MediBoard game paling apik kanggo 2022 – Junkie Tech, 15 Motherboard game paling apik (Intel & AMD) ing 2023 | Beebom

15 motherboard game paling apik (Intel & AMD) ing 2023

Contents

Kita duwe pilihan liyane saka seri Asus Perdana ing dhaptar iki, lan iki minangka salah sawijining sing paling akeh MEDBOART TERGAI-NGENTOT sing ndhukung 12th gen intel cpus 12. Perdana H610M-A ora kudu bingung karo model liyane, amarga varian ‘A A’ luwih unggul tinimbang wong liya babagan kualitas VRM lan kasunyatan sing duwe heatsink. Dadi, yen sampeyan pengin tuku papan iki, priksa manawa sampeyan entuk model varian ‘A’ khusus. Tutup heatsink duwe tampilan aluminium sing disikat marang dheweke, kanthi garis-garis putih ing saindenging motherboard.

Mediboard game paling apik kanggo 2022

Nalika Nggawe PC Game, salah sawijining bagean sing paling penting sampeyan kudu dianggep yaiku motherboard. Motherboard sing apik bisa ndhukung sanajan persiyapan paling ekstrem tanpa gedhe banget utawa gedhe kanggo rig game sampeyan. Cukup cukup, motherboard asring salah sawijining perkara pungkasan ing pikiran sing pengin mbangun rig game sing luar biasa.

Untunge sampeyan, kita wis nyetak internet kanggo nemokake sawetara papan dolanan paling apik kanggo 2022. Kanthi milih motherboard iki, sampeyan bakal bisa kickstart cara kanggo mbangun rig game sing luar biasa. Tanpa luwih ado, iki minangka papan dolanan paling apik kanggo 2022.

01 Gigabyte Z690 Aorus Pro

Gigabyte Z690 Aorus Pro

Gigabyte Z690 Aorus Pro minangka motherboard dhuwur sing nawakake fitur lan kinerja sing apik banget. Dimuat karo opsi kanggo pangguna lan pangguna pangguna, lan nduweni desain vrm sing kuwat sing bisa ngatasi cpus sing paling nuntut. Yen sampeyan nggoleki mapan ing papan sing paling dhuwur, Gigabyte Z690 Aorus Pro kudu ing ndhuwur dhaptar sampeyan.

Gigabyte Z690 Aorus Pro minangka motherboard sing gedhe, ukurane 12 x 10.6 inci (ing poin paling akeh). Nduwe skema warna ireng lan abu-abu, kanthi aksen abang ing i / O Shield, PCie Slots, lan port SATA. Dewan duwe papat slot DDR4 DMM, ndhukung nganti 64 GB RAM. Wis wolung port SATA, papat USB 3.2 port gen 2, loro USB 3.2 port gen 1, lan papat m.2 slot. Papan uga duwe u.2 port, ngidini sampeyan nyambungake u.2 SSD kanggo kecepatan panyimpenan luwih cepet.

Gigabyte Z690 Aorus Pro duwe desain vrm sing kuwat sing bisa ngatasi CPU sing paling nuntut. Duwe konektor daya 8 + 4, sing dibutuhake kanggo pemrosesan gen 10 Intel. Papan uga ndhukung konfigurasi multi-GPU SLI lan Crossfirex.

Gigabyte Z690 Aorus Pro nawakake kinerja sing apik. Iki minangka salah sawijining motherboard sing paling cepet sing wis dites, lan duwe headroom kanggo overclocking. Dewan bisa gampang nangani CPU Intel Core i9-10900K, tanpa masalah apa wae.

Gigabyte Z690 Aorus Pro minangka pilihan sing apik kanggo sapa wae sing golek motherboard sing paling dhuwur. Nawakake fitur lan kinerja sing apik, lan nduweni desain vrm sing kuwat sing bisa ngatasi CPU sing paling tuntut. Yen sampeyan nggoleki motherboard dhuwur, Gigabyte Z690 Aorus Pro kudu ing ndhuwur dhaptar sampeyan.

Pros

  • Pilihan Slot Usb Expsive
  • VRM sing kuwat
  • Papat m.2 slot

Cons

Spesifikasi

  • Rega $ 430.44
  • Dhukungan CPU Intel 12 Gen
  • Soket cpu ga 1700
  • Tipe Chipset Intel
  • Kacepetan Memori 2133 MHz
  • Antarmuka Kertu Grafis PCI Express
Gigabyte Z690 Aorus Pro

02 MSI mag B660m mortir wifi ddr4

MSI mag b660m mortir wifi ddr4

WiFi mortir MSI mag B660m minangka motherboard ATX sing cukup standar, ukurane 9.6 x 12 inci. Iki entuk skema warna ireng lan abang kanthi tekstured, permukaan sing wis rampung ing heatsinks. Tampilan sakabèhé resik lan ora diwatesi, sing apik yen sampeyan ora mlebu ing kabeh lampu RGB.

Minangka fitur Go, MSI mag b660m mortir WIFI duwe kabeh sing dibutuhake kanggo entuk PC Game anggaran lan mlaku. Sampeyan entuk papat slot dimm nganti 64 GB memori MHR4666, lan loro slot PCie X16 kanggo kertu grafis kanggo kertu grafis (sanajan slot ndhuwur mung nganggo kinerja X16 lengkap). Ana uga slot PCie X1 lan loro m.2 slot kanggo SSD.

Wifi mortir MSI mag B660m uga kalebu WiFi sing dibangun (802.11ac) lan Bluetooth 4.2 Dhukungan, yaiku bonus sing apik ing rega rega iki. Motherboard uga duwe pilihan sing sehat kanggo port I / O, kalebu papat USB 3.0 port, enem USB 2.0 port, output dvi-d, lan gigabit eternet.

Ing babagan kinerja, MSI mag b660m mortir WiFi minangka pemain sing solid. Ora bakal nyetel cathetan, nanging luwih saka cukup kanggo tukang game. Ing pathku CPU, MSI mag b660m mortir WiFi nyetak rata-rata 952 poin, sing cocog karo motherbo gamenge liyane. Sampeyan uga kudu nyathet yen MSI mag B660m mortir WiFi bisa mencet 4.2 GHz Overclock ing Tes Test CPU, sing nggumunake kanggo motherboard level entri.

Ing pathokan game kita, wifi mortir wifi sing ditindakake, rata-rata 108 FPS ing CS: Go lan 77 FPS ing overwatch ing 1080p kanthi setelan sing dhuwur. Mesthi wae, mileage sampeyan bisa beda-beda gumantung karo kertu grafis lan komponen liyane, nanging WiFi mortir MSI m msi mSI MSI MSI mSI MSI MSI MSI MSI merambi.

WiFi mortir MSI mag B660m minangka papan game level level sing apik. Nawakake kinerja sing padhet lan pilihan fitur sing sehat, kalebu Wifi sing dibangun lan USB 3.0 Dhukungan.

Pros

  • Setel fitur sing apik
  • PowerSTocks I9 Kripik
  • Desain apik

Cons

  • Ora Dhukungan PCie

Spesifikasi

  • Rega $ 168.96
  • Dhukungan CPU Intel 12 Gen
  • Soket cpu ga 1700
  • Tipe Chipset Intel
  • Kacepetan Memori 2133 MHz
  • Antarmuka Kertu Grafis PCI Express
MSI mag b660m mortir wifi ddr4

03 asrock z690 Taichi

Asrock Z690 Taichi

Z690 ‘Z690 Taichi minangka motherboard ndhuwur-garis sing nawakake fitur lan kinerja sing apik banget. Iki dikempalken karo akeh fitur dhuwur, kalebu dhukungan kanggo kertu grafis Dual NVIDIA utawa AMD CrossFirex, telu PCI Express 3.0 x16 slot, wolung Sata 6 port GBPS, lan memori 32 GB DDR4. Papan uga duwe pirang-pirang fitur sing ramah, kayata daya lan tombol ngreset, Titik Ukuran voltase, lan tampilan kode posterbo. Sakabèhé, Asrock Z690 Taichi minangka pilihan sing apik kanggo sapa wae sing pengin dibangun PC game sing dhuwur.

