Game Medieval Open World Best – Eroarthy, 15 Game Berbuka Medieval Best Paling Anyar Saka Kabeh – Gameranx

15 game abad pertengahan sing paling apik sing paling apik

Pemain yaiku njelajah jagad sing didorong kanthi kapenuhan lan crito sing dilengkapi karo sistem pertempuran basis gonstik.

Gagasan utama video yaiku nampilake macem-macem game Open-Dunia-donya kanthi mekanik lan fitur sing beda.

Gothic 3 minangka RPG klasik kanthi dunia sing gedhe, melu garis dalan, lan pangembangan karakter sing kompleks minangka slasher ireng yaiku slasher abad pertengahan kanthi co-op lan urip minangka game simulasi.

Pemain kudu ngatur sumber daya, kutha-kutha sing mbangun maneh, lan mesthekake kesejahteraan ing game abad pertengahan, nalika mmorpgs, agul-agul mmorpg, lan game kaya naga lan game kaya pengalaman RPG fantasi gelap kanthi gedhe -Scale perang, dene Witcher 3 lan karajan: nglaporake nawakake crito veram lan pencarian.

Buku lelungan yaiku MMO sing mulia fokus ing eksplorasi, nalika urip iku feudal: Gabungan unsur-unsur-unsur-unsur-unsur-unsur-unsur simpenan; Assassin’s Creed Game nawakake kesempatan kanggo ngalami acara sejarah karo Parkour lan mateni siluman; Gunung & Blade 2: Bannerlord minangka game kothak wedhi ing tengah-tengah, dene Dinasti Medieval minangka simulator urip ing abad tengahan; Sepuh Gulung IV: Oblivion minangka RPG Open-World sing apik banget kanthi NPC, fraksi, pencarian, lan komunitas mod santai.

OstRiv minangka game bangunan kutha sing akurat ing abad kaping 18 Ukraina, dene StonesHard minangka game mercenary hardcore kanthi pertempuran taktik lan nganyarke.

Rustler, loro jagad 2, lan Gedonia minangka dolanan Open-Dunia abad pertengahan kanthi nggoleki lan gamelan sing unik, lan Raksaks, lan Giants Titan yaiku hack lan slash game ing ngendi ranting rembugan marang manungsa.

Gawe karir dhewe, pasokan angel, miwiti petualangan sing apik, slamet ing swasana sing surem, lan tulisake crita sampeyan dhewe ing macem-macem game.

Medieval yaiku game strategi sing slamet ing ngendi pemain mbangun komunitas lan mbela marang Raiders, nalika Valheim minangka game bebarengan karo peralatan sing unik; Naga Age: Asal-Usul minangka rpg epik karo bangunan donya sing sugih lan ngepang, lan ekspedisi: Viking nawakake pengalaman viking sing nyata; Gawe karakter, kumpul mersids, lan kapal menyang Inggris ing game RPG kanthi macem-macem adhedhasar pilihan sampeyan.

Assassin’s Creed Valhalla minangka pesawat game petualangan ing jaman Viking, nampilake eksplorasi open-world, pertempuran, lan crita sing nyenengake.

Ringkesan AI-Powered kanggo Video Youtube Ringkesan AI-Powered kanggo Video Youtube

Wawasan Kunci

Fitur Game lan Mekanisme Unik

  • ��♂️ “Massa ireng” nawakake pengalaman Slasher sing unik ing setelan wahyu abad pertengahan, kanthi mungsuh sing gedhe lan kemampuan kanggo menek tembok kaya altair.
  • �� Dogma Dragon: Dark Arisen nawakake genre fantasi sing unik lan nyegerake, kanthi crita sing garing lan surem sing ana ing game gaya anime sing warni.
  • ��️ “Pertempuran unik ing buku perjalanan kanthi realistis simulasi pertempuran Knightly abad pertengahan abad pertengahan.”
  • �� “Game kasebut duwe intelijen buatan maju – saben NPC ing kene unik, ngupayakake tujuan dhewe lan nduweni katrampilan dhewe.”- npcs game duwe individu lan reaksi beda karo tumindak pamuter, nggawe pengalaman urutane critane game sing ora bisa diramal lan immersive.
  • ⚔️ “Valueim” jumeneng karo perang boss sing unik lan tantangan, sing mbutuhake para pemain kanggo nggunakake strategi sing beda kanggo ngalahake lan entuk peralatan sing larang regane.
  • �� Unsur RPG ing Game Opent Open World ngidini para pemain duwe pirang-pirang dalan lan pilihan, nggawe pengalaman game sing unik lan pribadi.

Pengalaman Sejarah lan Pengalaman Immersive

  • �� GLOIDI VINCIA nawakake sistem pertempuran non-target sing nyata, kerajinan abad sing asli, lan jagad mbukak sing beda-beda sing nggawe wilayah ing sisih kulon, tengah, lan Timur Eropa.
  • �� “Kraton teka: ngluwari yaiku rpg sing paling dipercaya babagan abs tengah, digawe para penggemar jaman iki.”
  • �� “The Elder Scrolls IV: Oblivion dipuji kanggo lingkungan sing mbukak lan macem-macem, kanthi macem-macem mujur, pola cuaca, lan flora lan fauna.”
  • �� Osttriv minangka game bangunan kutha sing kalebu akurasi sejarah lan perhatian kanggo nawarake pemain sing nyegerake ing abad kaping 18 Ukraina.

Ringkesan AI-Powered kanggo Video Youtube Ringkesan AI-Powered kanggo Video Youtube

Ringkesan rinci

Gothic 3 minangka RPG klasik kanthi dunia sing gedhe, melu garis dalan, lan pangembangan karakter sing kompleks minangka slasher ireng yaiku slasher abad pertengahan kanthi co-op lan urip minangka game simulasi.

  • Gothic 3 minangka RPG klasik kanthi lingkungan dunya sing gedhe, melu gaya crito, lan sistem pangembangan karakter sing kompleks, sanajan sawetara masalah teknis lan kurang basa Polandia.
  • Game kaslametan abad pertengahan abad pertengahan ing abad kaping 14 kanthi level kaping 14 kanthi nggunakake, bangunan, lan bebarengan nganti 50 pemain, nampilake macem-macem kelas lan kemampuan kanggo lelungan kanthi sikil utawa jaran.
  • “Massa ireng Slasher zombie kanthi jagad kabuka lan co-op, ing ngendi pemain entuk poin kanggo nambah katrampilan lan bisa menek tembok: dene urip yaiku game simulasi sing tuwuh lan Pungkasane mati.”

