Game Game ⚔️ – Puter Game Online! Kèndêl ingsun | Poki, Top 15 Game Perang Multiplayer Online | Tukang game mutusake

Tukang game mutusake

Contents

Macem-macem game perang kita nggawe sampeyan ngontrol komandan. Njajahi lan mimpin klompok sampeyan menyang perang perang langsung, utawa nglatih pasukan sampeyan kanggo nyiapake perang skala lengkap! Tantangan kita teka ing macem-macem format, langsung saka langsung, pasukan-pasukan nglawan gaya RPG, sing sampeyan bakal ngrancang serangan sampeyan lan bakal mbukak senjata. !

Game Perang

Macem-macem game perang kita nggawe sampeyan ngontrol komandan. Njajahi lan mimpin klompok sampeyan menyang perang perang langsung, utawa nglatih pasukan sampeyan kanggo nyiapake perang skala lengkap! Tantangan kita teka ing macem-macem format, langsung saka langsung, pasukan-pasukan nglawan gaya RPG, sing sampeyan bakal ngrancang serangan sampeyan lan bakal mbukak senjata. Bukak perang ing jaman prasejarah, gelut ruangan ing lapangan sing misuwur, utawa malah menyang perang ing jaman modern; Ing pirang-pirang tantangan, sampeyan bisa ngontrol geng lan nglawan saingan ing kutha virtual!

Kontrol sing gampang minangka bagean integral saka game perang kita, tegese sampeyan ora duwe alangan sing nuntun tentara sampeyan menyang perang. Umume perang perang tantangan lan lambang sing gampang dingerteni lan gampang digunakake. Nalika arep perang, komandan kudu disiapake, lan game perang kita bakal ringkes sampeyan lan menehi tips ing dalan. Ing sawetara detik, sampeyan bakal bisa nglawan pedhang lan nembak tank kanthi gampang. Ing Game Pertempuran Kita, sampeyan bisa nuntun pasukan liwat ara-ara samun sing mbebayani, ing antarane kebon fros, utawa liwat kutha perang!

Apa game perang gratis paling apik?

  1. Perang Battleship
  2. Perang tongkat
  3. Nelpon tank
  4. Clash tank
  5. Pertempuran relirim
  6. Warbrokers.io
  7. Snipal 3D: 3D Tentara
  8. Kaya raja
  9. Clash of waja
  10. Tentara Stickman: Pembela

Apa game perang sing paling populer kanggo ponsel utawa tablet?

  1. Perang Battleship
  2. Perang tongkat
  3. Clash tank
  4. Pertempuran relirim
  5. Kaya raja

Ndhuwur 15 Game Perang Multiplayer Online

15 Game Perang Multiplayer Paling apik

Senjangan tempur, swarane bedhil bedhil lan geni tentara meriem, peperangan ing daratan, segara lan udhara – ora ana sing bisa dibandhingake karo game perang gedhe.

Ana pilihan game sing akeh banget ing kana sing nawakake sampeyan pengalaman nglawan pemain liyane ing lapangan perang.

Ing ngisor iki 15 game luar biasa sing sampeyan pas karo tumindak kasebut!

15. Foxhole

Foxhole – dhasar Trailer War

Foxhole set loro saka umume game militer kanthi siji bab – ora ana peperangan sing diasingake. Saben perang, saben misi lan saben pertemuan minangka perang sing luwih gedhe, kanthi saben prajurit dadi pemain sing nyebabake penggemar perang. Yen sampeyan pengin ndeleng apa logistik militer sing sejatine lan apa pengaruh saka prajurit tunggal, iki game kanggo sampeyan.

Barang-barang sing apik tenan sampeyan bisa nindakake ing Foxhole:

  • Melu perang ing ngendi saben prajurit minangka pemain, saben masalah perang lan saben tumindak.
  • Basah, strategi, apa maneh utawa mlebu perang – Pilih carane sampeyan bakal mengaruhi asil perang dhewe.
  • Gabung karo pemain liyane ing loro kanggo nelukake wilayah sing diduweni dening mungsuh lan mbela sampeyan marang para penyalahgunaan mungsuh.
  • Lebokake dhewe karo crita sing didorong pamuter digabungake karo perwakilan nyata logistik, strategi lan liya-liyane.
  • Gunakake saben kauntungan sing bisa entuk, saka cuaca lan wektu dina kanggo komposisi lan tata letak dhasar kanggo njaluk kemenangan ing perang lan perang!

