lan Pilihan Blok

Nalika ora dibutuhake, bisa mbiyantu nyetel mode game gawan kanggo kreatif nalika miwiti minangka blok perintah mung bisa diowahi ing mode kreatif. Nyetel mode game gawan kanggo kreatif uga bakal ngaktifake Cidra.

Opsi mode game Default

Pungkasan, sampeyan bisa uga kudu ngaktifake ijin “operator kanggo sampeyan supaya bisa mbukak printah ing obrolan lan ngakses blok printah. Nalika setelan iki minangka standar kanggo jagad anyar sing digawe, sampeyan bisa uga kudu ngganti iki ing donya sing digawe sadurunge utawa kanggo pemain liyane sing pengin diwenehake ijin iki. Iki bisa ditindakake kanthi mbukak menu ngaso nalika ing jagad iki lan ngeklik lambang ing sisih tengen pamuter.

Ikon Ijin Pemain

Dhaptar macem-macem ijin bakal dituduhake. Ijin Operator “Operator kudu diaktifake supaya bisa nggunakake printah ing obrolan lan ngakses blok printah.

Opsi pangerten operator

Nggunakake obrolan kanggo printah

Langkah pertama kanggo sinau printah yaiku sinau carane nggunakake fungsi obrolan. Iki sampeyan mbukak printah sing gampang, Sinau sintaks, test, lan pungkasane mbukak gateway kanggo mrentah blok. Yen setelan lan ijin sampeyan wis disetel kanthi bener, ngetik slash maju / ing obrolan bakal nampilake jumlah printah.

Dhaptar Slash Slash

Tombol aksi kanthi cepet uga kasedhiya kanggo ngasilake printah kanggo kahanan tartamtu (kayata ganti wektu utawa cuaca saiki).

Menu Komando Cepet

Nalika sampeyan ngetik, dhaptar prentah sing ditampilake ing layar chatting bakal nyaring cocog karo karakter sing sampeyan input. Sampeyan bisa menet tab kanggo siklus liwat dhaptar kapan wae supaya milih prentah kanggo mbukak. Yen jeneng printah wis rampung diketik, dhaptar prentah ganti sintaksis kanggo dhaptar sing dipilih.

Yen sampeyan mbukak obrolan banjur pencet panah munggah ing keyboard, sampeyan bisa ndeleng printah sadurunge sing wis sampeyan lebokake. Iki kanthi gampang dienggo nalika sampeyan ngetik variasi saka prentah sing padha babagan. Lan liwat.

Sintaksis Komando

Kabeh prentah ngetutake grammar sing padha:

  1. Kanggo mbukak printah ing obrolan kasebut, wiwiti kanthi maju.
  2. Nindakake potensial kiriman sing luwih penting yaiku jeneng prentah.
  3. Dipuntedahaken jeneng yaiku papan, mesthine ana bantahan sawise.
  4. .

Contone, printah ing ngisor iki / ujar bakal ngirim pesen sing diwenehake menyang obrolan kanggo kabeh pemain kanggo ndeleng:

/ sonten hello jagad 
  1. Diwiwiti karo slash maju.
  2. Banjur diterusake kanthi jeneng prentah, “ujar”.
  3. Amarga ana argumen sawise jeneng, papan diselehake sawise jeneng.
  4. Banjur, siji-sijine pitakonan kanggo / ujar kasedhiya, yaiku pesen sing ditampilake.

Akibaté, “Halo jagad” bakal dicithak ing obrolan.

Argumen

Beda printah mbutuhake macem-macem argumen. Prentah / Bantuan bakal nerangake prentah lan bantahan kasebut. Fitur otomatis, sing kasedhiya ing obrolan nalika ngetik printah, bakal nampilake informasi sing padha.

Contone, Mbukak / Tes Tesfor ing obrolan kasebut bakal menehi sintaksis sing kasedhiya kanggo printah / tentrem.

/ tesfor

Komando kasebut mung siji bantah: target kanggo nyoba eksistensi. Isi bantahan kanthi jeneng pamuter lan nglakokake printah kasebut bakal nyithak pesen Sukses yen pamuter jeneng sing ditemtokake wis mlebu ing jagad iki.

/ Tesfor PlayerName 

Ana telung jinis bantahan utama: dibutuhake, opsional, lan literal.

