NVIDIA ADA Lovelace lan Geforce RTX 40-Series: Kabeh Kita Ngerti | Hardware Tom S, Kertu Grafis Asus Gforce Rtx 40 seri Grafik

Kertu grafis asus gforce RTX 40 seri grafis

Contents

Kita duwe rong taun suwene GPU Droughts lan kertu overpriced kanggo generasi Nvidia sadurunge AMPere 3-Series Gpus. Pungkasan taun 2022 tekane kedatangan saka GPU sing sabanjure, nanging kabeh larang banget, diwiwiti $ 800 minimal. 2023 Mupika bisa dadi luwih apik kanggo wong-wong sing pengin tuku upgrade upgrade utama.

Nvidia Ada Lovelace lan Geforce Rtx 40-Series: Kabeh sing kita ngerti

Arsitektur Ada Nvidia lan Kertu grafis Gforce Rtx 40-Series wiwit pisanan dikirim ing 12 Oktober 2022, diwiwiti karo Geforce RTX 4090. Geforce RTX 4080 ngetutake sewulan ing wulan Nopember 16, 2022, banjur RTX 4080 TI (biyen RTX 402BI) diluncurake RTX 4007 ing tanggal 13 April. Sing rong taun sawise Arsitektur Nvidia Ampere lan Sejatine ing jadwal sing menehi kalem (utawa yen sampeyan seneng, mati) Hukum ‘Moore.’Uga apik warta minangka kertu grafis paling apik mbutuhake kompetisi anyar.

Karo Nvidia Hack Awal taun 2022, kita duwe akeh informasi babagan apa sing bakal diarepake. Kertu saiki pengiriman lan Nvidia wis ngonfirmasi spek ing pirang-pirang kertu RTX 40 seri. Kita wis nglumpukake kabeh menyang HUB ing tengah iki rinci babagan kabeh sing kita kenal lan ngarepake saka Arsitektur Ada Ada lan RTX 40 seri.

Ana uga desas-desus sing diuripake, biasane babagan kertu lovelace ing mangsa ngarep kaya sing diarani Titan Rtx ADA / RTX 760-kelas lan RTX 4050 – lan GPU SPES sing luwih murah bisa dikirim ing Nvidia Solusi Ponsel RTX 40 seri. Nanging nomer model sanajan, saiki kita duwe apike apa sing bisa diarepake saka arsitektur Ada Lovelace. Kanthi Whitepaper Ada saiki kasedhiya ing jejere GPU, kita wis nganyari informasi ing kene kanggo nutupi apa sing anyar generasi Generasi.

Kertu RTX 40-Series RTX pisanan wis diluncurake. Yen Nvidia nderek jadwal release sing padha kaya ing jaman biyen, kita bisa ngarep-arep sisa RTX 40 seri kanggo trickle ing taun ngarep. RTX 4060 TI bisa teka ing Mei, kanthi model RTX 4060 TI 1660 lan RTX 40GB lan RTX 4060 ing wulan Juli, lan pungkasane bakal ana (mungkin?) dadi 4050 kapan wae musim panas iki. Ayo diwiwiti kanthi ringkesan tingkat dhuwur spek lan spek sing dikabarake kanggo seri Series GPU.

Geforce RTX 40-seri spek lan spekulasi

Gesek kanggo nggulung kanthi horisontal

Kertu grafis RTX 4090 TI / Titan? RTX 4090 RTX 4080 RTX 4070 ti RTX 4070 RTX 4060 ti RTX 4060 RTX 4050
Arsitektur AD102 AD102 AD103 AD104 AD104 AD106 AD107 AD107
Teknologi Proses TSMC 4N TSMC 4N TSMC 4N TSMC 4N TSMC 4N TSMC 4N TSMC 4N TSMC 4N
Transistor (Milyar) 76.3 76.3 45.9 35.8 35.8 22.9 18.9 18.9
Ukuran Die (mm ^ 2) 608.4 608.4 378.6 294.5 294.5 187.8 158.7 158.7
SMS / CUS / XE-CORES 142 128 76 60 46 34 24 18?
GPU CORE (shaders) 18176 16384 9728 7680 5888 4352 3072 2304?
Tensor Cors 568 512 304 240 184 136 96 72?
Ray nelusuri “cores” 142 128 76 60 46 34 24 18?
Mbukak Jam (MHz) 2625? / 2520? 2520 2505 2610 2475 2535 2460 2500?
Kacepetan VRAM (GBPS) 24? 21 22.4 21 21 17 16?
VRAM (GB) 24/48 24 16 12 12 8/16 8 8?
Widget bis VRAM 384 384 256 192 192 128 128 128?
L2 cache 96 72 64 48 36 32 24 24?
Rops 192 176 112 80 64 48 48 48?
TMUS 568 512 304 240 184 136 96 72?
TFLOPS FP32 (Boost) 95.4? / 91.6? 82. 48.7 40.1 29.1 .1 15.1 11.5?
TfloPS fp16 (FP8) 763 (1527) / 733 (1466) 661 (1321) 390 (780) 321 (641) 233 (466) 177 (353) 121 (242) 92 (184)?
Bandwidth (Gbps) 1152 1008 717 504 504 288 272 256?
TDP (watt) 600? / 800? 450 320 285 200 160 115 80?
Tanggal Bukak April ~ Juni? Oct 2022 Nov 2022 Jan 2023 Apr 2023 Mei / Juli 2023? 2023 Juli? ~ 2023 Agustus?
Bukak Regane Akeh $ 1,599 $ 899 $ 599 $ 399 / $ 499 $ 299 ?

Kabeh kertu kajaba RTX 4050 saiki resmi lan spek kasebut akurat. Ana gosip kanggo RTX 4050, nanging spek kasebut luwih akeh adhedhasar apa sing kita ngerti babagan Mobile RTX 4050 lan desktop RTX 4060. Kanthi tembung liyane, coba uyah ing RTX 4090 TI lan / utawa Titan lan 4050 informasi, amarga luwih akeh spekulasi tinimbang konkrit. Nvidia durung resmi ngandhani sanajan ana kertu kasebut, lan ora bakal nyedhaki.

Ana uga kemungkinan tambahan bisa diumumake ing mangsa ngarep, kanggo nganyari siklus pertengahan (i.e. padha karo 3080 ti lan 3070 ti, utawa sadurunge model 2080/2060).

Mesthi, ana akeh kamar ing ndhuwur kanggo mbesuke RTX 4090 TI. Elinga yen cache L2 maksimum dipotong ing 4090 (rolas blok 6mb tinimbang rolas blok 16MB), lan Nvidia mesthi bisa nyurung luwih dhuwur ing jam lan kekuwatan. lan rega. [Sigh.] Nanging nalika desas-desus sing bisa dipercaya saka kertu edisi 4-slot wis sifat, ora ana sing resmi.