Main minangka prajurit tunggal, misi lan dadi legenda ing fraksi sampeyan.

Peperangan, RAID, Conquer lan mbangun maneh ing perang sing kuat lan terus-terusan.

14. Mlaku nganggo bedhil

Mlaku karo bedhil – trailer bukak uap

Ing rifles, sampeyan miwiti ora luwih saka tentara umum, nanging sampeyan bisa dadi luwih akeh. Sampeyan bakal nemtokake dalan sampeyan dhewe, gabung karo kanca ing paprangan utawa judhul ing garis mungsuh kanggo nggoleki kamulyan. Aja diapusi karo premis lan penampilan sing gampang – Game kasebut ana ambane gedhe lan ora angel kurva, saengga bisa njupuk luwih saka “mlaku nganggo bedhil” kanggo urip!

Barang sing apik tenan sampeyan bisa mlaku kanthi bedhil:

  • Njelajah atusan peta lan lokasi sing beda-beda.
  • Perang nglawan AI sing trampil utawa pemain liyane ing co-op, PVP lan mode liyane.
  • Nggunakake sistem tutup realistis lan ngetrapake taktik nyata-nyata kanggo urip.
  • Nglengkapi deg-degan karo puluhan barang sing beda-beda, saka gaman lan nutupi barang ing kendharaan.
  • !

Gabung luwih saka 40 pemain ing urutane critane game taktis sing nyenengake lan nglawan AI utawa pemain liyane.

Sinau kanggo nggunakake tutup, kendaraan, lingkungane lan liya-liyane kanggo entuk kauntungan.

. Pahlawan & Jenderal

Pahlawan & Jenderals – GAMEPLAY Trailer

Pahlawan & Jenderal Emulates perang wektu nyata ing antarane ewu pemain, kanthi tujuan utama kanggo saben tentara kanggo njupuk luwih saka 15 kutha. Setel ing lokasi nyata ing WWII, game kasebut bakal ana ing pinggir lenggahan nalika sampeyan perang kanggo dominasi. Sampeyan bakal entuk kasempatan kanggo nglawan lemah, ing tank, saka langit lan liya-liyane.

Barang-barang sing apik tenan sampeyan bisa nindakake ing pahlawan & umum:

  • Pilih peran sampeyan ing paprangan, apa maneh, infantri lemah, tank tank, kebangkrutan minangka paratrooper utawa gelut ing langit minangka pilot pejuang.
  • Kontribusi kanggo perang karo saben tumindak sampeyan, ing saben perang lan skirmish.
  • Mbukak kunci lan gunakake plethora gaman, amunisi, kendaraan lan peralatan.
  • Entuk lencana pertempuran khusus sing bisa sampeyan perlindungan kanggo entuk buff ing paprangan.
  • Mlayu lan dadi umum, bisa menehi sumber daya, strategi lan masang pasukan menyang perang.

Melu perang gedhe, macem-macem babagan medeni WWII sing nyata.

Perang ing dharatan utawa ing langit, pilihan kasebut kabeh duweke.

12. Gunung lan Blade Warband

Gunung & Blade: Warband – Trailer – PC

Sampeyan wis tekan ing Callaradia: Kakaisaran pamisah dadi enem fraksi sing dirusak dening perang tetep, dalan lan desa kasebut dirusak dening bandits lan pretenders sing sumebar ing saindenging tanah. Sampeyan mlebu fray kanthi alesan siji utawa liyane, apa nggoleki kamulyan lan kekuwatan, butuh dhuwit utawa dolan, nanging tujuan utama sampeyan. Klumpukan band tentara sampeyan, njupuk ing Lords liyane ing Callaradia lan pratelan tahta kanggo awake dhewe!

Barang-barang sing apik tenan sampeyan bisa ditindakake ing Gunung & Blade: Warband:

  • Pasukan saka salah siji saka enem fraksi utawa nyewa mersig, level banjur tuwuh tentara!
  • Miwiti karo tentara levies nglawan bandit lan ngunggahake pangkat kanggo nglawan para penghargaan lan raja ing Calradia, dibantu kanthi pasukan pasukan elit!
  • Njupuk bagean ing lapangan lan ngepet perang, mrentah pasukan saka garis ngarep lan entuk reged dhewe!
  • Muter ing pertempuran kaping pirang-pirang nglawan mungsuh karo macem-macem peralatan lan katrampilan.
  • Unite calradia ing ngisor spanduk lan dadi raja sing sejatine!