Argumen sing dibutuhake

. Ing prentah / printah Tesfor, sampeyan bisa nyritakake manawa mung siji-sijine pitakonan sing dibutuhake amarga diubengi kurung sudut. Yen argumentasi ora diwenehake, prentah kasebut bakal gagal mlayu. Iki jinis bantahan kasebut duwe deskriptor ringkes babagan argumentasi uga jinis input samesthine. Coba printah / Kesulitan:

/ kangelan / kangelan

Command / Kesulitan Nyetel tingkat kangelan kanggo jagad iki, lan ana rong cara sing beda kanggo nemtokake level sing sampeyan pengin. Teks kasebut menehi sawetara pitunjuk babagan apa sing kudu mlebu. Ing saben baris, sawise kolon minangka jinis input. Dadi kita bisa ngandhani manawa input bisa dadi salah sawijining nilai saka dhaptar nilai sing dikarepake kayata “tentrem”, “” gampang “, utawa” “normal”, utawa “” normal “, utawa” “normal”, utawa “” normal, “utawa” , 2, utawa 3.

Salah siji printah ing ngisor iki bakal ngeset kesulitan:

/ Kesulitan Hard / Kesulitan 3 

Argumen opsional

Argumentasi opsional wis diubengi kurung kothak. Argumen iki ora perlu diwenehake. Kaya bantahan sing dibutuhake, bakal ngemot deskriptor lan jinis samesthine.

/ GameMode [Player: Target] / GameMode [Player: Target] 

Kaya printah / printah sing angel, printah / GameMode duwe rong macem-macem cara kanggo nindakake perkara sing padha. Deskriptor “Gamemode” nuduhake yen nilai samesthine minangka mode game, dene jinis nyata bisa dadi salah sawijining nilai saka enumeration (diwenehi label “) sing cocog karo mode game (0 liwat 2).

Ing kasus iki, ana argumentasi pilihan sawise mode game: Pamuter sing bakal ngganti game. Tipe input yaiku “Target,” sing nampa jeneng pamuter utawa pamilih target. Tanpa nyediakake argumentasi opsional, prentah kasebut isih bakal mbukak. Nglakoni ngganti mode game pamuter sing nindakake printah kasebut. Kanthi ngisi argumentasi opsional, mode target target bakal diganti tinimbang.

Salah siji printah ing ngisor iki bakal nyetel mode game kanggo pamuter sing ditemtokake (“Pemilik Jeneng”) kanggo mode Survival.

/ GameMode Survival Pemainname / GameMode 0 Pemuteran 

Argumen literal

Argumen literal yaiku siji tanpa deskriptor. Input samesthine yaiku jeneng bantahan kasebut dhewe. Contone, printah / wektu / wektu duwe bantahan sing diarani “Set”:

/ pesawat wektu / set wektu

Argument “Set” ora duwe deskriptor, tegese kudu ditulis secara harfiah. .

/ Wektu Set 6000 / Wektu Set Noon 

Argumen literal bisa duwe macem-macem nilai sing ditampa. Ing kasus kasebut, bar vertikal misahake nilai literal. Komando / Cuaca Cuaca bisa nggunakake iki kanggo jinis cuaca kanggo ngetrapake, ing ngendi nilai argumentasi kasebut kudu dadi salah sawijining nilai sing bisa ditampa.

/ Cuaca [Duration: INT] / cuaca udan 10000 

Tujuwane secret literal sing bakal diubengi kurung kothak. Tujuwane pungkasan / TesforBlocks minangka pitakonan secara hukum selaras sing bisa “kabeh” utawa “masked”. Yen ora ana sing ditemtokake, mula kabeh.Pilihan “Topeng” bakal nyebabake perbandingan nglirwakake blok udara, ngidini sembarang blok kanggo ana ing tujuan sing bakal ana blokir udara ing sumber kasebut.

/testforblocks   [masked|all] /testforblocks 0 64 0 20 64 20 100 50 100 /testforblocks 0 64 0 20 64 20 100 50 100 masked 

Jinis input

Sembarang pitakonan sing dudu argumentasi literal bakal nemtokake jinis input samesthine sawise deskriptor.

