Kudu beacon dianyari? / Pangguna Anyar Kanggo Beacon – Minecraft: Java Edition – Forum Minecraft – Forum Minecraft, Apa Berasia Beacons? Intelektual

Apa beacon lan carane teknologi beacons

Contents

Sampeyan uga bisa uga kasengsem ing artikel kita abour apa rtls bluetooth.

Forum Minecraft

Aku ora mikir yen aku ujar manawa beacon rada bingung lan luwih rusak kaya desain game dadi. Akeh wong sing ngusulake buffs anyar utawa panggunaan kanggo beacon. Nanging aku luwih saka mratelakake panemume yen overhaul lengkap kanggo leaka. Yaiku beacon dadi mekanik game sing apik? Utawa apa butuh sawetara pangowahan? Sawise maneh, aku kepengin weruh umpan balik, lan seneng duwe input liyane. Aku wis ngirim iki minangka polling umume amarga aku pengin ndeleng apa sing dipikirake wong liya babagan njupuk masalah Beacon. Khususé, aku seneng banget karo masalah Beacon, sing bisa ditemokake ing kene:

Nambah mekanika anyar kanggo beacon bisa uga angel lan ora ana rumit. Ing tangan liyane, akeh wong sing setuju manawa mekanika leon sing ana lan ora bisa digayuh.

Kaya mekanik game sing luwih lawas, sanajan ora kudu rumangsa, wong bisa nesu banget nalika prekara-prekara sing wis diganti. Pembaruan utama sing ngganti kepiye cara beacon kanthi cara dhasar bakal entuk akeh pemain sing nesu, amarga kepiye nggawe … kanggo nggawe beacon kanggo diwiwiti. Ngganti Inten minangka ndhuwur undhangan peralatan minangka conto sing apik kanggo iki- lan yen para pangembang yaiku nyoba owah-owahan kaya ngono.

Beacon ora perlu dianyari, amarga wis nawakake mekanik game sing migunani. Beacon nyengkuyung pemain kanggo ngumpulake sumber daya lan ngrampungake boss sing angel kanggo entuk pahala sing cocog karo hadiah sing uga bisa nyengkuyung supaya bisa urip. The buffs kanggo beacon nggawe pangerten, lan dadi hadiah sing apik kanggo angel dibangun. Ganjaran migunani, lan gaweyan.

Pros ~

Beacon pancen rusak banget. Kanggo buff sing cilik, ora migunani, para pemain kudu ngumpulake sumber daya – yen sampeyan pengin luwih akeh efek, jumlah sing dibutuhake kanggo nganyarke piramida menyang undakan sabanjure nambah eksponensial. Biaya beacon sing wis nganyari 1,476 Bar besi kanggo nggawe piramida, nyengkuyung pemain wesi golem- bandha bisa uga eksploitasi. Apa maneh, leacon bisa digawe saka blok mineral. Nanging ora ana blok iki sing ngganti efek utawa nambah kekuwatane ora ana gunane kanggo nggunakake apa-apa liyane saka wesi. Salajengipun, ora pantes perang karo Bir-Bos- Boss sing kakehan-olok- supaya bisa diaktifake tanpa akeh sumber daya, lan malah mung menehi keuntungan sing paling apik.

Ana luwih akeh sing bisa ditindakake karo Beacon, lan ing babagan iki, para pemain pancen ora ana sing larang, lan kurang saka keuntungan sing ora bisa digunakake ing njaba mode kreatif.

Cara ing endi beacon bisa luwih apik lan urip. Cara paling gampang yaiku kanggo menehi pilihan sing luwih akeh, lan buff beda kanggo jinis mineral sing beda-beda, saengga bisa migunani kanggo mbangun beacon. Kaya sing kasebut ing ndhuwur, aku luwih seneng karo ide SPANESSC babagan beacon- yaiku saben jinis mineral bakal nyedhiyakake jinis buff, lan pirang-pirang jinis mineral sing bisa digunakake ing piramida sing bisa digunakake kanggo menehi kombinasi.

Sawetara ide kanggo beacon sing bakal dianggep utamane, diringkes kanthi ringkes:

-Buffs khusus Mineral ~

Tembaga- (sing tulus ngarep-arep bakal digunakake karo beacon) bisa digunakake kanggo efisiensi lan produktivitas- nawakake sawetara efek sing wis ana, (kayata bathi industri liyane – nambah kacepetan tuwuhing tanduran. Wiwit Capper Beacon minangka sing paling murah lan paling gampang kanggo nyiyapake, iki bakal cocog kanggo tambang utawa wilayah liyane sing bisa digunakake kanggo produktivitas.

Wesi bakal duwe efek pertahanan sing migunani, menehi kesejahteran kanggo penjajah, mateni wong-wong sing sedhih, lan nyebarake radius tartamtu, lan bisa menehi tameng sing luwih dhuwur. Iki bakal dadi mekanik sing apik tenan kanggo Faction lan Anarki game, sing nggawe cara kanggo nawakake cara anyar supaya luwih aktif nglindhungi dhasar saka pemain.

Emas bisa menehi efek nyerang sing ora biasa – bayangake laser sing mbebayani, ngasilake kilat, utawa ora bisa ngilangi mungsuh. Cara sing luwih gampang mung kanggo beacon emas supaya bisa cilaka utawa alon-alon mob ing radius tartamtu. Beacon kaya ngono uga bisa digunakake minangka senjata karusakan massa sing bakal menehi cara anyar kanggo obliterasi basis mungsuh- yen ana biaya sing akeh. Beacon emas bisa tumindak minangka jinis boss nglawan awake dhewe, sing mbutuhake prajurit sing bakat sing bakat kanggo mateni Beacon Enem.

Emerald bakal menehi macem-macem kualitas mupangate urip, utawa barang sing ora dadi kategori tartamtu. Mbok Zermald bisa nyedhiyani roso sing luwih spesifik, kayata luck, penyembuhan, utawa rampok. Aku ora yakin apa jinis kategori spesifik iki, utamane kanggo nimbang manawa zerdds luwih angel dipikol tinimbang pedang liyane, sanajan sampeyan minangka pedagang sing cukup. Mungkin zerds nambah ukuran utawa ukuran bar panas?

Lan pungkasane, Diamond bisa uga bisa digunakake kanggo kategori apa wae. Déné mineral liyane bakal nambah poin menyang kategori buffs tartamtu, berlian bakal menehi nilai sing cukup kanggo kategori apa wae, supaya bisa migunani lan serba guna.

Kajaba iku, Kuarsa bisa uga digunakake ing beacon. Mesthi wae, kuarsa luwih gampang entuk tinimbang biji liyane, nganti suwe yen sampeyan duwe akses menyang Nether. Lan ya, sampeyan kudu entuk akses menyang Nether kanggo entuk beacon. Gagasanku yaiku Quartz kudu dianggep minangka blok mineral, nanging ora menehi poin menyang kategori apa wae. Kanthi cara iki, sampeyan isih bisa ngaktifake pilar cahya. mung ora entuk manfaat liyane. Iki uga bakal mesthekake yen sampeyan pengin nambah poin kanggo kategori tartamtu, nanging durung cukup kanggo ngrampungake lapisan piramida, sampeyan bisa nggunakake kwarsa kanggo ngisi bahan sing ilang.

Redstone & Lapiz ~ Iki bisa nggawe blok mineral sing menarik – sanajan aku ora yakin apa jinis efek sing diwenehake. Gagasan apa wae?

-Jinis Beacon Beda-

. Tinimbang telung obsian, lima gelas, lan lintang nether; dheweke bisa uga kalebu telung obsidian, bintang meneng, papat kaca. lan jinis mineral- berlian, zamrud, wesi, lsp. Iki bakal nemtokake kekuwatan dhasar saka Beacon, lan apa jinis beacon iki – (industri, defenerence, nyerang, qol, utawa kaping pindho.)