Mbangun lan mrentah tentara tentara elit sampeyan saka fraksi sing beda.

.

11. Kesepakatan

Trailer Insurgy (2014)

Pemberontak nggawa perang menyang dalan-dalan ing pengalaman Multiplayer basis tim. Sampeyan bakal melu pertempuran cedhak-kwartal, ngontrol titik-titik penting, ngrusak sumber lan nindakake luwih akeh. Teamwork bakal penting, minangka mung tim sing luwih apik sing bakal bisa menang saben pertandhingan.

Apik tenan sampeyan bisa nindakake pembersih:

  • .
  • Main 16 peta sing beda karo versi awan lan wengi, sing dipasang ing lokasi saka pasamunan Afrika menyang kutha lan kutha ing sisih wetan.
  • Coba 7 mode game Multiplayer kanthi 32 pemain sing melu ing saben pertandhingan.
  • Tes katrampilan ing praktik offline nglawan bot sing angel banget, sinau trik anyar lan nyoba gaman anyar.
  • Gawe lan nggunakake konten khusus liwat bengkel uap, saka peta lan kulit menyang senjata anyar lan mode game.

Makarya bareng karo tim sampeyan supaya bisa menang.

Gunakake senjata sing cocog, lampiran lan gear yen sampeyan pengin duwe pinggiran.

10. Verdun

Trailer Verdun

Njupuk menyang trenches Perang Donya I ing pengalaman Multiplayer sing nyenengake lan nyata. Sampeyan bakal dikirim menyang sisih kulon sisih kulon lan melu sawetara pertempuran getih ing sejarah, nyusup trenches lan ngisi daya liwat lapangan sing mbukak. Verdun pancen cemlorot kanthi swasana lan urutane critane game – yen sampeyan pengin ngalami WWI kanthi lengkap, iki.

Barang-barang sing apik tenan sampeyan bisa nindakake ing Verdun:

  • Nyemplungake karo perang kanthi senjata sejarah lan peralatan, dipasangake fisika lan efek sing nyata.
  • Pilih bangsa lan jinis regu kanggo nemtokake posisi, pangkat lan peralatan ing perang.
  • Perang ing pertempuran tarling dinamis lan sejarah kanthi biaya, nyurung, mundur lan liya-liyane.
  • Muter perang sejarah, dipasangake kanthi musik sing apik banget, desain visual lan swara kanggo pengalaman epik lan immersive.
  • Tantangan dhewe ing mode game sing beda lan nglawan akeh pemain kanggo ngrampungake katrampilan sampeyan.

Perang ing pertempuran kalen realistis, lengkap karo mbela mungsuh lan ngisi jeneng bangsa lan kamulyan.

Gunakake peralatan urip lan taktik nyata supaya bisa urip dhewe ing seda lan karusakan.

9. Hebfast: Bangsa-bangsa ing perang

Hebfast: Bangsa-bangsa ing Perang – Trailer resmi

Ing Hendace: Bangsa-bangsa ing perang, sampeyan bakal melu garis infantrymen, pelaut lan pejabat sing melu ing perang Napoleonic. Angkat bedhil, siap meriam, atur kapal lan perang kanggo camiung. Kanthi luwih saka 150 pemain saben server, tumindak kasebut ora bakal mandheg.

  • Gabung rangking saka luwih saka 150 prajurit, apa pelaut, garis infantri utawa cannoner, nalika sampeyan ngisi mungsuh sampeyan.
  • Njupuk ing segara kanthi prau plancongan sing inspirasi sejarah lan cemlorot liyane ing siji, utawa gabung Operasi Squadron Gedhe.
  • Lengen dhewe lan melu perang nanging sampeyan pengin – yen tegese bedhil ing garis ngarep utawa ndhukung pasukan kanthi geni.
  • Pilih kelas sampeyan dhewe, saka Sailor supaya umum karo kabeh sing kasedhiya kanggo sampeyan.
  • Tantangan dhewe karo pertempuran sing beda karo pemain liyane – nggunakake pedhang, meriam angkatan laut lan bedhil kanthi efektif yen sampeyan pengin entuk kamenangan.