/ Komando / Komando [Deskriptor: Tipe] 

Ana pirang-pirang jinis input. Sing paling umum yaiku nilai angka primitif, nanging ana akeh sing eksklusif kanggo siji printah. Tabel ing ngisor iki rinci jinis input sing paling umum lan sawetara printah sing paling populer. Jinis input sing paling unik, kayata “Gamewode” saka printah / Gamemode, bisa gampang mriksa priksa kanthi nggunakake fitur lengkap ing obrolan.

Apa maneh?

Saiki sampeyan wis ngerti babagan printah, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan pemilihan target, prentah, utawa babagan nggunakake blok blok supaya bisa maju ing jendela obrolan.

Penduduk Minecraft lan Cidra Dhaptar: printah contole sing paling migunani sing kudu sampeyan ngerti

Seni promosi kanggo Minecraft 1.17, nampilake wedhus, axolotls, lan macem-macem mobs liyane mlumpat liwat udhara

Pengin sinau carane nggunakake printah Minecraft lan Cidra? Konsol Minecraft minangka salah sawijining kreatif alat minangka Minecraft dhewe. Kanthi mangkono, sampeyan bisa teleport menyang macem-macem lokasi, ganti wektu utawa cuaca utawa entitas, ngobrol karo kanca-kanca, utawa ngontrol server Minecraft sing diisi pemain.

Dhaptar printah minecraft kita wis anyar karo Minecraft 1.17, lan bakal mlaku sampeyan liwat carane nggunakake printah console lan cidra sing kuat ing game kasebut.

Potret layar sing dibangun ing Minecrafto

Apa argumen?

Akeh printah sing nggunakake bantahan, sing kalebu informasi sing bakal ditindakake sawise prentah kasebut dhewe. Contone, kanthi printah:

Prentah kasebut yaiku “/ GameMode”, lan argumentasi kasebut minangka “kreatif”, tegese sampeyan ngandhani game kanggo nyetel gamemode kanggo mode kreatif.

Apa target?

Sawetara bantahan ing printah Minecraft diarani target. Bantahan kasebut ngandhani game sing (utawa apa) sampeyan pengin dhawuhe target. Ing ngisor iki minangka target target:

  • @p (target pemain sing paling cedhak)
  • @r (target pemain acak)
  • @A (target saben pemain)
  • @e (target kabeh entitas sing urip ing potongan longgar)
  • @s (target entitas sing nindakake prentah)

Mangkono umpamane, printah:

Bakal nyetel mode game saben pamuter ing server menyang mode kreatif, dene:

bakal nyetel mode game saka pamuter acak ing server menyang mode kreatif.

Ora apa-apa, manawa mung mbungkus pandhuan Minecraft iki. .17. Yen sampeyan luwih kasengsem ngganti tampilan Minecraft, priksa dhaptar kita babagan shaders minecraft paling apik lan paket tekstur minecraft paling apik. Yen sampeyan seneng karo perkara anyar sing mengilap, priksa kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan 1.18 lan 1.19 nganyari, sing bakal nggawa driptone lan warden menyang jagad blocky sampeyan.

Shotgun Kertas Rock minangka omah game PC

Mlebu lan gabung karo kita ing perjalanan kanggo nemokake game PC sing aneh lan apik banget.

Mlebu karo Google Mlebu karo Facebook Mlebu karo Twitter Mlebu kanthi reddit
Topik ing artikel iki

Tindakake topik lan kita bakal ngirim email nalika nerbitake sing anyar babagan dheweke. Ngatur setelan kabar sampeyan.

  • Aksi ngulandara tindakake
  • Minecraft Tindakake
  • Mojang Tindakake

Sugeng rawuh ing tindakake!

Kita bakal ngirim email nalika kita (utawa salah sawijining situs adhine) nerbitake artikel babagan topik iki.

Lengganan ing kertas rock bedhil newsletter saben dina

Entuk crita game PC paling gedhe sing dikirim menyang kothak mlebu sampeyan.

Ollie yaiku Sheriff saka GuideTown ing RPS, lan wiwit gabung karo tim ing taun 2018, dheweke ditulis luwih saka 1.000 pandhuan kanggo situs kasebut. Dheweke seneng main game kompetitif lan pabrik sing mbebayani, cilaka awake Muter badminton, lan ngubur raine ing wulu anget saka kucing loro.