Kita ngerti manawa Nvidia ngepetake kecepatan jam 2.5-2.6 GHz ing GPG 40 seri RTX nganti saiki, lan kita ngarepake jam sing padha utawa luwih dhuwur ing GPU ing mangsa ngarep ing barisan. Spek resmi lan jam nyata ora padha, Nanging, minangka RTX 4070 umpamane nampilake jam 2475 MHz nalika nguji RTX 4070. NVIDIA uga wis sukses Overcelled RTX 4090 nganti 3.0Ghz lan ngluwihi. Kita wis nggawe kira-kira jam tangan kacepetan tentative saka 2.5 GHz ing GPU sing ora diwartakake 4050 saiki.

Enem (pitu yen sampeyan count 4060 ti 16gb minangka kertu kapisah) dirilis / ngumumake model sing diumumake limang gpus sing beda-beda, yaiku owah-owahan saka diluncurake sadurunge. RTX 4090 nggunakake pecahan AT102 kanthi signifikan (89% intine, 75% cache). Kangge, RTX 4080 nggunakake chip ad103 “meh lengkap” (95% saka intine lan kabeh cache), RTX 4070 ti nggunakake chip ad104 sing diaktifake kanthi otomatis, lan RTX 40% chip ad104. RTX 4060 TI nggunakake paling AD106 (94%), dene RTX 4060 nggunakake kabeh chip AD107. Maneh, kita bisa nyana varian sing dipanen utawa luwih lengkap saka saben GPU.

Nvidia “Go Big” karo AD102 GPU, lan luwih cedhak karo ukuran lan transistor ngitung H100 tinimbang Ga102 yaiku GA100. Terus terang, iku monster, kanthi kinerja lan rega cocog. Paket ing FATE SMS luwih akeh SMS lan tulisan sing ana gandhengane tinimbang GPU AMPE sing luwih dhuwur, lan uga ngemot tambahan arsitektur kanggo luwih akeh kinerja. Nvidia ngaku manawa RTX 4090 yaiku 2x-4X luwih cepet tinimbang RTX 3090 TI, sanajan guwa ditrapake kanggo pathokan kasebut.

Tes dhewe kita nyelehake kinerja kanthi luwih kaya 60% luwih cepet ing agregat dibandhingake karo generasi sadurunge RTX 3090 TI. Sing ana ing setelan 4K lan maksimal, tanpa DLSS 2 utawa DLSS 3. Nanging nalika kita nyathet ing review, dene generasi pigura 3 bisa ngundhakake tarif pigura, ora padha “pigura” nyata “lan biasane nambah rasa kaya dandan 10-20 persen saka kinerja garis dasar. Sampeyan uga kudu nyathet yen saiki sampeyan lagi nggunakake prosesor sing luwih andhap asor tinimbang salah sawijining CPU sing paling mutlak kanggo game, sampeyan bisa mungkasi CPU sing diwatesi sanajan ing 1440p Ultra kanthi 4090. Upgrade sistem sing luwih gedhe bakal kudu entuk paling cepet ing GPU.

TSMC 4N: “4NM NVidia”

Nvidia nggunakake proses 4n Tsmc. Node 4n TSMC minangka variasi sing ngapeni lan olahan ing node N5 TSMC sing digunakake ing Kripik liyane, lan sing digunakake kanggo Zen liyane 4 lan RDNA 3. Kita ora mikir Samsung bakal duwe alternatif sing ora bisa diramalake arsitektur inti, supaya kulawarga bakal ana ing simpul sing padha.

TSMC N4 nawakake sawetara dandan utama ing Samsung 8N (“8NM Nvidia” sing digunakake ing Ampere. Khusus, duwe akeh fitur sing luwih cilik, tegese Nvidia bisa ngemas liyane ing wilayah sing padha utawa luwih cilik. Ad102 umpamane duwe 76.3 milyar transistor ing ukuran 608mm ^ 2, utawa rata-rata kira-kira 125 yuta transistor saben milimeter persegi (mtrans / mm ^ 2). AD103 / 106/107 nawakake kapadhetan sing padha 119 ~ 121, dene AD104 minangka chip sing paling padhang kanthi “mung” 109 Mranshions / MM ^ 2. GPU-GPU-GA102 / 104/1066666/10666 dening Comparison dibungkus sekitar 43 ~ 45 mtrans / mm ^ 2.

Node proses N4 uga ngidini panggunaan daya sing luwih murah lan luwih efektif. Ya, RTX 4090 duwe anggaran 450W (total Grafis), nanging ngliwati Suite Tes Game 15, iku rata-rata 390W ing 4K Setelan Ultra ing Uji Kita. Game sing paling nuntut bisa narik 450W, dene liyane mung butuh sekitar 300 ~ 325 watt. Lan minangka conto sing paling ala saka Ada; RTX 4080, 4070 ti, lan 4070 kabeh ing ndhuwur metrik efisiensi, ing babagan FPS saben watt.

Pungkasan, kaya sing kacathet ing ndhuwur, kecepatan jam luwih dhuwur karo Ada tinimbang kanthi ampere. Jam resmi wis tambah saka 1,665-1,860 mhz kanthi ampere (gumantung saka model), nganti 2,475-2,610 MHz kanthi Ada. Sing rata-rata 40 nganti 50 persen jam sing luwih dhuwur, sanajan jam nyata kanggo loro-lorone lan Ada cenderung udakara 200 MHz sing luwih dhuwur tinimbang jam sing luwih dhuwur.

Ada mastivly nambah kinerja komputasi

Kanthi ringkesan tingkat tinggi saka cara, ayo melu spesifik. Owah-owahan sing paling jelas karo GPU ADA bakal dadi jumlah SMS dibandhingake karo generasi ampere saiki. Ing sisih ndhuwur, AT102 Paket Paket 71% SMS Luwih SMS tinimbang GA102. Sanajan ora ana sing bisa owah-owahan kanthi signifikan ing arsitektur, kita bakal ngarep-arep supaya bisa nambah kinerja.

Sing bakal ora mung kanggo grafis nanging unsur liyane uga. Umume petungan ora owah saka ampere, sanajan cors tsaor saiki ndhukung FP8 (kanthi sparsitas) kanggo dobel kinerja FP16. Saben inti tsaor generasi kaping 4 bisa nindakake 256 kalkasan FP16 saben jam, tikel karo spasity, lan tikel maneh karo FP8 lan sparsity. RTX 4090 duwe learning AI jero / asi teori nganti 661 teraflops ing FP16, lan 1.321 terflops FP8 – lan chip AD102 sing wis diaktifake bisa uga bisa diganti 1.4 petaflops ing jam sing padha.

GA102 lengkap ing RTX 3090 TI kanthi mbandhingake pucuk udakara 321 tfloPS FP16 (maneh, nggunakake fitur sparsity NVIDIA). Tegese RTX 4090 Tambah teoritis 107% mundhak, adhedhasar count inti lan kecepatan jam. Boost teori sing padha ing kinerja ditrapake kanggo hardware shader lan ray sing dilacak uga, kajaba sing uga ganti.