Pemain kudu ngatur sumber daya, kutha-kutha sing mbangun maneh, lan mesthekake kesejahteraan ing game abad pertengahan, nalika mmorpgs, agul-agul mmorpg, lan game kaya naga lan game kaya pengalaman RPG fantasi gelap kanthi gedhe -Scale perang, dene Witcher 3 lan karajan: nglaporake nawakake crito veram lan pencarian.

  • Game kasebut mbutuhake manajemen kanthi ati-ati, amarga pemain kudu ngatasi sumber daya, keluwen, kudu mbangun maneh metropolis, nalika uga njamin kesejahteraan para pendhudhuk liwat nyedhiyakake panganan, anget, lan perlindungan Saka kewan liar, kanthi fitur sing ditambahake supaya bisa ngontrol penduduk lan nindakake macem-macem tugas kayata ngethok wit utawa makarya ing sawah.
  • MMORPGS Setel ing Donya Fantasi Abad Pertengahan kanthi Grafis Realistis, Komunitas Diwasa, Diwasa Bukak Gedhe, macem-macem kegiatan kayata pertanian, lan pilihan kanggo mbentuk pertempuran Guilds.
  • Dogma Dragon: Arisen Peteng minangka RPG sing peteng lan surem ing endi pahlawan nganakake kanca-kanca kanggo nglawan karakter naga lan conqueror yaiku game sing bisa disesuaikan lan perang ukuran gedhe.
  • Witcher 3: Hunt lan Karajan liar: Nglamar game Fantasi Abad pertengahan kanthi dunia kanthi crita lan pencarian immersive.

Buku lelungan yaiku MMO sing mulia fokus ing eksplorasi, nalika urip iku feudal: Gabungan unsur-unsur-unsur-unsur-unsur-unsur-unsur simpenan; Assassin’s Creed Game nawakake kesempatan kanggo ngalami acara sejarah karo Parkour lan mateni siluman; Gunung & Blade 2: Bannerlord minangka game kothak wedhi ing tengah-tengah, dene Dinasti Medieval minangka simulator urip ing abad tengahan; Sepuh Gulung IV: Oblivion minangka RPG Open-World sing apik banget kanthi NPC, fraksi, pencarian, lan komunitas mod santai.

  • Plot non-linear kanthi macem-macem pilihan upaya lan sistem pertempuran nyata, buku perjalanan yaiku MMO MMO sing luwih apik kanggo njelajah, dene urip sampeyan gabungan ing jagad kabuka kanthi bangunan gratis lan tempur sing kuat.
  • Assassin’s Creed Game nawakake kesempatan kanggo ngalami acara sejarah ing jagad terbuka abad pertengahan karo Parkour, Kills Siluman, lan Daya Nonline.
  • Gunung & Blade 2: Bannerlord minangka game kothak wedhi kanthi kebebasan kanggo melu ing macem-macem kegiatan, dene Dinasti abad pertengahan minangka pendhidhikan, sesambungan karo NPC, lan nindakake perdagangan.
  • Elder Scrolls IV: Oblivion minangka rpg mbukak dunia sing apik banget lan macem-macem, npcs lan pencarian sing jero lan kompleks, lan komunitas moderat.

OstRiv minangka game bangunan kutha sing akurat ing abad kaping 18 Ukraina, dene StonesHard minangka game mercenary hardcore kanthi pertempuran taktik lan nganyarke.

  • OstRiv minangka game bangunan kutha ing abad kaping 18 Ukraina sing fokus ing akurasi sejarah, dene StonesHard minangka game mercenary tegar kanthi macem-macem pilihan upgrade lan taktik.
  • Pemukiman simulator ing setelan abad pertengahan ing ngendi tugas utama yaiku nyebarake sumber lan mbangun bangunan, nalika uga milih kerajinan lan navigasi intrik beda kastes ing kutha kasebut.

Rustler, loro jagad 2, lan Gedonia minangka dolanan Open-Dunia abad pertengahan kanthi nggoleki lan gamelan sing unik, lan Raksaks, lan Giants Titan yaiku hack lan slash game ing ngendi ranting rembugan marang manungsa.

  • Rustler minangka game Open-World ing endi pemain bisa nggawe kekacauan, petani sing ngganggu, nyolong jaran, lan misi kanggo nyegah pembebasan piala kuna lan nyimpen protagonist Adhine, lan Gedonia ngidini para pemain njelajah jagad kabuka lancar, pilih pejuang sing unik, pilih pejuang unik, ngrampungake nggoleki, lan gawe omah dhewe.
  • Risen 3: Titan Lords minangka game peran sing main ing ngendi pahlawan sing durung dibunuh dening dukun lan kudu nyimpen pulo, sihir, lan eksplorasi sing berkualitas 2 uga disebutake.
  • Simulator manajemen pertengahan abad-dhatuman lan karusakan Dinamis lan ngrusak, lan game peran isometrik-main ing jagad iki kanthi mekanonik tempur unik lan jagad sing wis maju.
  • “Raksasa Uprising minangka hack abad pertengahan lan slash game ing ngendi raksasa sing dialami, inspirasi kanthi nyerang titan, kudu mbrontak manungsa.”

Gawe karir dhewe, pasokan angel, miwiti petualangan sing apik, slamet ing swasana sing surem, lan tulisake crita sampeyan dhewe ing macem-macem game.

  • Simulator pemukiman ing endi pedunung dadi sumber daya utama, lan game peran taktis sing bisa digunakake minangka pamimpin mersidhikan ing jagad fantasi abad pertengahan.
  • Gawe karir dhewe ing jagad sederek sing digawe kanthi prosesrally, pasokan tataran sing angel kanthi tiwas tunggal ing dongeng sing ditresnani minangka mouse sing apik kanggo nggoleki game sing ditresnani, RPG, lan Bukak Donya Tumindak, slamet ing swasana abad pertengahan sing nggegirisi sing diisi karo makhluk fantasi ing tanah sing ganas, lan nulis crita dhewe kanthi rabi kanthi acak ing RPG sing digawe kanthi acak ing RPG sing digawe kanthi acak.
  • Merdika Aktor Rampung Ing World Fantasi Medieval Kanthi AI Lanjut, Pertempuran Taktik, Manajemen Sumber, Ngendi pemain bisa melu perdagangan, lan ngatur tim karakter kanthi katrampilan unik lan kemampuan.
  • Mortal Online 2 minangka sekuel kanggo game asli-jagad kanthi tumindak, eksplorasi, sistem, sistem kerajinan jero, lan interaksi sosial liwat perdagangan lan nyandhang.