-Buffs Luwih Apik-

Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, solusi sing luwih ringkes mung kanggo nyedhiyakake buff sing luwih apik gumantung saka jinis mineral sing digunakake, supaya bisa nggawe beacon digawe saka apa-apa liyane saka wesi bener migunani kanggo apa wae liyane saka piala. Iki bisa uga nambahake buffs luwih milih saka, versi buffs sing ana, utawa buff anyar sing mbukak kunci sing luwih dhuwur. Buffs bisa uga digabung menyang macem-macem kategori- kayata ‘Mining’ Buff sing nambah efisiensi pertambangan, cepet-cepet, lan kabegjan; A ‘BloudLust’ Buff sing nambah kekuatan, smite, lan knockback.

-Aplikasi Redstone Kanggo Beacon-

Iku bakal rapi, (maneh, yen beacon bisa digunakake karo mesin redstone ing sawetara cara- sanajan nemokake aplikasi sing bisa migunani kanggo para tukang redstone lan pemain slamet bakal dadi tantangan. Sawetara ide sing gegayutan iki bakal duwe beacon redstone sing bakal nyingkirake sinyal redstone sing ringkih ing radius tartamtu. Iki bakal ngerti sawetara panemuan, nanging uga bisa digunakake kanggo nyuda kabutuhan kanggo nolak sinyal kanthi jarak sing dawa. Idea liyane yaiku bledug redstone bisa digunakake kanggo mindhah kekuwatan saka beacon liwat wilayah sing luwih gedhe. Blok ‘Transmitter’ anyar bisa nyambung karo Beacon liwat sinyal redstone, lan bakal menehi efek sing padha ing radius sing luwih cilik. Pemancar bisa dadi kaya blok sing luwih murah, padha karo blok tema, bisa uga digawe nganggo kaca, obsian, lan. redstone? Diamond?

-Efek beam sing luwih apik-

Balok Beacon katon apik banget, lan ironis), salah sawijining faktor utama sing nggawe aku pengin nggawe beacon, mung amarga angel banget ilang, lan nggawe bising sing menarik. .4 saka 1.. Aku ora yakin manawa bisa kanggo balok kanggo ngluwihi 256 blok, nanging mesthi katon luwih apik. . Ing cathetan sing luwih estetika, efek partikel anyar bisa ditambahake sing nggawe arcane mbukak utawa shards mineral sing cemlorot ngubengi pangkalan balok.

Apa ide sampeyan babagan beacon? Ana pros utawa cons sing aku nglirwakake? Aku mesthi bakal ngajeni umpan balik.

Biaya sing larang regane, gampang kanggo masang, lan efektif, beaconface, dadi salah sawijining cara sing paling populer kanggo melu pelanggan ing industri, utamane ing eceran lan pemasaran. Yen sampeyan ora kenal karo teknologi lan nimbang ngetrapake ing bisnis sampeyan, pandhuan pandhuan kita kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan beacon.

Sampeyan bakal sinau:

  • Ngendi beacon asale saka
  • Apa teknologi beacon
  • Piye cara kerjane
  • Akeh jinis beacon
  • Kepiye carane entuk manfaat perusahaan liwat industri
  • Pro lan konsep piranti
  • Kepiye teknologi bakal mekar

Apa teknologi beacon?

Piranti Beacon ing jantung teknologi beacon.

Umume beacon yaiku komputer cilik, kira-kira ukuran rute Wi-Fi standar.

Bagéyan sistem utama ing njero ruangan lan komputer (IOT) nggunakake teknologi jarak kanggo ndeteksi tumindak manungsa sing cedhak lan micu transaksi nelusuri kanggo ngirim informasi, kontekstual, lan pengalaman pribadi.

Endi teknologi Beacon miwiti?

Konsep beacon kaya sing wis tuwa, umpamane, jam tangan tangan. . Teknologi Beacon nawakake konteks anyar kanggo konsep lawas.

Nalika kita ngerti saiki, teknologi sing ditepungi dening Apple bareng karo standar komunikasi khusus.

Disebut Ibeacon, enggal-enggal dilakoni dening Eddystone Google. Lokasi Beacon, sing atos kaping pindho ukuran bandara Wi-Fi router minangka piranti lanter sing khas ing taun pisanan wiwit taun 2013.

Ing wektu sing cendhak, teknologi beacon spandned akeh startup lan jinis beacon anyar. Ora kaya teknologi anyar liyane kaya kasunyatan sing ditambah lan virtual, beacon kanthi efektif lan duwe tag rega sing murah. . Akibaté, akeh perusahaan toko sing wis diadegake kanthi cepet diadopsi lan miwiti entuk bathi.

Sajarah ringkes teknologi beacon

Kepiye carane Beacons kerjane?

Yen pangguna mlaku-mlaku ing papan sing ana sistem posisi utawa jaringan Iot kanthi beacon wis siyap, lenggah sing paling cedhak dikirim kode kanthi pesen menyang piranti seluler. Banjur, pesen kasebut minangka kabar ing piranti seluler karo aplikasi mobile pihak utawa merek merek.

Sampeyan butuh 3 perkara kanggo nggawe sistem basis beacon:

  • Paling ora siji piranti beacon liyane
  • Ijin pangguna

Kurban Teknologi Luncis biasane kalebu kit pangembangan piranti lunak (SDK), piranti manajemen mburi, lan piranti leon. Dadi, sampeyan butuh insinyur software kanggo nyiyapake sistem posisi, luwih akeh yen beacon minangka bagean saka jaringan IOT sing kalebu piranti liyane.

. Standar beacon apel diarani iBeacon, nalika Google – eddystone.

Minangka kanggo pangguna ijin, pangguna nggawe keputusan pungkasan apa bakal nampa kabar adhedhasar Beacon lan nggunakake sistem posisi sampeyan. Teknologi Beacon bisa uga nganggo smartphone lan aplikasi mobile, mula pangguna bisa milih kanggo mateni Bluetooth. .

Kanggo ngatasi alangan iki, sampeyan bisa takon pangguna kanggo ngaktifake Bluetooth kanggo pengalaman pelanggan lengkap, utawa malah nyenengake pangguna kanthi ngandhani babagan sistem posisi beach, lan nerangake apa sing entuk manfaat dheweke.

Akibaté, teknologi beacon katon kurang intrusive tinimbang uyalan radio-frekusi (piranti keterlibatan liyane sing padha, ngaktifake pengalaman pangguna sing pangguna duwe pilihan kanggo milih milih.

BLE minangka teknologi beetootooth Bluetooth

Teknologi Beacon gumantung ing Energi Bluetooth (BLE) kanggo ngirim pesen ing interval biasa. BLU minangka teknologi Bluetooth sing efisien sing dikembangake kanggo Internet babagan aplikasi lan piranti kaya beacon. Kanthi ble, beach mung butuh baterei sel dhuwit telu saben telung taun, lan teknologi luwih murah 60 nganti 80 persen luwih murah tinimbang bluetooth klasik.

Jinis Beacon

Ana macem-macem beacons kasedhiya kanggo sistem posisi ing jinis lan skala. Padha beda karo ukuran baterei, gunakake kasus, lan tingkat resistensi kanggo faktor eksogen. Mangkene jinis beacon umum:

  • Leacon standar (Piranti ukuran rute Wi-Fi utawa luwih cilik) kanggo solusi jarak lan pelacakan ing njero ruangan.
  • Portable / Beacon Cilik (Ukuran kertu kredit utawa stiker gedhe) kanggo solusi aset lan solusi sing ana.
  • USBBeacon (cilik, portable, cepet kanggo masang) – beacon: Ukuran drive lampu kilat kanggo solusi aset lan jarak.
  • Video Beacon .
  • Ai Beacon. Piranti learning-belajar sing bisa ndeteksi gerakan lan sadurunge nyeret.
  • Stiker – paling cilik saka beacon, digunakake kanggo nelusuri aset.
  • Parent Beacon (Ukuran dalan gedhe Wi-Fi) digunakake kanggo nglacak beacon liyane, kumpul data lan simpen ing méga, lan liya-liyane.
  • Gerakan Darmabakti – Piranti tahan kanggo faktor eksogen (bledug, banyu, bersenjang, antistatik lan uv) kanggo solusi jaringan lan jarak ing lingkungan sing sregep.