Intine GPU Shader bakal duwe fitur eksekusi (ser) anyar sing nyatakake Nvidia nyatakake bakal ningkatake kinerja umum kanthi 25%, lan bisa nambah operasi nelusuri ray nganti 200%. Sayange, dhukungan kanggo Ser mbutuhake Pangembang nggunakake Ekstensi Nvideriary Nvidia, saengga game sing ana ora kudu entuk manfaat.

Intine RT Saestu tikel ing Hardware Ray / Triangle (utawa paling ora overput saben inti), ditambah dheweke duwe trik luwih anyar. Mesin Ofacity Mikro-Mikro-Peta Mikro-Peta (OPM) Ngaktifake Ray Luwih cepet Ray kanggo permukaan transparan kaya godhong-godhongan enom, partikel, lan pager. Mesin mikro-mesh (DMM) sing dipindhah ing tangan liyane Ngoptimalake Generasi Struktur Hierarki (BVH). Maneh, iki mbutuhake pangembang nggunakake fitur-fitur anyar, saéngga game nelusuri Ray ora bakal entuk manfaat tanpa tembelan.

Bebarengan, tambahan arsitektur iki kudu ngaktifake GPU Lovelace ADA kanggo nawakake kabisat generasi sing akeh banget. Kajaba bakal nganti pangembang kanggo ngaktifake sebagian sebagian, saengga bisa dadi luwih suda.

ADA Lovelace Rops

. Kaya sing ana ing Ampere, Nvidia ikatan rindu menyang GPCS, kluster pangolahan grafis, nanging sawetara isih bisa dipatèni. Saben GPC biasane entuk 16 ross.

AD102 udakara 144 SMS kanthi 12 gpcs 12 SMS saben. Sing ngasilake 192 kanthi maksimal, sanajan nomer pungkasan ing RTX 4090 yaiku 11 GPCS lan 176 Rops. . Preduli, kabeh pitu diaktifake ing RTX 4080 lan duwe 112 rops. AD104 ing RTX 4070 TI lan 4070 nggunakake limang GPCS 12 SMS, kanthi 80 rops.

Kanggo wektu kasebut, kertu isih kudu dijupuk minangka ramalan sing paling apik. Kita ora ngerti babagan apa GPU sing bakal digunakake, utawa kepiye GPC sing aktif ing saben. Kita bakal ngisi blangko amarga luwih lengkap kasedhiya ing wulan sing bakal teka, yen liyane Ada Gpus wis diluncurake.

Subsystem memori: gddr6x nitih maneh

Paling taun kepungkur, Micron ngumumake duwe pethikan Memori gddr6x mlaku kanthi kecepatan nganti 24gbps. RTX 3090 paling anyar TI mung nggunakake memori 21Gbpps, lan Nvidia saiki mung perusahaan sing nggunakake GDDR6X kanggo apa-apa. Yen langsung ngangkat pitakon apa sing bakal digunakake kanggo nggunakake gddr6x 24gpps, lan jawaban sing cocog karo NVIDIA ADA. GPU tingkat sing luwih murah luwih cenderung kelet karo GDDR6 standar tinimbang Gddr6x uga, sing pucuk ing 20GBPS lan digunakake ing kertu AMD / XT XD.

Resmi, RTX 4070, 4070 ti, lan 4070 kabeh nggunakake Krips 2GB sing dirating kanggo 21gbps. RTX 4080 minangka istiméwa, nampilake Kripik 2GB sing dirating kanggo 22.4GBPS. Kajaba, Micron ora nggawe 22.4gpps Kripik, saengga dheweke bener 24gbps Kripik sing bisa luwih konservatif. Anecdotally, ing bencana-ngilangi pirang-pirang GPU 3-seri, kita wis weruh manawa ana kertu “21gbps” duwe memori sing luwih adhem lan overclocks luwih apik, nganti 25Gbps. Kita nganggep Micron mung mbuwang sawetara Kripik lan sing ngasilake memori 24GBPS cukup saiki.

Duwe bandwidth puncak sing padha karo RTX 3090 TI minangka masalah, amarga GPU umume kudu ngitung lan bandwidth kanggo skala kanthi janji sing dijanjekake. RTX 3090 TI umpamane 12% luwih komputasi saka 3090, lan memori sing luwih dhuwur bisa nyukupi 8% bandwidth luwih akeh. Adhedhasar rincian komputasi sing ditampilake ing ndhuwur, ana brewing disconect sing gedhe banget. RTX 4090 udakara tikel kaping pindho amarga komputasi RTX 3090, nanging nawakake bandwidth 1008 GB / s sing padha – 24gbps kanggo acara 4090 ti, sapa wae?

Ana kamar liyane kanggo bandwidth kanggo tuwuh ing ngisor GPUs ngisor, nganggep panggunaan GDDR6X bisa disimpen. RTX 3050 liwat RTX 3070 kabeh nggunakake memori GDDR6 standar, jam 14-15gbps. Kita wis ngerti GDDR6 sing mlaku ing 20GBPS kasedhiya, saéngga RTX 4050 kanthi 18GBPS GDDR6 kudu gampang terus nambah daya komputasi GPU. Yen Nvidia isih mbutuhake bandwidth luwih akeh, bisa nutul GDDR6X kanggo GPUs ngisor ngisor uga.

Nyekel yaiku Nvidia ora butuh Tambah gedhe ing bandwidth memori murni, amarga ora nyuplayakake arsitektur, padha karo apa sing kita lakoni karo RDNA 2 dibandhingake Arsitektur RDNA. Yaiku, bakal ngemot cache L2 liyane kanggo ngilangi panjaluk memori memori.

Ada cashes ing cache L2

Siji cara sing apik kanggo nyuda kebutuhan kanggo bandwidth memori liyane yaiku perkara sing wis dikenal lan digunakake sajrone pirang-pirang dekade. Slak liyane cache ing chip lan sampeyan entuk luwih akeh cache, lan saben cache hit tegese GPU ora perlu narik data saka memori GDR6 / Gdr6x. Cache gedhe bisa uga migunani kanggo kinerja game. Cache Tanpa wates Amd ngidini Kripik RDNA 2 Sejatine nindakake luwih akeh karo bandwidth mentah sing kurang mentah, lan Cache Nvidia Ada L2 Nuduhake NVIDIA wis njupuk pendekatan sing padha.

AMD nggunakake l3 cache gedhe nganti 128MB ing Navi 21 GPU, kanthi 96MB ing Navi 22, 32MB ing Navi 23, lan mung 16MB ing Navi 24. AMD uga duwe cache 96MB L3 ing Navi 31 anyar. Kaget, sanajan cache 16MB sing luwih cilik padha mukjijat kanggo subsystem memori. Kita ora mikir Radeon Rx 6500 XT minangka kertu sing apik banget, nanging iki sejatine tetep nganggo kertu sing meh kaping pindho bandwidth memori.