Medieval yaiku game strategi sing slamet ing ngendi pemain mbangun komunitas lan mbela marang Raiders, nalika Valheim minangka game bebarengan karo peralatan sing unik; Naga Age: Asal-Usul minangka rpg epik karo bangunan donya sing sugih lan ngepang, lan ekspedisi: Viking nawakake pengalaman viking sing nyata; Gawe karakter, kumpul mersids, lan kapal menyang Inggris ing game RPG kanthi macem-macem adhedhasar pilihan sampeyan.

  • Menyang Abad pertengahan minangka game strategi sing slamet ing ngendi pemain mimpin para pemukiman, lan ngumpulake sumber daya, eksplorasi, lan kerajinan bos sing unik sing nyedhiyakake sumber daya sing unik -Luwih saka peralatan.
  • Umur naga: Asal-usul minangka game rpg epik karo bangunan donya, lan karakter sing bisa dilalekake, nawakake macem-macem nilai viking kanthi desain viking sing realistis lan unik.
  • Gawe karakter, kumpul mersidhani, lan kapal menyang Inggris ing game RPG ing ngendi sampeyan milih manawa sampeyan dadi pedagang, diplomat, utawa negesake kanthi positif.

Assassin’s Creed Valhalla minangka pesawat game petualangan ing jaman Viking, nampilake eksplorasi open-world, pertempuran, lan crita sing nyenengake.

15 game abad pertengahan sing paling apik sing paling apik

Periode wektu abad pertengahan bisa uga salah sawijining papan sing paling apik kanggo game video kanthi lengkap. Sampeyan duwe kebebasan sing bisa ditindakake, sampeyan bisa nggawe versi nyata utawa fantastik, lan mesthi ana pertempuran. Mangkene game sing nindakake setelan abad pertengahan.

# 15 Kraton Ayo: Ngalangi

  • Tanggal Rilis: 13 Februari 2018
  • Pangembang: warhorse studio
  • Penerbit: Warhorse Studios
  • Platform: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Microsoft Windows

Ayo miwiti karo game sing jujur ​​luwih nyata tinimbang akeh judhul liyane ing dhaptar iki.

Kraton teka: Ngalangi bakal nyelehake sampeyan ing peran wong enom ing Bohemia. Urip sampeyan kaya biasane kaya nganti ora ana, kulawarga sampeyan dipateni. Apa maneh, sampeyan sinau manawa desa padha diobong ing dhawuhe Sang Prabu.

Sampeyan saiki direkrut dadi pambrontakan sing ngupaya nggawa dheweke mudhun. Nanging kepiye carane sampeyan bakal ngganti nasib sampeyan, lan nasib tanah kasebut. Gawe pilihan kanthi ati-ati, lan delengen sampeyan perjalanan sampeyan.

# 14 THDER Gulung III: Morrowind

  • Tanggal Rilis: 2002
  • Pangembang: Bethesda
  • Penerbit: Bethesda
  • Platform: Xbox, Microsoft Windows, Xbox Cloud Game

Cukup, sampeyan ngerti, bakal ana rong game gulung sepuh ing dhaptar iki. Sing pertama sing bakal dadi elder Scrolls III: Morrowind. Ing pirang-pirang pikiran, iki game sing mbantu misah milih gulung sing sepuh dadi waralaba utama. Ora mung amarga dandan grafis Iki nggawe liwat teknologi anyar. Nanging kebebasan apa sing bisa sampeyan lakoni lan dadi.

Sampeyan bisa secara harfiah dadi lomba utawa jinis karakter sing dikepengini, lan tingkat kebebasan isih anyar ing wektu kasebut. Kajaba iku, tanah sing sampeyan bakal njelajah kebak konten lan mesthekake yen sampeyan mesthi duwe apa-apa kanggo nindakake dalan sing pengin dijupuk.

# 13 Gunung & Blade II: Bannerlord

  • Tanggal Tanggal: 30 Maret 2020
  • Pangembang: Taleworld Entertainment
  • Penerbit: Taleworld Entertainment
  • Platform: PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, seri Xbox X lan seri S, Microsoft Windows

Mangkene waralaba liyane sampeyan bakal bisa ndeleng sawetara ing dhaptar iki. Gunung & Blade II: Bannerlord minangka urutan sing diantisipasi banget kanggo game sing bakal sampeyan tiwas karo tentara abad pertengahan nalika sampeyan nglumpukake kampanye kanggo negara sampeyan.

Ing corak, game iki wis disetel 200 taun sadurunge judhul sadurunge. Menehi perspektif anyar babagan tanah Calradia, lan pasukan sing sampeyan kudu nggunakake utawa njupuk minangka sampeyan dhewe.

Game iku gedhe banget ing saben cara. Sampeyan bakal bisa nggawe pimpinmu dhewe, lan mesthi mungsuh. Watak sampeyan bakal tuwuh kanthi saben pengalaman anyar, lan sampeyan kudu nglumahake pasukan dadi perang gedhe kanggo njamin sampeyan metu ing ndhuwur.

# 12 Penjaga Graveyard

  • Tanggal Tanggal: 15 Agustus 2018
  • Platform: Ngalih Nintendo, Android, PlayStation 4, Xbox One, iOS, MacOS, Microsoft Windows, Linux, Sistem Operasi Macintosh
  • Pengembang: Game kesesaran, kucing sihir
  • Penerbit: Tinybuild, MP Digital, LLC, Kucing Ajaib

Penjaga Graveyard akeh banget kanggo sekebahan game abad pertengahan lan rpgs minangka kabèh. Amarga ing kene, sampeyan bakal muter minangka wong sing duwe kuburan. Ana akeh dhuwit sing bakal ditindakake ing lapangan kaya ngono, yen sampeyan nindakake kanthi bener, dadi ora bisa nindakake kabeh sampeyan bisa nggawe braveyard sampeyan? Sawise kabeh, sing peduli karo wong mati, utawa sing urip kanggo perkara kasebut?