Wiki minecraft

Tindakake wiki Minecraft babagan discord utawa kaca media sosial!

Aja duwe akun?

Wiki minecraft

Printah

Artikel iki babagan printah console. Kanggo sistem sing padha ditemokake ing edition console Warisan, ndeleng hak host Host.

Printah, uga kasebut printah konsol lan Slash Printah, yaiku fitur canggih diaktifake kanthi ngetik tali teks tartamtu.

Isi

  • 1 panggunaan
    • 1.1 Ngaktifake Cidra ing Donya Ana
    • 2.1 s sintaksis
    • 2.2 larangan
    • 2.3 asil
    • .1 printah sing didhelikake
    • 3.2 Ngilangi printah
      • 3.2.1 printah liyane sing dicopot
        • 3.2.1.1 printah pangembang
        • 3.2.1.2 printah agen
        • 4.1 tambahan perintah lan owah-owahan
        • 4.2 April Fools Prentah

        Dianggo []

        Ing klien, prentah mlebu liwat jendela ngobrol, sing ditampilake kanthi mencet t / [ Mung ] / [ Mung ] utawa / tombol. Nggunakake / Kunci Uga mlebu ing slash maju sing prentah mbutuhake ater-ater, saengga dadi trabasan sing migunani. Tombol ↑ lan ↓ bisa digunakake kanggo ndeleng teks sing sadurunge mlebu, kalebu kabeh printah sing wis ditindakake sadurunge.

        Nalika kursor ana ing lokasi sing cocog karo sawetara jinis argumentasi (kayata ID), dhaptar nilai sing bisa ditrapake katon ing ndhuwur kothak teks. Yen argumentasi wis ngemot sawetara karakter, dhaptar ditampilake mung nilai sing ngemot printah / teks sing diketik. Tab Tab ↹ Nalika ngetik siklus printah liwat printah utawa argumen sing bisa, lan bisa digunakake kanggo ngetik otomatis.

        Prentah bisa uga mlebu ing konsol server bebarengan, nanging ora Didhisiki dening A / Yen mlebu kanthi cara iki. Pemilik server sing nglakokake printah kanthi cara iki asring diarani “memedi”.

        Printah ing blok saget didhisiki dening slash, nanging ora dibutuhake.

        Printah bisa ditindakake kanthi cara ing ngisor iki;

        • Mlebu dening pamuter ing jendela obrolan.
        • Dileksanakake dening blok printah utawa minecart kanthi blok printah.
        • Ing fungsi, minangka bagean saka paket data [edition java mung] utawa pak tindak tanduk [edisi bedrock mung] .
        • Ing server bebarengan, mlebu ing konsol.
        • Klik teks JSON sing duwe tumindak “run_command”.[ Edition java mung ]
        • Dileksanakake nganggo server websket.[ Edisi Bedrock Mung ]
        • .[ Edisi Bedrock Mung ]

        Umume printah mbutuhake eksekutif duwe tingkat ijin sing cukup dhuwur. Tegese prentah kasedhiya ing jagad singleplayer mung yen cheats diaktifake, lan kasedhiya ing server Multiplayer mung yen pamuter minangka operator. Deleng level ijin kanggo rincian.

        Ngaktifake Cidra ing Donya sing ana []

        Ing Edisi Jawa, Ing jagad singleplayer ing ngendi Cidra ora diaktifake nalika nggawe, bisa diaktifake kanthi basis sementara kanthi mbukak sesi game saiki menyang Play (ESC “, banjur” Mulai Cidra “, banjur” Mulai World “). Pamuter ora bener kudu ana ing LAN utawa duwe wong liya. Iki ora tetep nanging ngidini panggunaan printah nganti pamuter kasebut mandheg jagad iki, lan ngganti pamuter nggawe liwat printah (barang sing ana, lsp.) disimpen karo jagad iki. Pamuter bisa nindakake saben-saben pamuter wiwit main maneh jagad iki. Elinga yen Pateni Game Game Iki Durasi, Dadi Nalika Open nganti Lan, Pamuter kudu mlebu ing papan liya kanthi aman utawa bisa nambah jagad sadurunge nggunakake menu game. Pamuter bisa mateni jagad LAN kanthi mbukak maneh jagad iki. Kanggo ngaktifake Cidra permanen, level kasebut.Dat File kudu diowahi.