Salah sawijining aspek sing paling nggumunake saka Asrock Z690 Taichi minangka dhukungan kanggo Dual Nvidia Sli utawa Amd CrossFirex kertu grafis. Iki tegese sampeyan bisa nginstal rong kertu grafis dhuwur lan mbukak ing tandem kanggo kinerja game sing apik. Dewan Uga duwe telung PCI Express 3.0 x16 slot, sing luwih saka cukup kanggo ngrampungake persiyapan kertu grafis sing kuat.

Asrock Z690 Taichi uga duwe wolung port Sata 6, sing akeh ruangan kanggo ekspansi panyimpenan. Sampeyan bisa nggunakake port kasebut kanggo nyambung SSD, hard drive, utawa drive optik. Papan uga duwe memori 32 GB DDR4, yaiku standar paling anyar kanggo modul memori. Iki tegese sampeyan bakal bisa njupuk kauntungan saka kecepatan sing luwih cepet lan latis memori DDR4.

Sakabèhé, Asrock Z690 Taichi minangka pilihan sing apik kanggo sapa wae sing golek PC utawa workstation dhuwur. Iki dibungkus fitur lan duwe potensial ekspansi. Yen sampeyan nggoleki motherboard ndhuwur-garis, Asrock Z690 Taichi mesthine bakal ana ing dhaptar sampeyan.

Pros

  • Port -tu Tipe-Bunder Tligolt
  • Jaringan Gedhe

Cons

  • Larang banget

Spesifikasi

  • Rega $ 469.99
  • Dhukungan CPU Intel 12 Gen
  • Soket cpu ga 1700
  • Tipe Chipset Intel Z690
  • Kacepetan memori 6400 MHz
  • Antarmuka Kertu Grafis PCI Express
Asrock Z690 Taichi

04 Asus Tuf Game Z590-Plus

GAMING ASUS TUF Z590-Plus WIFI

Game Asus ‘TUF Z590-plus Motherboard WiFi nawakake campuran fitur, kinerja, lan nilai kanggo dhuwit, dadi pilihan sing apik kanggo sapa wae sing kepengin mbangun sistem Intel sing anyar. Iki dikempalken karo fitur, kalebu dhukungan kanggo teknologi CPU lan GPU paling anyar, opsi panyimpenan cepet lan jaringan, lan akeh kamar kanggo ekspansi. Ana uga fitur fitur sing kuat sing kalebu kabeh saka kontrol lampu RGB menyang daya papan lan tombol ngreset.

Ing babagan kinerja, game TUF Z590-plus wifi sing unggul ing tes kita. Iki minangka salah sawijining papan sing paling cepet sing dites nalika entuk cupa CPU lan memori, lan uga ditindakake kanthi apik ing tes lan tes game lan panyimpenan. Cetha yen ASUS wis akeh mikir babagan desain motherboard iki, lan nuduhake ing kinerja kasebut.

Siji-sijine potensial ing game TUF Z590-plus wifi yaiku rega. Udakara udakara $ 270, dudu pilihan sing paling murah sing ana, nanging isih regane nemen nimbang fitur lan kinerja sing ditawakake. Yen sampeyan nggoleki motherboard Intel sing apik banget, dolanan Asus Tuf Z590-plus wifi mesthi ana ing dhaptar sampeyan.

Pros

  • Nilai gedhe kanggo dhuwit
  • VRM lan adhem gedhe
  • Desain Gampang

Cons

  • Bisa nggunakake port USB liyane

Spesifikasi

  • Rega $ 146.88
  • Dhukungan CPU 12th generasi Intel inti
  • Soket cpu umur 1200
  • Tipe Chipset Intel Z590
  • Kacepetan memori 5333 MHz
  • Antarmuka Kertu Grafis PCI Express
GAMING ASUS TUF Z590-Plus WIFI

05 MSI MAG B660 tomahawk wifi ddr4

MSI Mag B660 tomahawk wifi ddr4

MSI Mag B660 WiFi wifi minangka motherboard paling dhuwur sing ndhukung pemroses Intel paling anyar lan entuk macem-macem fitur kanggo njaluk banding para pemain game lan pangguna daya liyane. Iku entuk tampilan gedhe, akeh lampu RGB, lan spesifikasi sing apik banget sing kalebu telung m.2 slot, USB 3.2 Dhukungan Gen 2, Wi-Fi 6, lan liya-liyane. Ana sawetara bojo sing apik ing pasar saiki, nanging MSI mag B660 wifi tomahawk mesthi salah sawijining sing paling apik.

Wife Maks B660 Wifi duwe skema warna ireng lan gunmetal, lan dikempalken karo fitur. Dewan duwe telung m.2 Slot kanggo piranti panyimpenan cepet cepet, USB 3.Dhukungan Gen 2 kanggo transfer data kanthi kacepetan dhuwur, dhukungan Wi-Fi 6 kanggo standar jaringan nirkabel, lan akeh lampu RGB sing paling anyar kanggo nggawe bangunan sampeyan katon apik.

Wifi Tomahawk MSI Mag B660 wifi minangka papan ing papan atx lengkap, saengga kamar akeh kanggo ekspansi. Dewan duwe papat slot dimm sing ndhukung nganti 128 GB memori DDR4, lan uga ana telu slot PCI Express X16 kanggo kertu grafis lan kertu ekspansi liyane. Papan uga duwe rong USB 3.1 port gen 1, patang port SATA III, lan port Tipe USB siji.

Kinerja sing wis-wicaksana, MSI mag B660 wifi tomahawk banget. Bisa ngatasi pemroses intel paling anyar kanthi gampang, lan uga nawakake potensial sing overclocking uga. Papan uga duwe kualitas audio sing apik kanggo Codec Realtek Alc887, lan kinerja jaringan apik banget kanggo Controller LAN Intel I219-V.

Sakabèhé, MSI mag B660 WiFi wifi minangka motherboard sing apik sing nawakake kabeh sing dibutuhake kanggo PC game utawa workstation sing paling dhuwur. Iku entuk tampilan gedhe lan akeh fitur, lan nindakake kanthi becik. Yen sampeyan nggoleki motherboard ndhuwur, MSI mag b660 wifi tomahawk kudu ana ing dhaptar sampeyan.

Pros

  • VRM gedhe
  • Nilai sing apik kanggo dhuwit

Cons

  • Ora kanthong 5.0 Dhukungan

Spesifikasi

  • Rega $ 189.99
  • Dhukungan CPU Intel 12 Gen
  • Soket cpu ga 1700
  • Tipe Chipset Intel
  • Kacepetan Memori 2133 MHz
  • Antarmuka Kertu Grafis PCI Express
MSI Mag B660 tomahawk wifi ddr4

06 Pahlawan Peteng Asus Rog Crosshair VIII

Pahlawan Peteng Asus Rog Crosshair VIII

Motherboard iki dikempalken karo set fitur sing nggumunake, kalebu dual PCIE 4.0 m.2 slot, sistem pangiriman dower 16 + 4 phase, modul intel wi-fi 6e, lan liya-liyane. Iki uga salah sawijining ibadhiya sing paling larang ing X570 ing pasar, saengga bisa luwih apik!

