Dhaptar Magic: Tembung kunci kumpul | Annex | Handom, Dhaptar Magic: Kata Kunci Kata Kunci – Wikilanda

Dhaptar Piandel: Kata kunci kumpul

Contents

Morph katon ing Onslawan blok lan Spiral wektu Blok.

Dhaptar Piandel: Kata kunci kumpul

Iki a Dhaptar tembung kunci Ing game Card dagang Piandel: The The Gathering . A Kata kunci Ing Piandel: The The Gathering yaiku tembung utawa tembung (biasane siji utawa rong tembung) katon ing kertu, digunakake kanggo nuduhake manawa kertu kasebut duwe sifat utawa kemampuan tartamtu. Kata kunci kasebut digunakake ing papan lengkap babagan atribut utawa kemampuan, lan luwih jelas kanthi rinci ing bagean 501 lan 502 aturan sing komprehensif. Nanging, ing sawetara tembung kunci langsung diikuti karo teks, sing dikelola (dikenal minangka “teks pangeling”) kanthi jelas nerangake makna ing mburi tembung kunci. Saben tembung kunci ing set inti duwe teks pangeling. [1] kanthi rilis Edisi kaping sepuluh , Nanging, kertu premium (foil) ing set inti ora maneh ngemot teks pangeling. [2] [3]

Kata kunci biasane digawe kanggo ngringkesaken kabisan utawa sifat liyane sing cukup umum ing ekspansi individu, blok ekspansi, utawa ing game kasebut. Akeh tembung kunci sing ngringkes kabisan utawa sifat sing cukup kompleks kaya panjelasan lengkap bakal ngisi “aturan teks” kertu kasebut; tembung kunci sing luwih cilik, siji- utawa rong tembung ngidini kertu dicet karo pirang-pirang kabisan sing kompleks, isih gampang diwaca dening para pemain.

Kata kunci uga bisa digunakake kanggo ngringkes “blok blokir”, kemampuan kertu tartamtu utawa jinis kertu sing mung dirancang kanggo nggunakake “blok” tartamtu. Nalika tembung kunci kasebut meh mesthi eksklusif kanggo blok ekspansi khusus, dheweke ora bisa dadi bagian saka pejabat Piandel: The The Gathering Aturan Game. Tuladha mekanika blok keyword kalebu Bushido, Ninjitsu, lan nundha.

Nyerep · Hubungane · Nggedhekake · Pasang · Swap aura · Banding · Band karo liyane · Omben-omben · Bushido · Buyback · Juara · Changeling · Saluran · · Konvoke · Nglawan · Upkeep kumulatif · Muter · DeathTouch · Defender · Delve · Mogok kaping pindho · Dredge · Echo · Enchant · Entwine · Epik · LAMPIRAN · Evoke · Fading · Fateseal · Wedi · Mogok pisanan · Flaanking · Lampu kilat · Flashback · Mabur · Ramalan · Fortify · Reregetan · Graft · Graceur · Gravestorm · Cepet-cepet · Haunt · Hellbent · Hideaway · Horseryhip · Imprint · Ora bisa dibayar · Kicker · KINShip · Landhome · Tlatswalk · Lifelink · Kegirangan · Modular · Morph · Ninjutsu · Kurban · Terus-terusan · Phasing · Beracun · Perlindhungan · Provoke · Prowl · Radiasi · Rampage · Tekan · Pulih · Nguatake · · Replikasi · Ripple · Kurban · Angka · Bayangan · · Jiwa · Splice · Pisah nomer loro · Badai · Bahan · Sunburst · Nundha · Sapuan · Tutul · Ambang · Trample · Transfigure · Transmute · Typecycling · Ora bisa dibukak · Sirna · Vigilance

Kata kunci inti []

Iki minangka tembung kunci sing saiki digunakake ing set inti paling anyar . Dheweke uga digunakake ing pirang-pirang ekspansi tingkat, nanging ing set kasebut dicithak tanpa teks pangeling.

Defender []

Makhluk kanthi pembela ora bisa nyerang. Iki minangka tembung kunci kemampuan sing biyen digandhengake karo tembok, amarga tembok jinis makhluk wis implisit “aturan bagasi” sing nyegah makhluk sing ora nyerang. Sawetara tembok duwe teks pangeling (Tembok ora bisa nyerang.) kanggo nggawe jelas iki. Sawise diluncurake mogok kaping pindho []

Makhluk kanthi serangan kaping pindho ngatasi serangan pisanan lan karusakan tempur normal. Contone, makhluk 1/2 kanthi serangan kaping pindho kayata Boros Shiftblade bakal ngalahake titah 3/1 ing pertempuran lan slamet, amarga ngrusak kanthi kerusakan serangan pisanan. Iki uga bakal ngrusak makhluk 2/2, sanajan wis dirusak amarga makhluk sing nentang slamet kanggo ngrusak karusakan dhewe.

Enchant []

Kemampuan iki ditulis “enchant (kualitas)”. Kabeh auras (aura minangka subtipe empan) duwe kemampuan iki, lan mung auras duwe kemampuan iki. A aura teka play ing permanen kanthi kualitas kemampuan enchant. Aura mung bisa dipasang kanthi kualitas sing tetep. Yen aura dipasang ing permanen sing wis ilang kualitas sing dibutuhake utawa yen aura main nanging ora dipasang apa-apa (iki asring ana ing kuburan pemilik. Kaya perlindungan, kualitas bisa uga ana apa-apa, nanging biasane duwe jinis permanen sing ana gandhengane (sing paling umum), kanthi kajaba juru kunci vervweaver, sing target kertu instan ing kuburan. Kemampuan iki sadurunge katon ing jinis jinis tinimbang “enchantment – aura”.

Lacak []

Kemampuan iki ditulis “peralatan (biaya)”. Iki ditemokake mung ing peralatan, subtipe artefak sing pisanan muncul Mirrodin . Pamuter mbayar biaya hiasan minangka sihir (mung sajrone fase utama dhewe nalika tumpukan kasebut kosong) lan nemplek menyang makhluk dheweke utawa dheweke ngontrol. Makhluk kasebut dadi “dilengkapi” lan banjur bisa dirujuk karo peralatan kasebut minangka “titah sing dilengkapi”. Yen peralatan wis dipasang ing makhluk, pengontrol kasebut bisa mbayar biaya ganti maneh kanggo pindhah menyang makhluk liyane. Nanging, peralatan kasebut ora bisa “mudhun” dening makhluk kasebut dipasang kanthi mbayar biaya liputan. Mung yen makhluk godhong utawa mandheg dadi makhluk (sawetara kertu noncreat bisa dadi makhluk), utawa yen peralatan kasebut dhewe dadi makhluk, apa wae sing dipasangake, nanging tetep muter.