Umume jinis teacon sing kasebut ing pirang-pirang taun wiwit wiwit teknologi beacon kanggo ngrampungake kabutuhan bisnis saka perusahaan sing beda-beda, mula sing anyar bisa dadi pengalaman anyar kanggo melu pelanggan.

Apa sing digunakake kanggo beacon?

Teknologi Beacon bisa nambah pengalaman pangguna ing sisih ngarep lan mburi meh wae perusahaan, mbantu nyemprotake operasi lan ngumpulake operasi, lan menehi pengalaman pangguna sing unik. Isih, industri eceran lan marketing entuk bathi saka beacon sing paling akeh, amarga meh bisa digawe kanggo loro.

Mburi ngarep & mburi

Ing mburi ngarep, umpamane, ing toko eceran, sampeyan bisa Pasangake Beacon kanthi aplikasi adat kanggo notifikasi kapal babagan tawaran babagan tawaran sing diwatesi, ngirim Navigasi ing lokasi ritel sing akeh.

Ing mburi mburi, beacon minangka efektif. Sampeyan bisa nyiyapake sistem posisi ing njero ruangan beacon ing gudang kanggo nggawe gampang lan nyepetake navigasi kanthi karyawan lan wakil anyar saka pihak katelu. Dipasangake karo solusi pangembangan piranti lunak perusahaan, beacon uga ngidini pelacakan personel njero ruangan kanggo nambah keamanan ing premis uga pelacakan aset.

Contone, karyawan perusahaan gedhe kudu laptop anyar. Administrator sistem milih salah siji saka dhaptar laptop sing kasedhiya minangka stiker beacon ing acara kasebut nuduhake lokasi kasebut.

Beacon Elvate Pemasaran

Dina iki, perusahaan lan tim pemasaran sing biasane gumantung ing teknologi sing muncul kanggo ngrampungake pelanggan lan melu pelanggan. Beacon cilik lan sing didhelikake duwe banding sing luwih cilik, nanging bisa duwe pengaruh gedhe.

Ing conto sing bisa digunakake, redbull nggunakake stiker beacon kanggo ngawasi gerakan anggota pamirsa ing acara musik. Pisanan, piranti kasebut nglumpukake macem-macem jinis data. Banjur, para ilmuwan digunakake kanggo nggawe algoritma lan jaringan saraf jero kanggo ngerti gerakan lan tingkat energi para pamirsa.

Asil ditarik ing tembok kamar sing kapisah ing papan. . .

Beacon Dianggo ing Pemasaran

Panggunan liyane ing Pemasaran:

  • Avenue anyar kanggo dodolan nyopir. Sampeyan bisa Pasang Beacon kanthi mobile kanggo ngirim iklan adhedhasar lokasi sing harga banget.
  • Siji cara kanggo ngumpulake data. Beacon bisa nglumpukake data pelanggan sing bakal mbantu nggawe pengalaman sing luwih apik, luwih pribadi, uga entuk wawasan tambahan menyang prilaku pelanggan.
  • Pengalaman sing migunani kanggo para pelanggan. Kaya stiker beacon redbull, sawetara jinis beacon menehi kamar kanggo eksperimen lan ngembangake solusi kreatif sing bakal dieling-eling dening para pelanggan.

Industri liyane sing bisa nggunakake teknologi team:

  • Hospitality (navigasi, GAMINAN, Kamar Hotel Smart)
  • Olahraga (Navigasi ing arena gedhe, pemasaran jarak)
  • Logistik & Warehousing (Aset Tracking, Keamanan)
  • Konstruksi (perimeter geofencing kanggo proyek ing tengah ora ana)
  • Acara (gamelan, navigasi, jadwal kabar)

Video beacon minangka conto kanggo conto nalika nuduhake nilai teknologi beacon sing dhuwur. Contone, sampeyan bisa nggunakake video Beacon kanggo ngirim informasi kontekstual lan menehi navigasi ing hotel utawa resort. Pengalaman kasebut seger, ngirit wektu, lan ngemot perjalanan pelanggan kanthi wektu cilik nanging ora bisa dielingake.

Teknologi Beacon: Pros lan Cons

Teknologi Beacon duwe macem-macem mupangat bisnis padhet lan mung sawetara kekurangan.

Pros:

  • Regane murah. Model standar cilik lan digawe saka bahan murah kaya plastik, nggawe beacon luwih efektif tinimbang teknologi negara liya liyane.
  • Gampang diadopsi. Umume piranti Beacon cepet kanggo masang. . Panyebaran Beacon ing Skala Uga Gampang Kanthi Beacon.
  • Pengalaman pelanggan sing digawe sing digawe. .
  • Linuwih lan skalabilitas. Beacon minangka piranti sing bisa dipercaya: Ora kaya GPS, nggunakake Bluetooth, saengga tembok sing kandel utawa wilayah lemah ora bakal ngalangi sinyal kasebut. Luwih kaya, sawetara supplier beacon nawakake beacon sing dikuatake kanggo faktor eksogen.
  • Jupuk Jembar. .
  • Implementasi gampang. Mayoritas teknologi teknologi lantera dilengkapi karo kit pangembangan piranti lunak (SDK) lan mburi manajemen mburi, supaya gampang nggabungake solusi beacon kanthi aplikasi sing ana.

Cons:

  • Pangguna bisa milih milih. Umume solusi basis Beacon mbutuhake idin pangguna. Dina iki, aliran konten saka kabeh sisih ora bakal telat, lan sanajan sampeyan mung nggunakake sawetara aplikasi saben dina, sampeyan isih entuk akeh kabar. Ing ngadhepi kakehan konten, sawetara pangguna bisa mateni Bluetooth ing smartphone, luwih seneng ora kejawab pengalaman basis Beacon sampeyan, sanajan macem lan ora intrusive lan ora intrusive lan ora ngganggu.
  • A aplikasi seluler yaiku kudu. Umume kasus, beacon mung bisa dipasang nalika dipasangake app mobile. Ana workarounds kaya aplikasi pihak katelu, nanging yen sampeyan pengin pengalaman sing lancar pelanggan sampeyan bakal seneng, sampeyan paling ora kudu nambah fitur kanggo aplikasi sampeyan.
  • Nggawe larutan beacon ora gampang banget. Kasus Teknologi Pangguna Nganggo Langsung ing Industri Retail lan Marketing. Beacon uga bisa digunakake kanthi efektif dening Hotel lan Perusahaan sing ngembangake Solusi Kamar Smart. Ing kasus liyane, sampeyan kudu entuk kreatif utawa nyewa insinyur software kanthi ekspertise ing basis utawa nggunakake geofencing, lan wektu iki mbutuhake bisnis utawa perusahaan ukuran medium sing mbutuhake solusi sing larang regane.

Kesimpulan: Future Beacon

Miturut wawasan pasar global, pasar teknologi sing ditawakake kanggo ngluwihi $ 25 milyar ing 2025.

Ing taun 2018, Google uga miwiti ngirim beacon gratis kanggo bisnis cilik ing U.S. kanggo nggawe lokasi sing luwih katon para pelanggan sing cedhak. Kangge, jinis beacon anyar terus muncul (kaya beacon Ai, dikenalake dening estimote ing Oktober 2019). Kajaba iku, nalika jumlah konten lan informasi visual katon ora jelas, Beacons ‘mode pertengahan non-intrusive bisa uga duwe bedane kanggo konsumen.

Nggawa kabeh iki, aman kanggo nganggep lokasi bisnis liyane bakal duwe beacon sing wis diinstal ing taun-taun sing bakal teka. Sanajan ramalan jangka panjang bisa uga ora nggambarake kasunyatan ing mburi, ora ana rintangan sing katon ing dalan teknologi beacon gedhe-gedhe. Sawise kabeh, Beacons njaluk sethithik kanggo nandur modal, gampang disiyapake lan ngatur preduli saka skala bisnis, lan nggawa keuntungan sing jelas lan langsung kanggo bisnis ing industri. Napa ora nggunakake?