Pahlawan Peter Asus Rog Crosshair VIII nggunakake skema warna ireng lan abu-abu sing bisa dingerteni saka produk Rog liyane. Motherboard duwe heatsink gedhe sing nutupi area VRM lan ngluwihi PCie 4.0 x16 slot. Ana uga logo Rog ing chipset heatsink.

Panel i / o nampilake papat usb 3.2 port gen 2, loro USB 3.2 Gen 2 jinis port, loro USB 3.2 Port 1 Gen, port HDMI, portportport, port LAN, lan jacks audio.

Pahlawan Peteng Asus Rog Crosshair VIII duwe papat PCIE 4.0 x16 slot lan loro kanthong loro.0 x1 slot. Motherboard uga duwe telung m.2 slot, loro sing ndhukung PCie 4.0 drive. Nomer katelu m.2 slot mung ndhukung SATA drive. Ana uga wolung port 6gbps lan rong konektor SATA.

Pahlawan Peteng Asus Rog Crosshair VIII duwe sistem pangiriman 16 + 4 phase. Iki minangka salah sawijining sistem pangiriman listrik sing paling ramping sing wis kita deleng ing Motherboard X570. Ana rong Kripik BIOS ing Pahlawan Peteng Asus Rog Crosshair VIII. Siji kanggo bios utama, lan liyane yaiku kanggo brios serep. Ana uga saklar kanggo milih antarane loro Kripik BIOS.

Asus kalebu sawetara fitur rog ing crosshair VIII peteng, kalebu Audio SupremeFX, GameFirst V Network Opteme, Optemid V Network Network Gamelacy, memori memori Ramcache III, lan liya-liyane. ASUS uga kalebu pirang-pirang paket piranti lunak kanthi motherboard, kalebu Ai Suite III, Armory Crate, GameFirst V, Memtweakut, lan liya-liyane.

Kita nyoba para pahlawan Peteng ASUS ROG Crosshair VIII ing lab sing nggunakake prosesor AMD 9 3900X lan 16 memori 16 GB DDR4-3200 MHD. Kita uga nginstal kertu grafis NVIDIA GFForce RTX 2080 TI kanggo nyoba.

Pahlawan Peteng Asus Rog Crosshair VIII kanthi becik ing tes kita. Ora duwe masalah nangani overclocks CPU lan memori. Motherboard uga dileksanakake kanthi apik ing tes game lan benchmark kita. Kita kesengsem karo kinerja saka hero peteng ASUS ROG Crosshair VIII sakabèhé. Iki minangka salah sawijining ibadhian sing paling larang ing X570 ing pasar, nanging ngirim barang kasebut. Yen sampeyan lagi nggoleki X570 motherboard paling dhuwur, The Crosshair VIII Dark Pahlawan kudu dipikirake.

Pros

  • Desain resik
  • Ora duwe penggemar chipset

15 motherboard game paling apik (Intel & AMD) ing 2023

Ukraina, Kharkiv ,,, November, 14,, 2022:, cedhak, an, AMD, Ryzen

Sampeyan wis mutusake kanggo mbangun PC desktop anyar lan milih manawa sampeyan lagi biru utawa abang. Saiki, sampeyan kudu nggoleki motherboard sing sampurna kanggo mbangun PC Intel utawa AMD. Apa sampeyan ngrancang nggunakake prosesor 10-13900K sing paling dhuwur ing 10-13900K utawa Ryzen 7000 ing platform AM5, sampeyan wis teka ing panggonan sing bener. Kita wis ngipi pandhuan iki kanggo mbantu sampeyan nemokake papan dolanan game sing paling cocog kanggo PC mbangun ing 2023.

Ing pandhuan iki, kita wis kalebu ing Intel lan AMD MEBARD ing brackets rega sing beda-beda, supaya sampeyan bisa splurge gumantung karo mbangun lan anggaran sampeyan. Saka papan dolanan X670 lan X670E High-end menyang Motherboard H760 lan B550M sing luwih murah, kita wis dhaptar kabeh ing kene.

Medboard paling apik kanggo Intel CPU

1. Asus Rog Strix Z790-e Gaming Wifi

Motherboard Rog Strix kanggo Intel CPU

  • Formulir faktor: Atx
  • Dhukungan Memori: 4x Dimm, Max 128GB, DDR5 7800+ (OC)
  • Daya Pangiriman: 18 + 1 tahap daya VRM
  • Konektivitas: Wi-Fi 6E, Bluetooth V5.3, 2.5GBE Lan, Thunderbolt 4, Tipe-C (20GB / s), Displayport 1.4, HDMI 2.1
  • Lumbung: 5x m.2 port, port 4x sata

Garis ing Motherboard Asus Rog wis diakoni kanthi kritis minangka salah sawijining sing paling apik, lan Rog Strix Z790-e ora ana sing istiméwa. Minangka pilihan sing apik banget ing antarane ibadhiya Z790 sing paling dhuwur ing pasar. Apa sampeyan nggoleki motherboard paling apik kanggo Intel Core i9-13900K? Iki minangka siji, lan kita uga nggunakake motherboard iki ing Review Gen Intel inti i9-13900K, lan nangani konsumsi daya cpu dhuwur sing nggumunake kaya kue. Kita seneng fitur sakabehe. Estetika uga nyenengake, kanthi ton kustomisasi ing piranti lunak peti armory. Motherboard iki uga duwe fitur Overclocking AI, nggawe cukup gampang kanggo ngatasi CPU sampeyan yen perlu.

Ngomong babagan pilihan port lan konektivitas, Rog Strix Z790-E Fitur 7x USB 3.2 port gen 2, siji dadi port jinis c. Loro saka iku, ana 4x USB tambahan 3.2 Port 1 Gen, jinis liyane sing nganggo gen 2 × 2 (20GB / s), lan kanggo jaringan, lan Wi-Fi 6e kanthi Bluetooth V5.3 Dhukungan. Motherboard uga duwe header internal sing prayoga, kalebu Thunderbolt 4 siji yen pangguna pengin nginstal. Ora ana dhukungan Thunderbolt Native, sanajan. Sampeyan bisa ngrujuk kanggo pandhuan Motherboard sing paling apik kanggo golek model Z790 sing paling dhuwur, nanging iki bakal gampang ngrampungake kabutuhan tukang game.

Ana 4 slot dimm kanggo nginstal DDR5 RAM, lan ndhukung frekuensi nganti 7800mhz. Kualitas VRM ora bisa ditrapake, kanthi tahap daya 18 + 1. Kaya sing wis dingerteni sadurunge, bisa ngatasi chip gen sing paling dhuwur sing paling dhuwur, i9-13900k, tanpa kringet. Ana 3x PCIE X16, kanthi sisih ndhuwur dadi PCIE 5.0 lan liyane sing kerja ing PCIE 4.0. Ing babagan dhukungan panyimpenan, sampeyan bisa nginstal 5X m.2 SSD, kanthi slot ndhuwur ndhukung Gen 5 uga.

Pros Cons
Kualitas vrm padhet kanthi tahap daya 18 + 1 Ora ana 10gbe Lan
Dibangun ing WiFi 6E & Bluetooth V5.3 Priceey, nanging kurang saka pilihan ndhuwur
Header thunderbolt pilihan
Fitur Pelabuhan Tipe 20GB / s
Desain sing apik karo Rog Logo Rog
Kiriman Gen 5 SSD Dhukungan

2. Motherboard Wifi Asrock Z790 Katrangan WiFi Legenda

Motherboard Asrock kanggo Intel CPU

  • Formulir faktor: Atx
  • Dhukungan Memori: 4x Dimm, Max 128GB, DDR5 7200+ (OC)
  • Daya Pangiriman: 16 + 1 + 1 tahap daya vrm
  • Konektivitas: Wi-Fi 6E, Bluetooth V5.3, 2.5GBE Lan, Thunderbolt 4, Tipe-C (20GB / s), Displayport 1.4, HDMI 2.1, EDP 1.4
  • Lumbung: 5x m.2 port, port 4x sata

Seri legenda baja asrock wis dadi pilihan mid-range sing bisa dipercaya kanggo tukang pc sing nggoleki estetika unik sing digabungake. Motherboard Putih iki duwe stok camo karo pola camo lan lampu rgb sing bisa disesuaikan. Iki minangka papan dolanan dolanan sing terjangkau, nanging sing cocog kanggo dipikirake ing z790 lineup. Nduwe papat slot dimm kanggo nginstal DDR5 RAM, kanthi frekuensi sing didhukung 7200 MHz.