Gabung rangking tentara sing gedhe banget karo luwih saka 150 wong ing server.

Nyekel posisi sing migunani lan gunakake macem-macem taktik sing migunani kanggo entuk kauntungan.

8.

Perlindungan Perlindungan: Trailer Game CBT

World of Whips minangka simulator pertempuran laut laut gratis sing manggon ing helm saka kapal sing apik. Gabung skuadron lan njupuk segara kanggo ngadhepi mungsuh. .

Barang sing apik tenan sampeyan bisa nindakake ing jagad kapal perang:

  • Pilih salah siji saka 200 kapal laut sejarah lan aturan ombak.
  • .
  • Ngalami efek cuaca ing pertempuran Angkatan Laut – Udan, kabut, salju bisa ngganti ombak perang sawayah-wayah.
  • Coba macem-macem skenario, kanthi tujuan kaya nyekeli benteng, kapal ngiringan kapal lan ngluwari slamet.
  • !

Mbukak kunci kapal anyar saka macem-macem kelas saka saindenging jagad.

Nglawan pertempuran sing kuat marang mungsuh, entuk poin penting sampeyan nalika ngrusak mungsuh sampeyan.

7. Arma 3

Arma Iii – Bukak Trailer

. Kanthi pengabdian sing luar biasa kanggo realisme sing luar biasa kanggo detail sing paling apik, menehi mesin kanggo nyediakake perang, apa wae keterlibatan lan perang apa wae. Kanthi atusan atusan server darmabakti, MOD lan komunitas sing wis ana, sampeyan bisa nyetel pengalaman urutane critane game kanggo dadi apa wae sing dikarepake.

Apik tenan sing bisa sampeyan lakoni ing Arma 3:

  • Jelajahi peta sing akeh banget ing pulo Mediterrania, luwih saka 290 kilometer persegi kanthi macem-macem lingkungan sing akeh banget.
  • Coba luwih saka 20 kendharaan sing beda, kalorone ing daratan, segara lan udhara.
  • Gunakake 40+ senjata, kanthi senjata lan peralatan sing kasedhiya kanggo sampeyan liwat mods.
  • Muter liwat kampanye pamuter siji-pamuter sing nyenengake utawa gabung karo siji atusan server sing kasedhiya online, saben komunitas dhewe, Pepadangan, mode game lan liya-liyane.
  • Gawe konten sampeyan dhewe lan gunakake wong liya – Arma 3 yaiku kothak wedhi sing nyedhiyakake kabeh alat sing dibutuhake kanggo nggawe game aksi militer.

Nggunakake arsenals khusus kanggo tugas apa wae sing ana ing tangan lan kerjo bareng karo sekutu sampeyan.

Ngalami strategi militer lan taktik nyata, kanthi stres lan kasenengan sing melu.

6. Peperangan 5

Pertempuran 5 trailer gamelan gamelan (2018) PS4 / Xbox One / PC

Peperangan minangka seri penembak bebarengan online, lan cicilan paling anyar nggawa game kasebut bali menyang Perang Dunia 2. Gunakake senjata sejarah, kalebu eksperimen, lan perang ing saindenging jagad. Apa ana ing ara-ara samodra, kutha-kutha ing Prancis utawa bukit Rusia, sampeyan kudu nggarap tim yen sampeyan pengin ngatasi oposisi sampeyan.

Apik tenan sing bisa ditindakake ing paprangan 5:

  • Perang perang sejarah saka saindenging jagad lan saben téater perang.
  • Gunakake senjata loro sing digunakake ing WW2 lan mung eksperimen, ora ndeleng perang sing digunakake.
  • Gunakake pilihan kendharaan kanthi strategis kanggo ngadhepi mungsuh sampeyan ing lapangan.
  • Perang liwat macem-macem terrain lan malah ing kutha sing beda karo lingkungan sing bisa ngrusak.
  • Coba Operasi Agung, mode Multiplayer kanthi narasi 4 dina, ing ngendi saben misi mengaruhi perang ing dina iki.

Pilih loadout lan perang ing pertempuran gedhe ing kabeh bioskop perang.

Ngalami tumindak lan kasenengan sing ora mandheg ing perang nglawan puluhan pemain liyane.