Sampeyan kudu ngadhepi “pilihan etika” kanggo luwih lan sampeyan dhewe lan kuburan sampeyan. Oh, lan sampeyan bakal entuk goleki lan njelajah dungeon. Iku bisa uga ora cara sampeyan mikir ing kaping.

# 11 gurun ireng online

  • Tanggal Rilis: Desember 2014
  • Pangembang: Pearl Abyss
  • Penerbit: Mutiara Abyss

Yen sampeyan nggoleki luwih saka flair mmorpg, sampeyan kudu mriksa gurun ireng online.

Ireng Gurun Online nyoba minangka salah sawijining MMO sing paling gedhe lan menehi hadiah ing njaba kanthi nyoba menehi pemain kanthi secara harfiah. Contone, nalika sampeyan duwe pilihan kanggo pindhah lan perang liwat game kasebut lan akeh nggoleki, sampeyan ora kudu!

Sampeyan bisa nindakake macem-macem kegiatan liyane lan ninggalake gelut kanggo wong liya. Utawa, sampeyan mung bisa melu lan njelajah jagad gedhe sing tim kasebut nempatake wektu kanggo nggawe supaya katon apik banget.

Lebokake jagad iki lan delengen dhewe!

# 10 Dinasti Medieval

  • Tanggal Tanggal: 17 September 2020
  • Pangembang: Render kuburan
  • Penerbit: Toplitz Productions
  • Platform: Microsoft Windows

Umume gelar abad pertengahan fokus ing ksatria utawa gusti, nanging ing dinasti abad pertengahan, iku fokus ing wong umum. Utawa ing kasus iki, wong sing umum ing sampeyan. Sampeyan wong sing wis mlayu saka perang ing jagad abad pertengahan sing sampeyan manggon lan mung pengin nyoba lan mbangun omah lan komunitas sampeyan dhewe kanggo nyoba lan urip lan urip sing tentrem.

Sampeyan bakal miwiti ora ana apa-apa, lan sinau katrampilan sajrone wektu sampeyan tuwuh, mbangun, lan nggedhekake apa sing sampeyan. Tanduran kulawarga, mbangun komunitas, lan nggedhekake tanah-tanah ing saubengé. Pindhah menyang nggoleki, njelajah jagad iki, lan slamet nggawe dinasti sampeyan dhewe.

# 9 mordhau

  • Tanggal Tanggal: 29 April 2019
  • Pangembang: Triterion
  • Penerbit: Triterion
  • Platform: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Seri Xbox X lan Seri S, PlayStation 5

OK, dadi sampeyan pengin game abad pertengahan sing cukup akeh babagan pertempuran? Manawa, kita bisa nindakake kanggo sampeyan. Mordhau minangka gelar sing bakal sampeyan nglebokake macem-macem pemain mungsuh ing macem-macem mode Pertempuran sing tenan fokus ing pertempuran Melee.

Contone, sampeyan bisa mlebu ing skirmish gedhe, utawa gabung karo kanca-kanca kanggo njupuk versi mode gerombolan. Utawa, sampeyan bisa muter nganti 63 pemain liyane kanggo perang kaya sing paling gedhe sing mung njaluk sampeyan supaya sampeyan melu.

Kajaba iku, bakal dadi pertempuran abad pertengahan sing nyata. Sampeyan bakal rumangsa sampeyan ing paprangan ing kene, lan kanthi mangkono duwe jeblugan nalika sampeyan perang.

# 8 Gunung & Blade: Warband

  • Tanggal Tanggal: 30 Maret 2010
  • Pangembang: Taleworld Entertainment
  • Platform: Xbox One, PlayStation 4, Android Microsoft Windows, MacOS, Linux, Sistem Operasi Macintosh, OS Klasik Klasik Klasik
  • Penerbit: Taleworld Entertainment, Paradoks Interactive

Nalika bisa uga wis tuwa, Gunung & Blade: Warband isih ana salah sawijining seri Gunung & Blade. Ora paling ora yaiku ekspansi lan ora ana sing sampeyan kudu main game asli supaya bisa nyenengake.

Ing game iki, sampeyan bakal njaluk rekrut klompok prajurit lan dikirim kanggo nyoba lan mungkasi perang sing akeh banget. Nalika sampeyan perang sampeyan bakal entuk luwih akeh wilayah, lan sampeyan bakal nuntun pasukan sampeyan ing ruangan tahta ing ngendi sampeyan bisa nuntut tanah kasebut kanggo awake dhewe!

# 7 Gerbang Baldur 3

  • Tanggal Tanggal: 6 Oktober 2020
  • Pangembang: Studios Lariary
  • Penerbit: Studios Lariary
  • Platform: Stadia Google, Sistem Operasi Macintosh, Microsoft Windows

Franchise Gapura Baldur minangka salah sawijining garis RPG sing paling dihormati ing njaba, lan kanthi alesan sing apik. Game kasebut terus-terusan nggawa crita sing paling apik karo crita RPG lan pertempuran lan penggemar ngerti kualitas bakal ana.

Wektu iki ing sekitar, karo Gerbang Baldur 3, yaiku tim ing mburi Divinity 2 dosa asli sing nggawa game iki. Dadi sampeyan bisa nyana pengalaman RPG sing jero banget saka iku.

Sampeyan minangka watak sing wis diselehake parasit ing otak sampeyan, lan uga, kekuwatan anyar iki muncul ing sampeyan. Nanging apa sing bakal ditindakake karo dheweke?

Apa sampeyan bakal nggunakake dheweke supaya apik ing jagad iki? Utawa, sampeyan bakal ngrangkul pepeteng ing njero lan dadi piala sing saben wong wedi? Muter game lan ngerti!

# 6 Assassin’s Creed Valhalla

Assassin

  • Tanggal Tanggal: 10 November 2020
  • Penerbit: Ubisoft
  • Platform: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Serion X lan Seri S, Google Stadia, Microsoft Windows, Amazon Luna
  • Pengembang: Ubisoft

Kanthi berita saka Game Assassin sing mbesuk mbesuk, wektu kanggo bali ing wektu lan entuk, utawa rampung, judhul sadurunge! Assassin’s Creed Valhalla bakal nyelehake sampeyan ing peran Viking sing wis nggawe landfall ing apa sing bakal dingerteni minangka Inggris. Nanging ing wektu iki lan papan, dienggoni dening macem-macem bangsa, kabeh sing kudu sampeyan coba lan nggawe herom ing omah sing anyar!