Ngomong Pilih Pilihan & Konektivitas Pelabuhan, Asrock Z790 Fitur 2X USB 3X 3.2 port gen 2 (salah siji saka jinis-c) lan 7x USB 3X tambahan.2 port gen 1. Nanging, ora duwe port gen 2 x 2 sing mlayu kaping pindho bandwidth. Isih, yen ngarep sampeyan / o ndhukung, ana gen 2 × 2 header internal. Papan iki duwe dhukungan kanggo Wi-Fi 6e & Bluetooth V5.3. Sampeyan bisa entuk Dhukungan ThunderBolt 4, uga nggunakake header AIC ThunderBolt internal. Dewan duwe slot 3x PCIE X16 kanthi siji sing ndhukung 5.0, siji karo PCie 4.0, lan sing terakhir sing diwatesi kanggo PCIE 3.0.

Cetha, ana fitur nglereni sing luwih sithik ing Z790 Motherboard iki, nanging kanggo tukang game, sing ora mungkasi masalah. VRM bisa ing kene kanthi tahap daya 16 + 1 + 1. Dhukungan panyimpenan yaiku 5x m.2 slot total, kanthi salah siji sing ndhukung PCI 5.0 SSDS. Kabeh papan sing luwih anyar Z690 lan Z790 sing luwih anyar wis nyebabake PCie 5.0 kathah, nanging ora kabeh padha ndhukung ing m.2 slot. Sanadyan iki, sanajan, nggawe mbesuk kanggo nyimpen gen, lan alasan gedhe kenapa nggawe dhaptar iki.

Pros Cons
Kurang larang tinimbang z790s sing paling dhuwur Ora ana 10gbe Lan
Kualitas vrm padhet kanthi tahap daya 18 + 1
Dibangun ing WiFi 6E & Bluetooth V5.3
Fitur 20GB / S Type-c, header Thunderbolt pilihan
Putih berwarna karo RGB Polychrome Asrock
Kiriman Gen 5 SSD Dhukungan

Tuku saka Amazon ($ 289.99)

3. MSI mag B760 wifi game motherboard

15 motherboard game paling apik (Intel & AMD) ing 2023

  • Formulir faktor: Atx
  • Dhukungan Memori: 4x Dimm, Max 192GB, DDR4 5333+ (OC)
  • Daya Pangiriman: 16 + 1 + 1 tahap daya vrm
  • Konektivitas: Wi-Fi 6E, Bluetooth V5.3, 2.5GBE Lan, Tipe-C (20GB / s), Displayport 1.4, HDMI 2.1
  • Lumbung: 3x m.2 port, port 4x sata

Seri MSI Tomahawk populer ing antarane tukang pc kanggo dadi salah sawijining pilihan motherboard tengah paling apik. Desain All-Black Kanthi Rampung Matte ing Heatsinks lan Covers menehi papan estetika minimal. Nalika saiki kita ing kategori Chipset Mid-Range, mula sampeyan entuk fitur nglereni sing kurang Edge, papan iki isih cocog cocog kanggo game PC. Ana 4x slot Dimm Kanggo nginstal DDR4 RAM kanthi frekuensi sing didhukung 5333MHz.

Ing sawetara iki, pangguna isih bisa milih port & konektivitas sing santun. MSI B760 Tomahawk Motherbaw Fitur 4x USB 3.2 port gen 2, 1x USB 3.2 Gen 2 × 2 (20GB / s) port-C, lan 4x USB tambahan 2.0 port. Sampeyan ora entuk fitur kaya Thunderbolt ing header internal, nanging duwe fitur sing biasa kaya port Tipe-C tambahan kanggo plug ing ngarep aku / o. Ing babagan Jaringan, Dewan iki duwe Wi-Fi 6E & Bluetooth 5.3.

Ana 2X PCI-E X16 Slot ing papan iki, kanthi sisih ndhuwur sing ndhukung PICI-E 5 anyar.0 Standard. Ana 3x m.2 slot, nanging kabeh ndhukung PCie 4.0 mung, tegese sampeyan ora bisa nggunakake Gen 5 SSD ing motherboard iki. Isih, nalika kita ngomong babagan vrms, sing sadurunge motherboard iki (B660 tomahawk) duwe suhu vrm sing luwih murah yen dibandhingake karo pesaing. Sampeyan duwe kapabilitas sing padha karo tahap tenaga sing padha karo 12 + 1 + 1, nggawe papan sing apik kanggo nimbang PC game game adhedhasar Intel.

Pros Cons
Sing paling cocog kanggo inti i7 cpus utawa non-overclocked i9 Nggunakake DDR4 RAM
Dibangun ing WiFi 6E & Bluetooth V5.3 Ora kanthong 5.0 ing slot X16 utawa PCie Gen 5 SSD Dhukungan
Fitur Pelabuhan Tipe 20GB / s
Desain Kabeh-Ireng Minimal

4. Gigabyte B760m Aorus Elite Ax Motherboard

15 motherboard game paling apik (Intel & AMD) ing 2023

  • Formulir faktor: micro-atx
  • Dhukungan Memori: 4x Dimm, Max 128GB, DDR5 7600+ (OC)
  • Daya Pangiriman: 12 + 1 + 1 tahap daya vrm
  • Konektivitas: Wi-Fi 6E, Bluetooth V5.3, 2.5GBE Lan, Tipe-C (20GB / s), Displayport 1.2, HDMI 2.0
  • Lumbung: 2x m.2 port, port 4x sata

Gigabyte uga menehi pilihan sing luar biasa kanggo Chipset Intel & AMD, lan Motherboat Ax B760m aorus minangka salah sawijining papan b760 sing paling terjangkau kanggo game, lan fitur dhasar sing cocog karo sing kasebut ‘T kalebu teknologi anyar. Iku rapi katon motherboard putih kanthi branding subtle ing macem-macem tutup & heatsinks. Ndhukung DDR5 RAM ing slot dimm 4x kanthi frekuensi maksimal 7600mhz.

Ing babagan port & konektivitas, sampeyan entuk kabeh lonceng & bisik-bisik ing Ax b760m aorus elit. Ana siji bandwidth 3 dhuwur.2 Gen 2 × 2 Pelabuhan Tipe-C, nanging ora ana header internal bandwidth dhuwur. Iku Fitur 2X USB 3.2 port Gen 2, salah sawijining sing dadi port jinis c. Kajaba iku, papan duwe 3X USB 3.2 port gen 1 lan 4X USB 2.0 port. Kanggo Jaringan, Fitur Wi-Fi 6e & Bluetooth V5.3 kaya opsi liyane.