Kita, ing IntelececectSoft, Nguatake perusahaan lan tenaga kerja kanthi solusi transformatif sing nglereni lan pendhidhikan data. Apa sampeyan lan organisasi sampeyan siyap kanggo ngalihake MindSets lan entuk sing paling akeh babagan inovasi?

Dhiskusi karo para ahli lan ngerteni luwih lengkap babagan topik lan kepiye bisnis sampeyan bisa miwiti entuk manfaat saka saiki!

Apa sing dadi beacon? Pandhuan lengkap kanggo Beacon Bluetooth

Dadi, Apa sing dadi beacon? ! Nimbang introduksi formal sampeyan Teknologi Bluetooth Lost (BLE) Latar. Sekeca!

  • A beacon Bluetooth yaiku pemancar radio cilik
  • Dadi, apa sing kudu ditindakake kanggo mbantu sampeyan? Ayo dadi conto
  • Apa beacon bluetooth sing digunakake kanggo?
  • Nanging apa sing dienggo ing njero?
  • Apa sing diarani Bluetooth Beacon bener-bener ngirim?
  • Beacons vs Tags: nalika nggunakake saben.
  • Kepiye Beacons Sambungake menyang Web?
  • Kepiye carane beacon komunikasi?
  • Apa kabeh nomer kasebut?!
  • Mangkene sawetara sensor sing paling umum kanggo Beacon lan tag Bluetooth lan tag
  • Versi Bluetooth
  • Pelacakan aset bluetooth
  • Wong visibilitas, kontak langsung
  • Pemantauan Kondhisi
  • Pengalaman Pelanggan

A beacon Bluetooth yaiku pemancar radio cilik

A Bluetooth Beacon minangka piranti nirkabel cilik sing bisa digunakake adhedhasar energi bluetooth sing sithik. Iku kaya mercusuar: bola-bali ngirim sinyal tetep sing bisa dideleng piranti liyane. Nanging ora katon entheng, nyebarake sinyal radio sing digawe saka kombinasi huruf lan nomer sing ditularake kanthi interval biasa. Piranti sing dilengkapi Bluetooth kaya smartphone, gapura, utawa titik akses bisa “ndeleng” lamunan nalika ana ing sawetara, kaya para pelaut sing golek mangertahan.

Cukup diumumake! Klik ing kene kanggo ndeleng Beacon Wireless Bluetooth anyar

Apa beacon lan kepiye cara kerja

Dadi, apa sing kudu ditindakake kanggo mbantu sampeyan? Ayo dadi conto.

Sampeyan lagi lelungan menyang sawetara negara sing adoh banget! Nanging sampeyan ora nganggo basa-crap!

Ing dalan menyang hotel, sampeyan tekan stasiun sepur gedhe. Stasiun gedhe, lan sampeyan ora duwe ide menyang ngendi. Kepiye sampeyan bisa entuk arah sing bisa dipercaya, jelas, lan ing basa sing sampeyan ngerti?

Untunge, pemilik stasiun sepur ngrancang kanggo masalah kaya ngono. Sampeyan ndeleng tandha sing nuduhake yen stasiun sepur duwe app. Sampeyan download. A beacon sing diselehake ing tembok ngirim sinyal terus, lan, yen sampeyan ngaktifake app, sampeyan bisa nggunakake. App njupuk ID Beacon lan mriksa informasi sing dipasangake karo beacon tartamtu.

Iki ngenali yen sampeyan lagi ngadeg ing ngarep toko donat kanthi gapura 14. . Nalika sampeyan mateni dalan sing salah, pangalihan sampeyan.

Amarga sampeyan duwe akeh wektu, app uga ngidini sampeyan ngerti yen warung kopi ing sisih kiwa sampeyan duwe kesepakatan khusus. App ngandhani kabeh jadwal lan tundha olahraga.
Sampeyan nyekel sepur sampeyan kanthi tepat lan ngerti ora pati cetho.

Apa beacon bluetooth sing digunakake kanggo?

  • Ngerti kerja kerja karo pemantauan tingkat ruangan: Ngurangi ruang kantor lan nambah panggunaan lan kepuasan karyawan lan produktivitas kanthi ngukur patemon, lantai lan kursi tingkat.
  • Nolak tilas karbon lan nambah pengalaman karyawan: .
  • Automate wong sing ngetung ing wilayah muster lan identifikasi lokasi staf lan pengunjung ing kasus darurat.
  • Ngatur Pengunjung mili: Nambah manajemen keamanan kanthi ngirim proses sing konsisten sing nyopot pelacuran nyata-wektu, pasangan lan pengunjung nalika terus ngirim safety, keamanan, lan tundhuk.
  • Ngirim navigasi ing njero ruangan: Nambah orientasi ing njero omah kanthi navigasi giliran. Gampang navigasi karyawan lan pengunjung kanggo kamar sing wis ditemtokake supaya ora luput janjian.

Download Pandhuan Paling Panas Latihan

Pandhuan lengkap kanggo milih hardware energi murah Bluetooth kanggo proyek sampeyan

Download saiki

Nanging apa sing dienggo ing njero?

Teknologi Buletooth Beacon

Apa sing katon kaya? Beacon banget, piranti sing gampang. Yen sampeyan ora bisa mbukak siji, sampeyan ora bakal nemokake telung puluh wadhah lan oodles kabel. Sampeyan bakal nemokake CPU, radio, lan batre. Beacon asring nggunakake baterei chip lithium cilik (luwih cilik lan luwih kuat tinimbang baterei AA) utawa roto liwat kekuwatan sing nyambung kaya plug USB. Dheweke ana macem-macem bentuk lan warna, bisa kalebu akselerometer, sensor suhu, utawa tambahan sing unik nanging kabeh duwe siji perkara sing umum – dheweke ngirim sinyal.

?

Iku ora mbuwang pesen lawas menyang udhara. Iku ngirim nomer ID unik sing ngandhani piranti ngrungokake sing beacon iku sabanjure.
Tenan, iku mung jeneng kode. Kepiye carane bisa sesambungan karo Beacon?

Contone, nalika ana blanja nginstal Beacon ing toko, kabeh beacon bakal duwe ID tartamtu, pangguna ing aplikasi darmabakti. Iki tegese app smartphone bisa langsung ngerti yen ID mlebu penting lan iku saka mall kasebut. Nanging, ID kasebut, ora ana makna dhewe; Iku tanggung munggah menyang aplikasi utawa program liyane kanggo ngerteni apa tegese.

Apa sing kedadeyan sabanjure? Sing gumantung karo apa sing wis diprogram kanggo nindakake. Siji kode bisa micu app kanggo ngirim kupon. Liyane bisa nawakake layanan navigasi. Kemungkinan meh ora ana pungkasan. Kabeh Beacon kudu nyambungake lokasi sing tepat menyang app, lan liyane nganti program kasebut.

Apa teknologi beacon?

Ffnd metu Cara milih belang utawa tag sisih tengen kanggo proyek sampeyan

Beacons vs Tags: nalika nggunakake saben.

Sanajan istilah kasebut asring dicampur lan digunakake ijol-ijolan, Ngerti apa sampeyan butuh Beacons utawa Tags migunani nalika nindakake riset produk utawa komunikasi pengarepan sajrone diskusi karo vendor.

.io:

Beacon tetep stasioner. Tags dimaksudake kanggo pindhah.

Temenan, bebas saka apa beacon utawa tag, Piranti energi sithik Bluetooth bakal bisa digunakake padha. Iki tegese sampeyan bisa kanthi teknis tuku produk beacon lan, sajrone cocog karo syarat sampeyan, gunakake minangka tag utawa kosok balene. Kalor loro ora digunakake kanggo njlèntrèhaké rong macem-macem teknologi, nanging mung rong aplikasi teknologi. Penyebaran adhedhasar stasioner (beacon-the-pamindhahan).

Yen sampeyan pengin nempel piranti Bluetooth kanggo tembok utawa obyek isih, sampeyan bakal nggunakake Beacon.

Kepiye carane Beacons kerjane

Kasus panggunaan tradisional kanggo persiyapan iki yaiku: Ngawasi Pekerjaan, Pemantauan Lingkungan, Kabar Proximitasi, Program Kesetiaan, Program Kesetiaan. Ayo njupuk jalan-in jero ruangan minangka conto, ing kasus panrima sinyal Beacon bakal biasane ponsel pelanggan. Nalika ing sawetara laut, bakal milih sinyal kasebut lan relay menyang aplikasi sing diinstal ing. Aplikasi bakal maca data leacon, waca apa sing ditugasake kanggo data iki, lan nindakake tumindak kasebut. Tumindak kasebut bisa gampang: nuduhake kabar babagan dodolan produk sing pangguna ing jejere utawa nampilake konten ing-app kanthi katrangan sing rinci ing sawijining musium. .

Yen sampeyan pengin piranti digawa dening wong utawa aset kanggo ngawasi obahe, sampeyan bakal nggunakake tag.

Tags

Nalika aset lagi pindhah, panrima kudu isih. Dadi, nalika ing skenario sadurunge panrima lan aplikasi bisa digunakake ing piranti sing padha, ing kene, kita butuh piranti tambahan. Biasane, piranti iki minangka gapura utawa akses akses lan tugas yaiku menehi data sing diklumpukake menyang MBOB utawa server lokal. Aplikasi-umpamane RTLS (sistem lokasi nyata-wektu) -Tulisake data lan nerjemahake dadi barang-barang kanggo lokasi karyawan, lan goleki produktivitas, lan produksi suhu, lan fitur liyane dirancang kanggo nyedhiyakake.

Saka conto kasebut, sampeyan bisa ndeleng kanthi jelas gumantung saka jinis panggunaan, sampeyan butuh infrastruktur sing beda lan aplikasi sing beda. Kita bakal ngomong babagan implikasi teknis liyane saka kasus-kasusahan panggunaan liyane, nanging luwih dhisik, ayo ngilangi salah siji liyane

Kepiye Beacons Sambungake menyang Web?

Sampeyan wis bisa krungu Bluetooth. Saiki ana ing 90% kabeh telpon lan wis wiwit taun 1990-an. Dadi apa sing diganti? Napa penting banget saiki? Nalika akeh konsumen ora nggunakake Bluetooth saben dinane, pancen penting banget kanggo Internet. Dadi ing 90% saka telpon ing donya, teknologi Bluetooth tegese Beacon kompatibel karo piranti konsumen nggunakake saben dina ing saindenging jagad.

Bluetooth nyedhiyakake infrastruktur kanggo kabeh ekosistem Beacon. . Iki sebabe Beach Hardware bisa gampang. Wis ana web Bluetooth ing sekitar sampeyan sing bisa nyambungake beacon lan piranti cerdas lan meh liyane.

Napa kita ngomong “BLOACons”?

Bleands kanggo Energy Bluetooth. Minangka versi Bluetooth sing efisien sing umum ngenalake ing 2010. Kabutuhan energi BLECT yaiku INCAL to Beacon, amarga bisa mlaku pirang-pirang taun ing baterei cell-sel cilik. Uga nggunakake energi sing luwih murah tinimbang bluetooth lawas lan clunky. .

Pitakonan sabanjure yaiku, kepiye carane Beacon bener-bener bisa nyambung lan ngirim data?

?

Hardware Beacon cukup sederhana, nanging cara nyebabake tumindak bisa uga rumit. Saben sistem beda-beda, nanging ing kene kepiye carane komunikasi, kanthi ringkes:

Beacon ngirim nomer ID babagan kaping sepuluh saben detik (kadang liyane, kadang kurang, gumantung karo setelan). Piranti sing wis aktif Bluetooth, kaya telpon sampeyan, pilih sinyal kasebut. Nalika aplikasi darmabakti sing dikenali, ngandhut menyang tumindak utawa konten sing disimpen ing méga lan ditampilake menyang pangguna. Sampeyan bisa “mulang” app sampeyan Cara nanggepi sinyal beacon kanthi ngembangake piranti pihak katelu.

Netepake kritéria teknis

Saiki sampeyan ngerti apa hardware Beacon lan sampeyan butuh beacon utawa tags, sampeyan bisa miwiti riset apa sing paling apik kanggo proyek sampeyan. Sampeyan bakal bisa ngerti manawa macem-macem produk Bluetooth-sing kasedhiya ing pasar gedhe lan sampeyan bakal duwe pitakon kaya:

  • Apa sing kudu sampeyan lakoni?
  • Apa faktor sing kudu dideleng?
  • ?
  • Apa sing ditindakake kabeh paramèter ing spesifikasi teknis?

. Sawetara wong-wong mau kudu duwe kanggo proyek sampeyan, sawetara bakal apik-apik, lan ana sing bakal ora relevan. Netepake sing kudu duwe, sing apik banget lan redundan penting banget sadurunge miwiti milih hardware supaya sampeyan bakal ngerti apa sing kudu digoleki lan ora bakal diganggu karo fitur sing ora dibutuhake. Bab iki bakal menehi ringkesan pilihan sing kasedhiya supaya sampeyan ngerti apa sing kudu dipilih saka. Kita bakal nyukupi syarat-syarat khas kanggo macem-macem kasus, sampeyan bakal bisa ndeleng kepiye teknis iki nerjemahake solusi nyata.

Apa kabeh nomer kasebut?!

Apa Paket Beacon? Apa sampeyan butuh? Mangkene sawetara cathetan ing spek lan rincian Beacon.

  • BateraiUrip: Umume beacon diwiwiti kanthi umur baterei 18-24 wulan. Nanging, sawetara beacon kanthi syarat tartamtu lan nggunakake udakara 6-8 wulan kepungkur. Beacon kanthi kapabilitas nyimpen energi bisa luwih saka 5 taun.
    Kepiye cara beacon sing dawa banget karo baterei cilik kasebut kaya ngono? Gampang! Dheweke ora bisa nyambut gawe. Dheweke ngidini Bluetooth nindakake kabeh pakaryan, lan Bluetooth pancen efisien energi.
  • DidhukungFormat: Apa beach sampeyan nggunakake protokol ibeacon? Eddystone? Beacon biasane ndhukung loro-lorone iki lan kadhangkala format produsen hardware (kaya altbeacon).
  • Interval: Sepira kerepe bisa nerusake pesen kasebut? . (ms = millisecond)
  • TxKekuwatan: Kekuwatan paneliten nggambarake sepira sing bisa ngirim data. Iki bisa sethithik 4 meter, nanging akeh nganti 50-90 meter. Nanging, ora perlu yen nomer iki dadi humongous. Lenggah 50 meter bisa uga migunani minangka 90 meter gumantung saka panggunaan tartamtu.
  • Paket: A paket “paket” yaiku data sing ditularake. Iki mung nggambarake jinis informasi sing bisa ditransfer. Contone, Ibeacon ngemot siji paket (Ibeacon dhewe) nalika eddystone duwe telung kapisah sing kapisah.
  • Sensor: Saiki, beacon bakal metu kanthi kapabilitas tambahan. Dheweke bisa uga kalebu sensor, sensor cahya utawa gerakan.
  • Nfc / Rfid. Kanggo sawetara pangguna, penting banget yen teknologi legasi (kaya NFC lan RFID tag) lan beacon bisa bebarengan.
  • Regane: Beacon bisa regane sithik $ 5. ? Ya, sing gumantung saka sing dikarepake, nanging akeh pangguna bakal nemokake beacon ultra-murah mung ora entuk tugas. Ngarepake siji beacon biasa kanggo mbukak $ 15-25.

Formulir faktor

Formulir faktor kasebut minangka Alat Bedane sing paling gampang, nanging luwih saka apa sing diarani piranti.

Piranti Bluetooth kasedhiya macem-macem ukuran lan bentuk: saka dhuwit recehan cilik kanggo kerang kerikasan palem ing kothak, kertu, bangkekan, lan liya-liyane. Faktor Form didorong dening panggunaan panggunaan sampeyan lan syarat lingkungan lingkungan sing bakal digunakake ing (sampeyan bakal ngerteni luwih akeh babagan iki). Biasane, sampeyan duwe ide sing jelas babagan faktor wujud sing sampeyan butuhake, saengga ora bakal nyilem jero babagan topik iki. Sanajan sampeyan wis nemokake faktor wujud sing cocog, Proyek sampeyan durung rampung. Isih ana sawetara pitakonan faktor sing gegandhengan karo sampeyan kudu takon.