Wedi []

Pertama Mogok []

Makhluk kanthi karusakan sing apik sadurunge makhluk tanpa serangan pisanan ing pertempuran. Amarga kerusakan iki “ngrampungake” sadurunge makhluk liyane sing ngrusak, makhluk kanthi serangan pisanan bisa mlebu pertempuran lan mateni titah sing ora bisa ditindakake sadurunge bisa ngrusak karusakan.

Flash []

Lampu kilat minangka tembung kunci kemampuan sing wis ana ing mburi Mirage . [4] Kertu kanthi lampu kilat bisa uga main nalika pengontrol bisa uga cepet. Kertu kanthi kemampuan kasebut wis dianyari liwat aturan Errata duwe lampu kilat; Iki ngidini dheweke bisa nggarap kertu kayata piwulang mistik.

Mabur []

Makhluk kanthi mabur ora bisa diblokir kajaba makhluk liyane kanthi mabur lan / utawa tekan. Kemampuan iki umume biru, sanajan putih duwe akeh makhluk kanthi mabur uga. Ireng lan abang duwe sawetara makhluk sing mabur. Sawetara makhluk ijo banget wis mabur, nanging asring duwe Tekan kemampuan, sing ngidini dheweke mblokir makhluk mabur tanpa duwe mabur.

Haste []

Makhluk kanthi kemampuan iki bisa nyerang lan tutul kanggo ngaktifake kabisan ing giliran pamuter entuk kontrol, nanging ora ngenteni “efek nyembur”. Cepet-cepet minangka conto tembung kunci retroaktif, minangka kertu saka meh kabeh set sadurunge duwe “bisa nyerang giliran [dheweke bisa nyerang” utawa “ora kena pengaruh kanthi nimbali tembung” cepet-cepet.”

Landwalk []

Kemampuan iki ditulis minangka (jinis tanah) mlaku. Makhluk kanthi kemampuan iki ora bisa dibukak yen pamuter mbela ngontrol tanah kanthi jinis tanah sing dicithak (e.g. titah karo rawaLumaku ora bisa dibukak yen mungsuh duwe rawa ing play). Kemampuan iki ora langka, kanthi Swampwalk lan Plainswalk dadi sing paling umum lan umum.

Landwalk ora diwatesi mung limang wilayah dhasar; kertu karo Legenda Tlatswalk, nonbasik Tlatswalk, Salju Landwalk, lan Landwalk kanggo kertu tanah tartamtu wis dicithak.

Lifelink []

Perlindhungan []

Kemampuan iki ditulis minangka “pangayoman saka (kualitas).”Makhluk kanthi perlindungan saka kualitas ora bisa dipencet, dilengkapi, diblokir, utawa target apa wae sing bakal ditangani kanthi sumber sing bakal ditindakake dening karusakan ora bisa dicegah (e.g. Makhluk kanthi perlindungan saka abang ora bisa dipasrahake dening enchantment abang, diblokir dening mantan abang lan kemampuan, utawa ngrusak sumbara abang, utawa ngrusak pangalihan sing ora jelas. Perlindhungan bakal ora Mungkasi “Jampi” Rusak kayata bebendune Gusti Allah; Makhluk kanthi perlindungan saka putih isih bakal dirusak dening mantra kayata.

Wiwitane kemampuan diwatesi kanggo “Perlindhungan Saka (Warna)”, nanging banjur ditambahi “Perlindhungan saka artefak” ing ngarep []

REACH minangka kapinteran sing ngidini makhluk sing duwe kanggo ngalangi makhluk kanthi mabur. Aturan sing mabur dhewe diganti kanggo njlentrehake interaksi kasebut. Kertu lawas kanthi kemampuan kanggo ngalangi kaya-kaya wis mabur ditanggepi kesalahan sing wis diterbitake.

Shroud []

Trample []

Makhluk karo trample bisa ngatasi “kerusakan” keluwihan kanggo pamuter mbela yen diblokir. Ing kahanan normal, yen panyerang 6/3 diblokir dening pemain pertahanan 1/1, karusakan panyerang Kabeh diarahake ing pertahanan, sanajan mung bisa njupuk 1 karusakan sadurunge mateni. Yen, Nanging, panyerang kudu trample, pamuter nyerang Mei milih duwe karusakan sing berlebihan (ing kasus iki, 5) “trample” liwat lan ditugasake kanggo pemain mbela; Pilihan iki diwenehake kanggo pamuter sing nyerang, lan kahanan bisa muncul babagan “overkilling” makhluk pamblokiran yaiku propositon sing luwih migunani. Salajengipun, trample ora bisa digunakake nalika ngalangi; Yen trampling 6/3 Defender Blocks panyerang 1/1, karusakan 5 ekstra ora bisa ditugasake kanggo pamuter sing nyerang.

Trample lan kertu sing menehi trample sing paling asring ijo.

Vigilance []

Tumindak Kata Kunci []

Tumindak tembung kunci ora dadi kabisan tembung kunci, nanging istilah khusus khusus sing digunakake kanggo nuduhake tumindak khusus kanggo pemain. Kata kunci kategori iki digawe kanthi release [5] Kabeh tumindak tembung kunci digunakake minangka kriyo.

Pasang []

Tembung “masang” digunakake utamane ing kertu sing bisa menehi efek kanggo kertu liyane kanggo wektu sing durung mesthi, utamane Auras (deleng Enchant), peralatan (benteng (waca benteng). Kertu jinis iki digunakake kanthi masang kertu liyane.

Gelut [ ]

“Clashing” minangka tumindak sing nemtokake asil saka mantra. Nalika kertu ujar yen clash, saben pamuter sing melu clash, nyritakake kertu ndhuwur ing perpustakaan, banjur dilebokake ing ndhuwur utawa ngisor perpustakaan masing-masing. Pemenang Clash minangka pemain sing nyritakake kertu kanthi biaya Mana sing paling dhuwur. Yen ana dasi, ora ana sing menang. Kabeh kertu kanthi clash menehi efek bonus yen sampeyan menang clash.

Clash dikenalake ing counter []

Kanggo “counter” jampi utawa kemampuan yaiku nyopot saka tumpukan, biasane dilebokake ing kuburan pemilik. Iki ngalangi mantra utawa kemampuan kanggo ngrampungake. Jampi bisa diwarisake kanthi rong cara. Pisanan, jampi liyane bisa mutusake manawa kanthi jelas kontra. Ajaan sing bisa “counter” mantra liyane ing cara iki asring diarani “counterspell,” sawise counterspell asli. Utawa, yen kabeh target mantra utawa kemampuan wis ilegal (umpamane, makhluk sing ditargetake dening mantra ireng sing dipikolehi saka ireng), game game kontra. Ajaan sing diwaca kanthi cara iki, yen duwe “fizzled.”Sawetara kertu nemtokake manawa” ora bisa diwaca kanthi mantra utawa kabisan.”Iki mung nyegah cara eksplisit kanggo counting mantra; mantra kasebut isih bisa diwarisake dening aturan game.

Fateseal []

Kemampuan iki ditulis minangka “fateseal x” lan digunakake minangka kriyo. Kanggo Fateseal, pengontrol katon ing kertu X paling ndhuwur ing perpustakaan lawan saka perpustakaan lawan, lan bisa uga sijine kertu kasebut ing sisih ngisor perpustakaan pamuter kasebut. Mangkono, kemampuan iki minangka fungsi ing perpustakaan lawan. Nyatane, fateseal diarani “huruh jahat” nalika ngrancang. [6] .

Istilah iki khusus katon ing kertu wangun saka regenerasi []

Istilah iki nggambarake efek panggantos kanggo karusakan, lan umume ditulis minangka “biaya: regenerasi”, lan minangka kemampuan mung dianakaké permanen. Yen kemampuan diputer, “Shield Regenerasi” disetel ing permanen. Mbesuk yen permanen bakal dirusak, kabeh karusakan dicopot, dicopot (yen ora ana), lan dicopot saka pertempuran (yen ana ing pertempuran). Kemampuan iki umume kanggo makhluk, sanajan ana sing tetep bisa didegekake.

Kurban []

Kanggo “Kurban” permanen yaiku dilebokake ing kuburan pemilik, biasane minangka biaya. Iki mung bisa ditindakake dening pamuter sing ngontrol permanen supaya bisa disorbanake. Elinga yen istilah iki kapisah saka cara liya sing bisa dilebokake ing graveyards sing duwe, kayata karusakan utawa efek basis negara (titah). Sampeyan ora diijini kanthi kurban tanpa kemampuan utawa mantra ngandhani sampeyan.

Scry []

Serat asliné muncul ing nutul / untap []

Kanggo “Tutul” Permanen yaiku muter 90 derajat kanggo nuduhake yen wis digunakake, asring dadi biaya, utawa kanggo nuduhake makhluk sing diserang (kajaba kanggo makhluk kanthi waspada). Umume pemain nutul kertu 90 derajat Clockwise, sanajan dadi prakara pilihan pribadi, lan ora ditemtokake miturut aturan game. Makhluk kontrol pamuter sing durung ana ing sangisoré wiwit wiwitan, nanging ora bisa ditampa kanthi simbol sing kalebu simbol Tutul, nanging ora bisa nyerang), nanging bisa dadi waspada Tutul biaya sing nggunakake tembung “tap” (contone, “Tutul Loro makhluk sing ora bisa dikontrol”).

Kanggo “Untap” permanen yaiku ngasilake menyang orientasi vertikal, saéngga bisa diapusi maneh. A TEPPED SANTE kudu ora bisa dibukak sadurunge bisa diketik maneh minangka biaya. Minangka tembung kunci saka ekspansi tingkat ahli []

Ing ngisor iki yaiku tembung kunci sing saiki digunakake ing penyerap []

Kemampuan iki ditulis minangka “nyerep x”. Yen makhluk kanthi nyerep bakal nangani karusakan, x karusakan kasebut dicegah.

Affinity []

Kemampuan iki ditulis “Gangguan kanggo (kualitas).”Kertu kanthi biaya Affinity 1 mana warna kurang kanggo muter saben permanen karo kualitas ing kontrol kendhali. Contone, FrogMite bakal bebas yen pengontrol ngontrol 4 utawa luwih artefak.

Hubungane muncul ing saindenging Mirrodin Blok, biasane kanggo artefak. Siklus 5 kertu ing Nggedhekake []

Kemampuan iki ditulis “nggedhekake x”, ing ngendi x minangka nomer. Minangka makhluk kanthi amplify mbukak, pengontrol dheweke bisa uga mbukak nomer titah ing tangane sing nuduhake jinis titah karo makhluk. Makhluk kasebut muter kanthi kontol X + 1 / + 1 kanggo saben kertu sing dicethakaké.

Nggedhekake mung katon ing swap aura []

Kemampuan iki ditulis minangka “tukaran aura (biaya)”. Kanthi mbayar biaya ganti, pamuter bisa ngganti aura kanthi kemampuan aura ing tangane, yen dheweke ngontrol lan duwe pertukaran aura kanthi swap aura kanthi swap aura.

Downthirst []

Downthirst minangka kemampuan sing ana gandhengane karo bushido []

Kemampuan iki ditulis “Bushido X,” ing ngendi X minangka nomer. Nalika makhluk nganggo blok blumbang bushido utawa bakal diblokir, entuk + x / + x nganti pungkasan giliran. Ora kaya rampage, iki kedadeyan mung sapisan, ora preduli kepiye makhluk sing diblokir. Kemampuan ana ing kabeh Samurai ing Kamigawa Blok, lan mung ing samurai. Kertu sadurunge, Chub Toad, nduweni kemampuan sing padha, sanajan ora diwenehi Errra duwe Bushido.

Bushido katon ing buyback []

Kemampuan iki, diwatesi kanggo instan lan tenak, ditulis minangka “buyback (biaya)”, sing makili biaya tambahan lan opsional nalika muter kertu. Yen biaya buyback dibayar, kertu bakal bali menyang tangan pamuter nalika ngrampungake, tinimbang lunga menyang kuburan.

Buyback katon ing Spiral wektu Blok.

Juara []

Juara, ditulis “juara (jinis)”, yaiku [7] Nalika makhluk karo juara mlebu, pengontrol dheweke kudu mbusak kertu sing cocog karo game kasebut. Nalika makhluk karo juara godhong, titah kasebut “juah” (kertu kasebut diilangi saka game) wis diputer. Umume makhluk karo Juara Juara jenis makhluk tartamtu sing bisa diganti, nanging sing duwe kemampuan sing owah-owahan duwe “juara sing umum yaiku makhluk”.

Juara dikenalake ing Changeling []

Changeling minangka tembung kunci sing menehi kabeh jinis makhluk sing bisa, padha karo kemampuan Mistform ulimat. Katon ing makhluk lan mantra suku ing konvoke []

Konvoke yaiku kemampuan sing ana gandhengane karo upkeep kumulatif []

Kemampuan iki ditulis minangka “upkeep kumulatif Biaya“. Ing wiwitan saben upkeep penganten, “counter umur” dilebokake ing kertu. Banjur pamuter kudu mbayar biaya upkeeep kumulatif kanggo saben umur counter ing permanen utawa kurban. Kemampuan kasebut wiwit dirancang kanggo makili biaya sing nembe menek, pungkasane meksa nindakake kartu kasebut lan ilang mupangat kanggo menehi keuntungan kanggo jumlah reged ing kertu kasebut nalika ana kuburan.

Kemampuan pisanan muncul ing siklus kertu saka Mirage blok (karo Cuaca nawakake pirang-pirang twists ing biaya upkeep). Upkeep kumulatif digunakake ing Coldsnap uga.

Muter []

Kemampuan iki ditulis “muter (biaya)”. Pamuter nganggo kertu nganggo muter ing tangan bisa mbayar biaya muter, copot kertu kasebut, lan tarik kertu anyar.

DeathTouch minangka kapabilitas titah. Kapan titah karo tawaran tawaran deeptouch kanggo makhluk, makhluk sing rusak wis dirusak. Kabisan sing padha wis muncul ing kertu ijo lan ireng, nanging umume kedadeyan kasebut beda-beda (biasane micu karusakan tempur lan / utawa ing mburi pertempuran).

Kemampuan iki pisanan dicithak ing titah kaping telu saka Archer Thornweald, nanging wis muncul ing sawetara kertu ing alangan sing kejem lan taruna sing dituduh, ditanggepi kanggo entuk tiwas.

[]

Delve minangka kemampuan statis sing bisa ditampilake ing kertu kanthi biaya. Nalika muter kertu kanthi delve, pengontrol bisa ngilangi jumlah kertu ing kuburan saka game kasebut. Kanggo saben kertu sing dicopot, mantra regane 1 mana warna kurang kanggo muter.

Kemampuan iki katon ing kertu wangun saka Dredge []

Dredge minangka kemampuan sing ana gandhengane karo echo []

Kertu kanthi gema mbutuhake biaya tambahan, biaya gema, sing kudu dibayar ing Fase Upkeep ing ngisor iki sawise diputer. Yen biaya gema ora mbayar, mula kertu kasebut dikorbanake.

Ing URZA Blokir, kemampuan iki ditulis mung minangka “echo” karo biaya mana mesthi dadi pambayaran kapindho. Aturan kasebut diowahi kanggo bali Echo Spiral wektu bakal ditulis minangka “gema biaya“Nanging, lan kabeh kertu echo sadurunge ditanggepi kesalahan kanggo duwe biaya seru padha karo biaya mana. Kajaba iku, kabeh kertu echo ing Spiral wektu duwe biaya gema padha karo biaya manajemen. Entwine []

Kemampuan iki ditulis “entwine (biaya)”. Kabeh kertu kanthi entwine yaiku mantra modal kanthi rong pilihan. Biasane, pamuter milih siji efek utawa liyane. Yen biaya entwine kertu dibayar saliyane biaya biasa, loro efek diputer.

Entwine katon ing Mirrodin Blok.

Epik []

Epik minangka kemampuan sing mung katon ing mantra sing ora permanen. Nduwe rong efek: sepisanan, nalika pamuter main kertu karo epik, dheweke ora bisa main mantra. Nanging, ing wiwitan saben fase upkeep kanggo game liyane, pamuter nempatake (anyar) salinan mantra epik ing tumpukan. Iki ora dianggep minangka “Muter” (mula ora dadi kemampuan sing ora ana gunane) lan ora dibutuhake mana.

Siklus limang orceries langka ing evoke []

Evoke minangka biaya sulih kanggo makhluk, umume regane sing luwih murah, kanthi kahanan sing diwenehake makhluk sing kudu dipurrahake nalika mlebu ing Play. Kabeh kertu kanthi evoke duwe efek tambahan nalika mlebu, utawa ninggalake, muter. Pengontrol Makhluk bisa milih apa sing dadi korban sadurunge utawa sawise efek play-on-on. [8]

Evoke katon ing kertu ing flanking []

Yen makhluk kanthi kemampuan iki diblokir dening makhluk tanpa kemampuan iki, makhluk pemblokiran entuk “-1 / -1 nganti pungkasan”. Efek kasebut kumulatif; Akeh kedadeyan flanking bakal nyedhiyakake paukuman sing akeh, sanajan ana makhluk pamblokiran mung mbutuhake conto kanggo ngindhari efek kasebut.

Flanking katon ing saindenging Blok Mirage ( Mirage , Cuaca ) lan ing Spiral wektu Blok.

Flashback []

Kemampuan iki ditulis “flashback – biaya”. Yen kertu kanthi kemampuan iki ana ing kuburan pamuter, manawa pamuter bisa mbayar biaya flashback lan muter kertu saka kuburan. Banjur, tinimbang kertu menyang kuburan, dibusak saka game kasebut. Iki ngidini pamuter bisa nggunakake nomer loro saka kertu. Kertu kanthi flashback, uga kertu apa wae sing duwe kemampuan sing tumindak saka kuburan ing Spiral wektu (Sanadyan tanpa tandha headstone).

Ramalan []

Ramalan yaiku kemampuan sing ana gandhengane karo fortify []

Frenzy []

Kemampuan titah iki ditulis minangka “frenzy x”. Nalika makhluk kanthi serangan frenzy lan ora diblokir, entuk + x / + 0 nganti pungkasan giliran. Kemampuan iki padha karo para pendhudhuk Murk, sing nganti pungkasan pertempuran.

Graft []

Graft yaiku kemampuan sing ana gandhengane karo Gravestorm []

Nalika pamuter main mantra karo Gravestorm, dheweke nggawe salinan jampi kasebut ing tumpukan kanggo saben permanen sing dilebokake ing kuburan sadurunge Gravestorm Ejaan giliran. Kemampuan iki padha karo badai.

Haunt []

Haunt yaiku kemampuan sing ana gandhengane karo Hideaway []

Singidaken minangka kemampuan sing katon mung ing siklus tanah saka horsemanship []

Horsership padha karo mabur ing makhluk kasebut kanthi Horsemanship mung bisa diblokir dening makhluk liyane karo Horsemanship. Nanging, ora ana analog sing bisa ditambani.

Horseryhip pancen unik kanggo Imprint []

Kemampuan iki ditulis “Imprint – (Tèks)”. Teks kasebut bisa uga bisa diaktifake (biaya: kemampuan) utawa micu (yen ana kedadeyan, kemampuan). Imprinting ngidini pamuter ngilangi kertu saka game kanggo menehi kabisan kanggo permanen kanthi kemampuan cetha.

Imprint mung ditemokake ing artefak ing Mirrodin Blok.

Ora bisa dingerteni []

Kemampuan iki ditulis “permanen iki ora bisa dingerteni”. Permanen ora bisa dirusak ora bisa dirusak, kanthi nggunakake efek mantra utawa karusakan. Sing permanen isih bisa dicopot saka game kasebut, bali menyang tangan pamuter, disaosake, dilebokake menyang kuburan, utawa dilebokake ing kuburan legendaris kanthi jeneng sing padha. Makhluk sing ora ana tanggung jawab isih entuk karusakan, lan saéngga ora bisa dipercaya 3/3 sing wis entuk 7 karusakan bakal tetep dadi 3/3 kanthi 7 karusakan.

Indekstructibility katon paling jelas Coldsnap , lan Spiral wektu , uga ing aturan Errata saka sawetara kertu lawas kayata kewan guardian lan tanah sing dikhususake.

Kicker []

Kemampuan iki ditulis “kicker (biaya)”. Biaya kicker makili biaya tambahan lan pilihan sing bisa dibayar nalika kertu dipasang. Yen biaya dibayar, kemampuan sing dicithak ing kertu diuripake. Sawetara kertu duwe macem-macem kemampuan kicker, sing ora bisa diaktifake.

Kertu kicker ditemokake ing Invasi blok ( Spiral wektu lan minangka kertu biasa ing Madness []

Kemampuan iki ditulis “kegaguan (biaya)”. Ing wektu kanggo mbatalake kertu, dheweke bisa mbayar biaya kegilaan lan muter kertu kasebut. Nalika kegilaan pisanan muncul ing kertu, biaya kegilaan asring luwih murah tinimbang, utawa, ing pirang-pirang kertu kanthi biaya mana sing dikonversi 1, padha karo biaya Casting normal. Aturan kanggo kepiye kerjane kegilaan dipasang Spiral wektu (Delengen banget kanggo aturan).

Modular []

Kemampuan iki ditulis “modular x,” ing ngendi X minangka nomer. Makhluk karo Modular muter kanthi kontol X + 1 / + 1. Nalika makhluk modular dilebokake ing kuburan, pengontrolane bisa nyelehake kabeh + 1 / + 1 makhluk kasebut menyang makhluk artefak liyane. Kemampuan kapindho ditargetake, saengga counters ora bisa dilebokake ing makhluk artefak sing ora bisa ditargetake. Elinga yen iki ditrapake kanggo kabeh counter, ora mung counter sing diwenehake dening kemampuan modular; mangkono, + 1 / + 1 kontra saka makhluk modular mati sadurunge utawa kabisan saka kertu kaya ArcBound Ravager utawa The Arcbound Ravager uga bakal ditransfer.

Modular muncul ing Arcbound Wanderer). Iku mung muncul babagan makhluk artefak nganti saiki lan ora mungkin katon ing makhluk normal amarga roso.

Morph []

Kemampuan iki ditulis “morph (biaya)”. Makhluk karo Morph bisa uga diputer pasuryan kanthi mbayar 3 mana warna. Nalika rai, makhluk kasebut ana warna sing ora ana warna, ora ana gunane lan 2/2 makhluk. Sawayah-wayah, pamuter bisa mbayar biaya morph sing makhluk lan dadi titahe. Mung makhluk karo Morph bisa uga diputer. Ing pungkasan game, utawa saben makhluk pasurterane bakal muter, diturunake kanggo kabeh pemain. Saliyane nyedhiyakake informasi kanggo pemain, iki mesthekake yen pemain ora ngapusi kanthi main kertu tanpa morph rai.

Morph katon ing Onslawan blok lan Spiral wektu Blok.

Ninjutsu []

Kemampuan iki ditulis “ninjutsu (biaya).”Kemampuan ana ing NINJA NINJA []

Kemampuan iki ditulis “(jinis jinis).”Siklus limang roh patron ing lampu kilat) Yen dheweke ngurbanake titah karo jinis penawaran, banjur mbayar prabédan saka mana biaya antara titah lan makhluk sing bakal diputer. Contone, Penerjemah Orochi duwe pisungsung ula lan mana biaya 6 warna lan 2 ijo Mana. Yen pamuter kasebut ing tangane yaiku ngurban ula kanthi biaya mana 2 warna lan 1 ijo Mana, bisa uga mainake patron 4 tanpa warna lan 1 ijo Mana lan 1 ijo. Mung siji makhluk sing bisa dikorbanake sajrone nawarake iki.

Kurban katon mung ing Betrayers saka Kamigawa.

Tahan []

Nalika makhluk kanthi trajat kasebut dilebokake ing kuburan saka Play, Yen ora ana kontra -1 / -1, bali kanggo muter ing kontrol pemilik kanthi counter pemilik kanthi counter-.

Terusake katon ing phasing []

Kemampuan iki ngenalake zona anyar menyang game, zona phased-out. Kertu ing zona phased-out diobati kaya-kaya wis dicopot saka game kasebut, kanthi sawetara pengecualian. Ing wiwitan giliran saben pamuter, kabeh perisaris kontrol pamuter sing dimainake lan duwe phasing pindhah menyang zona phased-out, bebarengan karo auras sing dipasang ing kertu phasing. Kertu apa wae kontrol pamuter sing sadurunge ana ing zona sing bisa dibaleni maneh.

Phasing katon ing Mirage Blok. Kertu sadhuwure Aubliette lan tawnos saka peti tawnos ana buah-bengok kanggo nggunakake phasing uga sawetara wektu; Nanging, ahli kesalahan iki diilangi ing taun 2007. [9]

Beracun []

Kemampuan iki katon ing Kertu Wayah Masa depan.

Provoke []

Nalika makhluk karo serangan provoke, pengontrol bisa uga duwe makhluk sing mbela ora bisa dibela lan mblokir makhluk kasebut yen bisa nindakake. Iki minangka kemampuan sing diangkah, saengga ora bisa milih titah sing ora bisa ditargetake kanthi kemampuan. Kemampuan bisa milih makhluk sing ora bisa ngalangi titah sing duwe; Iki migunani kanggo makhluk kanthi kabisan “Pinning” (sing bisa uga tetep ditepokake kanggo menehi efek anggere diketik). Nanging, ana wektu sawise pemicu provoke kanthi stabil blockers. Iki tegese yen makhluk provejat duwe kemampuan “nutul” lan ora nyeluk lara, bisa nutul kemampuane sawise iku, lan mulane ora dibutuhake kanggo mblokir. Provoke yaiku kumulatif, sanajan ora ana makhluk sing luwih saka siji conto.

Provoke mung katon ing prowl []

Prowl, ditulis “prowl (biaya)”, minangka biaya sulih. Pamuter bisa muter kertu kanggo biaya prowl yen makhluk sing dikontrol dening pamuter tempur kanggo pamuter sing dadi lan nuduhake jinis prowl. Umume kertu karo prowl duwe efek tambahan yen diputer kanggo biaya prowl.

Prowl katon ing Morningtide .

Rampage []

Kemampuan iki ditulis minangka “rampage x”, kanthi “x” dadi nomer. Nalika makhluk kanthi rampage dadi diblokir, titah hasil “+ x / + x nganti pungkasan giliran” kanggo saben makhluk ngluwihi sing pertama ditugasake kanggo mblokir.

Mirage minangka set pungkasan kanggo nyetak kertu anyar kanthi rampage, lan Spiral wektu .

Waras []

Waras minangka kemampuan sing dipicu sing nyebabake plancongan nalika kuburan pemilik. Iki ditulis “Waras (biaya)”. Kapan kertu titah dilebokake ing kuburan saka Play, kabeh kertu kanthi pulih ing pemicu kuburan pamuter kasebut. Pamuter bisa uga mbayar biaya pulih saben kertu; Yen biaya dibayar, kertu kasebut dilebokake ing tangane. Yen ora mbayar, kertu kasebut dicopot saka game kasebut.

Pulih katon ing Coldsnap .

Nguatake []

Kemampuan iki ditulis “nguatake n – biaya)”. Pamuter nganggo kertu kanthi nguatake ing tangane bisa ngilangi kertu kasebut, mbayar biaya penguatan, lan sijine kontra n + 1 / + 1 kanggo makhluk target.

Nguatake tampil ing Morningtide .

Replikasi []

Réplikasi yaiku kemampuan sing ana gandhengane karo riak []

Ripple minangka kemampuan sing micu sing nyebabake plancongan nalika kertu diputer. Iki ditulis “ripple x” ing ngendi x iku nomer. Nalika mantra karo rame dimainake, pengontrol dheweke bisa mbukak kertu X paling ndhuwur ing perpustakaan. Yen ana sing nyalin ejaan ripple sing dimainake, mula dheweke bisa main salinan kasebut tanpa mbayar biaya Mana (iki dadi pamuter bisa ripple maneh.) Kertu sing ora dimainake banjur dilebokake ing sisih ngisor perpustakaan pamuter kasebut. Siji kertu, watu trombong, menehi ripple 4 kanggo kabeh mantra pamuter.

Ripple katon ing Coldsnap , ing endi kabeh kertu dicithak nganggo rame-rame 4.

Shadow []

Makhluk kanthi kemampuan iki mung bisa ngalangi utawa diblokir dening makhluk liyane kanthi kemampuan bayangan.

Shadow katon ing Tempest blok ( Exodus ) lan ing Spiral wektu Blok.

Soulshift []

Kemampuan iki ditulis “Sountshift X,” ing ngendi X minangka nomer. Nalika makhluk karo Soulveyift dilebokake ing kuburan saka play, pengontrol dheweke bisa ngasilake kertu roh kanthi cara sing diowahi x utawa kurang saka kuburan ing tangane. Umume makhluk karo Sountshift duwe nomer Soulthhift sing kurang saka biaya mana sing diowahi, kanggo nyegah wong-wong mau mulih. Meh kabeh kertu karo SOILDSHIFT yaiku Spoits (mung non-semangat dijanjekake Kannushi). Siji kertu, Garami sing dipenjar, dicithak kanthi rong kedadeyan saka jiwa 4; Iki dipicu kanthi kapisah (saéngga rong roh-rempah-rempah 4 utawa kurang bisa dijupuk, nanging Roh kanthi biaya casting 8 ora bisa). Kertu liyane, Kodama saka wit tengah, duwe nomer sountshift variabel, lan bisa uga bisa nliti dhewe yen cukup roh sing ditindakake.

Soulhift katon ing splice []

Kemampuan iki ditulis “lempung menyang (kualitas) (biaya).”Sajrone Evermind, ora duwe biaya mana (tegese ora bisa dimainake kanthi normal, beda karo kertu kanthi biaya mana 0, sing bisa diputer gratis), nanging duwe biaya lempung.

Splice katon ing Kamigawa Blok.

Pisah Kapindho []

Kapindho kapindho minangka kemampuan statis kanggo mantra. Anggere mantra kanthi pamisah kaping pindho ing tumpukan, pemain ora bisa muter mantra utawa kemampuan sing diuripake. Kemampuan sing dipicu, uga efek sing ora nggunakake tumpukan sing bisa dimainake kanthi cepet (kayata Un-morphing ing pasuryan permanen), bisa dimainake kaya biasane nalika mantra kasebut ing tumpukan. Pisah Loro padha karo jinis mantra sing devuckt, kajaba siji kertu kanthi pamisah ing tumpukan ing ndhuwur kertu liyane kanthi pamisah.

Pisah nomer loro katon ing Spiral wektu Blok.

Badai []

Nalika pamuter main jampi kanthi badai, dheweke nggawe salinan mantra kasebut ing tumpukan kanggo saben mantra sing dimainake sadurunge The Storm Ejaan Giliran Iki. Contone, yen mantra badai yaiku mantra kaping lima sing dimainake ing giliran, papat salinan jampi kasebut dipasang ing tumpukan, saengga pamuter entuk limang kedadeyan saka jampi kasebut. Umume, mantra iki duwe biaya pemutus sing larang. Siji Storm Ejaan, Kepinginan Pikiran, wis diwatesi ing format vintaj.

Badai katon ing Spiral wektu .

Zat []

Bahan minangka kemampuan statis tanpa efek. Asliné digawe kanggo Mirage , Minangka siklus kertu kayata waja eri ora bisa digunakake kaya sing dikarepake miturut aturan kasebut ditetepake kanthi rilis [10]

Bahan ora tau dicithak ing Piandel kertu, sanajan kertu saka Mirage, Aliansi , lan Sunbursth []

Permanen karo sunburst kanthi muter nganggo counter + 1 / + 1 (yen ana makhluk) utawa counter sing ora bisa digunakake (yen dudu makhluk) kanggo saben warna Mana ngenteni biaya mana.

Sunburst katon ing suspend []

Tundha minangka kemampuan gabungan kanggo mantra. Iki ditulis “nundha n – biaya)”. Sembarang wektu pamuter bisa muter mantra kanthi nundha, bisa uga mbayar biaya kanggo nyopot saka game lan pasang kontoli ing wektu. Siji wektu counter dicopot saka kertu sing dilereni sajrone kekerangan pengontrol, lan nalika counter pungkasan dicopot jampi kasebut ora kudu mbayar biaya mana. (Watesan wektu ora ditrapake, nanging efek sing nglarang pamuter saka muter mantra bisa.)

Kertu bisa diwenehake nundha nalika dicopot saka game kasebut. Efek iki tansah nempatake counter wektu ing kertu uga. Utamane, siklus kertu saka Spiral wektu Blok.

Transfigure []

Transmute []

Transmute minangka kemampuan sing ana gandhengane karo jinis-jinis

Typecycling minangka varian muter sing diwaca “(jinis kertu) muter (biaya)”. Yen kemampuan digunakake kanggo pamuter kasebut, bisa uga nggoleki dek kanggo kertu sing ngemot subtipe sing dituduhake lan dilebokake ing tangane. Pisanan muncul ing musnah []

Kemampuan iki ditulis minangka “sirna x”, ing ngendi X minangka nomer. Permanen karo loosing muter kanthi cara X Time. Saben upkeep, counter wektu dicopot. Nalika counter pungkasan dicopot, kertu kasebut dikorbanake .

Versi iki minangka versi sing dianyari saka mekanik lawas, Fading. Ngilangi nggunakake counter wektu kanggo sesambungan karo Spiral wektu Kertu lan nyurung korban kanthi ngilangi counter final.

Kemampuan Tembung []

Sawetara tembung kunci khusus dudu tembung kunci ing pangerten sing digunakake dening tembung kunci sing didhaptar ing ndhuwur. Tembung-tembung kasebut digunakake kanthi gampang kanggo dasi kertu kanthi kabisan padha. [11] Kertu legal turnamen kanthi tembung kemampuan dicithak ing Ora puas Kanthi kertu GotCha.

Tembung-tembung Kemampuan mesthi katon ing miring lan diikuti karo saluran []

Kabeh kertu kanthi saluran duwe kemampuan dibuang kanthi biaya kanggo ngasilake efek sing ditemtokake.

Saluran katon ing [12]

GRANEUR []

Kemampuan iki ditulis minangka “Graceur – Buwang kertu liyane sing jenenge (jeneng kertu): (efek) “. Grandeur minangka tembung kemampuan sing mung ditampilake ing makhluk legendaris, lan dirancang minangka cara nyuda drawback nggambar pirang-pirang salinan permanen sing padha.

Kemampuan iki katon khusus ing kertu legendaris ing wayah saka Hellbent []

Hellbent minangka tembung kemampuan sing digandhengake karo kekairan []

Kinsichip minangka tembung kemampuan kanggo efek sing mriksa apa kertu (asring kertu ndhuwur perpustakaan pamuter) nuduhake jinis makhluk karo makhluk sing nduweni kemampuan keken. Yen kertu kasebut nuduhake jinis makhluk nganggo kertu kanthi kinship, pamuter bisa uga mbukak efek bonus.

Kinship katon ing sawetara kertu ing Morningtide .

Radibation []

Radibian minangka tembung kemampuan sing ana gandhengane karo sapu []

Mantra nganggo Sapuan duwe efek sing bisa dikuatake kanthi ngasilake jumlah dhasar dhasar (saka siji jinis) kanggo tangan sing dipilik.

Sapuan mung katon ing papat kertu ing [13]

Threshold []

Kemampuan iki asliné ditulis “ambang – kemampuan”. Kapan pamuter duwe pitung utawa luwih kertu ing kuburan, kertu dheweke entuk kabisan ambang sing bisa ditindakake. Pamuter ora bisa muter kemampuan sing diaktifake diikat menyang ambang kajaba dheweke duwe kertu pitu utawa luwih ing kuburan.

Kanthi rilis Spiral wektu , Threshold mandheg dadi mekanik kunci. . Contone, nomad Decoy wiwitane ditulis:

W, Tutul: Tutul Target Target Makhluk. Threshold – WW, tutul: Tutul rong makhluk target. (Sampeyan duwe ambang anggere sampeyan duwe kertu pitu utawa luwih ing kuburan sampeyan.)

Lan diganti dadi:

W, Tutul: Tutul Target Target Makhluk. Ambang – WW, tutul: Tutul rong makhluk target. Muter kemampuan iki mung yen pitung utawa luwih kertu ing kuburan sampeyan.

Ora kabeh owah dadi gampang minangka ganti teks pangeling kanggo aturan teks; Contone, warga Centaur mbutuhake luwih akeh tinkering kanggo njaga cara asli kertu kerja. [14]

Ambang katon ing tembung kunci sing ora rusak []

Minangka Piandel: The The Gathering wis maju sawetara tembung kunci sing dianggep ora cocog kanggo panggunaan terus ing game kasebut diterusake. Nalika kabisan-kahanane sing makili isih fungsional (kanthi siji kajaba) ing aturan game, mula wis dingerteni yen ora bakal katon ing kertu sing dicithak ing set mbesuk.

Banding []

Banding minangka kemampuan sing duwe rong bagean. Pisanan, pamuter nemtokake cara karusakan tempur sing ditangani dening makhluk sing nentang yen paling ora salah sawijining makhluk sing ngalangi utawa diblokir dening makhluk sing nentang duwe banding; Biasane, pengontrol titah sing ngrusak karusakan nemtokake iki. Kapindho, pamuter nyerang bisa nggawe “pita” makhluk sing nganggo banding (siji titah non-banding bisa dilebokake ing band). Yen ana salah sawijining makhluk sing diblokir, kabeh band bakal diblokir, apa ora bakal mbahas bisa ngalangi makhluk liyane ing band kasebut.

Banding katon utamane ing warna putih. Cuaca minangka set pungkasan kanggo nyithak kertu kanthi banding; Mark Rosewater wiwit nuduhake manawa kemampuan pensiun amarga “sanajan pemain paling dhuwur ing jagad] bingung karo banding.”[15]

Band karo liyane []

Kemampuan iki minangka versi banding sing winates, ditulis nganggo “band karo liyane (jinis makhluk).”Makhluk kanthi kemampuan iki duwe banding, nanging mung bisa band kanthi makhluk sing uga duwe” band karo liyane “, nyedhiyakake jinis makhluk sing cocog. Makhluk karo banding bisa melu band sing nyerang, lan kabeh aturan banding liyane sing ditrapake. Counter kanggo jeneng kemampuan, makhluk karo “band karo liyane” ora bisa .

“Band karo liyane” katon mung ing Master saka mburu. Band karo liyane diarani “bisa uga ana kemampuan tembung kunci paling ala kanggo kabeh” dening Piandel aturan manager khas utawa ora masuk akal? Sampeyan arep, nggambarake manawa mekanik kasebut bakal pensiun kanthi apik.

Fading []

Kemampuan iki ditulis minangka “Fading X”, ing ngendi X minangka nomer. Permanen karo luntur teka ing X Fade Counters ing IT. Saben upkeep, counter luntur dicopot. Yen counter ora bisa dicopot, kertu kasebut dikorbanake .

Fading eksklusif kanggo sirna, sing ujar saka pesisir sing bakal ngganti Fading. [16] Nggunakake counter wektu lan mbutuhake kurban sawise ngilangi counter pungkasan, tinimbang mung siji sing luwih dhuwur.

Landhome []

Kemampuan iki ditulis minangka omah (jinis tanah). Makhluk kanthi kemampuan iki mung bisa nyerang pamuter sing ngontrol tanah jinis tanah sing ditemtokake, lan kudu dikorbanake yen pengontrol ora ngontrol paling ora ana ing jinis sing padha. Kajaba saka Gorilla Pack, ula ronom, lan bog ula, kemampuan mung ana ing kertu biru lan ing macem-macem “islandhome”.