Ora ana dhukungan kanggo PCI-E 5.0, nanging kertu grafis ora menehi hasil sing nggumunake nalika dipasang port PCI-E sing luwih anyar, saengga iki pancen apik banget. Ana 2x PCIE X16, sisih ndhuwur dadi PCIE 4.0 lan liyane dadi PCie 3.0. Kanggo panyimpenan, ana 2x m.2 slot, loro ndhukung PCie 4.0. VRMS ing Motherboard iki padhet, kanthi desain tahap 12 + 1 + 1 +. Sakabèhé, minangka pilihan sing dianjurake banget yen sampeyan ora peduli babagan fitur-fitur anyar lan pengin nyimpen sawetara duwit.

Pros Cons
Sing paling cocog kanggo inti i7 utawa non-overclocked i9 Ora kanthong 5.0 ing slot x16
Pilihan Nilai ing antarane Pilihan B760
Fitur 20GB / S Type-c
Ndhukung DDR5 Ram, PCie Gen 5 SSD
Estetika sing ayu dadi motherboard putih

Tuku saka Amazon ($ 179.99)

5. MSI MPG Z790i Edge Wifi Speard

15 motherboard game paling apik (Intel & AMD) ing 2023

  • Formulir faktor: Itx
  • Dhukungan Memori: 2x Dimm, Max 96GB, DDR5 8000+ (OC)
  • Daya Pangiriman: 10 + 1 + 1 tahap daya VRM
  • Konektivitas: Wi-Fi 6E, Bluetooth V5.3, 2.5GBE Lan, Tipe-C (20GB / s), Displayport 1.4, HDMI 2.1
  • Lumbung: 1x m.2 port, port 4x sata

Edge CSI Z790I yaiku Dagang ITX sing sampurna Kanggo nggunakake PC Game Formulir Berbasis Berbasis Paling Anyar. Cukup regane, nawakake pesawat sing apik, lan katon apik banget amarga dadi motherboard warna putih. Sanajan, yen sampeyan pengin dhukungan 5 Gen SSD, sampeyan kudu katon ing papan liya, kaya iki Dewan ITX ITX saka ASUS, sing duwe PCIE 5.0 Dhukungan ing m.2 slot nanging luwih akeh. Papan iki duwe Slot PCie X16, Mlaku ing Pacie 5.0 kecepatan.

Yen kita ngomong babagan port & konektivitas, dadi papan itx, jelas ora bakal menehi fitur sing padha karo pilihan ukuran sing luwih gedhe. Panel mburi i / o i / O 6x USB 3.2 port ing total, 4 wong dadi gen 1 lan liyane 2 dadi gen 2. Ana USB / S USB 3.2 Gen 2 × 2 jinis port, loro minangka port ing mburi I / O, lan minangka header internal kanggo ing ngarep sampeyan / O. Kanggo Jaringan, Fitur Wi-Fi 6e bebarengan karo Bluetooth V5.3.

Dewan duwe 2x slot 2x kanggo DDR5 Ram kanthi frekuensi maksimal 8000mhz, sing apik banget. Kanggo panyimpenan, bisa njupuk 3x m.2 SSD, kanthi rong slot dadi PCIE 4.0 lan siji sing ndhukung PCie 3.0 / SATA MODE. VRMs onabord cukup dipercaya, kanthi desain panggung 10 + 1 + 1.

Pros Cons
Cocog kanggo inti i7 cpus utawa ora overclocked i9 Ora kanthong 5.0 ing slot X16 utawa PCie Gen 5 SSD Dhukungan
Nilai ITX Nilai kanggo soket under 1700
Dibangun ing WiFi 6E & Bluetooth V5.3, 20GB / s Type-c
Ndhukung DDR5 RAM
Estetika sing ayu dadi motherboard putih

6. Asus Perdana H770-Plus Motherboard

15 motherboard game paling apik (Intel & AMD) ing 2023

  • Formulir faktor: Atx
  • Dhukungan Memori: 4x Dimm, Max 128GB, DDR4 5066+ (OC)
  • Daya Pangiriman: Ora ditemtokake
  • Konektivitas: 2.5GBE Lan, Tipe-C (10GB / s), Tampilan 1.4, HDMI 2.1
  • Lumbung: 3x m.2 port, port 4x sata

Asus Perdana minangka seri Motherboard level level, biasane cocog kanggo panggunaan dhasar dhasar. Nanging, pirang-pirang model sing cukup kanggo digunakake ing game PC. Nyatane, sawetara papan utama ASUS adhedhasar chipset sing dhuwur banget. Asus Perdana H770 Plus minangka motherboard putih sing nembe diluncurake kanthi aksen kabeh, sing nggawe motherboard dhasar iki katon apik banget. Nduwe 4x Dimm Slot kanggo DDR4 RAM, kanthi frekuensi sing didhukung saka 5066 MHz.

Ing babagan port & konektivitas, papan iki duwe 3X USB 3.2 port gen 2, salah sawijining jinis-c. Loro saka iku, ana 3X USB 3.2 Port 1 Gen, lan 2X USB 2.0 port uga. Ora ana header internal USB sing dhuwur-bandwidth saiki (kaya USB Gen 2 × 2 sing ndhukung 20gbps), nanging ana header USB4 Thunderborts yen sampeyan pengin nginstal. Ana PCie 5.0 Dhukungan Ing slot PCI-E X16 Top, kanthi rong slot X16 liyane sing ndhukung PCie 4.0. Sakabèhé, prekara-prekara sing ora apik kanggo papan level entri!

Kanggo Jaringan, mung duwe port Ethernet, dadi sampeyan kudu masang adaptor WiFi kaya iki, utawa nginstal modul sing darmabakti + Bluetooth sing darmabakti ing m.2 Slot Key (Gangguan Sambutan). Papan iki bisa ndhukung 3x m.2 SSD, loro dadi PCie 4.0 lan sing pungkasan ndhukung sata uga. VRMS sing cukup apik, lan ana sing duwe heatsink ing kene, saengga aja kuwatir bab sing panas. Iki sejatine prihatin nyata nalika tuku motherboard tingkat entri, kaya sawetara wong sing malah ora duwe heatink.

Pros Cons
Kualitas VRM sing apik, sing paling cocog kanggo game PC kanthi cpus inti Perlu nginstal WiFi / Bluetooth kanthi kapisah
Kalebu port Tipe-C
3x m.2 port kanggo panyimpenan, Gen 4 SSD didhukung

7. Asus Perime H610M-A Motherboard D4

15 motherboard game paling apik (Intel & AMD) ing 2023

  • Formulir faktor: micro-atx
  • Dhukungan Memori: 2x Dimm, Max 64GB, DDR4 3200+ (OC)
  • Daya Pangiriman: Ora ditemtokake
  • Konektivitas: 2.5gbe Lan, 2X USB 3.2 Gen 2 Ketik jinis-A, Displayport 1.4, HDMI 2.1
  • Lumbung: 2x m.2 port, port 4x sata

Kita duwe pilihan liyane saka seri Asus Perdana ing dhaptar iki, lan iki minangka salah sawijining sing paling akeh MEDBOART TERGAI-NGENTOT sing ndhukung 12th gen intel cpus 12. Perdana H610M-A ora kudu bingung karo model liyane, amarga varian ‘A A’ luwih unggul tinimbang wong liya babagan kualitas VRM lan kasunyatan sing duwe heatsink. Dadi, yen sampeyan pengin tuku papan iki, priksa manawa sampeyan entuk model varian ‘A’ khusus. Tutup heatsink duwe tampilan aluminium sing disikat marang dheweke, kanthi garis-garis putih ing saindenging motherboard.

Dewan ndhukung modul 2x DDR4 kanthi frekuensi maksimal 3200mhz. Ngomong babagan port & konektivitas, kabeh cukup dhasar ing kene minangka motherboboard level entry karo H610 Chipset – 2X USB 3.2 Gen 2 jinis port, lan tambahan 4X USB 2.0 port. Ora ana header internal sing bandwidth dhuwur, nanging sampeyan entuk USB 3 USB.2 Gen 1 & USB 2.0 header kanggo plugcing ing ngarepku / o. Pilihan jaringan nirkabel ora kasedhiya, nanging sampeyan entuk pilihan kanggo plug ing modul menyang kunci e m.2 slot. Ana siji slot PCie X16, sing mlaku ing PCIE 4.0.