Lelungan tanah sing akeh lan melu kabeh jinis pertempuran. Kalebu ngepasi sing kuwat yen sampeyan bakal mbantah kraton sampeyan dhewe, utawa nyoba lan jupuk liyane.

Apa sampeyan bakal nggawe omah anyar saka para vik?

# 5 legenda Zelda: Nafas alam bébas

  • Tanggal Tanggal: 3 Maret 2017
  • Penerbit: Nintendo
  • Platform: Nintendo Wii U, Ngalih Nintendo
  • Pengembang: Nintendo

Nalika sampeyan ora mikir babagan legenda Zelda minangka dolanan abad pertengahan, yen sampeyan pancen angel banget amarga ora nggatekake. Sampeyan minangka pahlawan sing nggunakake pedhang lan tameng. Sampeyan terus-terusan ngewangi / nyimpen putri lan kraton dheweke. Ana tuntunan piala biasane ing pungkasan ngenteni perang sampeyan, lan liya-liyane.

Katrangan Zelda: Nafas liar kanthi gampang salah sawijining versi francais iki, lan mesthi paling gedhe. .

Muter game saiki supaya sampeyan bisa siyap kanggo urutan nalika teka.

# 4 cincin elden

  • Tanggal Rilis: 25 Februari 2022
  • Penerbit: Bandai Namco
  • Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X / S
  • Pengembang: Nganggo

Tekan saiki kanggo game paling anyar ing dhaptar iki, Elden cincin minangka game sing bisa diatur taun, lan kanggo sawetara, iku dudu argumentasi. Judhul kasebut nyelehake sampeyan ing kasunyatan abad pertengahan sing dadi sebagian saka george george r.R. Martin. Sing ngerti bab utawa loro babagan kasunyatan kasebut.

Misi sampeyan prasaja, kanggo nyiksa tanah lan ngalahake macem-macem mungsuh supaya sampeyan bisa ngumpulake lan nyiptakake ring elden. Nanging perjalanan kaya ngono ora bakal gampang, lan ora bakal ora ana pitfall. Sampeyan kudu nggawe karakter sampeyan kuwat kanggo nglawan mungsuh ing ngarep.

Nanging carane sampeyan gelut karo sampeyan! Amarga saka piranti lunak sing nggawe ring ding dunia, sampeyan bisa njupuk mungsuh lan tanah kanthi urutan sing dikarepake!

# 3 The Witcher 3: Hunt

Witcher 3

  • Tanggal Rilis: 18 Mei 2015
  • Pengembang: CD Projekt Abang
  • Platform: PLAYSTATION 4, PLAYSTATION 5, Ngalih Nintendo, Xbox One, Xbox Serion X lan Series S, Microsoft Windows
  • Penerbit: CD Projekt Abang

Titik kanggo “Penempatan poetic” aside, Witcher 3: Hunt liar isih akeh salah sawijining game paling apik ing jaman modern, yen ora ana jaman. Amarga ing jagad abad pertengahan iki kanthi macem-macem twists sing nggumunake, sampeyan bakal muter siji lan mung siji-sijine geral. Sapa maneh bakal diluncurake kanggo nylametake jagad iki, nalika uga nylametake wong sing cedhak karo dheweke ing proses kasebut.

Piandel lan bisa uga jeneng jeneng ing kene, lan sampeyan kudu ngalahake monsters cunning lan frightful ing perjalanan sampeyan. Uga butuh nggunakake licik sampeyan dhewe kanggo navigasi kabeh hubungan lan kekancan sing wis digawe lan ndeleng ngendi kabeh.

# 2 Tengah bumi: Shadow of War

  • Tanggal Tanggal: 27 September 2017
  • Penerbit: Warner Bros. Hiburan Interaktif
  • Platform: PC, PS4, Xbox One
  • Pengembang: Produksi monolith, iugo

Gustine dering minangka conto liyane sing sampurna kanggo njupuk konsep jaman pertengahan lan nambah unsur fantastik kanggo nggawe luwih gedhe lan nyapu.

Tengah-bumi: Shadow of Shadow of Heavily ing sisih “sisih abad pertengahan” nalika sampeyan bali maneh karo Ranger tartamtu.

Wektu iki, sampeyan bakal bisa mbangun tentara makhluk sampeyan dhewe saka Mordor dhewe supaya bisa nyegah kekuwatan Sauron. Mining Sikunder Sing Mighty, Jupukna, banjur Maret ing Gunung Doom dhewe!

# 1 THDER Gulung V: Skyrim

  • Pangembang: Bethesda
  • Penerbit: Bethesda
  • Platform: Ngalih Nintendo, Xbox One, PlayStation 4, Xbox 360, PS3, Xbox Seri X / S, PS5, PC

Game abad pertengahan, versi fantastis jaman abad pertengahan, lan game sing bakal nyedhot akeh wektu sampeyan? Yep, iku sing sepuh Gulung V: Skyrim, lan sepisan maneh ing dhaptar kita amarga angel banget ngalahake nalika sampeyan bener-bener ngalahake.

Aja lali manawa game iki biasane diwiwiti karo sampeyan sing mateni naga lan mbukak sapa sampeyan lan mung tuwuh saka ing kono, ok?

Skyrim minangka pathokan kanggo game open-world minangka kabeh. Iki kapenuhan ing sadhuwure konten, sampeyan pengin nindakake kabeh, lan sampeyan bisa nggawe karakter sampeyan pengin. Saengga nikmati dununge kaya sing sampeyan lakoni, lan deloken kenapa Skyrim isih misuwur banget.

Game abad pertengahan paling apik 2023

Nggoleki dhaptar game abad pertengahan paling dhuwur kanggo muter saiki? Gabung karo kita nalika nyorot game abad pertengahan paling apik ing Uap ing 2022!

Dening Justin Fernandez 21 Juli 2023 Juli 21, 2023

Umur Heartness Medieval Game

Yen sampeyan seneng karo ksatria ing sandhangan sing sumunar, mugs mimpul karo mead, lan pedhang, mula sampeyan bakal seneng milih game kanggo dolanan abad pertengahan paling dhuwur.

Iki kalebu game fantasi abad pertengahan uga game sing akurat kanthi sejarah kanthi setelan abad pertengahan sing nyata.