        Ing Edisi Bedrock, Cidra bisa ditarik nalika sembarang wektu ing tab “game” saka menu Setelan. Ngaktifake Cidra kanthi permanen nyegah pemain ora mbukak prestasi ing jagad iki, sanajan cidra mengko dipateni.

        Pandhuan Komanda []

        Sintaksis []

        Sintaksis Artine
        Teks Plain Ketik iki kanthi harfiah, persis kaya sing dituduhake.
        An argumentasi sing kudu diganti karo nilai sing cocog.
        [Entri] Entri iki yaiku opsional.
        (Entri | Entri) (Dibutuhake) Pilih siji saka entri sing dituduhake.
        [Entri | Entri] (Opsional) Pilih siji saka entri sing dituduhake.
        ellipsis . Liyane sub-printah dibutuhake.
        Sintaksis Artine
        Teks Plain Ketik iki kanthi harfiah, persis kaya sing dituduhake.
        Jeneng: Tipe An argumentasi sing kudu diganti karo nilai sing cocog.
        Entri | Entri Pilih siji saka entri sing dituduhake.
        Entri iki yaiku dibutuhake.
        [Entri] Entri iki yaiku .
        ellipsis . Liyane sub-printah dibutuhake.

        Watesan []

        • Ora ana: Prentah ora ana watesan.
        • Ngapusi mung: [ Edisi Bedrock Mung ] Nalika dileksanakake dening pamuter, Komando kasebut mung kasedhiya yen cheats wis diaktifake.
          • Ing Edisi Bedrock, Nalika Cidra ora aktif, prentah iki ora bisa digunakake para pemain sanajan duwe tingkat ijin sing dhuwur. Ing Edisi Jawa, Yen pemain duwe tingkat ijin sing cukup dhuwur, bisa nggunakake printah sing cocog karo apa cidra diidini.

          Asil []

          Sawise nyoba nglakokake printah kasebut macem-macem asil, kalebu “ora tahan”, “gagal”, “sukses”, “kesalahan”, [ Edition java mung ] lan “mungkasi”.[

          Ora mbatalake yen komando sing ora lengkap utawa argumen ora cocog karo jinis argument sing dibutuhake, prentah kasebut ora luput. Nalika ngetik bantahan menyang garis obrolan, katon yen ana tujuwan ora cocog karo jinis argumentasi sing dibutuhake Edisi Jawa. Ing Edisi Jawa, Yen ora ketemu, argumentasi ditandhani abang lan pesen kesalahan sintaksis ditampilake. Ing Edisi Bedrock, Nalika ngetik ing bar chatting, yen pitakonan bisa dikenali dening klien, argumentasi sabanjure ing hints grammar dadi putih saka abu-abu. Yen kabeh argumen (kalebu argumen pilihan) mlebu, kabeh hint grammar dadi abu-abu saka putih. Nanging, bisa diidentifikasi dening klien ora njamin manawa pitakonan iki sing dibutuhake. Ing Edisi Jawa, tumindak padha karo ngetik ing bar chatting nalika ngetik ing blok printah. Ing Edisi Bedrock, Nalika mlebu ing blok printah, yen printah kasebut ora larut, pesen kesalahan sintaksis digawe menyang kothak output sawise nutup layar blok command. Nalika nyoba nglakokake printah sing ora cocog, pesen kesalahan ditampilake. Ing Edisi Jawa, Iki “printah sing ora dingerteni utawa ora lengkap” utawa “argumentasi sing salah kanggo prentah”. Ing Edisi Bedrock, Iku “printah sing ora dingerteni” utawa “kesalahan syntax: ora dikarepke . ing . “. Yen printah ing file Fungsi ora botek, fungsi kasebut ora bisa dimuat ing game. Gagal lan sukses kahanan sukses printah kudu ditemoni kanggo game kanggo nimbang prentah “sukses”. Iki digunakake kanggo nemtokake macem-macem perkara, kayata output komparator redstone sing dipakani saka blok printah kanthi prentah. Elinga yen ora kabeh prentah “sukses” nindakake, lan ora kabeh prentah “sing gagal” gagal nindakake prekara sing migunani. Kesalahan [ Edition java mung ] Yen ana kesalahan karo printah kasebut, tegese ana bug sing katon ing printah iki. Mungkasi [ Edition java mung ] Nalika nglakokake prentah / lakune, yen subkommands nemtokake 0 konteks eksekusi, prentah ora nindakake apa-apa lan ora output apa-apa lan ora output apa-apa. Contone: / Nglakoni minangka @s Run . Ing blok printah.

          Dhaptar lan Ringkesan Komando []

          Tabel ing ngisor iki ngringkes kabeh printah.

          Ringkesan printah

          Printah Katrangan Dadi Ee Je Level je op BISA & EEP Tingkat Multiplayer [ Je mung ] / Server [ BE & Edu mung ] mung
          /? Alias ​​saka / bantuan . Nyedhiyakake pitulung kanggo printah. Ya Ya Diilangi 0 0
          / Kemampuan Gulungan utawa mbatalake kemampuan pamuter. Ya Ya 1
          Menehi, mbusak, utawa mriksa kemajuan pamuter. Ya 2
          / ing tansah Alias ​​saka / daylock . Kunci lan Mbukak Siklus Dina-wengi. Ya Ya 1
          / atribut Pitakon, nambah, mbusak utawa nyetel atritasi entitas. Ya 2
          / larangan Nambah Pemain kanggo Banlist. Ya 3 Ya
          / ban-ip Nambah alamat IP kanggo nglarang. Ya 3 Ya
          / BANLIST Nampilake LISTLIST. Ya 3 Ya
          / bosbar Nggawe lan ngowahi boss. Ya 2
          / Kamera Ngalih menyang perspektif kamera khusus lan luntur layar. Ya [ informasi luwih dibutuhake ]
          / Camererhake Digunakake kanggo ngaktifake efek kamera. Ya Ya 1
          / Pangowahan Ngganti setelan ing server darmabakti nalika mlaku. Ya Ya
          / Cetha Mbusak barang saka persediaan pamuter. Ya Ya Ya 2 1
          / clearspawnpoint Copot Spawnpoints ing Donya. Ya Ya 1
          / Klone Salinan blok saka sak panggonan menyang papan liyane. Ya Ya Ya 2 1
          / Sambungake Alias ​​/ wsserver . Nyoba nyambung menyang server WebSocket. Ya Ya 0 [ edu mung ]
          2 [ Mung ]
          / Kerusakan Ditrapake karusakan ing entitas sing ditemtokake. Ya Ya 1
          / data Nemu, gabungan, ngowahi lan mbusak entitas blok lan data nbt entitas. Ya 2
          / Dataran Kontrol data data sing dimuat. Ya 2
          / daylock Alias ​​saka / tansah . Kunci lan Mbukak Siklus Dina-wengi. Ya Ya 1
          / debug Diwiwiti utawa mungkasi sesi debugging. Ya 3
          / deringatwasserver Nyoba nyambung menyang server Websket. Ya
          / Defaultamode Nyetel mode game standar. Ya 2
          / deop Status operator mbebasake saka pamuter. Ya Ya Ya 3 2 Ya [ Edition java mung ]
          / dialog Mbukak dialog NPC kanggo pamuter. Ya Ya 1
          / kangelan Nyetel tingkat kangelan. Ya Ya Ya 2 1
          / Efek Nambah utawa mbusak efek status. Ya Ya Ya 2 1
          / enchant Nambah enchantment menyang item sing dipilih pamuter. Ya Ya Ya 2 1
          / Acara Digunakake kanggo micu acara ing entitas. Ya 1
          / EXECUTE Nglakokake printah liyane. Ya Ya Ya 2 1
          / Pengalaman Alias ​​saka / xp . Nambah utawa Mbusak pengalaman pamuter. Ya 2
          / isi Ngisi wilayah kanthi blok tartamtu. Ya Ya 2
          / fenchbiome Ngisi wilayah kanthi biome tartamtu. Ya 2
          / kabut Digunakake kanggo ngatur setelan kabut sing aktif kanggo pemain. Ya 1
          / Forceload Meksa chunks supaya bisa dimuat utawa ora. Ya 2
          / Fungsi Mbukak fungsi. Ya Ya Ya 2 1
          / GameMode Nyetel mode game pamuter. Ya Ya Ya 2 1
          / Gamerule Set utawa pitakon nilai aturan game. Ya Ya Ya 2 1
          / Game Game Kanggo nyoba fitur Game Game. Ya 1