Nalika ngomong babagan dhukungan SSD, duwe 2x m.2 slot sing mlaku ing PCIE 3.0. Dadi, sampeyan bisa ndeleng, motherboard iki minangka dhasar kanggo fitur. Nanging kasunyatane yen duwe heatsink vrm lan konfigurasi vrm sing padha karo sawetara papan H670, nggawe tuku tangkap kanggo Budget game game PC.

Pros Cons
Kualitas VRM sing apik, sing paling cocog kanggo game PC kanthi cpus inti Ora ana port jinis-c
Cantik paling apik ing papan nomer H610 paling apik wiwit ora ngluncurake kualitas sakabèhé Perlu nginstal WiFi / Bluetooth kanthi kapisah
Mung Gen 3 SSD Dhukungan

Medboard paling apik kanggo AMD CPU

8. Asus Rog Strix X670E-e WIFIBING MEKTIBER

15 motherboard game paling apik (Intel & AMD) ing 2023

  • Formulir faktor: Atx
  • Dhukungan Memori: 4x Dimm, Max 128GB, DDR5 6400+ (OC)
  • Daya Pangiriman: 18 + 2 tahap daya vrm
  • Konektivitas: Wi-Fi 6E, Bluetooth V5.2, 2.5GBE Lan, Thunderbolt 4, Tipe-C (20GB / s), Displayport 1.4, HDMI 2.1
  • Lumbung: 4x m.2 port, port 4x sata

Bagéan saka asus ‘asus’ Motherboards Rog Strix ora guyon lan dikempalken karo kabeh fitur paling anyar. Rog Strix X670E-E nampilake X670e chipset bebarengan karo akeh fitur sing nggawe salah sawijining motherboard AMD paling apik kanggo tuku. Sampeyan seneng karo desain, Rampung kaya logam putih sing apik banget lan efek RGB ing tameng VRM. Wis 4x slot Dimm sing ndhukung memori DDR5 kanthi frekuensi maksimal 6400mhz.

Pilihan port lan konektivitas kene pancen apik banget, kanthi 12X USB 3.2 port gen 2, sepuluh saka sing ngetik lan loro sing isih ana jinis-c. Ana USB 3.2 Gen 2 × 2 Tipe-C (20GB / s) port ing panel bali I / O lan siji minangka header internal. Pilihan Jaringan ing kene Wifi 6e lan Bluetooth V5.2.

Ana onboard slot 3x PCIE X16, loro dadi PCIE 5.0 lan siji dadi kanthong 4.0. Kanggo Dhukungan Panyimpen, duwe 4x m.2 slot, kanthi telu saka wong sing ndhukung PCie Gen 5 SSDs lan siji diwatesi kanggo Gen 4. Iku apik tenan yen pangguna bisa nginstal akeh Gen 5 SSD ing papan iki. Konfigurasi Vram cukup mantep, kanthi desain stage 18 + 2.

Pros Cons
Cocog kanggo prosesor Ryzen Ryzen Ora ana 10gbe Lan
Dibangun ing WiFi 6E & Bluetooth V5.3 Priceey, nanging kurang saka pilihan ndhuwur
Header thunderbolt pilihan
Fitur 20GB / S Type-c
Desain sing apik karo Rog Logo Rog
Kiriman Gen 5 SSD Dhukungan

9. Asrock x670e PG Lightning Motherboard

15 motherboard game paling apik (Intel & AMD) ing 2023

  • Formulir faktor: Atx
  • Dhukungan Memori: 4x Dimm, Max 128GB, DDR5 6600+ (OC)
  • Daya Pangiriman: 14 + 2 + 1 tahap daya vrm
  • Konektivitas: 2.5GBE Lan, Thunderbolt 4, Tipe-C (20GB / s), Displayport 1.4, HDMI 2.1
  • Lumbung: 4x m.2 port, port 4x sata

Madboardboard Cahaya PG Asrock nawakake nilai gedhe, nggawe pilihan iki kanggo pilihan dhuwit kanggo GAYAN PC GAMING. Iku terjangkau Saka papan paling akeh x670, nalika isih nampilake chipset x670 sing luwih dhuwur. Desain kasebut ora kaget banget, sing sampeyan ora asring ndeleng ing motherboard asrock. Tutup heatsink duwe mburi ireng kanthi pola belang ing papan kasebut, nggawe desain sing unik nanging minimal uga minimal.

Game game asrock x670e pg duwe 4x DMM slot kanggo DDR5 RAM, kanthi frekuensi sing didhukung saka 6600MHz. Ing babagan port lan konektivitas, duwe USB 3.2 Gen2x2 (20GB / s) nanging mung ing port Tipe-C ing mburi I / O lan minangka header internal, USB siji liyane.2 Gen 2 jinis port, lan 6X USB 3.2 port gen 1, loro yaiku port game lightning. Header bledug internal internal saiki uga.

Ana 3x PCIE X16, kanthi sisih ndhuwur ndhukung PCie 5.0 lan liyane mlaku ing PCIE 4.0. Dhukungan panyimpenan kalebu 4x m.2 slot: siji sing ndhukung Gen 5 SSD, loro ndhukung gen 4 kecepatan, lan siji sing ndhukung SATA. Konfigurasi VRM sing diormati, a 14 + 2 + 1 Desain Tahap Power.

Siji-sijine kiriman Motherboard game AMD iki ora WiFi asli utawa Bluetooth, nanging ana m.2 port tombol e kanggo modul sing gampang sampeyan pasang. Regane kanthi gampang nggawe iki sanajan.

Pros Cons
Kurang rega tinimbang x670s paling dhuwur Ora Dhukungan Wifi utawa Bluetooth Native
Kualitas vrm padat kanthi tahap daya 14 + 2 + 1
Fitur 20GB / S Type-c
Kiriman Gen 5 SSD Dhukungan
Header thunderbolt pilihan
Desain sing ora dingerteni, ora katon asring ing papan asrock

Tuku saka Amazon ($ 259.99)

10. Motherboard Gaming Asus Rog Strix B650-e

15 motherboard game paling apik (Intel & AMD) ing 2023

  • Formulir faktor: Atx
  • Dhukungan Memori: 4x Dimm, Max 128GB, DDR5 6400+ (OC)
  • Daya Pangiriman: 16 + 2 tahap daya vrm
  • Konektivitas: Wifi 6E, Bluetooth V5.2, 2.5GBE Lan, Thunderbolt 4, Tipe-C (20GB / s), Displayport 1.4, HDMI 2.1
  • Lumbung: 4x m.2 port, port 4x sata

Series Rog Strix nggawe dhaptar iki maneh, kanthi Rog Strix B650e-E minangka salah sawijining Motherboard B650 paling apik Kanggo Ryzen 7000 Seri Ryzen 7000 Series. Nduwe aksen sing apik banget kanggo nutupi heatsink karo Branding Rog, lan efek lampu RGB sing apik ing logo Rog ing jejere mburi aku / O. Kanggo Nginstall DDR5 RAM, duwe 4x slot 4x kanthi frekuensi sing didhukung saka 6400MHz.