Cara MODING / APLIKASI

Iki minangka pitakonan sing penting banget. Malah faktor bentuk sing paling sampurna ora bakal cukup yen ora ngidini aplikasi sing dikarepake. Tags sing bisa dienggo, label ruangan? ? Apa sing bakal dadi metode pemasangan sing paling optimal sing bakal mesthekake yen bakal tetep ing papan sing wis ditemtokake?

  • Lumahing Flat: Ing kasus iki, mung cara kanggo nempelake piranti kanggo obyek adesif, sing gampang nanging ora mesthi tahan
  • POUNTING HOLESE: Biasane ing mburi utawa sisih utawa piranti, ngidini kanggo nggawe tuntutan kanggo obyek lan tembok (katon ing Smart Beacon SB18-3 minangka conto)
  • . Ing sawetara kasus, bolongan bisa uga digunakake kanggo pas ing keyfob utawa bangkekan (Deleng Asset Tag S18-3 minangka conto)
  • Nganggo Kurung: Balok portal. Kurungan dipasang ing tembok kanthi skru, lan balok portal bisa dipasang kanthi cepet lan dicopot saka krenjang.

Keamanan fisik lan integritas

Yen piranti sampeyan bakal kapapar kahanan kaya sing kejut, dhuwur utawa kurang, utawa banyu, priksa manawa faktor formulir cocog kanggo penyebaran sampeyan.

Pisanan, nimbang ketegangan.

Casing piranti kudu nglindhungi ing faktor eksternal, independen saka kasus panggunaan. Nanging yen piranti sampeyan bakal kena pengaruh utawa tiba, priksa manawa cukup kuat supaya ora bisa ngilangi utawa tiba loro. Priksa apa bahan sing digawe saka casing, kepiye, lan kepiye komponen beda.

Kapindho, pikirake babagan peringkat IP. Sing paling umum digunakake IP5X utawa IP6X. Wiwitan tegese piranti dilindhungi kanthi cocog saka bledug, lan 6 tegese piranti wis rampung bledug. Angka kapindho (x) nggambarake perlindungan saka cairan:

0 – Ora ana perlindungan
1 & 2 – Piranti ora ngeculake banyu ing
3 – Piranti dilindhungi saka nyemprotake banyu
4 – Piranti dilindhungi saka banyu sing cemlorot
5 – Piranti bisa tahan jet banyu
6 – Piranti bisa tahan jet banyu sing kuat
7 – Nyemprotake piranti ing 1 m sing ambane ing banyu ora bakal nyebabake cilaka
8 – Piranti bisa tahan kecemplung ing ngisor 1m

. Nalika parameter iki ora ana gandhengane karo faktor formulir, duwe pengaruh gedhe ing kesehatan piranti sampeyan. Yen tags utawa beacon sampeyan kapapar suhu sing ekstrem, priksa manawa piranti bisa digunakake ing kahanan kasebut.

Baterai sing diganti

Sawetara faktor wujud ngidini ngganti baterei, ana sing ora. Iki minangka salah sawijining perkara sing kudu ditampilake ing dhaptar. Nanging, yen ana ing sawetara kasus, duwe pilihan kanggo ngganti baterei mung ora cocog. Yen syarat utama yaiku hardware kasebut kanthi anti banyu, sampeyan ora bisa nyana supaya bisa ngidini replemen baterei minangka casing kudu disegel. Kanggo IP 65 lan kurang, pilihan panggantos baterei kudu standar. Ngelingi umur baterei samesthine piranti, tag rega, lan biaya ngganti baterei ing kabeh armada, apa bakal nggawe pangerten kanggo ngganti piranti utawa mung baterei nalika saluran?

Desain lan Kustomisasi

Pungkasane, ana prekara sing ngrancang. Ing mayoritas pasataran, apa piranti kasebut cukup utawa ora ana sekunder yen ora ana artine, nanging ana sawetara lingkungan sing madhep konsumen kaya ritel utawa ngrancang. Yen fleet hardware sampeyan kudu ngetutake pedoman merek tartamtu, priksa karo vendor sing sampeyan riset apa nawakake label putih utawa nyithak utawa catetan khusus (lan volume.

Urip baterei

Iku jelas yen luwih dawa baterei, luwih apik. Sawetara vendor nuduhake lifeSpans sing digambarake kanggo hardware, lan sampeyan kudu nganalisa dheweke, nanging ana sawetara perkara sing kudu dipikirake. Pisanan, ayo ngerti apa sing mengaruhi urip baterei. . Faktor khusus hardware lan cara sing dirancang lan ngembangake piranti kasebut. Umur baterei banget diusir kanthi jumlah lan kapasitas baterei. Bathi liyane, luwih suwe urip (lan ukuran piranti sing luwih gedhe). Kabeh wong ngerti. Nanging apa sing ora jelas yaiku faktor liyane: desain hardware lan perangkat kukuh sing ditindakake. Yen sampeyan mikir apa piranti duwe umur luwih suwe tinimbang produk liyane sing nggunakake komponen sing padha lan baterei sing padha, yaiku saos rahasia. . Pramila, nalika nggoleki panyedhiya beach, ora mung ing spek teknologi nanging uga kanggo reputasi lan rekaman trek.

Faktor konfigurasi-konfigurasi ditetepake sampeyan

Umumé, konsumsi baterei kena pengaruh rong setelan:

  • Panguwasa Transmisi (Penyiaran), nemtokake sejatine sinyal lan mulane adoh banget. Kekuwatan sing luwih dhuwur, luwih dawa.
  • Interval pariwara, netepake ing Milliseconds kepiye piranti sing nyebarake sinyal kasebut. Sing luwih cendhek interval, siaran piranti luwih cepet.

Minangka aturan jempol, sing luwih kuat Tombol transmisi lan / utawa interval luwih cendhek, luwih cepet piranti bakal nggunakake baterei. Iki duwe implikasi sing signifikan.

Yen urip baterei minangka prioritas utama, wenehi interval lan transmisi daya nilai paling murah kanggo aplikasi.

Yen sampeyan target kanggo sawetara sing luwih dawa, sampeyan bisa nyana urip baterei ramah kanggo nyusut. Sampeyan bisa nyoba ngimbangi iki kanthi interval sing luwih dawa utawa nampa manawa sampeyan ora bakal duwe penyebaran multi-taun.

Yen sampeyan lagi nggarap visibilitas sing nyata-wektu (mudhun menyang nomer loro), sampeyan butuh interval sing cendhak. Iki asring kasus kasebut kanthi cara sing dibutuhake, sampeyan kudu menehi pangguna karo lokasi sing nyata-wektu, utawa konten adhedhasar jarak ing lingkungan sing cepet-cepet (kaya mall kanggo entuk telpon sing paster. Ing depan kasebut, sampeyan bisa uga ora mbutuhake jarak broadcasting super-dawa supaya sampeyan bisa ngilangi kekuwatan transmisi sampeyan.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ora mungkin bisa nggayuh urip baterei sing dawa, jangkoan dawa, lan akurasi dhuwur ing wektu sing padha. Kita mesthi menehi saran eksperimen karo macem-macem setelan (diwiwiti saka sing paling murah) kanggo nemokake konfigurasi sing paling optimal kanggo proyek sampeyan. Nanging, yen saben konfigurasi uga rada ngirit baterei, saengga tes piranti cilik. Faktor-faktor khusus lingkungan kaya suhu utawa asor uga mengaruhi umur baterei nalika ramalan baterei sing diwenehake ing produsen laboratorium, piranti bisa uga bisa digunakake ing lingkungan sing luwih optimal, piranti sampeyan bisa uga bisa nggunakake panggunaan daya.