5. Perang Thunder

Perang Thunder Universe: Game sing dirilis!

Perang Thunder minangka game sing fokus ing aspek militer penerbangan, waja lan warbif angkatan laut. Sampeyan kudu nggabungake upaya kabeh telu lan kanthi cepet ngrencanakake perang sampeyan karo sekutu sampeyan sukses. Kanthi luwih saka kendaraan 1000 lan pirang-pirang kahanan kanggo nglawan, sampeyan bakal nemokake atusan jamane ing game hebat banget iki.

Barang-barang sing apik tenan sampeyan bisa nindakake ing guntur perang:

  • Milih saka luwih saka 1000 kendharaan sing beda ing udara, ing daratan utawa segara.
  • Perang ing 80 peta sing beda sing makili perang sejarah sing bener.
  • Puter ing platform apa wae sing disenengi – Windows PC, Mac, Linux, PS4 lan Xbox siji kabeh didhukung.
  • Perang pemain liyane ing pertempuran pvp sing kuat, nyetel kesulitan misi lan kontrol miturut katrampilan sampeyan dhewe.
  • Gawe, Nuduhake lan Download Konten Custom ing Perang Guntur Live, sanajan duwe pilihan kanggo entuk bathi nyata saka gaweyan sampeyan!

Nglawan pertempuran sing kuat marang para pemain nyata ing langit, tanah lan segara.

Gunakake luwih saka 1000 kendaraan nyata-donya, pesawat, helikopter lan kapal segara.

4. World of Tanks

World of Tanks 1.0 – Maret 2018: trailer gamelan

World of Tanks, minangka jeneng kasebut, yaiku game kabeh babagan tank. Kanthi luwih saka 600 model saka kabeh bangsa sing kudu dipilih, wong-wong sing duwe penggemar waja WWII bakal duwe jeblugan – secara harfiah! Ngontrol kendharaan sampeyan lan metu kanggo perang nglawan tim mungsuh, lan menang kru sing paling apik!

Barang sing apik tenan sampeyan bisa nindakake ing tangki:

  • Pilih saka luwih saka 600 tank beda sing asale saka 11 negara wiwit pertengahan abad kaping-20.
  • Perang 40+ lapangan perang sing dibutuhake kanggo nyetel strategi kanggo menang.
  • .
  • Apresiasi perhatian sing luar biasa kanggo rinci, amarga saben tank wis diwenehake kanggo rampung lan malah rincian sing paling cilik wis dirancang kanthi akurasi.
  • !

Nyambut gawe karo kanca-kanca lan gunakake lingkungan kanggo mupangate sampeyan.

Nglumpukake, ngowahi lan ngatur luwih saka 600 tank lan kendharaan sing beda.

3. Star Wars Battlefront II 2017

Star Wars Battlefront II: Trailer Gamelan Official

Apik banget wiwit diluncurake rocky, Star Wars Battlefront II nggawa tumindak epik francais Star Wars ing komputer! Sirah menyang ambane ruang utawa permukaan planèt sing adoh kanggo perang amarga sampeyan percaya, apa tatanan kerajaan utawa kabegjan pemberontakan. Perang karo, nglawan lan bebarengan karo pahlawan Star Wars Franchise lan dadi legenda dhewe!

Barang-barang sing apik tenan sing bisa sampeyan lakoni ing Starter Starterfront II 2017:

  • Perang nganti 40 pemain sing beda ing pertempuran sing kuat ing sawetara planet saka seri kasebut, nggunakake senjata, unit sing apik lan kendharaan lan liya-liyane.
  • Njupuk bagean ing dogfights sing gedhe, aksi sing ana ing ruang, nganti 24 pilot pamuter.
  • Muter lan nglawan pahlawan lan penjahat saka waralaba saka Han Solo lan Finn menyang Darth Maul lan Darth Vader.
  • Pengaruh aliran perang karo tumindak sampeyan – malah mateni unit NPC utawa pasukan lemah sing gampang bisa ngganti ombak perang.
  • Mbukak kunci senjata anyar, unit lan karakter mung kanthi muter.

Pilot kapal lan perang ing perang sing kuat ing papan kanthi 24 pemain liyane.

Njupuk peran trooper biasa utawa pahlawan francais ing pertempuran ing antarane macem-macem planèt!