Ngomong babagan port & konektivitas, duwe 7x USB 3.2 port gen 2, siji jinis-c lan kabeh wong liya sing ngetik. Siji jinis header internal sing ndhukung kecepatan gen 2 uga ana. Ana USB 3 USB.2 Gen 2 × 2 (20GB / s) port Tipe-C ing Papan mburi aku / O uga, nanging ora ana pilihan kanggo ngarep I / O. Kajaba iku, ana 4x USB 2.0 port. Kanggo Jaringan Nduwe Dhukungan Wifi 6e kanthi Bluetooth V5.2.

Dewan duwe slot 3x PCIE X16, loro mlaku ing PCIE 5.0 kecepatan lan siji ing PCie 4.0. Kanggo nginstal panyimpenan, kalebu 4x m.2 slot, kanthi rong slot sing ndhukung Gen 5 SSD lan loro liyane sing ndhukung Gen 4. VRMS mlaku ing konfigurasi tahap 16 + 2 ing kene.

Pros Cons
Kualitas vrm padat kanthi tahap daya 14 + 2 + 1 Pilihan Price kanggo B650 Chipset
Kiriman Gen 5 SSD Dhukungan
Desain sing apik karo Rog Logo Rog
Fitur 20 GB / S Type-C Port-C

11. Gigabyte B650m Aorus Elite Ax Motherboard

15 motherboard game paling apik (Intel & AMD) ing 2023

  • Formulir faktor: micro-atx
  • Dhukungan Memori: 4x Dimm, Max 128GB, DDR5 6666+ (OC)
  • Daya Pangiriman: 12 + 2 + 1 tahap daya vrm
  • Konektivitas: Wifi 6E, Bluetooth V5.2, 2.5GBE Lan, Tipe-C (20GB / s), Displayport 1.4, HDMI 2.1
  • Lumbung: 2x m.2 port, port 4x sata

Gigabyte B650m Aorus Elite Elite yaiku salah sawijine Umume buah buah b650 motherbable ing pasar. Sampeyan dianggep minangka nilai kanggo pilihan dhuwit kanggo pangguna nggoleki AMD Am5 AM5 sing cocog nanging ora bisa nggunakake kakehan. Nduwe basa desain sing rada minimal, kanthi ora ana RGB. Nduwe tameng ireng kanthi merek aor sing subtle, sing nutupi komponen motherboard. Ana 4x slot Dimm kanggo DDR5 RAM kanthi frekuensi sing didhukung 6,666MHz.

Kanggo port & konektivitas, duwe header internal-c header sing gen 2 × 2 (20GB / s). Mburi i / o kalebu 2x USB 3.2 Gen 2 jinis port, 5X USB 3.2 Gen 1 jinis port, lan uga USB 3.2 Gen 2 jinis port bebarengan karo 4X USB 2.0 port. Kanggo Jaringan Wis WiFi 6E & Bluetooth V5.2 Dhukungan. Konfigurasi VRM ing papan iki yaiku desain tahap 12 + 2 + 1.

Dadi motherboard micro ATX duweni slot 2x PCie X16, loro-lorone mlaku ing PCIE 4.0 kecepatan. Aja kuwatir banget babagan PCIE 5.0, amarga ora sithik kanggo kinerja GPU ing game. Gigabyte isih kalebu PCIE 5.0 ing siji m.2 Slot SSD, saengga bakal ndhukung SSD kasebut, lan ana pilihan kanggo nambah Gen 4 NVME kapindho.

Pros Cons
Pilihan nilai ing antarane B650 Motherboard Ora kanthong 5.0 ing slot x16
Paling cocog nganti Ryzen 7 utawa ora overclocked Ryzen 9
Kalebu Wifi 6E & Bluetooth V5.2
Fitur Pelabuhan Tipe 20GB / s

Tuku saka Amazon: ($ 199.99)

12. MSI MPG B650i Edge Speitx Motherboard (soket am5)

15 motherboard game paling apik (Intel & AMD) ing 2023

  • Formulir faktor: Itx
  • Dhukungan Memori: 2x Dimm, Max 64GB, DDR5 6600+ (OC)
  • Daya Pangiriman: 8 + 2 + 1 tahap daya vrm
  • Konektivitas: Wifi 6E, Bluetooth V5.2, 2.5GBE Lan, ketik-C (20GB / s), HDMI 2.1
  • Lumbung: 2x m.2 port, port 4x sata

Edge B650i MSI B650i minangka salah sawijining Nilai paling apik kanggo dhuwit dhuwit ITX kanggo soket Am5 sing ora larang regane. Minangka motherboard putih sing luar biasa apikan karo logo MSI Dragon MSI sing akurat. Nduwe dhukungan kanggo modul 2x DDR5 RAM kanthi frekuensi maksimal 6600mhz.

Ing babagan port lan konektivitas, kalebu USB 3.2 GEN2X2 (20GB / s) port Tipe-C ing mburi I / O bebarengan karo 3X USB 3.2 Gen 2 jinis port lan 2X USB 3.2 Gen 1 jinis port. Ana header internal-c sing duwe dhukungan Gen 2 (10GB / s Bandwidth) kanggo ngarep I / O. Pilihan Jaringan kalebu Wifi 6e lan Bluetooth V5.2.

Dewan duwe slot PCIe x16 sing mlaku ing kacepetan gen 4. Pilihan panyimpenan kalebu 2x m.2 Slot SSD, loro-lorone mung ndhukung kecepatan Gen 4. Sedhih banget, ora kanthong 5.0 Dhukungan saiki ana ing papan iki. Nanging, iki isih dadi papan ITX sing apik kanggo nimbang kanggo faktor formulir amd game game . Yen sampeyan peduli PCie 5.0 Dhukungan kanggo SSD mbesuk, sampeyan bisa entuk ASUS ROG Strix B650e-i Itx Motherboard sing luwih dhuwur tinimbang, nanging luwih larang lan ora bisa ditindakake kanggo tukang game.

Pros Cons
Pilihan nilai ing antarane soket ITX Ora kanthong 5.0 Dhukungan ing slot x16 utawa kanggo Gen 5 SSD
Kualitas VRM sing apik kanthi tahap daya 12 + 2 + 1
Fitur 20GB / S Type-c
Kalebu Wifi 6E & Bluetooth V5.2

13. Asrock B550m-Itx / AC Motherboard kanggo soket Am4

15 motherboard game paling apik (Intel & AMD) ing 2023

  • Formulir faktor: Itx
  • Dhukungan Memori: 2x Dimm, Max 64GB, DDR4 4733+ (OC)
  • Daya Pangiriman: 8 Desain Fase Power
  • Konektivitas: Intel 802.11ac Wifi, Bluetooth V4.2, Gigabit Lan, Displayport 1.4, HDMI 2.1
  • Lumbung: 1x m.2 Pelabuhan, Pelabuhan 4x SATA

Asrock B550m-Itx / AC minangka papan sing apik kanggo nimbang PC game faktor cilik-faktor cilik sampeyan. Ora ana sing sumunar babagan rupane, nanging nggawe kanthi proposisi nilai kasebut. Ndhukung Modul 2x DDR4 RAM kanthi frekuensi maksimal 4600mhz.

VRMS cukup kanggo ngatasi prosesor game Am4 paling apik – Ryzen 7 5800x3d kanthi gampang. Dadi, yen sampeyan tukang game lan golek tuku Motherboard paling apik ITX kanggo Ryzen 7 5800X 3D, Sampeyan kudu entuk motherboard murah iki lan cukup wareg karo asil pungkasan.

Ngomong Konektivitas & Pelabuhan, Wis 4x USB 3.2 port Gen 1, telu yaiku jinis port lan siji yaiku jinis c. Kajaba iku, ana 2x USB 2.0 port. Pilihan Jaringan kalebu Intel 802.11ac Wifi 5 & Bluetooth V4.2. Slot PCie X16 nganggo PCIE 4.0 kecepatan, lan pilihan panyimpenan kalebu siji m.2 Port SSD kanggo Gen 4 SSD lan Pelabuhan 4x SATA.