Ing kene, kita bakal nyorot Game abad pertengahan paling apik ing uap, PlayStation, Xbox, lan Nintendo ngalih sing ngeterake sampeyan menyang abad tengahan.

Kita bakal nganyari dhaptar iki ing masa depan kanthi judhul anyar, dadi priksa manawa sampeyan kudu mriksa maneh lan supaya kita ngerti yen ora kejawab gelar abad pertengahan sing paling disenengi!

Tabel konten nuduhake

Sumpah wesi

Platform: Windows, Mac, Linux

Sumpah wesi minangka RPG basis taktik taktik anyar ing ngendi pemain menehi pamuter mersigerari nalika navigasi jagad fantasi abad pertengahan.

Nggawa peran pamimpin, sampeyan bakal nemokake rekrut, ngatur operasi kanthi wicaksana, lan miwiti misi Harrowing kanggo ngesetake reputasi sampeyan.

Minangka minggu ing game ing game, jagad iki bakal terus berkembang karo pahlawan sampeyan sing bakal umur, pensiun, lan pungkasane mati.

Nanging, nglakoni nyebabake crito dalan anyar kanggo mbukak, nyebabake panemuan anyar lan gamelan anyar sing diganti karo saben Playthrough.

Diplomasi dudu pilihan

Sabanjure Kita Nyorot Diplomasi Game Gedung Kota Medieval Ora Pilihan Saka Dauar Delajer 407.

Ing kono, sampeyan njupuk peran saka Gusti sing nemu awake dhewe dadi Perang sawise sawetara kahanan meksa dheweke kanggo nglindhungi karajan saka bangsa liya.

Minangka raja, sampeyan kudu milih tumindak sing paling apik kanggo tentara sampeyan lan mbangun pertahanan kanggo nyiyapake serangan nyerang.

Game kasebut metu saka judhul sing padha ing genre kasebut kanggo pertempuran fisika sing didorong bebarengan karo sistem wit ekonomi lan teknologi sing luwih standar.

King Arthur: Knight’s Knight

Tagihan minangka interpretasi fantasi gelap saka mitologi arthurian, King Arthur: Taler Ksatria Tale sampeyan kanthi mbangun Camelot bebarengan karo tim pahlawan.

Ing njero, Pemain Navigasi Cursed Castles lan Hutan ing ngendi monsters monsters lan makhluk gaib sing ngenteni nyerang sampeyan lan partai pahlawan sing wani.

GAMEPLAY REPOLVES KEDAHAN TACKATION TACKIKAN DENGAN Mekanik RPG-Centric RPG sing ngidini sampeyan milih enem kelas sing beda lan nglengkapi peralatan unik.

Minangka pahlawan sampeyan bakal entuk katrampilan lan pencarian crita anyar sing mbukak luwih lengkap babagan karakter lan jagad iki.

Saga Saga

Peminat Game SIM Manajemen ora bakal mangu-mangu-nyenengake muter Anvil Saga, rpg 2D sing ndeleng sampeyan muter minangka blacksmith abad pertengahan.

Nguripake toko Ramshackled menyang bisnis sing berkembang, sampeyan bakal nemoni host tantangan wiwit saka bandit lokal kanggo mbanting pelanggan lan liya-liyane.

Game kasebut uga kalebu crita skrip kanthi pilihan sing migunani lan totoan sing nemtokake karakter sampeyan lan nasib toko sampeyan.

Sampeyan bakal ngorbanake moral kanggo narik kawigaten pelanggan sing mbayar utawa dadi wong lanang lan ngadeg apa sing bener? Apa wae sing sampeyan lakoni, coba aja nganti mandheg.

Knightfall: Perjalanan sing wani

Kntallfall minangka dolanan Royale Pertempuran Medieval kanthi corak sing ngirit jaran sing bisa nyedhiyakake jam nalika jam kanggo sampeyan lan kanca.

Ing kono, nganti 28 pemain dibagi dadi tim loro kanggo tujuan nggayuh kastil akhir lan plucking suci mawar sadurunge mungsuh.

Perjalanan kasebut sawetara dina sajrone ksatria kanggo njupuk papan perlindungan ing macem-macem kutha sing bakal ana pertemuan lan perang pemain liyane.

Sakabèhé, totoan rendah sing nyenengake njupuk format Peperangan Royale sing ora butuh banget.

Yaengard

Diilhami dening Judhul Klasik D & D klasik yaiku RPG Rogg basis sing adhedhasar sampeyan sing nggawe pesta petualang lan pahlawan saka petani umum.

Game kasebut ditindakake ing jagad fantasi abad pertengahan ing saben karakter duwe kapribaden lan sipat sing beda-beda sing mengaruhi kekuwatan lan PlayStyty.

Pemain yaiku njelajah jagad sing didorong kanthi kapenuhan lan crito sing dilengkapi karo sistem pertempuran basis gonstik.

Nalika sampeyan maju, sampeyan bakal nemokake kekuwatan lan barang sing bisa digunakake kanggo ngrancang combos komplek lan mbangun karakter sampeyan.

Becejasled

Rekomendasi sabanjure yaiku game strategi perusahaan indie City-Buestled saka Mana Potion Studios.

Setel ing jagad fantasi abad pertengahan, ndeleng sampeyan mbangun lan mbela istana sampeyan saka ongkop ing perjuangan sing ora pungkasan ing antarane pasukan cahya lan gelap.

Pemain ditugasake karo latihan tentara saka lemah, kumpul lan ngatur sumber, lan ngatur perang minangka formasi khayalan saka kabeh sisih.

Nalika game isih ana ing uap, pangembang rencana kanggo ngluwihi kampanye lan nambah luwih akeh unit lan bangunan liwat nganyari mangsa ngarep.

Elden Ring

Platform: Windows, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X / S

Sabanjure munggah yaiku Elden cincin, game fredsoftware paling anyar kanggo ngatasi tempur teknis lan kuat sing njaluk refleks cepet.

Game kasebut uga lapisan mekanika rpg lan inspirasi ing abad pertengahan sing diilhami kanthi lokasi atmosfer, mungsuh angel, lan loot sing kuat.

Dibandhingake karo para preduli, Cincin Elden ngatasi Multiplayer Akeh sing luwih apik kanthi ngeculake sampeyan lan kanca-kanca manggon ing donya sing padha.