          / menehi Menehi barang kanggo pamuter. Ya Ya Ya 2 1
          / Bantuan Alias ​​saka /? . Nyedhiyakake pitulung kanggo printah. Ya Ya Ya 0 0
          Ngijini nyetel kahanan sing ora bisa diowahi ing jagad iki. Ya 1
          / Item Manipulasi barang ing inventaris. Ya 2
          / jFR Diwiwiti utawa mandhegake profil JFR. Ya 4
          / kick Nendhang pamuter mati server. Ya Ya Ya 3 1
          / mateni Mateni entitas (pemain, mobs, barang, lsp.). Ya Ya Ya 2 1
          / Dhaptar Dhaptar pemain ing server. Ya Ya Ya 0 0
          / Goleki Nemokake struktur sing paling cedhak, biome, utawa titik sing kapentingan. Ya Ya Ya 2 1
          / rampok Nyelehake barang saka slot persediaan menyang lemah. Ya Ya 2 2
          / kula Nampilake pesen babagan pangirim. Ya Ya Ya 0 0
          / mobevent Mbisakake / mateni acara sing wis ditemtokake. Ya Ya 1
          / msg Alias ​​/ ngomong lan / w . Nampilake pesen pribadi kanggo pemain liyane. Ya Ya Ya 0 0
          / Musik Ngidini pamuter ngontrol muter musik trek. Ya 1
          / op Menehi status operator kanggo pamuter. Ya Ya Ya 3 2 Ya [ Edition java mung ]
          / ops Alias ​​saka / ijin . Reloads lan ditrapake ijin. Ya Ya 4 Ya
          / pardon Ngilangi Entri saka Banlist. Ya 3 Ya
          / Nyuwun pangapunten Ngilangi Entri saka Banlist. Ya 3 Ya
          / partikel Nggawe partikel. Ya Ya Ya 2 1
          / Perf Nangkep Info lan metrik babagan game sajrone 10 detik. Ya 4 Ya
          /ijin Alias ​​/ ops . Reloads lan ditrapake ijin. Ya Ya
          / Panggonan Digunakake kanggo nyelehake fitur sing wis diatur, jigsaw, template, utawa struktur ing lokasi sing diwenehake. Ya 2
          / cara Digunakake kanggo mbukak animasi siji-mati. Ya 1
          / playsound Muter swara. Ya Ya Ya 2 1
          / Publish Mbukak jagad pamuter siji kanggo jaringan lokal. Ya 4 Sp mung
          / acak Tarik nilai acak utawa ngontrol urutan nomer acak. Ya 0 (tanpa urutan)
          2
          / Resep Menehi utawa njupuk resep player. Ya Ya 2
          / reload Reloads tabel rampokan, kemajuan, lan fungsi saka disk. Ya Ya Ya 2 2
          / mbusak Ngilangi Agen. ?
          / ngganti Ngganti barang ing inventaris. Ya Ya Diilangi 2 1
          / bali Execution kontrol mili fungsi lan ganti regane bali. Ora Ora Ya N / a N / a N / a N / a N / a N / a
          / numpak Digunakake kanggo nggawe entitas numpak entitas liyane, mungkasi entitas saka nunggang, nggawe nitih nuding rider, utawa numpak nimbali utawa numpak nyemprotake. Ya Ya 1
          / Simpen Nyiapake serep, pitakon status, utawa diterusake. Ya 4 Ya
          / Simpen-kabeh Nyimpen server menyang disk. Ya 4 Ya
          / simpen-mati Mateni server otomatis nyimpen. Ya 4 Ya
          / Simpen-On Ngaktifake server otomatis nyimpen. Ya Ya
          / ujar Nampilake pesen menyang pirang-pirang pemain. Ya Ya Ya 2 1
          / jadwal Telat Pelaksanaan Fungsi. Ya Ya 2 1
          / scoreboard Ngatur tujuan lan pemain scoreboard. Ya Ya Ya 2 1
          / script [ informasi luwih dibutuhake ] . Ya ?