Pass Arspektur Ada nganti 8MB L2 cache kanthi kompender memori kaping 32-bit, utawa 16MB saben kontroller 64-bit. Tegese kertu kanthi antarmuka memori 128-bit bakal entuk 32MB total L2 cache, lan antarmuka 384-bit ing AD102 nganti 96MB saka cache L2. Kajaba, bagean saka blok L2 L2 uga bisa dipatèni, saengga RTX 4090 mung duwe 72MB cache L2 (rolas blok 6mb, lan sawetara model ADA liyane bakal entuk pendekatan sing padha.

Nalika kurang saka cache infiniti Rdna 2 AMD ing pirang-pirang kasus, AMD uga mudhun menyang cache 96MB total kanggo Rx 7900 XTX XTX. Kita uga ora ngerti lating utawa aspek liyane saka desain durung. L2 Cache cenderung duwe lencing sing luwih murah tinimbang l3 cache, saéngga L2 sing luwih cilik bisa tetep nganggo cache L3 sing luwih gedhe nanging luwih alon, malah cache tanpa wates sing luwih gedhe nanging luwih alon dibantu akeh.

Yen kita ndeleng Rx 6700 Xx minangka conto. Wis kira-kira 35% luwih komput saka generasi sadurunge RX 5700 XT. Kinerja ing kita GPU Benchmarks Hierarki Kangge kira-kira 32% luwih dhuwur ing 1440p Ultra, saengga kinerja sakabèhé dibandhingake kanthi tliti. Kajaba, 6700 XT nduwe antarmuka 192-bit lan mung 384 GB / s bandwidth, 14% luwih murah tinimbang Rx 5700 XT / S. Tegese cache Tanpa wates gedhe menehi amd paling ora ngundhakake 50% kanggo bandwidth sing efektif.

Umumé, kaya Nvidia entuk asil sing padha karo Ada, lan sanajan ora memori luwih akeh antarmuka ing GPU ADA isih kudu akeh bandwidth sing efektif. Sampeyan uga kudu nyebutake teknik komprèsi NVIDIA ing arsitektur Nvidia wis dibuktekake sing bisa dibuktekake, dadi coch sing rada cilik dibukis dibandhingake karo AMD bisa uga ora masalah.

RTX 40 seri entuk DLSS 3

Salah sawijining pengumuman gedhe kanthi RTX 40-Series lan Ada Lovelace yaiku DLSS 3, sing bakal mung Bisa nganggo RTX 40-Seriad Kartu grafis. Ing endi DLSS 1 lan DLSS 2 kerja ing RTX 20- lan kertu RTX loro, lan uga bakal bisa digunakake ing GPU, DLSS 3 dhasar sing bisa nganyari nganyari arsitektur.

Inputs menyang algoritma DLSS 3 biasane padha karo sadurunge, nanging saiki ana akselerasi aliran optik sing dianyari (ngasilake vektor gerakan tambahan sing bisa Feed menyang unit generasi multi optik. Digabungake karo mode kinerja DLSS UPCERY, generasi pigura tegese GPU mung bisa nggawe 1/8 piksel sing dikirim menyang layar.

Incidentally, ofa yaiku ora Anyar nganggo Ada. Nguripake lan Ampere uga duwe fungsi langkah sing tetep, mung ora kaya sing dibutuhake utawa bisa. Kasus panggunaan sing khas kanggo jaman biyen ing jaman biyen kalebu nyuda laten kanthi realita lan virtual, nambah kanthi lancar video, nambah efisien kamera komprèsi. Iki uga digunakake kanthi navigasi otomotif lan robot, lan analisis video.

Generasi Ampere nganyari saka unit fungsi tetep 126 (int8), lan saiki Ada ngegungake OAA nganti 305 teraap. Kinerja sing ditambahake lan tambahan liyane sing kudu digunakake kanggo nggawe lapangan aliran optik sing bagean saka Dlss 3 generasi DLSS 3. Dene kinerja sing luwih dhuwur lan kapabilitas saka Ada Ofa saiki dibutuhake kanggo DLSS 3, ana kamar wiggle. Nvidia’s Bryan Catanzaro, VP saka riset sinau jero, tweeted manawa “teoritis bisa” kanggo Dlss 3 kanggo pungkasane bisa kerja ing GPU ampere. Mesthine bisa mlaku ing tingkat lan tingkat kinerja sing luwih murah, nanging bisa uga ora ana kedadeyan.

Saiki kita wis entuk kesempatan kanggo ndeleng kepiye DLSS 3 katon lan ngrasa. Ora cukup apik tenan kaya klaim Nvidia. Amarga ora ana input pangguna tambahan ing pigura sing wis diwilang, ditambah karo rong bingkai latensi (relatif saka tingkat pigura sing digawe), DLSS 3 bisa katon luwih apik tinimbang sing dirasa. Njupuk game kaya Dongeng pagelaran: Requiem Mlaku ing 100 FPS nganggo DLSS 2 UPSCAL, lan generasi pigura bisa ngundhakake manawa nganti 140-150 FPS. Nanging rumangsa kaya 110-120 FPS paling apik, kanthi mratelakake panemume. Ing pakunjaran pra-framegen ngisor, kaya 30 FPS, sampeyan bisa uga entuk tikel kaping pindho nganti 60 FPS, nanging isih bakal rumangsa kaya 30 FPS.

Saiki DLSS 3 Saiki mbutuhake RTX 40-seri Kertu kanggo mbukak, paling ora aktif generasi pigura. Iki bakal dadi pangguna setelan tambahan sing bisa milih ngaktifake; Tanpa, DLSS 3 isih ndhukung algoritma UPSCALS inti DLSS 2 lan uga mbutuhake pangembang nggunakake Nvidia Reflex, dadi pangembang milih DLSS 3 Dhukungan RTX 40 seri uga sadurunge kertu RTX Series.

Encoding av1 ada, kaping loro

Geforce’s Geforce RTX 4090, 4080, lan 4070 tugas grafis ti bakal nampilake rong unit hardware Nvidia Encoder (NVENC). Kanggo RTX 4070 lan model sing luwih murah, mung ana unit tunggal nvenco. Iki uga bakal duwe dhukungan kanggo enkoding AV1, padha karo Intel Arc – kajaba ana loro tinimbang mung siji. Kita nembe nguji uji coba ing jero babagan kinerja enkoding video lan kualitas, mbandhingake GPU paling anyar kanggo generasi sadurunge.

Encode AV1 nambah efisiensi 40% miturut Nvidia, nanging sing katon dibandhingake H.264 (biasane padha karo bitrates lan efisiensi menyang HEVC / H.265). Tegese urip sing nyengkuyung codec bakal katon kaya-kaya duwe bitrat 40% luwih dhuwur tinimbang saiki.264 lepen. Mesthi wae, layanan streaming kudu ndhukung AV1 kanggo prakara iki.

Para loro encoder bisa mbagi kerja ing antarane dheweke, saengga kinerja enkoding bakal tikel tikel tikel kanggo kerja apa wae, sanajan GPU mung diodhenake aliran siji. Utawa paling ora teori; Ing laku, kita ora weruh owah-owahan utama nalika nggunakake FFMPEG dibandhingake kecepatan Nvenc sadurunge. Penyunting video bisa entuk manfaat saka kinerja kinerja, lan Nvidia makarya karo DAVINCI MUSus, Handbre, Voukoder, lan Jianying kanggo ngaktifake dhukungan.

Pengalaman lan Shadowplay Gergorce uga bakal nggunakake hardware anyar, ngidini para tukang game njupuk gamelan nganti 8k lan 60 FPS ing HDR. Sampurna kanggo 0.01% wong sing bisa ndeleng konten 8K asli! (Yen sampeyan mbangun, dheweke bakal teka. ) Uga, unit NVENC isih bisa ngatasi H.264, HEVC, lan format liyane mung apik.

Konsumsi Power Ada

Laporan Awal 600W lan TBPS sing luwih dhuwur (kekuwatan papan) kanggo ADA katon biasane ora ana model sing diejireni. Nyatane, sawise nyoba enem kertu RTX 4090 sing beda, sanajan overclocking manual kita ora terus-terusan break 600W. RTX 4090 duwe 450W TGP sing padha karo RTX 3090 TI, dene RTX 4080 tetes sing mung 320W, RTX 4070 TI duwe tanah 285w ing 200W. Sing kanggo Referensi Nanging model edisi, nanging.

Kaya sing wis ditemokake karo RTX 3090 Ti lan papan Ampere liyane, mitra AIIb (tambahan) luwih seneng tinimbang seneng-seneng duwe perangkat sing luwih dhuwur kanggo nguber saben kinerja pungkasan. Kertu Custom RTX 4090 sing nggambar nganti 600W mesthi ora ana pitakonan, lan mbesuk RTX 4090 TI bisa nyurung sing luwih dhuwur.

Kabeh mau bali menyang mburi scaling dennard, bener karo tiwas ukum Moore. Sijine, Dennard Scaling – Uga diarani Scaling Mosfet – diamati manawa karo saben generasi, dimensi bisa dibandingake udakara 30%. Sing suda wilayah sakabehe 50% (skala ing dawa lan jembaré), voltase ngeculake 30%, lan telat sirkuit bakal luwih murah 30%. Salajengipun, frekuensi bakal nambah sekitar 40% lan total konsumsi daya bakal nyuda 50%.

Yen kabeh muni banget, amarga mutu Dennard kanthi efektif rampung udakara 2007. Kaya hukum Moore, ora gagal, nanging keuntungan dadi adoh banget. Kecepatan jam ing sirkuit terintegrasi mung tambah saka maksimal 3.7Ghz ing taun 2004 karo Pentium 4 ekstrem edisi maksimal 5 dina.5GHz ing inti i9-12900ks. Sing isih meh 50% mundhak frekuensi, nanging wis rampung nem generasi (Utawa liyane, gumantung saka sampeyan pengin ngetung) proses node proses. Sijine cara liya, yen micu Dennard durung tilar donya, CPU modern bakal jam luwih dhuwur nalika 28Ghz. RIP, Dennard Scaling, sampeyan bakal ora kejawab.

. Dina iki, simpul proses anyar bisa nambah kapadhetan transistor, nanging voltase lan frekuensi kudu seimbang. Yen sampeyan pengin chip sing cepet, sampeyan bisa nggunakake meh kaping pindho. Utawa, sampeyan bisa mbangun chip sing luwih efisien, nanging ora bakal luwih cepet. Nvidia misale jek bakal nindakake kinerja luwih karo Ada, sanajan durung ngeculake efisiensi gegayutan karo jendela.

Mung katon ing rtx 4070 ti minangka conto. . Ing sawetara kasus, kaya bodolan DLSS 3 lan Heavy RT, bisa uga kaping pindho kinerja nalika isih nggunakake kekuwatan sing kurang. RTX 4070-Ku yaiku GPU sing paling efisien sing wis dites.

RTX 40-Seri Pricing

Pira regane RTX 40-seri GPUS? Wangsulan cekak, lan bener Wangsulan, yaiku dheweke bakal regane kaya Nvidia lan pengecer bisa ngilangi. Nvidia diluncurake lumpuh kanthi siji set model finansial, lan sing kabukten salah amarga wis salah pandemi. Harga nyata-nyata nembak lan profiter kulitir, lan yaiku sadurunge Gangguan Cryptocurrency wiwit mbayar loro nganti kaping telu rega sing disaranake resmi.

Warta sing apik yaiku Harga GPU wis mudhun, lan pertambangan Ethereum wis rampung. Sing giliran wis mateni bathi GPU kanggo pertambangan, kanthi paling kertu saiki kudu mlayu luwih akeh tinimbang bisa nggawe usaha. Sing kabeh apik kanggo ngrungokake, nanging isih ora njamin rega sing cukup.

Apa sing sampeyan lakoni nalika sampeyan duwe kertu kertu sing wis ana? Sampeyan nggawe kertu anyar luwih larang regane. Kita ndeleng manawa kanthi rega peluncuran ing RTX 4090, 4080, 4070 ti, lan 4070 model. 4090 yaiku $ 1,599, $ 100 luwih saka rega peluncuran 3090 lan ora bisa digayuh saka tukang game. RTX 4080 ora luwih apik ing $ 1,199, lan RTX 40 taun, $ 100 luwih saka RTX 10GT 10GT luwih saka RTX 30GT 1070 TI – lan ora nganti pungkasan taun 2022 sing ora weruh 30-seri Kertu adol ing ritel kanggo cedhak karo msrs!

Katon kaya Nvidia bisa ngilangi cukup 30-seri Inventori RTX sing wis ana, lan kertu RTX 40-seri njaga rega sing dhuwur. Umume saiki kasedhiya ing MSRP, utawa paling cedhak, sanajan The RTX 4090 isih bisa menehi printah premium. Sing kamungkinan amarga uga dijaluk kanggo karya profesional, kalebu riset sinau AI lan jero. RTX 4060 4060 anyar lan 4060 paling ora nggawa ADA mudhun kanggo nilai rega sing padha karo sing sadurunge.

Sakabèhé, rega GUPU Guu wis munggah karo Ada lan RTX 40 seri (4060-seri dadi pangecualian). Nvidia uga kudu bersaing karo AMD lan Radeon RX 7000-seri lan Rdna 3 GPU, nanging sing uga larang regane. Nvidia luwih alon nyurung GPU tambahan kaya RTX 4070 lan ing ngisor iki, sanajan alaan utama 4060 ti lan ing ngisor iki bali menyang kesadharan rega. Muga-muga model ing mangsa ngarep (RTX 4050 khusus) bakal terus nglakokake mudhun lan tekan tingkat biaya sing luwih cocog tanpa kinerja sing luwih gedhe.

Pengirangan desain edisi

Nvidia nggawe akeh tuntutan babagan desain kertu edisi anyar ing peluncuran RTX 3080 lan 3090. Nalika kertu kasebut umume kerja, apa sing ditemokake sajrone rong taun kepungkur yaiku kertu pendinginan sumbu tradisional saka mitra Aic tradisional saka pihak pihak katelu saka mitra Aic pihak katelu cenderung luwih apik, sanajan nggunakake kekuwatan luwih apik. The Geforce RTX 3080 TI FOODERS Edition minangka conto khusus babagan kepiye suhu lan kecepatan penggemar ora bisa tetep nganggo GPU sing luwih panas.

Culpril utama misale jek dadi memori GDDR6X, lan Nvidia ora bakal ngemas liyane GDDR6X menyang ADA tinimbang ing ampere, paling ora ana ing jumlah total Kripik. Nanging, Nvidia ora nyathet manawa wis makarya karo Micron (Produsen Eksklusif saka Gdr6x eksklusif) kanggo nyuda konsumsi daya saka chip generasi paling anyar. Sing mesthi kudu mbantu masalah, lan nalika Micron nindakake geldr6x 24gpps, nganti saiki Nvidia ora bakal dadi jam memori sing dhuwur.

RTX 4090 bakal duwe rolas 2GB Kripik, kaya 3090 ti, dene 4080 ngethok nganti wolung Kripik lan 4070 ti mung kelangan enem kripik. Kanthi proses nyusut saka Micron ing Kripik GDDR6X, ditambahake kertu termal sing luwih apik, kita entuk kertu RTX 40 seri sing umume ora bisa mbukak kaya model sadurunge. Nvidia uga nyuda kekandelan weteng termal kanthi RTX 40-seri kanggo luwih bantuan ing transfer panas saka memori menyang heatsink.

Sampeyan menarik kanggo enem kertu enem RTX 4090 sing dites, setengah teka karo kelas memori GDR6x sing beda. Kertu kasebut cenderung nuduhake vram suhu mangsa ing 65-70 derajat Celsius, dene kertu liyane bakal tekan 80-85C. Anggepan kita yaiku kertu suhu sing luwih murah bener-bener nggunakake kripik 24gbpps Micron kanthi simpul proses micron, mung ditandhani lan didol minangka 21gbps. RTX 4080 nganti saiki mung kertu sing mbutuhake Kripik sing luwih cepet, lan kertu kasebut Uga cenderung mencet

. Iku ‘mung’ TBP 320W, nanging banjur 3080 FE lan 3080 -8 TI Fe tansah mlayu luwih saka sedhep. TBP 285W ing 4070 ti bisa entuk perawatan rong slot saka sawetara mitra AIb, nanging Nvidia ora bakal nggawe edisi 4070 Ti Founders – GPU tartamtu mung bakal teka saka kertu pihak katelu. RTX 4070 Apa Nduwe Edisi Pendhaftaran RTX, lan RTX 40GB TI 8GB uga duwe edition pendiri uga. RTX 4060 TI 16GB lan RTX 4060 mung bakal ditawani minangka kertu adat saka mitra AIb Nvidia.

Tanggal Rilis Ada GPU

Saiki yen ambane dibukak gedhe lan diluncurake dhisik, kita ngerti manawa RTX 4090 tanggal 12 Oktober, lan RTX 4070 TI teka ing tanggal 5 Januari (sawise ngganti $ 100). RTX 4070 ndharat tanggal 13 April, lan RTX 4060 TI 8GB bakal diluncurake tanggal 24 Mei. Kita ngerti RTX 4060 TI 16GB lan RTX 4060 bakal teka ing wulan Juli, nanging ora ana tanggal sing tepat. RTX 4050 kanggo Desktop bisa uga tanah spekul ing wulan Agustus. Bisa uga ana kertu grafis ADA liyane sing luwih seger.

Nvidia ngluncurake RTX 3080 lan RTX 3090 ing wulan September 3020, RTX 3020, RTX 3070 teka sewulan setaun, banjur RTX 3060 TI teka mung sajrone wulan sawise iku. RTX 3060 durung rampung nganti pungkasan Februari 2021, banjur Nvidia nyegerake seri kasebut kanthi RTX 3080 TI lan RTX 3070 TI ing wulan Juni 2021. RTX 3050 sing ramah anggaran ora teka nganti Januari 2022, lan pungkasane RTX 3090 TI diluncurake ing pungkasan Maret 2022.

Nvidia wis milih peluncuran staggered kanggo kertu Ada, tundha sawetara model kanggo ngidini nvidia nvidia ngadhepi RTX 30-seri bagean ing 2022 kanggo mbenerake. Saiki wis rampung lan rampung nganti kita bisa ngomong, lan kita mung ngenteni model pungkasan sing ditampilake.

Kita isih butuh kursit Budget sing sejatine kanggo njupuk GTX 16-seri. Apa kita bisa entuk seri GTX anyar, utawa kertu RTX budget sing bener kanggo $ 200? Sampeyan bisa, nanging ora ngandel, amarga Nvidia kayane kayane bisa ngeculake lan mlebu ing kisaran $ 200. Paling apik, RTX 3050 bisa uga ngeculake $ 200 ing wulan sing bakal teka, nanging kita ora bakal kaget ndeleng Nvidia kanthi nilar pasar kertu grafis $ 200 $ 200. Kita curiga RTX 4050, kapan wae, bakal njupuk rega regane $ 250.

Biasane refresh saka GPU udakara setaun sawise Bukak dhisikan uga, lan kita nyedhaki tandha saiki. Apa model “ti” utawa model “super” utawa liya yaiku guess sapa wae, nanging sampeyan bisa menehi tandha ing tanggalan sampeyan. Geforce RTX 40-Series Refresh, sing tiba ing musim gugur 2023.

Kompetisi ing ruang GPU

Nvidia wis dadi pemain sing unggul ing papan kertu grafis sajrone rong puluh taun saiki. Ngontrol kira-kira 80% saka total pasar GPU, lan 90% utawa luwih saka pasar profesional, sing biasane diijolake kanggo ndhaptar titah lan nganakake teknologi anyar kaya Ray Nelusuri lan DLS. Nanging, kanthi kenaikan terus penting kanggo AI lan ngitung riset ilmiah lan beban keretaan liyane, lan perlengkapan sing ana ing industri liyane, mula ana ing industri, yaiku Intel.

Intel durung nggawe upaya kanggo kertu grafis khusus wiwit pungkasan taun 90-an, kajaba sampeyan ngetung larrabee sing ditinggalake. Wektu iki, alchemist Intel ARC katon dadi kesepakatan nyata – utawa paling ora sikil ing ngarep lawang. Intel nawakake kapabilitas media sing apik, lan kinerja arcute lan komputasi busur apik, nanging mesthi ora cukup kanggo saingan karo kertu AMD lan Nvidia sing paling dhuwur. Nanging, Intel arep kanggo main utama kanggo sektor budget. Saiki.

Nanging alchemist buses mung sing pertama ing rutin arsitektur GPU sing wis direncanakake. Battlemage bisa mudhun kaping pindho ing kemampuan alchemist, lan yen intel bisa cepet-cepet metu saka mengko, bisa uga mangan menyang pasar Nvidia’s Nvidia, utamane ing ruang laptop game. JPR nuduhake Arc nggayuh Arc sing rada apik banget 6% pasar sing adol global ing pungkasan taun 2023, nanging rega nyelehake kanggo adol ARC ora meh kabeh.

AMD ora bakal ngadeg isih, lan wis sukses ngluncurake Arsitektur RDNA 3 ing Desember 2022. AMD wis pindhah menyang Node N5 TSMC kanggo chiplet GPU, nanging uga bakal nggunakake simpul N6 kanggo ngapusi memori. Amd isih nolak kanggo nggawe jumlah belajar saka jero hardware ing GPU konsumen (ora kaya seri MI200), nanging sing bisa fokus kanggo ngirim kinerja – sanajan FSR 2.0 Apa nutupi uga lan bisa digunakake ing kabeh GPU. Nanging ing papan ai, tegese GPU konsumen AMD lagi tiba ing mburi.

AMD uga duwe RX 7600 bakal teka, nggunakake TSMC N6 – Ora nganyari gedhe saka generasi sadurunge, kanthi tembung liya. Nganti saiki, Amd mung ngumumake utawa mobile mobile rx 7700 lan 7800 kelas GPU.

Ana uga pitakon sing saiki ora ana ing Nvidia sing bisa nglacak sinar sing luwih apik tinimbang kertu RX 7000- lan 6000-seri. AMD durung meh kaya vokal babagan Ray Nglacak Hardware utawa kabutuhan kanggo efek RT ing game. Intel kanggo bagean kasebut ngirimake kinerja rt, nanging mung nganti tingkat RTX 3060, menehi utawa njupuk. Nanging anggere umume game terus luwih cepet lan katon apik tanpa efek RT, iku peperangan perang sing bisa ngyakinake wong-wong sing nganyarke kertu grafis.

Pikiran nutup 40-seri

Kita duwe rong taun suwene GPU Droughts lan kertu overpriced kanggo generasi Nvidia sadurunge AMPere 3-Series Gpus. Pungkasan taun 2022 tekane kedatangan saka GPU sing sabanjure, nanging kabeh larang banget, diwiwiti $ 800 minimal. 2023 Mupika bisa dadi luwih apik kanggo wong-wong sing pengin tuku upgrade upgrade utama.

Muga-muga babak iki bakal weruh kasedhiyan lan rega sing luwih apik. Ora bisa dadi luwih ala tinimbang sing kita weruh ing 2020-2022.

Waca lengkap babagan kertu RTX 40-seri kanggo tes lan asil tambahan:

Asus Gforce Rtx 40 Series

Asus nggedhekake kekuwatan ekstrak saka Nvidia GFforce RTX ™ GPU kanggo ngirim kertu grafis kanthi pirang-pirang teknologi lan premium katon ora bisa nemokake ing papan liya. Saka matriks 4090 Cairan kanthi rega sing paling dhuwur ing pasar, menyang kertu sing fokus ing pasar, pangguna saben stripe bakal nemokake barang sing dikarepake. Penggemar Tech Axial, Penyejukan uap, desain kompak kanthi cerdas, aplikasi GPU Tweak III, dhukungan Nvidia Studio lengkap-kabeh, nunggu sampeyan.

Pilihan Editor HKEPC

ROG Strix Geforce RTX 4090 OC Edition Diadaptasi 3 Paling Anyar.5 penggemar Slot-tech-tech sing dadi fitur pendinginan sing kuwat

8,5 saka 10

8.5 saka 10

Nduwe kabeh sing bisa dikarepake saka kertu khusus, kayata pabrik overclock, luwih apik lan sepi, lan desain sing apik. Tampilan anyar yaiku pamitan sing nyegerake saka kertu Rog sing sadurunge, lan lampu RGB sing andhap asor ndadekake estetika sing luwih nyenengake lan ngalahake.

2023 Desain Produk Abang Dot

2023 Desain Produk Abang Dot

Jeforce RTX 40 Serier menang 2023 Penghargaan Desain Produk Red Dot, Penghargaan Desain sing misuwur ing Donya.

Editor

Pilihan editor

Pemain tukang game ASUS (ROG) anyar Geforce RTX 4090 OC sing paling apik nggambarake kapal penggedhe-murah Nvidia sing paling apik ing kapal penggedhe Nvidia sing paling apik sing diwenehake ASUS, lan kita lagi nliti dina iki.

Conto sing apik kanggo mbangun kualitas

Conto sing apik kanggo mbangun kualitas

Iki versi kanggo overclockers, thanks kanggo produk sing adhem lan rendah sing kurang apik.

93/100

93/100

Asus Rog Strix RTX4090 OC uga duwe kandhang sing apik banget, kanthi kandhang sing dibunderake semi-retro lan gril retro ing mburi kanggo desain level peralatan cyberpunk, uga kinerja penyejakan sing apik. Yen sampeyan mikir babagan nganyarke kertu grafis lawas, iki mesthi dadi pilihan sing apik.

Tweaktown

91%

Asus mogok karo kapal penggedhe Rog Strix Geforce RTX 4090 kertu grafis edition oc, ing endi desain kertu njupuk panggung pusat. Sampeyan ora bakal bisa ndeleng saka kertu iki, amarga nduweni gaya super-unik sing metu saka estetika gaya kanthi perusahaan sing digunakake perusahaan ing kertu grafis rog sadurunge.

Kinerja luwih dhisik

Kinerja luwih dhisik

Wektu iki, Nvidia ngluncurake kertu grafis anyar RTX 40 seri, lan ASUS uga ngluncurake kapal penggedhe Rog Strix Geforce RTX 4090 kertu grafis OC. Supaya bisa ketemu karo RTX High-End sing anyar, radiator sing anyar dirancang duwe ukuran sing luwih gedhe, lan jam Boost nganti 2640 MHz ing tuning, nyepetake kinerja sing bisa ditindakake kanggo tukang game.

Penghargaan Red Dot Design

Penghargaan Desain Red Dot: Game Game Gforce RTX 40 Series

Gforce Game Gforce RTX 40 Serier menang 2023 Red Dot Award Design Award, penghargaan desain sing misuwur ing donya.

Asus Gforce RTX 4070 Review Dual – Nilai & Kesimpulan | TECHPOWERUP

Dual Asus Ngrungokake Sing Apik banget kanggo swara sing sithik, bIOS dual lan faktor wedok sing cendhak.

Video

Kertu graforce ROG Matrix 4090 - Kinerja Pinnacle

Proart Asus sing nampilake Studio Nvidia

Asus Rog nampilake Nvidia Dlss 3 – Luwih apik. Luwih cepet. Kuat.

Rog Strix Geforce RTX 4090 & NVIDIA DLSS 3

Asus Rog Nampilake Nvidia Refleks

Kemrut Kreativitas Kanthi Asus Proart | Modsbyben

Game Gorforce RTX 4070 – Unboxing resmi

Game Gaming Gorforce Rtx 4060 TI – Pinggir Langsung

Asus Gforce Rtx ™ 4080 Noctu Edition | Pisanan Katon

Nganyarke teknologi axial

Luwih gedhe lan luwih apik. Penggemar Tech-Tech Spin ing bantalan bal-balan lan wis dicopot kanggo 20% udhara luwih akeh liwat kertu kasebut, nyetel panggung kanthi suhu sing luwih murah, kurang swara, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur, lan kinerja sing luwih dhuwur.

Rotasi Reverse lan 0db Teknologi

Kaloro Fans Spin CounterClockwise kanggo nyilikake kerusuhan lan maksimalake udhara liwat heatsink. Katelu telu penggemar nalika mandheg nalika GPU ing ngisor 50 celsius, supaya sampeyan main game kurang nuntut utawa nindakake tugas cahya ing sesuatu. Penggemar wiwitan maneh nalika Temps luwih saka 55 c, ngrujuk kurva kacepetan sing seimbang kinerja lan akustik kanggo kerja utawa dolanan.

Pangiriman Daya Premium

Kontrol Daya Digital, macem-tahun daya sing ana ing dhuwur, lan barisan caps 5k mesthekake kanthi cadangan kanthi jelas.

Compact PCB

Komponen lan tata letak trace wis dioptimalake menyang PCB SHERT Kanggo nyuda kerugian daya lan supaya bisa lolos panas liwat bolongan mundur gedhe.

Lunga karo aliran kasebut

Kabeh padha dadi gaweyan kanthi gampang gorefle RTX 4090 kinerja nganti maksimal.

Asus GPU Tweak III

Asus GPU Tweak III (Download) luwih intuisi lan sugih-sugih tinimbang sadurunge. Antarmuka sing dirancang nawakake aksesibilitas sing luwih gedhe kanthi nggabungake fungsi inti dadi papan dashboard terpusat, lan tuner frekuensi voltase kita wis dibukak kanggo nggawe overclocking luwih gampang. Goodies tambahan kaya teknologi penggemar 0db, SWApping profil otomatis, tampilan layar layar lan kemampuan logging sing bisa disesuaikan kanggo nggawe sampeyan paling akeh saka kertu grafis.

Realistis mbela lan ngalahake 40 rega seri. (Dawa maca / diskusi)

Saestu ngrembug, TLDR wis munggah, Dadi yen ora pengin maca kanggo mateni wektu, mung pass, aja kaya ngono amarga sampeyan ora duwe apa-apa sing luwih apik, bakal dihargai.

Maksudku, kepungkur kanggo saiki . Sampeyan duwe kertu game 1K pisanan, 2080ti, sing ora entuk rompong iki kanggo dadi 1199, (Maksudku ora bengkong, ana sawetara bengok) nanging ora seneng karo 40 seri. Nanging kabeh sing dibayangake dening Titan Rtx “$ 2499” nanging ora disaranake para tukang game sanajan ngalahake (gandum) a 2080ti ing game. Anywho 75% wong ngeluh, ora ngeluh, 1k 2080ti nanging isih disimpen kanggo entuk siji!

Terusake, Nvidia ujar, Hei, kita bakal menehi kertu sing luwih kuat ing setengah rega! Yay!, nanging ora ana sing nyasar ing kreta b.s. bakal nyurung $ 700 3080 munggah menyang $ 2K, lan nindakake, masalah kasebut minangka jumlah wong sing mbayar rega kasebut, nalika dheweke duwe pilihan sing padha kaya saiki, “Aja Tuku 4080, Monggo Ajar Em Piwulang “, yen iki kudu ditindakake nalika 3070 wis pusing $ 1500 lan 3090 pusing $ 3K.

Ayo ngrampungake, saka sudut pandang perusahaan, Hrmm, ngidini ngeculake 3090 ti $ 2k lan ndeleng apa sing kedadeyan. Dheweke adol.. Dadi, yen “aku” yaiku nvidia, ya Pak, demit iki minangka urusan helluva yen sampeyan tuku 3090ti ing 2K lan tuku 3070 sing dadi bisnis sing paling apik ing 1599. Maksudku, sampeyan entuk kertu kelas Titan luwih murah tinimbang 2K sing mesthi dadi rega kelas titan kita.

Pindhah ing, 3080 ti dirilis lan ditampa 50%, amarga Hey ,, Sejatine 3090 (dadi umure 3080 (dadi luwih saka 3080 TI prestasi iki nanging luwih akeh) sengit. . ora ana artine.

4070 ti dadi pembunuh kewan 2080ti lan luwih murah supaya aku rumangsa luwih sambat saka “80” kertu kasebut dadi $ 1200 vs yaiku 80 kertu kelas yaiku status Titan. Yen 4080 kurang kuat utawa padha karo 3090 amarga siklus cukup akeh lan 400 prastawa $ luwih saka 3080, yaiku 40 Seri normal mbuwang Titan + Daya ing 80 / 90 kertu kelas lan nabrak rega kaya ngono. Nanging kabeh sing kita deleng yaiku “80” utawa “90” lan kanthi 1.Tag Rega 2K Apa kelas 80 sing ora kudu.

Dadi dheweke nyoba pasar kanthi 2080 ti, wong-wong padha tuku, welp, kaya regane, dadi 799 lan 1599 mung apik, ditambah karo daya listrik. Aku rumangsa nvidia nindakake apa sing kudu ditindakake dening perusahaan.

Nanging minangka ponsel hit 1k, lan tetep, siji-sijine # sing nyurung 1k kanggo telpon luwih akeh TB, nanging dhasar kasebut minangka telpon sacara cepet kanggo telpon unggulan. Aku rumangsa GPU kudu padha, tegese 1k kudu dadi maksimal nanging yen sampeyan butuh RAM (kanggo ppl, 1400 kanggo 24GB, nanging ora ana 4090 utawa apa wae. Harga GPU banget ora peduli, nanging bisnis, ora seneng, nggawe GPU sampeyan dhewe.

2080 TI $ 1200 – Ditampa kanthi 80% saka wong, 3080 $ 700, ditampa dening 100% saka wong, nanging saka Bukak, saham sing kurang digawe $ 1000, lan 75% wong isih dituku. Crypto Mining, hit $ 1600-1800, lan 50% wong isih tuku, mula sapa sing salah? Mesthi ora NVIDIA, nanging kuldine bisu (ora nganggep sampeyan) nanging kita minangka konsumen minangka kabeh.

Apa sing ditindakake kanthi 4080 saiki, kita kudu nindakake 30 taun “, nanging Noooooo kanggo rega wutuh, mula ora ana rega outlandish, mula ora ana harga nvidia sing kaya ngono.

Iki “kebak diskusi” tegese diwaca, lan gegayutan, balesan nyata lan komentar / komentar sing dawa. Ayo menyang ngisor!

Panginten pribadi: 4080 rega dhuwur banget, nanging adil saka tampilan Nvidia, lan kita bisa duwe 999 4080 amarga akeh wong sing ora mbayar rega kulit kepala ing rutin.