Yen sampeyan pengin tumindak abad pertengahan RPG sing bisa dimainake nganti atusan jam, ora katon maneh.

Umur Peteng: Tetep Akhir

Platform: Windows, Linux, MAC

Umur Peteng: Tetep Akhir minangka Game Survival RTS sing ditindakake ing Donya Medieval Fantasi Gelap.

Ing kono, para pemain kudu mbangun lan mbela basoan pungkasan manungsa marang tentara monsters sing ala nalika numpak paprangan saka kabut sing agawe.

Fog ora mung ndhelikake mungsuh nanging uga nyemprotake urip saka pasukan pamuter, sing mbutuhake sampeyan kanthi strategis kanthi strategis supaya unit sampeyan ora bisa gawe piala.

Iki uga nampilake sistem dina / wengi sing mengaruhi urutane critane game lan wit keterampilan ekstensif sing ngidini sampeyan maju unit lan nambah keahliane.

Blade Conquererer

Blade Conquererer minangka game gelut pedhang pedhang sing didorong sing kalebu taktik perang lan kemajuan MMO.

Ing kono, para pemain nggawe karakter sadurunge diluncurake menyang jagad abad pertengahan sing ana fraksi sing ditindakake kanthi nyepetake perang kanggo nyerang utawa mbela istana.

Karakter bisa disesuaikan lan ditugasake PlayStyles unik kanthi arming kanthi pilihan gaman melee kayata longsword klasik lan tameng.

Wiwit game gratis kanggo muter, sampeyan bisa ngupayakake akeh wektu kanggo nggiling tingkat gratis kanggo hadiah gratis, sanajan ana premium premium premium uga kasedhiya.

Arep abad pertengahan

Setel sajrone umur 14 abad “,” arep medieval ndeleng sampeyan nyoba mbangun masyarakat ing jagad sing 95% saka populasi global wis dadi korban plague.

Ing wayahe awu masarakat, Alam wis nuntut sebagian besar, nyedhiyakake dhasar sing sampurna kanggo peradaban anyar.

Iki sampeyan bisa mlebu, nuntun sawetara sing isih slamet kanggo netepake omah anyar sing ora mung penyakit nanging uga nglanggar, barbarian, lan panemu agama.

Sampeyan bakal ngrancang, mbangun, lan nggedhekake pemukiman sampeyan dhewe, pindhah saka kilang kayu sing asor kanggo istana watu lan benteng lemah.

Kratoning lan kastil

Platform: Windows, Linux, MAC

Karajaan lan kastil tiba ing sangisore genre builder-game game nanging kanthi corak sing disetel sajrone jaman pertengahan.

Ing kono, sampeyan muter minangka pimpinan koloni sing asor ditolak kanthi ganti dadi kerajaan sprawling kanthi taverns, pasamuwan, lan liyane istana tinimbang sampeyan bisa ngimpi.

Nalika desa sampeyan Simpenan Sumber lan Wira, sampeyan kudu nahan undhangan kanthi viking kanthi prajurit sing strategis, menara pemanah, tembok kastil, lan liya-liyane.

Game kasebut duwe gaya seni ‘Blocky’ sing paling sregep sing nglengkapi setelan abad pertengahan, lan nempatake blok-blok sing rumangsa kepenak.

Crusader Kings III

Platform: Windows, Linux, MAC

Minangka adoh game strategi Grand prihatin, para tukang pengarep-arep raja langsung ana kanthi perang total, penimpin: Roma, lan Stellaris.

Seri kasebut ndeleng sampeyan nuntun dinasti ing abad tengahan, nglindhungi lan nyedhiyani masarakat nalika ngembangake kekaisaran sampeyan.

Sampeyan bisa dadi wong sing bener-bener Gusti Allah sing wedi karo Gusti Allah sing nyawiji kabeh kekuwatan agama utawa cabang mati lan nindakake perkara sampeyan dhewe.

Iki kabeh nalika ngatasi pemberontakan petani, ziarah kanggo ora bisa dibedakake, Uncusi Viking, lan drama khas sing teka karo royalti.

Gunung U0026Aamp; Blade II: Bannerlord

Saiki ing Akses Awal Uap, Gunung & Blade II: Bannerlord minangka terus-terusan kanggo teitel sing ditunggu-tunggu kanggo Gunung & Blade 2008.

Kaya sing asli, bannerlord dadi pusat ing kothak wedhi abad pertengahan sing didorong sing ngidini sampeyan muter minangka macem-macem kelas karakter.

Apa sampeyan kepengin banget dadi jouster sing misuwur, perdagangan sing sugih, pedhang-kanggo nyewa, maling, utawa liya-liyane, ana pirang-pirang dalan kanggo njelajah.

Game kasebut uga duwe komponen sistem lan komponen manajemen sing ndeleng tentara atusan atusan utawa luwih.

Umur Empires II: Edisi Mesthi

Platform: Windows, Xbox siji

Sampeyan bisa milih salah sawijining game strategi abad pertengahan sing paling apik kanthi umur Empires II: Definitif Edition.

Ndhukung dhukungan kanggo tampilan resolusi 4K, grafis definisi tinggi, soundtrack pembuluhan, lan ekspansi pungkasan kanthi kampanye lan peradaban anyar.

Ing kono, sampeyan lagi ditugasake mbangun kutha kanggo ngladeni minangka dhasar tentara sampeyan lan nyiyapake umat sampeyan kanggo upah sajrone umur nalika sampeyan nglipur suplemen lan mbangun pertahanan.

Ana sawetara peradaban sejarah kanggo muter, saben kekuwatan lan kekurangan sing bisa nyebabake kamakmuran utawa kasangsaran.

Bad Lor: Edisi Jotunn

Platform: Windows, Xbox One, Ngalih, iOS

Bad Lor minangka game RTS sing angel-as-as-as-as-kuku kanthi unsur pertahanan menara lan gaya seni rendah.

Game kasebut ndeleng sampeyan mbela Kraton Pulo idyllik sampeyan saka gergaji Viking Penjajah kanthi banding karo bangsa cilik liyane lan nggabungake sumber daya sampeyan.

Tinimbang nglawan perang, sampeyan nangani posisi lan relokasi pasukan kanggo ngatasi macem-macem pasukan sing nyerang.