          / scriptevent [ informasi luwih dibutuhake ] . Ya ?
          / Wiji Nampilake Wiji Donya. Ya 0 ing singleplayer
          2 ing Multiplayer
          / pesawat Ngganti blok menyang blok liyane. Ya Ya Ya 2 1
          / Setidletimeout Nyetel wektu sadurunge pemain idle ditendhang. Ya 3 Ya
          / setmaxplayers Nyetel jumlah maksimal pemain sing diidini gabung. Ya Ya 3
          / setworldspawn Nyetel Donya. Ya Ya Ya 2 1
          / spawn Nyetel titik spawn kanggo pamuter. Ya Ya 2 1
          / spectate Gawe salah sawijining pamuter ing mode Spectator Spectate entitas. Ya 2
          / nyebarplayplay Entiti Teleports menyang lokasi acak. Ya Ya Ya 2 1
          / mandeg Mungkasi server. Ya Ya 4 4 Ya
          / stopsound Mungkasi swara. Ya Ya Ya 2 1
          / Struktur Digunakake kanggo ngirit lan mbukak struktur tanpa kudu nggunakake barang blok ing inventaris. 1
          / Sunding Nyelukke entitas. Ya Ya Ya 2 1
          / Tag Kontrol Tag Entitas. Ya Ya Ya 2 1
          / tim Tim kontrol. Ya 2
          / teammsg Alias ​​saka / tm . Nemtokake pesen kanggo dikirim menyang tim. Ya 0
          / Teleport Alias ​​saka / tp . Entiti Teleports. Ya Ya Ya 2
          /nyritakake Alias ​​saka / msg lan / w . Nampilake pesen pribadi kanggo pemain liyane. Ya Ya Ya 0 0
          / telanjang Nampilake pesen JSON kanggo pemain. Ya Ya Ya 2 1
          / tesfor Ngetung entitas sing cocog karo kahanan sing ditemtokake. Ya Ya Diilangi 2 1
          / tesforblock Tes apa blok ana ing lokasi. Ya Ya Diilangi 2 1
          / tesforblocks Tes apa blok ing rong pertandhingan. Ya Ya Diilangi 2 1
          / tiklingarea Nambah, Copot, utawa Dhaptar Area. Ya Ya 1
          / Wektu Pangowahan utawa pitakon wektu game ing donya. Ya Ya Ya 2
          / Judhul Ngatur judhul layar. Ya Ya Ya 2 1
          / JudhulRaw Kontrol judhul layar nganggo pesen JSON. Ya Ya 1
          / tm Alias ​​saka / teammsg . Nemtokake pesen kanggo dikirim menyang tim. Ya 0
          / togelledown Togol cuaca. Ya Ya Diilangi 2 1
          / tp Alias ​​saka / teleport . Entiti Teleports. Ya Ya Ya 2 1
          / Pemicu Nyetel pemicu sing bakal diaktifake. Ya 0
          / Valisearea Nambah, mbusak, utawa dhaptar volume. Ya 1
          / w Alias ​​saka / ngomong lan / msg . Nampilake pesen pribadi kanggo pemain liyane. Ya Ya Ya 0 0
          / wb Alias ​​saka / dunia . Kemampuan kanggo ngowahi blok sing diwatesi. Ya Ya 1
          / Cuaca Nyetel cuaca. Ya Ya Ya 1
          / whitelist Ngatur whitelist server server. Ya Ya 3 4 Ya
          / Worldborder Ngatur tapel wates donya. Ya 2
          / Dunia Alias ​​saka / wb . Kemampuan kanggo ngowahi blok sing diwatesi. Ya Ya 1
          / wsserver Alias ​​saka / sambungake . Nyoba nyambung menyang server WebSocket. Ya Ya 0 [ edu mung ]
          2 [ Mung ]
          / xp Alias ​​saka / Pengalaman [ Edition java mung ] . Nambah utawa Mbusak pengalaman pamuter. Ya Ya Ya 2 1

          Printah sing didhelikake []

          Fitur iki eksklusif kanggo Edisi Bedrock.

          Prentah iki ora kasedhiya ing kasus umum. Umume bisa diakses karo server websket.