Yen sampeyan ngerti penyebaran sampeyan bakal kapapar suhu suhu sing kurang utawa owah-owahan suhu sing asring, priksa iki. Sampeyan bisa maca liyane babagan pengaruh suhu ing baterei ing artikel iki. Takeaway gedhe kanggo mburu vendor sampeyan yaiku sampeyan kudu mriksa setelan konfigurasi sing digunakake kanggo ngitung urip baterei samesthine. Ing pungkasan bab iki, sampeyan bisa nemokake perbandingan saka Kontakt.Tags lan Beacon, kalebu urip baterei sing samesthine ing setelan paling murah. Sampeyan bisa maca liyane babagan cara kanthi optimal nyetel piranti ing Pandhuan Kita ing kekuwatan transmisi lan interval ing artikel iki.

apa beacon bluetooth

Solusi kanggo prihatin umur baterei bisa uga disimpen

Sawetara Beacon lan Tag Produsen nawakake fitur perangkat kukuh lan piranti lunak sing ngidini nylametake umur baterei:

  • Ing wektu tartamtu dina: Piranti sacara sregep nyebar siaran sajrone Windows wektu. Contone, sampeyan bisa nyiyapake beacon sampeyan kanggo ngetik mode Power-Simil yen ana ing papan ditutup. Fitur iki mbutuhake piranti kasebut duwe RTC (Jam Real-Time dibangun ing saengga priksa manawa ana ing spek ing teknologi hardware sing arep dituku.
  • Yen kahanan lingkungan tartamtu ketemu: Piranti kanthi sregep nyiarake siaran nalika e.. Piranti mandheg obah (migunani ing aset lan visibilitas wong) utawa nalika lampu mati (migunani ing papan kerja utawa ruang umum). Ing kene, mode hemat power dipotong dening wacan sensor supaya nyimpen daya gerakan gerakan bakal mbutuhake sinambung, basis suhu bakal mbutuhake sensor suhu lan liya-liyane.
  • Kanthi njaga piranti ing mode “Turu” lan tangi sawise jumlah wektu kanggo nyebarake sajrone sawetara detik lan turu maneh. Ing Kontakt.io, kita nelpon mode bledosan iki. Fitur iki bisa migunani ing e.. Ngawasi kontrol ing ngendi sampeyan pengin mriksa suhu saben jam lan ora ana pangerten kanggo piranti kanthi lengkap sajrone wektu isih. Mode bledosan ora mbutuhake RTC.

Nggunakake Ngirit Daya bisa uga nambah umur piranti piranti, priksa manawa kanggo nyelehake fitur iki ing jumlah hardware.

Sensor

Sensor nggawe solusi sampeyan ngerteni kahanan lingkungan ing penyebaran sampeyan. Sampeyan bisa nggunakake tags lan beacon mung kanggo ngempalaken data telemetri (ing sawetara vertikal lan nggunakake kasus, yaiku alternatif sing terjangkau kanggo teknologi liyane) utawa ngumpulake ing ndhuwur data lokasi. Ora preduli apa kasus sampeyan, sampeyan kudu netepake sensor sing sampeyan butuhake lan pilih hardware sing dibangun (elinga, sanajan sawetara manufaktur Sensor minangka tambahan, iki ora ateges sampeyan bisa tuku piranti dhisik lan nambah sensor sawise. .

Ing ngisor iki sawetara sensor sing paling umum kanggo Beacon lan Tags:

  • Suhu: Nglumpukake data suhu ing piranti (sampeyan bisa calibrate kanggo nemtokake Offset Suhu)
  • Kelembapan: Ngempalaken data babagan asor
  • Accelerometer: Ngempalaken data kanggo nyepetake piranti. Ing panyebaran stasionement, bisa migunani kanggo ndeteksi laut utawa nyolong; Ing Pendudram adhedhasar tag, data percepatan kasebut penting kanggo ndeteksi yen aset lagi obah utawa ora. Accelerometer uga bisa digunakake kanggo ndeteksi geter lan verifikasi yen mesin utawa kendharaan digunakake.
  • Cahya: Ngukur tingkat cahya sing nyenengake piranti kasebut
  • Tombol: Ngirim tanggepan nyata-wektu sing wis ditemtokake saka pangguna menyang awan nalika dipencet. Iki ngidini panggunaan kaya pelapor kedadeyan (wong sing nganggo tag bisa nglaporake kedadeyan utawa telpon kanggo njaluk bantuan saka tombol), komunikasi sing wis ditemtokake, nglaporake persediaan sing ora ana utawa acara liyane sing butuh campur tangan), tugas Laporan Rampung, lan liya-liyane.
  • Liyane: getaran, kualitas udara, lan liya-liyane

Loro saka data sensor, telemetri nggawa bit informasi liyane:

  • Tingkat Baterai: Pemenang kanggo Manajemen Fleet Lestari. Ngawasi Tingkat Baterei Piranti Sampeyan bisa Nyegah Tutup lan Nyiyapake Sampeyan Kanggo Panggantos baterei.
  • Wektu piranti: diwenehake dening jam nyata (RTC; yen dibangun ing piranti) minangka TimesTamps UTC. RTC bisa migunani kanggo nyimpen daya (deleng “urip baterei”) utawa kanggo keamanan ekstra.

Elinga, kaya data lokasi, telemetri ora ana gunane yen sampeyan ora duwe panrima kanggo ngumpulake.

Versi Bluetooth

Sampeyan bisa uga ora ngerti manawa Bluetooth wis ana standar rong puluh taun nanging energi kurang Bluetooth diwiwiti kanthi ngeculake Bluetooth 4.0 dening Bluetooth SIG ing taun 2010. Adoption skyrocketed sawise introduksi Bluetooth 4.2 ing 2014 (lan release Ibeacon ing wektu sing padha). Saiki, ana rong versi Bluetooth utama sing didhukung Beacon lan Tags sing ditawakake dina iki ing pasar:

  • Bluetooth 4..2 minangka sing wis digawe lan apik
  • Bluetooth 5.0: Nawakake 4x nesu, kecepatan 2x, lan 800% kapasitas olahpesen sing luwih akeh. Sanajan nambah nomer beacon lan tag kompatibel karo standar iki, sing kebak Adoption bakal entuk wektu. Kanggo panggunaan jinis kaya pemantauan wong / aset utawa kondhisi, ana pisanan Bluetooth 5 gapura ing pasar lan integrasi terus maju. Panyedhiya solusi nindakake aplikasi adhedhasar jarak kudu ngenteni nganti nglumpukake smartphone bluetif 5 sing cocog. Iki ora ateges ora bisa nggunakake hardware generasi sing paling anyar, minangka beacon bluetooth 5 sing kompatibel isih ndhukung Bluetooth 4.2. Investasi ing Bluetooth 5 yaiku investasi ing penyebaran bukti-bukti. Sampeyan bisa maca liyane babagan Bluetooth 5 ing kene.

Ing 2019, Sig Bluetooth ngumumake spesifikasi core Bluetooth V5.1, nawakake efisiensi daya sing luwih apik lan ndhuwur kabeh, sudut pangkat lan sudut rawuh, sing bakal nyedhiyakake rembugan sing signifikan ing akurasi posisi (Sinau luwih lengkap babagan Bluetooth 5.. Pisanan Bluetooth 5.1-siap piranti dikembangake nanging kita kudu ngenteni sawetara kanggo ndeleng penyebaran nyata-donya. Kangge, elinga mripatmu kanggo pengumuman.

Pelacakan aset bluetooth

Nelusuri aset, uga diarani manajemen aset utawa visibilitas aset, yaiku dhasar rtls (sistem lokasi nyata-wektu). Iki nyedhiyakake visibilitas aset: Lokasi lan kahanan, supaya sampeyan bisa nemokake kanthi cepet ing situs kasebut, nganalisa keputusan lan panggunaan data sing didorong babagan replisisasi data, tuku, utawa optimisasi.

Urip baterei dawa lan stabilitas sinyal sing apik minangka syarat utama kanggo nelusuri aset. . Minangka panyebaran nelusuri aset asring dumadi saka atusan tags utawa ewu tag, priksa manawa hardware hardware sampeyan bisa uga bakal bisa ngatasi kabeh aset sampeyan luwih asring.

Pertimbangan utama liyane nalika milih tag pelacak aset yaiku faktor wujud. Sampeyan kudu:

  • relevan karo ukuran aset sing dilacak
  • Allow for mapan tenan supaya tag ora bakal tiba ing aset kasebut nalika pindhah utawa nabrak menyang obyek liyane
  • cukup kuat kanggo tahan panggunaan saben dinten, nimbang lan kepiye carane bisa digunakake

Tags kanggo ranging aset njero ruangan biasane luwih cilik tinimbang pasangan ruangan. Akibaté, bisa nahan baterei sing luwih sithik lan kanthi mangkono duwe umur baterei sing luwih cendhek. Tags kanggo pelacakan aset ruangan bisa luwih gedhe supaya bisa luwih suwe, nanging kudu luwih canggih (paling ora IP 65) kanggo ngoperasikake kahanan cuaca sing beda.

Fitur tambahan sing bisa dianggep kanggo loro jinis tag pelacak aset yaiku tombol lan sensor. Ing lingkungan paneliten aset, tombol bisa migunani kanggo nglaporake masalah sing ana gandhengane karo aset (kaya kekurangan utawa gagal).

Wicaksana sensor, sinetron yaiku minimum bare: bakal mbantu sampeyan nemtokake manawa ana sawijining barang ing pamindhahan (digunakake) lan simpen urip baterei sing larang regane. Sensor ekstra bakal dadi kudu yen sampeyan kepengin weruh kahanan ngawasi. Yen ora, sampeyan bisa nggunakake kanggo nyimpen daya listrik utawa silang silang saka kabutuhan syarat sampeyan yen sampeyan ora butuh.

Wong visibilitas, kontak langsung

Wong visibilitas yaiku babagan ngerti sapa wae. Kasus panggunaan umum kanggo papan kerja, lingkungan industri, kesehatan, lan vertikal liyane sing ngerti aliran wong kritis kanggo ngoptimalake produktivitas lan / utawa safety. Solusi Visibilitas Wong Aktifake kanggo nemokake situs ing situs, nganalisa kepiye wong mindhah layang wektu, Automate wektu, lan nggampangake komunikasi.

Ing kene, faktor wujud minangka titik wiwitan sampeyan amarga kudu spesifik. Amarga tag bakal digawa dening wong, dheweke kudu bisa dipakai. Biasane, dheweke njupuk wangun bangkekan utawa lencana. Nalika milih tag kanggo kasus panggunaan iki, priksa manawa sampeyan gampang nganggo lan ora ngganggu kegiatan saben dinane. .

Stabilitas sinyal lan umur baterei penting kanggo alasan sing padha karo dheweke ana ing pelacakan aset. Fitur liyane sing sampeyan kudu nimbang yaiku tombol on-tag. Bakal ngidini para operator gampang ngirim pesen sing wis disetel kanthi gampang: “Aku butuh pitulung”, “Aku wis rampung tugasku”, utawa “kirim supervisorku”. Sanajan sampeyan ora duwe aplikasi tombol tartamtu saiki, luwih becik tinimbang ora. Sampeyan ora ngerti kapan sampeyan butuh.

Pungkasane, elinga yen sawetara proyek bisa uga duwe syarat khusus. Kesehatan utawa produksi panganan bisa mbutuhake lumahing tag antibakteri; Kanggo sawetara bisnis sertifikat utawa protokol keamanan utawa kenceng bristband sing paling gedhe yaiku kudu dadi kabutuhan. Priksa manawa riset kanthi riset liwat lensa iki lan takon babagan vendor yen informasi kasebut ora kasedhiya.

Pemantauan Kondhisi

. Ing kasus panggunaan iki, macem-macem aplikasi lan syarat dheweke dadi gedhe banget amarga ora bisa nutupi kabeh. Pertimbangan hardware bakal beda kanggo fasilitas nyimpen kadhemen sing pengin ngawasi tingkat suhu ing zona nyimpen sing beda, pabrikan pengin ngawasi getaran mesin, lan liya-liyane.

Ing kene, pedoman umum bakal:

  • Urip baterei penting (mesthi)
  • Goleki mung kanggo tag utawa beacon sing ngemot sensor sing dikarepake
  • Coba faktor formulir – Deleng nelusuri aset
  • Yen sampeyan pengin ngawasi suhu, priksa manawa hardware bisa makarya ing kisaran bakal operasi ing
  • .

Pengalaman pelanggan babagan kabeh sing mbantu nggawe pelanggan seneng. Istilah payung iki ngemot solusi sing dadi pisanan kanggo ngetrapake energi bluetooth sing kurang kanggo lokasi: konten njero ruangan, program kesetiaan, lan aplikasi sing padha. Proyèk iki biasane melu beacai sing ana ing pois tartamtu (poin kapentingan) ing ngendi pangguna nampa konten mobile adhedhasar jarak utawa beacon sing nggawe kothak sing ditutup kanthi nggunakake algoritma triperrasi sing akurat kanthi nggunakake algoritma triperrasi sing akurat.

Kanggo aplikasi pengalaman pelanggan, faktor wujud beda-beda nanging, biasane, sing luwih wicaksana, luwih apik (supaya ora nggodha maling utawa supaya bisa ngganggu pelanggan sing nyata). Kaya sing sampeyan wis ngira, urip baterei duwe peran gedhe, utamane kanthi cara kanthi cara luwih akeh tinimbang beacon tinimbang penyebaran adhedhasar POI. Kajaba iku, stabilitas sinyal sing luar biasa bisa nggawe utawa ngrusak proyek wayfinding.

Nalika Lifespan Beacon bakal dadi prihatin utama sampeyan, sampeyan bisa uga nganggep manawa vendor sing menehi daya slamet sing ngidini penyiar nalika ora bisa nylametake urip baterei nalika ora ana sing nylametake ing situs. Liyane sing apik kanggo duwe pilihan kanggo labeling putih utawa pewarnaan putih utawa cetak supaya sampeyan bisa merek sampeyan utawa supaya bisa dadi profil murah amarga bisa uga.

Path kanggo sukses

Saiki sampeyan ngerti apa Fitur piranti Bluetooth bisa uga duwe, lan sing bisa digunakake, sampeyan bisa uga duwe dhasar pilihan hardware sing migunani.

  1. Netepake kasus panggunaan
  2. Pilih 2-3 produk lan tuku kanthi jumlah cilik
  3. Tes lan mbandhingake

. Sawise sampeyan duwe scorecard utawa dhaptar siap, miwiti riset produk sing beda lan pilih rong nganti telu sing paling cocog.

Tuku Kitter utawa sawetara barang saben lan mbukak sawetara tes internal kanggo mbandhingake sing cocog lan kinerja sing nyata, saenipun ing solusi nyata sampeyan. Yen sampeyan nemtokake pemenang, siyap kanggo bukti konsep lan tuku saka pabrikan sing dipilih.

Panuku beacon

Sampeyan uga bisa uga kasengsem ing artikel kita abour apa rtls bluetooth.

Babagan Kontakt.io

Kontakt.io inc. minangka pimpinan industri ing Layanan Lokasi Indoor lan Ble Beacons. Misi kita yaiku kanggo nyambung wong liya, lokasi lan prekara kanggo nambah kepuasan pelanggan, ngirit biaya, lan nambah produktivitas lan safety.

Kita nguatake aplikasi bisnis vertical, kanthi APIS AI sing didorong APA lan aliran acara AI sing didorong kanggo mbantu perusahaan nyepetake liwat transformasi digital. Kanggo mitra teknologi sing ngerti lokasi kita, kita nawakake piranti lunak manajemen armada, lokasi lan gapura kanggo mbantu dheweke fokus ing inovasi inti, nyuda wektu kanggo pasar lan biaya.

Dina iki, kita ngawula luwih saka 2,000 pelanggan ing macem-macem ukuran lan industri, saka transportasi lan logistik kanggo pabrik, kesehatan, bandara, pamrentah. Kita usaha kanggo wong-wong sing seneng lan nggawe prabédan ing donya ing endi wae kanthi nyedhiyakake solusi piranti lunak sing cocog karo perusahaan sing dibandingake menyang Internet.