2.

Apa regu? (Maret 2019)

Squad minangka game sing dadi kontes sing luar biasa amarga penembake militer kaping pirang-militer gedhe ing pasar. Kanthi penekanan babagan realisme lan kerja tim, Squad ngarahake jembar celah ing antarane penembak arcade lan simulator militer. Yen sampeyan pengin duwe jeblugan, coba kabeh jinis peralatan militer lan nglakoni kanthi akurasi, iki minangka pilihan sing paling apik kanggo sampeyan.

Barang sing apik tenan sampeyan bisa nindakake ing skuad:

  • Perang ing peta gedhe, mbukak pirang-pirang server ing saindenging server, dibangun kanggo nggunakake kabeh jinis kendharaan.
  • Ngadhepi mungsuh sampeyan ing 40 vs 40 pertandhingan.
  • Aturake kabutuhan perang – mbangun bedhil anti-udara utawa anti tank, mbangun tutup utawa nggunakake apa sing sampeyan temokake ing lapangan, nganti sampeyan.
  • Kerjo bareng karo kanca-kanca ing saben giliran, minangka komunikasi sing apik bakal nyebabake kamenangan sing cepet.
  • Pengalaman kabeh aspek perang ing lapangan lan metu mungsuh karo taktik lan kerja sama kerja.

Perang ing pertempuran gedhe banget kanggo panggunaan kendharaan sing beda-beda.

Makarya bebarengan karo skuad sampeyan kanggo njupuk mungsuh sampeyan.

1. Telpon kanggo lengen

Nelpon kanggo Arms – TPS GameLay trailer / FPS

Telpon kanggo tangan minangka rong game ing siji – Game RTS sing mbutuhake kawruh taktik lan penembak sing diisi tumindak. Minangka komandan pasukan sampeyan, sampeyan uga bisa ngontrol langsung saka prajurit kendharaan ing lapangan kanggo ngganti kursus perang. Nanging elinga – mungsuh sampeyan bisa nindakake perkara sing padha, mula disiapake kanggo apa wae!

Barang-barang sing apik tenan sampeyan bisa nelpon kanggo nyebutake:

  • Ngadhepi pemain liyane, loro minangka komandan ing mode RTS lan prajurit ing mode penembake.
  • Muter kampanye pamuter tunggal utawa coba tangan sampeyan marang komando liyane kanthi online.
  • Gaman Sejarah Sejarah Sejarah Sejarah Real Time, Tank, pesawat lan liya-liyane!
  • Mbukak kunci peralatan anyar merek kanthi nggunakake komandan sampeyan.
  • Menek liwat rangking lan gelut malah komando sing luwih kuat, nemokake taktik anyar lan kombinasi peralatan sing paling apik lan luwih akeh!

Pilih peralatan lan nggunakake taktik canggih kanggo mimpin wong-wong kanggo kamenangan.

Njupuk kontrol langsung kanggo pasukan sampeyan supaya bisa entuk taktik taktik.

Sampeyan uga bisa uga kasengsem ing:

  • 15 strategi online game paling apik sing gratis kanggo muter
  • 10 strategi strategi sing paling apik kanggo main ing 2019/202020
  • 11 Game 4x paling apik kanggo main ing 2019/20202020

Купить Foxhole

Foxhole – это многопользовательская интерактивная игра, в ходе которой вы и сотни других игроков сможете влиять на ход постоянной онлайн-войны. Это потрясная Татико-стратегиччччческая иц. Каждое ваше действие может значительно и бесповоротно повлиять на огромный мир, который постоянно находится в состоянии войны.

Klik kanggo ndeleng, Game kasebut disetel ing Perang Dunia 2 World Inspirasi. Pemain ing game bakal mateni pemain liyane ing konteks peperangan. Pemain bakal nggunakake macem-macem senjata api utawa kendaraan kanggo mateni pemain sing kudu dikendhaleni prajurit ing pertempuran kasebut.

Системные требования

    Минимальные:

    • Ос: Windows 7 utawa luwih
    • CATETAN: Prosesor Intel utawa AD4 dual-inti 64-inti 64-inti, 2.0 ghz cpu
    • Langkah пативная Память:
    • CATETAN: 1 kertu GB DirectX 11 sing kompatibel
    • Широколопполосное подклюение к интернету
    • Место на диске: