Kemampuan Keyword – MTG Wiki, Keyword Keywords umum | Piandel: The The Gathering

Tembung kunci umum ing sihir: kumpul

Contents

Dadi, yen makhluk 6/6 kanthi trample diblokir dening makhluk 4/4, 6/6 bakal mateni titah kasebut lan nindakake 2 kerusakan gedhe kanggo pamuter utawa planeswalker.

Kemampuan tembung kunci

A kemampuan tembung kunci yaiku tembung, utawa kombinasi tembung, sing nuduhake potongan teks sing njlentrehake kemampuan sing ana ing kertu. Iku panggantos saka garis teks sing tepat. [1] Akeh tembung kunci sing diringkes ing teks pangeling, utamane ing inti Set. Padha bisa dirujuk kanthi mekanik: efek bisa adhedhasar anané kabisan tembung kunci, utawa menehi kabisan kanggo kertu. [2]

Katrangan [| ]

Kata kunci Kabisan Nggambarake properti sing kertu wis tanpa wates, mula dheweke beda karo tembung kunci Tumindak kang pemain njupuk titik diskriminasi ing urutane critane. Loro-lorone beda saka tembung kemampuan, sing mung menehi kemampuan tartamtu kanggo rasa tinimbang sing makili teks, lan sing ora bisa dirujuk dening mekanika game. Sacara kolektif, tumindak lan kabisan game, kalebu tembung kunci, diterangake minangka mekanika.

Kaya kabeh kabisan, kabisan tembung kunci bisa dicithak ing kertu, utawa bisa diwenehake efek liyane. Ikoria: lair behemoths dikenalake kata kunci tembung kunci, sing menehi kabisan tembung kunci kanggo kertu sing diselehake.

Nomer sawise kemampuan tembung kunci yaiku nilai “titik” babagan kemampuan, kaya ing Takenno, Samurai Jenderal.

Aturan [| ]

Saka glossary saka Aturan Komprehensif (1 September, 2023-Wilds saka Eldraine)

Kata kunci kemampuan istilah game, kayata “mabur” utawa “cepet-cepet,” digunakake minangka shorthand kanggo kemampuan sing luwih dawa utawa klompok kemampuan. Waca Kemampuan Yang 702, “Kemajuran Kata Kunci.”

  • 702.1. Umume kabisan nggambarake persis apa sing ditindakake ing aturan kertu kertu. Sawetara, sanajan, butuh banget utawa mbutuhake akeh ruang kanggo nemtokake kertu kasebut. Ing kasus kasebut, obyek kasebut mung jeneng kemampuan minangka “tembung kunci”; Kadhangkala pangeling bisa ngringkes aturan game.
    • 702.1a Yen efek nuduhake biaya “[kemampuan tembung kunci],” mung nuduhake biaya variabel kanggo tembung kunci kasebut. Tuladha: Varolz, cokter-berair duwe kemampuan sing ujar “Saben kertu titah ing kuburan sampeyan wis scavenge. Biaya scavenge padha karo biaya mana.”Bifavenge Card Makhluk minangka jumlah mana sing padha karo biaya mana, lan biaya aktifitas kemampuan scavenge yaiku jumlah Mana Plus” Pangasingan Kertu Sampeyan Saka Graveyard.”
    • 702.1b Efek sing menehi obyek tembung kunci bisa nemtokake variabel ing kemampuan adhedhasar karakteristik obyek kasebut utawa informasi liyane babagan negara game. Kanggo kabisan, regane variabel kasebut terus dikandhakake. Tuladha: Gunung-gunung Helpion duwe kemampuan “Helkano Hillion duwe seru, ing ngendi X minangka total urip sampeyan.”Yen umur sampeyan 10 nalika mecah maringi Gempa Gempa Gempa Gempa, nanging 5 nalika ngrampungake, biaya gema sing kudu dibayar yaiku .Tuladha: Fire // Ice yaiku kertu pamisah sing halves duwe biaya mana lan . Kepungkur ing geni maca “Saben kertu susah lan sorcery ing kuburan entuk flashback nganti pungkasan giliran. Biaya flashback padha karo biaya mana.”Geni // Ice duwe” Flashback “nalika ana ing kuburan, nanging yen sampeyan milih ngobong geni, Ejaan sing diasilake duwe” Flashback .”
    • 702.1c Efek bisa uga nyatakake yen “padha bener kanggo” dhaptar kabisan tembung kunci utawa padha. Yen salah sawijining kabisan tembung kunci kasebut duwe varian utawa variabel lan efek sing dikandhakake tembung kunci utawa tembung kunci kasebut kanggo siji utawa luwih akeh obyek lan luwih akeh varian lan variabel sing cocog karo tembung kunci kasebut. Tuladha: Usaha gaweyan minangka enchantment sing maca “Ing wiwitan saben upkeep, makhluk sing sampeyan ngontrol bisa mabur nganti pungkasan giliran yen makhluk sing sampeyan lakoni wis mabur. Bab kasebut padha amarga wedi, serangan pisanan, serangan kaping pindho, landwalk, Perlindhungan, Trample, lan Vigilance.”Kaya sing bisa nyebabake kemampuane, saben kemampuan lan perlindungan saka makhluk sing dikontrol diwenehake kanggo saben makhluk sing dikontrol.
    • 702.1d Efek bisa ngrujuk menyang obyek “kanthi [kemampuan tembung kunci]” utawa “sing duwe [kemampuan tembung kunci].”Iki tegese padha karo obyek” kanthi kemampuan tembung kunci “kanthi kemampuan” utawa obyek “sing nduweni kemampuan tembung kunci.”

    Deleng uga [| ]

    • Nyuda kemampuan
    • Kata kunci Evergreen
    • Counter tembung kunci

    Tembung kunci umum ing sihir: kumpul

    Sugeng rawuh! Halaman iki bakal miwiti frasa umum sampeyan bakal muter nalika muter Piandel. Saka “cepet-cepet” kanggo “diulang” kanggo “mabur”, sampeyan bakal nemokake jawaban cepet kanggo njelajah TCG paling gedhe ing donya!

    Sarat kanggo pemain anyar

    Aura

    Aura minangka subtipe sing katon ing enchantment sing bisa dipasang ing permanen. Saben Aura duwe tembung kunci “enchant” diikuti karo apa sing bisa dipasang, “titah Enchant,” “Land,” lan liya-liyane. Nalika sampeyan ngusir mantra Aura, sampeyan milih target. Nalika aura mutusake, dilebokake ing perang sing dilampirake. Aura tetep ana ing kono nganti dirusak utawa nganti tetep dipasang kanggo ninggalake paprangan. Yen permanen godhong perang, kertu Aura dilebokake ing kuburan sampeyan.

    DeathTouch

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing makhluk. Makhluk sing nangani jumlah karusakan dening makhluk karo DeathTouch dirusak. DeambTouch ora ana pengaruh kanggo pemain utawa planeswalkers.

    Mogok kaping pindho

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing makhluk. Makhluk kanthi serangan kaping pindho ngatasi karusakan pertempuran kaping pindho. Yen tekan langkah karusakan tempur, priksa kanggo ndeleng apa wae sing nyerang utawa mblokir makhluk sing duwe serangan pisanan utawa serangan kaping pindho. Yen mangkono, langkah karusakan tempur ekstra digawe mung kanggo dheweke. Mung makhluk kanthi serangan pisanan lan serangan pindho njaluk ngatasi karusakan tempur sajrone langkah iki. Sawise iku, langkah kerusakan tempur normal. Kabeh liyane nyerang lan ngalangi makhluk sing slamet, uga sing duwe serangan kaping pindho, karusakan tempur tikel sajrone langkah kapindho iki.

    Peralatan

    Peralatan minangka subtipe sing katon ing artefak sing bisa dipasang karo makhluk. Umume kertu peralatan duwe kemampuan “peralatan sing diaktifake” diikuti karo conto sing larang regane, “perlindungan .”Kemampuan peralatan bisa diaktifake mung wektu sampeyan bisa menehi sorcery. Yen sampeyan ngaktifake kemampuan peralatan, sampeyan milih makhluk sing dikontrol minangka target. Yen kemampuane ngrampungake, artefak peralatan dadi nempel ing makhluk kasebut. Makhluk kasebut banjur “dilengkapi.”Peralatan kasebut tetep dipasang nganti dirusak, utawa nganti titah kasebut dipasang kanggo ninggalake paprangan, utawa nganti sampeyan ngaktifake kemampuan nglengkapi maneh lan pindhah peralatan menyang makhluk anyar.

    Mogok pisanan

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing makhluk. Makhluk kanthi serangan pisanan ngatasi kabeh karusakan pertempuran sadurunge makhluk tanpa serangan pisanan utawa serangan kaping pindho. Yen tekan langkah karusakan tempur, priksa kanggo ndeleng apa wae sing nyerang utawa mblokir makhluk sing duwe serangan pisanan utawa serangan kaping pindho. Yen mangkono, langkah karusakan tempur ekstra digawe mung kanggo dheweke.

    Mung makhluk kanthi serangan pisanan lan serangan pindho njaluk ngatasi karusakan tempur sajrone langkah iki. Sawise iku, langkah kerusakan tempur normal. Kabeh liyane nyerang lan ngalangi makhluk sing slamet, uga sing duwe serangan kaping pindho, karusakan tempur tikel sajrone langkah kapindho iki.

    Mabur

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing makhluk. Makhluk kanthi mabur bisa diblokir mung dening makhluk kanthi mabur utawa tekan.

    Cepet-cepet

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing makhluk. Makhluk kanthi cepet-cepet ora kena pengaruh kanthi nimbali penyakit. Bisa nyerang sanalika bakal ana ing kontrol sampeyan. Sampeyan uga bisa ngaktifake kabisan sing diaktifake kanthi biaya kanthi cepet.

    Lifelink

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing makhluk. Nalika makhluk sing dikontrol sampeyan duwe gaya urip lan ngrusak, sampeyan bisa entuk akeh urip kasebut.

    Tekan

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing makhluk. Makhluk sing bakal digayuh bisa ngalangi makhluk kanthi mabur. Elinga yen makhluk sing bisa dituju bisa diblokir karo jinis makhluk.

    Trample

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing makhluk. Trample ngidini makhluk kanggo ngatasi karusakan pertempuran sing berlebihan kanggo pamuter, sanajan titah diblokir. Yen sampeyan lagi nyerang karo makhluk sing wis diblokir lan diblokir, sampeyan kudu nemtokake karusakan tempur kanggo makhluk kasebut mblokir dhisik. Yen ngrusak kabeh makhluk kasebut, mula sampeyan bisa nemtokake kerusakan sing gedhe banget kanggo pamuter kasebut nyerang. Yen makhluk sing nyerang kanthi trample diblokir, nanging ora ana makhluk sing ngalangi nalika karusakan ditugasake (umpamane, yen sampeyan nggunakake mantra kanggo ngrusak makhluk pamblokiran), mula kabeh karusakan ditugasake kanggo pamuter. Trample ora bisa nggarap planeswalker, kajaba makhluk kasebut duwe “trample liwat planeswalker”.

    # – d

    Kanggo (tutul)

    Simbol iki tegese “tutul iki permanen” (genti miring kanggo nuduhake yen wis digunakake). Katon ing biaya aktifitas. Sampeyan ora bisa mbayar biaya yen kertu wis ditampa, utawa yen makhluk sing isih nimbali penyakit.

    Biaya tambahan

    Sawetara mantra ngomong yen duwe biaya tambahan. Kanggo ngusir mantra kasebut, sampeyan kudu mbayar biaya Mana ing pojok sisih tengen ndhuwur kertu lan biaya tambahan.

    Aura

    Aura minangka subtipe sing katon ing enchantment sing bisa dipasang ing permanen. Saben Aura duwe tembung kunci “enchant” diikuti karo apa sing bisa dipasang, “titah Enchant,” “Land,” lan liya-liyane. Nalika sampeyan ngusir mantra Aura, sampeyan milih target. Nalika aura mutusake, dilebokake ing perang sing dilampirake. Aura tetep ana ing kono nganti dirusak utawa nganti tetep dipasang kanggo ninggalake paprangan. Yen permanen godhong perang, kertu Aura dilebokake ing kuburan sampeyan.

    Tanah dhasar

    Ana limang jinis tanah dhasar: Plains, Pulo, Rawa, gunung, lan Alas. Sembarang tanah kanthi subtype dataran duwe kemampuan intrinsik “: Tambah “(Putih putih). Kajaba iku, pulo nutul kanggo (mana biru), rawa nutul kanggo (Mana Ireng), Pagunungan Tutul kanggo (Mana Red), lan Hutan Tutul (ijo mana). Yen efek nuduhake “kertu dasar dhasar,” lagi ngrujuk kertu kanthi tembung “dhasar dhasar” ing baris jinis (dhasar minangka Superfpe). Lands liyane asring diarani “Lands nonbasic.”

    Werna

    Werna limang sihir putih putih, biru, ireng, abang, lan ijo. Yen mantra utawa kemampuan ngandhani sampeyan milih warna, sampeyan kudu milih salah siji saka limang kasebut. Warna kertu ditemtokake dening biaya mana. Contone, kertu sing regane biru, lan kertu sing regane loro abang lan putih.

    Ora ana warna

    Lands lan paling artefak ora ana warna. Werna ora ana warna. Yen ana sing ngandhani sampeyan milih warna, sampeyan ora bisa milih warna.

    Kerusakan tempur

    Makhluk kesepakatan karusakan tempur kanthi nyerang lan ngalangi. Saben titah ngrembug karusakan tempur padha karo kekuwatane. Kerusakan iki ditangani sajrone langkah karusakan tempur. Kerusakan liyane sing ora dianggep minangka karusakan tempur, sanajan ditangani sajrone tahap pertempuran utawa minangka asil kemampuan makhluk.

    Kontrol

    Sampeyan ngontrol mantra sing sampeyan cast lan perak permanen sing mlebu ing paprangan ing sisih sampeyan. Sampeyan uga bisa ngontrol kabisan sing asal saka perak sampeyan ngontrol. Mung sampeyan bisa nggawe keputusan kanggo ngontrol. Yen sampeyan ngontrol permanen, sampeyan mung bisa ngaktifake kabisan sing diaktifake. Sawetara mantra lan kabisan supaya sampeyan bisa ngontrol permanen. Umume wektu, iki tegese kertu bakal pindhah saka sisih mungsuh sampeyan menyang sampeyan.

    Pengontrol

    Pengontrol Ejaan yaiku Pamuter sing Cast iku. Pengontrol permanen yaiku pamuter sing nyakot-atur utawa pangowahan liyane utawa owah-owahan liyane sing ngontrol.

    Biaya

    Biaya yaiku sing kudu dibayar kanggo njupuk paling akeh tumindak. Sampeyan kudu mbayar biaya kanggo nyakot mantra utawa ngaktifake kemampuan sing diaktifake. Kadhangkala mantra utawa kemampuan uga bakal njaluk sampeyan mbayar biaya tambahan kanggo matak utawa aktifake. Contone, saliyane biaya Mana, Runs Village mbutuhake sampeyan ngurban makhluk supaya bisa dicelehake. Sampeyan ora bisa matak yen sampeyan ora duwe makhluk kanggo kurban.

    Counter mantra utawa kemampuan

    Ngetrenake mantra utawa kemampuan nyebabake ora ana pengaruh. Yen mantra diwaca, dicopot saka tumpukan lan dilebokake ing kuburan pemilik. Sawise mantra utawa kemampuan wiwit mutusake, kasep kanggo nglawan. Tanah ora mantra, saengga ora bisa diwarisake.

    Kontra ing permanen

    Sawetara mantra lan kabisan ngandhani sampeyan supaya bisa menehi kontes kanthi permanen. Counter nandhani pangowahan kanggo permanen sing tahan sajrone paprangan karo counter ing. Counter biasane ngganti kekuwatan lan kekarepan, utawa kesetiaan planeswalker. Sampeyan bisa nggunakake apa wae sing dikarepake minangka counters: Akeh pemain nemokake manik-manik kaca lan dadu paling apik.

    Kerusakan

    Kerusakan nyuda gesang pamuter lan ngrusak makhluk. Serangan lan pamblokiran makhluk sing cocog karo kekuwatane. Sawetara mantra lan kemampuan uga bisa ngrusak. Kerusakan bisa ditangani kanggo makhluk, pemain, lan planeswalkers. Kerusakan sing ditangani menyang pamuter ditarik saka total pamuter. Yen titah diturunake karusakan sing padha utawa luwih gedhe tinimbang kekarepan kasebut ing siji, mula dirusak. Kerusakan sing ditangani ngluwihi kekarepan sing digawe yaiku “karusakan gedhe banget.”Kerusakan sing ditangani menyang planeswalker ditarik saka kesetiaan planeswalker.

    DeathTouch

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing makhluk. Makhluk sing nangani jumlah karusakan dening makhluk karo DeathTouch dirusak. DeambTouch ora ana pengaruh kanggo pemain utawa planeswalkers.

    Defender

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing makhluk. Makhluk kanthi pembela ora bisa nyerang.

    Numpes

    Nalika permanen wis dirusak, sampeyan mindhah saka paprangan menyang kuburan pemilik. Makhluk dirusak nalika dheweke ngrusak padha utawa luwih gedhe tinimbang kekarepan. Akeh mantra lan kemampuan uga bisa ngrusak permanen tanpa ngatasi karusakan.

    Discard

    Kanggo mbuwang, njupuk kertu saka tangan lan dilebokake menyang kuburan sampeyan. Yen pasukan utawa kemampuan utawa kemampuan sampeyan bisa ngilangi, sampeyan kudu milih kertu sing kudu dibuwang kajaba mantra utawa kemampuan ujar manawa pamuter liyane milih kertu utawa sampeyan kudu dibuwang “kanthi acak.”Yen sampeyan duwe luwih saka pitung kertu ing tangan sampeyan, sampeyan bakal entek nganti sampeyan duwe pitung.

    Mogok kaping pindho

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing makhluk. Makhluk kanthi serangan kaping pindho ngatasi karusakan pertempuran kaping pindho. Yen tekan langkah karusakan tempur, priksa kanggo ndeleng apa wae sing nyerang utawa mblokir makhluk sing duwe serangan pisanan utawa serangan kaping pindho. Yen mangkono, langkah karusakan tempur ekstra digawe mung kanggo dheweke. Mung makhluk kanthi serangan pisanan lan serangan pindho njaluk ngatasi karusakan tempur sajrone langkah iki. Sawise iku, langkah kerusakan tempur normal. Kabeh liyane nyerang lan ngalangi makhluk sing slamet, uga sing duwe serangan kaping pindho, karusakan tempur tikel sajrone langkah kapindho iki.

    E – l

    Enchant

    Kabeh Auras duwe kemampuan tembung kunci iki, lan mesthi diikuti karo jinis permanen manawa aura bisa dipasang ing (umpamane, “titah enchant” utawa “Tanah enchant”). Nalika sampeyan nyemprotake Aura, sampeyan kudu target sing tetep. Yen kemampuan Aura ujar “Makhluk Enchanted” (utawa “Archanted Artifakt,” “lan liya-liyane,” tegese), tegese “Makhluk Aura dipasang.”Delengen glosari kanggo” aura.”

    Mlebu paprangan

    Sawetara kabisan sing dipicu diwiwiti karo “Nalika iki tetep mlebu ing paprangan, . . .”Yen permanen kanthi kemampuan kaya iki dilebokake ing paprangan, kemampuan pemicu bisa langsung. Sawetara kabisan uga micu nalika perancara liyane ngetik paprangan.

    Peralatan

    Peralatan minangka subtipe sing katon ing artefak sing bisa dipasang karo makhluk. Umume kertu peralatan duwe kemampuan “peralatan sing diaktifake” diikuti karo conto sing larang regane, “perlindungan .”Kemampuan peralatan bisa diaktifake mung wektu sampeyan bisa menehi sorcery. Yen sampeyan ngaktifake kemampuan peralatan, sampeyan milih makhluk sing dikontrol minangka target. Yen kemampuane ngrampungake, artefak peralatan dadi nempel ing makhluk kasebut. Makhluk kasebut banjur “dilengkapi.”Peralatan kasebut tetep dipasang nganti dirusak, utawa nganti titah kasebut dipasang kanggo ninggalake paprangan, utawa nganti sampeyan ngaktifake kemampuan nglengkapi maneh lan pindhah peralatan menyang makhluk anyar.

    Pangasingan

    Sawetara mantra lan kemampuan bisa ngason perang ing paprangan utawa kertu ing zona liyane. Diasingake

    Kertu disetel saka game liyane. Sampeyan ora bisa sesambungan karo kertu ing pambuwang kajaba kemampuan sing spesifik.

    Mogok pisanan

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing makhluk. Makhluk kanthi serangan pisanan ngatasi kabeh karusakan pertempuran sadurunge makhluk tanpa serangan pisanan utawa serangan kaping pindho. Yen tekan langkah karusakan tempur, priksa kanggo ndeleng apa wae sing nyerang utawa mblokir makhluk sing duwe serangan pisanan utawa serangan kaping pindho. Yen mangkono, langkah karusakan tempur ekstra digawe mung kanggo dheweke.

    Mung makhluk kanthi serangan pisanan lan serangan pindho njaluk ngatasi karusakan tempur sajrone langkah iki. Sawise iku, langkah kerusakan tempur normal. Kabeh liyane nyerang lan ngalangi makhluk sing slamet, uga sing duwe serangan kaping pindho, karusakan tempur tikel sajrone langkah kapindho iki.

    Lampu kilat

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing kertu. Ajaan kanthi lampu kilat bisa dibuwang kapan wae sampeyan bisa cepet-cepet.

    Flashback

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing instan lan sorceries. Ajaan nganggo flashback bisa dicemplungake saka kuburan kanthi mbayar biaya flashback. Efek Ejaan bakal kelakon kaya biasane. A mantra sing nganggo nggunakake flashback bakal diasingake sawise iku, preduli saka ngrampungake utawa direncanakake.

    Mabur

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing makhluk. Makhluk kanthi mabur bisa diblokir mung dening makhluk kanthi mabur utawa tekan.

    Good

    Tindakan tembung kunci. Yen sampeyan lunga menyang makhluk, sing titah kudu nyerang lan kudu nyerang pamuter liyane tinimbang pertempuran pengontrol, yen bisa. Pengontrol makhluk isih milih sapa sing nyerang. Yen makhluk apa wae sing ditindhes dening kabeh pemain ing meja, mula kudu nyerang, nanging pengontrol bisa uga milih sapa wae sing dikepengini.

    Cepet-cepet

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing makhluk. Makhluk kanthi cepet-cepet ora kena pengaruh kanthi nimbali penyakit. Bisa nyerang sanalika bakal ana ing kontrol sampeyan. Sampeyan uga bisa ngaktifake kabisan sing diaktifake kanthi biaya kanthi cepet.

    Hexproof

    Kemampuan tembung kunci sing nyegah permanen utawa pamuter ora dadi target mantra utawa kemampuan ngontrol mungsuh.

    Ora bisa dibayar

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing makhluk, artefak, lan permanen liyane. Ora bisa dirawat ora bisa dirusak kanthi ngrusak utawa efek sing ujar “Numpes,” nanging isih bisa dilebokake ing kuburan liyane – kayata efek sing angel kanggo 0.

    Godhong paprangan

    Tangan permanen ing paprangan nalika pindhah saka zona paprangan menyang zona liyane. Bisa uga bali menyang tangan pamuter saka paprangan, bukak kuburan saka paprangan, utawa menyang sawetara zona liyane. Yen kertu ninggalake paprangan lan mengko bali menyang paprangan, kaya kertu anyar. Ora “elinga” apa-apa saka pungkasan yaiku ing paprangan.

    Legenda

    Legendaris minangka SuperType, dadi sampeyan bakal nemokake manawa ditulis ing baris jinis sadurunge jinis kertu. Yen pamuter ngontrol rong utawa luwih permanen legendaris kanthi jeneng sing padha sekaligus, manawa pamuter kudu milih salah sawijining permanen kanggo njaga lan langsung mlebu kuburan. Pemain sing beda bisa ngontrol permanen legendaris kanthi jeneng sing padha. Kabeh pesawat planeswalker yaiku legendaris, nanging sampeyan bisa ngontrol rong versi sing padha karo planeswalker sing padha ing wektu sing padha (e.g. Jace, Mage Mage and Jace, Arcane Strategista).

    Lifelink

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing makhluk. Nalika makhluk sing dikontrol sampeyan duwe gaya urip lan ngrusak, sampeyan bisa entuk akeh urip kasebut.

    M – s

    Mana

    Energi gaib sing digunakake kanggo mbayar mantra lan kabisan diarani Mana. Umume mana asale saka tanah sing nutul. Ana limang warna saka mana: (putih), (biru), (ireng), (abang), lan (ijo). Sawetara tanah nonbasik (mana sing ora ana warna), sing bisa digunakake kanggo mbayar biaya sing ora mbutuhake manajemen warna tartamtu. Mana sing ora bisa diilangi ing antarane giliran lan fase, supaya sampeyan ora bisa ‘ngirit’ Mana saka siji giliran kanggo nggunakake mengko.

    Kemampuan Mata

    Kemampuan sing ngasilake Mana. Kemampuan mana bisa diaktifake kabisan utawa kemampuan sing dipicu. Kemampuan Mana ora mlebu tumpukan utawa ngenteni mutusake- sampeyan langsung entuk Mana.

    Nilai Mana

    Jumlah Mana ing biaya mana, ora preduli saka warna. Contone, kertu kanthi biaya mana duwe nilai mana 5. Kertu kanthi biaya mana duwe nilai mana 2.

    Menace

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing makhluk. Makhluk karo Menace ora bisa diblokir kajaba dening loro utawa luwih makhluk.

    Mulligan

    Ing wiwitan game gaib, sampeyan nggambar kertu pitu paling ndhuwur ing perpustakaan sampeyan. Tangane wiwitan sampeyan. Yen sampeyan ora seneng karo tangan sampeyan kanthi alesan apa wae, sampeyan bisa njupuk Mulligan. Pilihan kanggo njupuk Mulligan digawe sawise pamuter wiwitan ditemtokake, nanging sadurunge nindakake apa wae. Kanggo njupuk Mulligan, ngacak tangan bali menyang perpustakaan lan tulung tangan anyar saka pitung kertu. Yen sampeyan wis wareg nganggo tangan kasebut, sijine siji kertu saka ngisor perpustakaan sampeyan. Yen ora, sampeyan bisa njupuk Mulligan liyane. Sampeyan bisa njupuk Mulligan kaping pirang-pirang sing dikarepake, nanging sampeyan sijine kertu siji ing sisih ngisor perpustakaan kanggo saben Mulligan Sampeyan wis entuk game iki.

    Lawan

    Wong sing sampeyan mainake yaiku mungsuh sampeyan. Yen kertu ujar “mungsuh,” tegese salah sawijining mungsuh pengontrol.

    Pemilik

    Wong sing miwiti game karo kertu ing dek yaiku pemilik kertu kasebut. Sanajan lawan sampeyan entuk salah sawijining permanents, sampeyan isih duwe. (Yen sampeyan wis utangan kancane, dheweke “pemilik” kabeh kertu ing sajrone dolanan.) Pemilik token yaiku pamuter sing ngontrol nalika mlebu ing paprangan.

    Permanen

    Kertu utawa token ing paprangan. Permanents bisa dadi artefak, makhluk, enchantments, utawa negara. Sawise permanen ana ing paprangan, tetep ana ing kono nganti dirusak, diasah, diurbanake, utawa ora bisa dicopot miturut aturan game. Sampeyan ora bisa ngilangi paprangan saka paprangan mung amarga sampeyan pengin, sanajan sampeyan ngontrol.

    Planeswalker

    Planeswalkers dadi sekutu sing bisa digunakake kanggo nglawan bebarengan karo sampeyan. Kertu Planeswalker diacak menyang dek ing wiwitan game, kaya kertu liyane. Sampeyan bisa matak planeswalker sajrone fase utama kaya permanen liyane. (Elinga yen planeswalker ora makhluk.) Sawise Planeswalker ana ing sisih perang, sampeyan bisa miwiti nggunakake kabisan kanthi langsung. Sapisan saben giliran (ing giliran sampeyan), kanggo saben planeswalker sing dikontrol, sampeyan bisa ngaktifake salah sawijining kabisan kanthi nambah utawa mbusak akeh kontra saka wong-wong mau. Yen sampeyan ngontrol planeswalker, mungsuh sampeyan bisa milih kanggo nyerang sampeyan utawa planeswalker (utawa loro-lorone, karo makhluk sing beda). Banjur, sampeyan bisa milih duwe blokir sampeyan kanggo pesawat planeswaler sampeyan kaya sing bakal diblokir dhewe. Keluwih Keluwihan urusan kanggo planeswalkers ora nindakake kanggo pamuter. Nalika kesetiaan planeswalker dikurangi dadi nol (kanthi ngaktifake kabisan utawa ngrusak), dikirim menyang kuburan.

    Pemain

    Sampeyan lan mungsuh sampeyan kabeh pemain. Yen mantra utawa kemampuan ngidini sampeyan milih pamuter, sampeyan bisa milih dhewe. Sampeyan ora bisa milih dhewe yen mantra utawa kemampuan ujar “lawan.”

    Sijine menyang paprangan

    Yen mantra utawa kemampuan ngandhani yen sampeyan bakal nyelehake ing paprangan, sampeyan mindhah kertu kasebut menyang zona perang. Iki beda tinimbang sing nyusup-sampeyan mung dipasang ing paprangan tanpa mbayar biaya.

    Tekan

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing makhluk. Makhluk sing bakal digayuh bisa ngalangi makhluk kanthi mabur. Elinga yen makhluk sing bisa dituju bisa diblokir karo jinis makhluk.

    Kurban

    Yen jampi utawa kemampuan ngandhani yen sampeyan ngurbanake jinis permanen, pilih salah sawijining permanen jinis ing paprangan lan nggawe kuburan lan kabisan sing ngidini sampeyan entuk kartu sing diduweni dening lawan). Sampeyan bisa ngorbanake mung permanen sampeyan ngontrol. Ngorbanake permanen beda ora bisa ngrusak. Sampeyan bisa ngorbanake mung yen mantra utawa kemampuan ngandhani sampeyan, utawa yen ana bagean saka biaya.

    Angka

    Tumindak tembung kunci sing ngidini pamuter ndeleng masa depan! “Scry n” tegese sampeyan ndeleng kertu ing ndhuwur perpustakaan. Sampeyan bisa nyelehake nomer kertu kasebut ing sisih ngisor perpustakaan, sampeyan bakal sijine maneh ing ndhuwur perpustakaan sampeyan ing endi wae.

    Ngacak

    Sawetara kertu bakal menehi pitunjuk kanggo ngacak. Iki minangka tumindak tembung kunci sing wis acak kertu perpustakaan sampeyan, supaya ora ana sing ngerti tatanan isi.

    Sumber

    Kerusakan lan kabisan saben saka jampi utawa permanen – sumber karusakan utawa kemampuan kasebut. Sawise kemampuan ana ing tumpukan, mbusak sumber ora mandheg saka ngrampungake.

    Ejaan

    Kabeh jinis kertu (kajaba basa) yaiku mantra nalika sampeyan lagi nyusup. Contone, Turtle Angler minangka kertu makhluk. Nalika sampeyan lagi ngusir, iku mantra titah. Nalika ngrampungake, dadi makhluk. Jampi mung bisa dibuwang sajrone fase utama, kajaba sacara instan, sing bisa dibuwang kapan wae.

    T – Z

    Token

    Sawetara mantra lan kabisan bisa nggawe token. Token mesthi permanen, lan dheweke kena pengaruh kabeh aturan, mantra, lan kabisan sing mengaruhi permanen. Yen salah sawijining token sampeyan ninggalake paprangan, Nanging, pindhah menyang zona anyar (kayata kuburan utawa tangan sampeyan) banjur langsung sirna saka game.

    Trample

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing makhluk. Trample ngidini makhluk kanggo ngatasi karusakan pertempuran sing berlebihan kanggo pamuter, sanajan titah diblokir. Yen sampeyan lagi nyerang karo makhluk sing wis diblokir lan diblokir, sampeyan kudu nemtokake karusakan tempur kanggo makhluk kasebut mblokir dhisik. Yen ngrusak kabeh makhluk kasebut, mula sampeyan bisa nemtokake kerusakan sing gedhe banget kanggo pamuter kasebut nyerang. Yen makhluk sing nyerang kanthi trample diblokir, nanging ora ana makhluk sing ngalangi nalika karusakan ditugasake (umpamane, yen sampeyan nggunakake mantra kanggo ngrusak makhluk pamblokiran), mula kabeh karusakan ditugasake kanggo pamuter. Trample ora bisa nggarap planeswalker, kajaba makhluk kasebut duwe “trample liwat planeswalker”.

    Vigilance

    Kemampuan tembung kunci sing ditemokake ing makhluk. Makhluk kanthi waspada ora nutul nyerang. Waspat ora ngidini makhluk sing diketik utawa makhluk sing mlebu ing paprangan iki kanggo nyerang.

    X

    Yen sampeyan ndeleng Ing biaya mana utawa biaya aktifitas, sampeyan kudu milih nomer kasebut ngadeg kanggo. Contone, narik saka sesuk yaiku biaya sing cepet . Teks sing maca, “Draw X kertu, banjur copot kertu.”Nalika sampeyan mbuwang saka sesuk, sampeyan milih nomer apa X yaiku. Yen sampeyan milih siji, umpamane, narik saka Bagean Besok , lan sampeyan bakal nggambar siji kertu, banjur pilih lan copot kertu saka tangan sampeyan. Yen sampeyan milih wolung, tarik saka biaya sesuk , lan sampeyan bakal nggambar wolung kertu, banjur pilih lan copot kertu saka tangan sampeyan.

    Sampeyan

    Tembung “sampeyan” ing jampi utawa kemampuan nuduhake pengontrol sing saiki utawa kemampuan kasebut.

    Magic The Gathering: Arena Kunci Kunci nerangake

    MTG-KEYBOW-Kemampuan

    Yen sampeyan anyar kanggo Magicing Gathering: Arena, sampeyan bisa uga mikir apa kabeh kabisan tembung kunci MTG. Sampeyan bakal nemokake kabisan tembung kunci ing kertu tartamtu – beda karo tumindak tembung kunci MTG kayata Scryword MTG kayata Scry utawa pembuangan, amarga minangka kemampuan statis, tegese dheweke ora tumindak, nanging aplikasi menyang kertu.

    Ana 16 kabisan tembung kunci ing MTG sing bakal ditampilake ing pirang-pirang ekspansi lan minangka evergreen menyang game kasebut, tegese ora mung dadi ekspansi tartamtu. Ana sawetara tembung kunci sing ana, nanging kalebu ekspansi tartamtu lan bakal unik kanggo ekspansi kasebut. Contone, Ikoria Lair saka Behemoths, duwe kemampuan tembung kunci – sing kalebu ekspansi iki.

    16 tembung kunci Evergreen katon liwat paling nganyari MTG lan sadurunge miwiti mbangun dek, iku kudu ngerti apa sing ditindakake saben wong. Dek bisa dibangun ing sawetara tembung kunci lan sampeyan bakal nemokake tembung kunci tartamtu sing luwih akeh warna tinimbang liyane. Dadi, sampeyan bakal nemokake akeh makhluk ‘mabur’ yaiku makhluk putih lan akeh ‘trample’ ijo.

    Mangkene kabeh kabisan tembung kunci MTG:

    DeathTouch

    Sembarang karusakan saka tawaran iki kanggo makhluk cukup kanggo ngrusak

    DeathTouch mateni kanthi efektif. Sampeyan biasane pengin deadtouch ing kertu sing bisa ngrusak karusakan akeh.

    Defender

    Makhluk iki ora bisa nyerang

    Paling makhluk karo pemain pertahanan yaiku jinis tembok. Dheweke ora bisa nyerang, nanging umume duwe kekarepan sing luwih dhuwur lan kekuwatan kanggo mblokir serangan mlebu. Dadi, yen sampeyan duwe titah 1/6 kanthi bek, ora bakal bisa nyerang, nanging bisa digunakake kanggo mblokir serangan.

    Mogok kaping pindho

    Makhluk iki ngrembug serangan loro lan karusakan tempur biasa

    Kemampuan iki minangka trickier cilik amarga melu pirang-pirang langkah pertempuran. Serangan kaping pindho tegese makhluk bakal nyerang kaping pindho. Nduwe serangan pisanan (sampeyan bisa nemokake sing ana ing ngisor iki) banjur serangan ing wiwitan babak bebarengan karo makhluk serangan liyane ing papan, mula bakal mogok maneh nalika kabeh makhluk tempur liyane.

    Enchant

    Uga kertu titah, ana mantra kanggo wong-wong mau. Enchant ditemokake ing kertu aura lan bisa muncul makhluk.

    Related: Priksa game kertu paling apik ing PC

    Sampeyan butuh makhluk ing papan supaya bisa nindakake iki lan kertu kertu bakal menehi pitutur marang kowe apa sing sampeyan angkat karo titahmu. Nanging, sampeyan ora kudu ngupayakake makhluk sampeyan – sampeyan uga bisa ngrebut kertu titah mungsuh yen cocog karo tangan sampeyan.

    LAMPIRAN

    Lengkap bisa ditemokake ing artefak peralatan. Sampeyan bisa mbayar biaya tartamtu kanggo nglengkapi artifak artifak. Perlu dicathet yen ana rong biaya kanggo peralatan. Sing pertama yaiku biaya muter, sing mlebu menyang papan, nanging ora nglengkapi (bakal lungguh ing pinggir).

    Kabeh tangan: Cara Nggawe Piandel: The Gathering Deck

    Sing nomer loro yaiku biaya peralatan, sing padha karo makhluk. Yen makhluk kanthi artefak sing dilengkapi, artefak tetep ana ing papan lan bisa dilengkapi biaya sing cocog karo makhluk liyane.

    Mogok pisanan

    Makhluk iki ngrembug sadurunge makhluk tanpa serangan sepisanan

    Serangan sepisanan bisa ditemokake ing kertu makhluk. Serangan utawa mblokir makhluk kanthi serangan pisanan bakal ngatasi karusakan sing luwih dhisik tanpa ngrusak. Dadi, ujar sampeyan duwe 2/2 kanthi serangan pisanan nyerang 4/2 tanpa serangan pisanan. 2/2 bakal mateni titah iki lan slamet, amarga ngrusak karusakan dhisik.

    Lampu kilat

    Sampeyan bisa matak mantra iki nalika sampeyan bisa cepet-cepet

    Flash makaryakke padha karo mantra cepet. Lampu kilat ditemokake ing kertu titah, tegese sampeyan bisa nggawe mantra sing mantan nalika biasane ora bisa. .

    Mabur

    Makhluk kanthi mabur mung bisa diblokir dening makhluk liyane kanthi mabur utawa tekan. Nanging, titah mabur bisa ngalangi kabeh makhluk liyane, kanthi utawa tanpa mabur. Watesan yaiku nalika serangan titah lan pamuter milih apa kanggo mblokir karo makhluk, utawa supaya serangan kasebut liwat.

    Cepet-cepet

    Makhluk iki bisa nyerang banjur tutul yen wis ana ing kontrol sampeyan

    Minangka makhluk biasane mlebu perang sing ora bisa nyerang, makhluk kanthi cepet bisa nyerang langsung. Sampeyan bisa nggunakake makhluk hostte nutul lan ora bisa ditrapake, iki ditandhani nganggo simbol.

    Hexproof

    Makhluk iki ora bisa dadi target mantra utawa kemampuan ngontrol mungsuh sampeyan

    Makhluk iki ora bisa ditargetake para mantra utawa kemampuan mungsuh, nanging bisa ditargetake dhewe.

    Ora bisa dibayar

    Efek sing ujar ‘Numpes’ aja ngrusak iki

    Perisinggi (enchantment, tanah, planeswalker, artifacter, artifact, utawa makhluk) biasane artefak lan sawetara makhluk ora bisa dirusak. Iki ditrapake kanggo tembung kunci tumindak ‘ngrusak’ lan karusakan sing ditindakake ing permanen.

    Lifelink

    Kerusakan sing ditangani dening titah iki uga nyebabake sampeyan entuk akeh urip

    Makhluk lifelink sing nyebabake karusakan sing menehi karusakan ing urip. Dadi, ujar A 2/2 sukses diserang, sing duwe makhluk bakal entuk rong titik urip maneh. Sampeyan bisa ngluwihi kesehatan sakabehe nggunakake Lifelink.

    Menace

    Makhluk iki ora bisa diblokir kajaba loro utawa luwih makhluk

    Makhluk karo Menace mung bisa diblokir dening loro utawa luwih makhluk nalika nyerang.

    Tekan

    Makhluk iki bisa ngalangi makhluk kanthi mabur

    Tekan makhluk bisa ngalangi makhluk kanthi mabur. Biasane ditemokake ing kertu ijo, utamane kewan.

    Trample

    Makhluk sing nyerang kanthi trample bisa ngatasi kerusakan sing berlebihan kanggo pamuter utawa planeswalker yen diblokir, kanthi ngatasi luwih akeh tinimbang sing mateni blok.

    Related: Priksa game paling apik ing PC

    Dadi, yen makhluk 6/6 kanthi trample diblokir dening makhluk 4/4, 6/6 bakal mateni titah kasebut lan nindakake 2 kerusakan gedhe kanggo pamuter utawa planeswalker.

    Vigilance

    Serangan ora nyebabake makhluk iki kanggo nutul

    Waspatan ngidini titah kanggo nyerang, nanging ora nutul. Dadi, yen makhluk sing dipilih kanggo nyerang, isih bisa ngalangi giliran mungsuh lan langkah sing nyerang mungsuh. Nunyuk yaiku nalika makhluk ‘digunakake’ – iki bisa nggunakake kemampuan utawa nyerang.

    Yen sampeyan kepengin sinau babagan muter gible, priksa apa sing dikira rong ekspansi pungkasan karo pratinjau Ikoria kita lan Thros ing Behemoths Preview.

    Gina Lees Gina seneng ngumbara dataran ing Valheim, njelajah sistem sing disunting ing Starfield, lan nirter bintang honkai, lan kritirs bintang liyane ing game medeni. Kagawaké dedikasi kanggo menehi manajemen game, dheweke uga nyakup fantasi Minecraft lan akhir.

    Jaringan Network N Media entuk komisi saka tumbas sing kualifikasi liwat Amazon Associates lan program liyane. Kita kalebu link afiliasi ing artikel. Deleng istilah. Harga sing bener nalika diterbitake.

    Luwih saka PCGamesn Tindakake kita kanggo News Game PC, Pawarta Game PC, Facebook, Overwolf, Uap lan Google News. Utawa mlebu menyang buletin gratis.