Pros Cons
Pilihan nilai ing antarane soket ITX Katon cukup dhasar
Kualitas VRM sing apik karo 8 Desain Fase Power, sing paling cocog nganti Ryzen 7 utawa ora overclocked 9
Kalebu Wi-Fi & Bluetooth
Dhukungan Gen 4 SSD

Tuku saka Amazon ($ 121.99)

14. Mokni Game Game Mag B550 Tomahif

15 motherboard game paling apik (Intel & AMD) ing 2023

  • Formulir faktor: Atx
  • Dhukungan Memori: 4x Dimm, Max 128GB, DDR4 5100+ (OC)
  • Daya Pangiriman: Desain fase 10 + 2 1
  • Konektivitas: Wifi 6E, Bluetooth V5.2, ketik-c (10GB / s) 2.5GBE Lan, Tampilan 1.4, HDMI 2.1
  • Lumbung: 2x m.2 Pelabuhan, port 6x SATA

MSI B550 Tomahawk Max minangka Pupuk AMD AMD sing apik kanggo digunakake yen sampeyan pengin mbangun PC game AMD kanthi CPU game sing apik kaya Ryzen 5600x / 5800x3d. Iki duwe iki katon kaya iki minangka motherboard ireng kanthi aksen putih, lan lampu RBB sing subtle ing ndhuwur chipset b550 heatsink. Nduwe 4 slot dimm kanggo DDR4 RAM kanthi frekuensi maksimal 4866MHz.

Iki minangka motherboard B550 sing berkualitas kanthi vrms sing apik ing konfigurasi tahapan tenaga 10 + 2 + 1. PORTS & Pilihan Konektivitas kalebu 3X USB 3.2 port ing mburi I / O: Salah sijine port jinis 2 jinis, loro jinis port ing bandwidth gen 1 lan liyane ing Gen 2. Jenis jinis internal-C uga saiki, nanging mung gen 1.

Kanggo panyimpenan, ana 2x m.2 slot kanggo SSD, siji sing ndhukung kecepatan Gen 4 lan liyane diwatesi kanggo Gen 3. Ana 2x PCIE X16, sing ndhukung PCie 4.0 lan liyane dadi PCie 3.0. Lan kanggo Jaringan, papan iki nampilake Wifi 6e lan Bluetooth V5.2, sing ora umum ing papan sing akeh banget.

Pros Cons
Desain looking minimal kanthi aksen subtle Sithik-larang regane ora terakhir-gen
Salah sawijining pilihan B550 paling apik
Kualitas VRM sing apik kanthi tahap daya 10 + 2 + 1, paling cocog nganti Ryzen 7 utawa ora overclocked 9
Kalebu Wi-Fi 6e & Bluetooth V5.2
Dhukungan Gen 4 SSD
Port Tipe-C (10GB / s)

Tuku saka Amazon ($ 179.99)

15. Asrock B450m Pro 4 game Motherboard

15 motherboard game paling apik (Intel & AMD) ing 2023

  • Formulir faktor: micro-atx
  • Dhukungan Memori: 4x Dimm, Max 128GB, DDR4 3200+ (OC)
  • Daya Pangiriman: 9 Desain Fase Power
  • Konektivitas: 1x USB 3.1 Gen 2 jinis-A, jinis-C (10GB / s), Gigabit Lan, Tampilan 1.4, HDMI 2.1
  • Lumbung: 2x m.2 Pelabuhan, Pelabuhan 4x SATA

Asrock B450m Pro 4 Motherboard bakal kaget karo kapabilitas. Iki duwe tampilan dhasar iki, nanging kualitas vrm luwih unggul kanggo akeh pilihan B550 sing kasedhiya, dadi sampeyan kudu nimbang tindakan iki, papan sing murah yen sampeyan pengin mbangun sistem adhedhasar Am4 dina iki. Iki sing paling terjangkau, lan mulane salah sawijining motherboard paling apik kanggo Ryzen 7 5600x, yen pangguna ana ing anggaran sing ketat, nanging luwih seneng nggunakake platform AMD iki kanggo prodess game.

Sanajan sampeyan nggoleki motherboard A520 / A320 paling apik, sampeyan kudu nggunakake dhuwit luwih akeh lan entuk siji, amarga iku salah sawijining papan b450 sing paling murah ing pasar. Bagean & Pilihan Konektivitas kalebu 2X USB 3.1 port gen 2, siji jinis-c lan liyane dadi jinis- a. Ana 4x USB tambahan 3X.1 Gen 1 jinis port ing mburi I / O.

Ndhukung modul 4x DDR4 RAM kanthi frekuensi maksimal 3200MHz sing kasebut, nanging pangguna ing reddit dilaporake nggunakake 3600mhz kits uga. Ana 2x PCIE X16, siji ngrusak Gen 3 lan liyane ing kecepatan gen 2. Kanggo pangguna panyimpenan bisa nginstal 2x m.2 SSDs, siji dadi 3 drive Gen lan liyane dadi SATA.

Pros Cons
Pilihan nilai ing antarane AM4 motherboard, luwih apik tinimbang sawetara B550s Ora ana Wi-Fi utawa Bluetooth asli
Kualitas VRM sing apik, cocog karo Ryzen 5/7 sistem non-overclocked Dhukungan RAM OFFIC RAM sing luwih alon, nanging pangguna bisa nggunakake 3600mhz
Port Tipe-C (10GB / s) Ora Dhukungan Gen 4 SSD

Tuku saka Amazon: ($ 119.99)

Pitakonan Paling Sering

Apa sing paling dhuwur motherboard sing paling dhuwur?

Mewadoard paling dhuwur saka AMD teka karo chipset X670E, lan motherboard paling apik saka Intel teka karo Z790 chipset.

Sing minangka merek motherboard paling apik?

Saben merek Motherboard duwe kekuwatan lan kekirangan, nggawe sing paling apik kanggo saben pangguna. Mbandhingake fitur, jumlah m.2 slot, kualitas vrm, lan aspek liyane kanggo milih motherboard sing paling apik.

Apa game paling apik kanggo CPU?

Ryzen 7 7800x3d minangka CPU game sing paling apik. Intel inti i9-13900K uga kuwat banget, nanging luwih larang. Ing pasar pertengahan ing tengah, Intel i5-13600K lan AMD’s Ryzen 5 7600x CPU minangka pilihan sing apik kanggo pc game budget.

Pira ram kanggo game?

16GB RAM minangka standar minimal saiki, kanggo main game kanthi optimal. Ngalih, kanggo DDR5, nggawe pangertene luwih akeh kanggo entuk 32GB tinimbang prabédan regane minimal.

Sing dadi pemandangan sing paling apik kanggo game?

Mado sing paling apik kanggo tuku game yaiku ing kategori pertengahan ing macem-macem kategori, kanthi fitur sing luwih cilik nalika kalebu sing penting para pemain game, kayata kualitas vrm.

Apa motherboard dampak FPS?

Umume kasus, motherboard ora nemtokake fps sampeyan. Kinerja gumantung ing CPU lan GPU. Nanging, yen CPU sampeyan kurang ajar amarga ana vrms sing ora cocog ing papan sampeyan, mula, motherboard bisa mengaruhi fps.

Bisa motherboard 20 taun kepungkur?

Motherboards bisa luwih suwe tinimbang dasawarsa, yen dijaga kanthi apik lan mlayu kanthi stabil. Sampeyan bisa uga kudu ngganti sawetara bahan antarmuka termal (Tim) ing sangisore vrms lan chipset supaya efisiensi pendinginan komponen motherboard utama iki dijaga.