Nalika game kasebut minangka roguelite sing digawe kanthi gawan, sampeyan bisa ngaktifake mode simpenan sing ngidini sampeyan milih serep sak sesi sadurunge.

Kraton Ayo: Ngalangi

Platform: Windows, PS4, Xbox One

Kraton teka: Ngalangi minangka RPG abad pertengahan sing didorong kanthi rpg ing interpretasi kabuka ing Kekaisaran Romawi.

Ing kono, sampeyan main minangka putra saka cemlorot sing mutusake gabung karo klompok pemberontak lan nglindhungi wong liya sawise wong tuwane lan kampung disembelih dening para penyerang.

Ditampilake minangka SIM Medieval Realistis, ngirim negesake mekanika kaslametan tradisional kayata keluwen, ngelak, turu, lan kebersihan.

Nalika sampeyan ora bakal nemokake naga utawa sihir, kerajaan teka: Pangiriman pertempuran adhedhasar abad pertengahan.

Tale Plague: Kesasar

Platform: Windows, PS4, Xbox One

Setel ing jaman pertengahan Prancis, dongeng pagelaran: ora salah ngilangi sampeyan minangka loro sedulur ing roto sawise tentara Inggris nyerang deso lan mateni wong tuwane.

Setting sejarah game bertepatan karo eksistensi plagu ireng, nyebabake mungsuh lan gerombolan manungsa sing lara sampeyan kudu ngindhari.

Sampeyan bakal navigasi jurang gelap, ngrusak dalan-dalan kutha, lan alas sing padhet nalika nggunakake alat khusus kanggo ngatasi teka-teki, lan perang nalika prelu.

Kanggo risak sing luwih lengkap, waca review lengkap, ing ngendi kita pujian kanggo tumindak swara sing paling apik lan crita sing nyenengake.

Chivalry 2

Platform: Windows, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X / S

SEQUEL TO TNN Banner Studio-Pedhang-Perang Pedhang-Pedhang Pedhang Pedhang Pedhang Pedhang Priksa Nambah Dhukungan Crossplay ing antarane PlayStation, Xbox, lan PC.

Padha karo asline, para pemain melu perang abad pertengahan sing luwih apik karo grut lan baju getih.

Chivalry 2 Mbuwang Ante kanthi nambahake fitur urutane critane game anyar kayata nunggang jaran, luwih akeh animasi cairan, lan pertempuran 64-pamuter 64-pamuter.

Pertempuran uga wis dirombak kanggo menehi pemain kanthi luwih akeh pilihan lan nyurung Playstyles kreatif kanthi nggunakake senjata abad pertengahan.

Warhammer: vermintide 2

Platform: Windows, PS4, Xbox One

Venturing menyang wilayah fantasi abad pertengahan, Vermintide 2 minangka hubungan co-op sing hebat sing ndeleng pertempuran brutal lan getih nglawan makhluk kaya sing diarani Skaven.

Iki nampilake limang karakter sing bisa dimainake kanthi spesialisasi unik lan luwih saka 50 jinis gaman kanggo master kalebu pedhang, axmers.

Gamelan kasebut kalebu njelajah rawa teles lan alas ijo nalika mbela mungsuh lan ngrampungake tugas.

Tempur duwe kualitas sing apik lan visceral sing bakal sampeyan goleki peta kanggo mbesmi mungsuh pungkasan sing bisa ditemokake.

The Elder Scrolls V: Edition ulang tahun Skyrim

Platform: Windows, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X / S, Switch

Nalika kita mbunuh dina ngenteni warta babagan TEG6, ngapa ora miwiti salah sawijining RPG Open-World sing paling apik ing kabeh wektu karo Edition ulang tahun Skyrim.

Bunder versi anyar iki regane dekade sing kalebu game dhasar sing diakoni, tambahan saka edisi khusus skyrim, lan konten klub gaweyan.

Sing akrab bakal ngeling-eling critane kedadeyan 200 taun sawise tes: ora ngerti lan ndeleng sampeyan terus menyang sepatu ing Dragonborn, pejuang Naga sing abad pertengahan.

Nggoleki sistem pertempuran fleksibel sing ndhukung gaya dolanan sing siluman lan agresif, game kasebut nampilake wit keterampilan sing kuat kanthi kemampuan unik, gaman, lan waja.

Witcher 3: Hunt liar

Platform: Windows, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X / S, Switch

World World-Drive Artie fantasi world.

Ing kono, sampeyan muter minangka Geralt saka Rivia, pamburu monster ing misi kanggo golek putri sing diadopsi.

Bebarengan karo pedhang loro, Gerally duwe kekuwatan gaib sing nambah lapisan tambahan kanggo pertempuran lan nggawe mungsuh sing luwih akeh marem.

Yen sampeyan ora mateni monsters, sampeyan bisa nindakake papan sing apik, rendhem kutha-kutha bustling game, rawa-rawaan perang, alas sing kandhel, lan guwa sprawling.

Dinasti Medieval

Dinasti Abad Pertengahan minangka game kaslametanan sing mbukak donya sing nyalonake aspek manajemen regu saka game Kenshi.

Setel ing Eropa sajrone abad pertengahan umur awal, ndeleng sampeyan netepake koloni dhewe kanthi pangarep-arep kanggo ngowahi dadi dinasti sing sukses.

Sampeyan bakal bakal mbela wong-wong saka kewan liar, nyedhiyakake panganan lan papan perlindungan, lan ngowahi pemukiman cilik sampeyan menyang desa sing bustling.

Iki saliyane ngrampungake kabutuhan karakter utama lan njamin cukup nyedhiyakake cukup kanggo ngatasi run-in kanthi bears, serigala, lan liya-liyane dolanan.

Besihe

Platform: Windows, Linux, MAC

Nalika t.A.B.S. nggunakake fisika sing luwih gedhe kanggo efek komodik, besingkép ponder ing arah sing beda-beda supaya bisa dirasakake kanthi realistis sabisa.

Tugas game sampeyan kanthi ngresiki 54 skenario pamuter siji nggunakake mesin pengepungan abad pertengahan sing mbukak.

Ana akeh ruangan kanggo kreatifitas amarga kontrap bisa mlebu macem-macem bentuk lan ukuran, lan bisa dibukak kabeh jinis senjata abad pertengahan wiwit saka cannons menyang flail raksasa.

Mode online uga sampeyan perang nglawan pemain liyane kanthi arena adat utawa tim nglawan AI.