Kemampuan wis ana wiwit mirage Blok kanthi introduksi ula Kukemssa. Tembung kunci wis wiwit diterusake; Kertu pungkasan sing bakal dicithak nganggo kemampuan landhome sing tembung kunci yaiku Ray Ray saka cahya.

Landhome unik amarga iku mung kemampuan tembung kunci sing bisa diilangi saka aturan kasebut. Nalika kertu sing sadurunge duwe LANDHOME isih nampilake larangan sing gegandhengan, dheweke wis ngetrenake “Landhome” minangka tembung kunci, ninggalake mung teks pangeling.

Cathetan []

  1. ↑ “Takon Wizards – Oktober 2004”. Takon Wizards. Wizards saka pesisir . http: // wwww.Wizards.COM / Default.asp?x = mtgcom / askwizards / 1004 . Retrieved 2007-07-17 . “Salah sawijining bedane gedhe antarane set inti lan set tingkat pakar yaiku saben tembung kunci ing set inti bakal dadi teks pangeling-eling saben wektu. Cara kasebut, pemain anyar bakal sinau apa kabeh kabisan khayalan (kaya mabur, serangan pisanan, wedi, lan waspada).”
  2. ↑ “Fomba premium saka edition sepuluh”. Piandel Arcana. Wizards saka pesisir . 2007-07-12 . http: // wwww.Wizards.COM / Default.asp?x = mtgcom / arcana / 1374 . Retrieved 2007-07-17 .
  3. ↑ Laugel, Del (2007-08-27). “Takon Wizards – 2007”. Takon Wizards. Wizards saka pesisir . http: // wwww..COM / Default.asp?x = mtgcom / askwizards / 0807 . Retrieved 2007-08-27 .
  4. ↑ Getherer Goleki kertu nganggo teks ‘sembarang wektu sampeyan bisa main cepet’, MTG.com, diakses 26 September, 2006
  5. . “Tindakan lan tembung kunci lan tembung kunci. Pangembangan paling anyar. Wizards saka pesisir . http: // wwww.Wizards.COM / Default.asp?x = mtgcom / saben dina / AF171 . Retrieved 2007-07-21 .
  6. ↑ Game scrying dening Mark Rosewater , Mtg.com, Senin, 14 Mei 2007
  7. ↑ Rumewater, Mark (“lan liyane”. Nggawe sihir. Wizards saka pesisir . http: // wwww.Wizards.COM / Default.asp?x = mtgcom / saben dina / MR299 . Retrieved 2007-10-01 .
  8. . Tech Online. Wizards saka pesisir . http: // wwww.Wizards.COM / Default.asp? . Retrieved 2007-09-19 .
  9. ↑ Bulletin Edisi Master Edition
  10. ↑ Gottlieb, Mark (2006-03-07). “Takon Wizards – Maret 2006”. Takon Wizards. . http: // wwww.Wizards..asp?x = mtgcom / askwizards / 0306 . Retrieved 2007-09-05 .
  11. ↑ forsythe, Aaron (2005-05-20). “Langit lagi tiba”. Pangembangan paling anyar. Wizards saka pesisir . .Wizards..asp?x = mtgcom / saben dina / af67 . Retrieved 2007-07-22 . “” Kenapa ‘tembung kunci’ kemampuan iki kabeh?”Wangsulan kanggo gampang komunikasi. Luwih gampang diajak lan ngerti kertu minangka klompok yen ana sawetara link verbal sing tali bebarengan.”
  12. ↑ Rosewater, Mark (2005-05-23). “Milih saluran” . .Wizards.COM / Default.asp?x = mtgcom / saben dina / MR177 . Retrieved 2007-02-26 . “Alasan mekanik yaiku kanggo dasi kertu menyang Soulshift. Kanthi roh-roh, kertu bisa digawa bali nalika makhluk Soulhift dilebokake ing kuburan.”
  13. ↑ Rosewater, Mark (2005-06-06). “Siji sing ora duwe apa-apa” . http: // wwww.Wizards.COM / Default.asp?x = mtgcom / saben dina / MR179 . Retrieved 2007-02-26 . “Sapuan gagal minangka tembung kunci ing pirang-pirang tingkat. Sapuan keyword minangka kesalahan.”
  14. ↑ “Keliwat Apik kanggo Aturan”. Artikel artikel. Wizards saka pesisir . http: // wwww.Wizards.COM / Default.asp?x = mtgcom / Feature / 362 . Retrieved 2007-10-16 .
  15. ↑ Rosewater, Mark (2003-12-01). “Bayi lan banyu mandi” . http: // wwww.Wizards.COM / Default.asp?x = mtgcom / saben dina / MR100 . Retrieved 2007-07-24 . “Salah sawijining proyek kasebut digunakake ing Kejuaraan Dunia Magic 1995. Minangka hakim, aku duwe kesempatan kanggo njawab nomer akeh aturan. Sing paling populer yaiku “Kepiye cara banding?.”
  16. ↑ Rosewater, Mark (2007-01-15). “Hair utter” . http: // wwww.Wizards.COM / Default.?x = mtgcom / saben dina / MR262 . Retrieved 2007-02-24 . .0. Piye cara sing dikarepake ora bisa nyambut gawe lan apa sing kita rasakake supaya bisa maju kanthi mbesuk.”

Sumber Tambahan []

  • Getherer, wizards resmi ing pesisir Piandel database kertu
  • Piandel Aturan Komprehensif
  • Buku mtg paling apik! Sinau carane mbangun deack sing luwih apik lan menang luwih akeh game!

Dhaptar Piandel: Kata kunci kumpul

Ing game kertu sing dikumpulake Piandel: The The Gathering Diterbitake dening Wizards saka Pantai, Kertu Individu bisa nggawa pandhuan kanggo diikuti pemain nalika diputer. Kanggo nggampangake pandhuan kasebut, sawetara pandhuan kasebut diwenehi tembung kunci, sing duwe makna umum ing kabeh kertu.

Umume tembung kunci nggambarake kabisan kertu, umpamane, makhluk sing diarani nganggo tembung kunci “mabur” bisa uga diblokir karo makhluk lawan karo “mabur” utawa kahanan khusus. Sawetara tembung kunci diwenehake minangka “tumindak tembung kunci” sing nggambarake tumindak sing ditindakake nalika pamuter utawa nggunakake kabisan kertu, kayata “pengorbanan” sing kudu dicopot saka kolom game lan dilebokake menyang kuburan.

Sawetara tembung kunci lan tumindak tembung kunci ditetepake minangka evergreen, lan lebokake kabeh set inti, blok lan ekspansi. Kata kunci sing dikenalake ing blok lan ekspansi diarani tembung kunci pakar, lan biasane dikembangake kanggo tema blok utawa ekspansi kasebut. Contone, tembung kunci “Bushido” dikembangake kanggo Samurai-Tema Blok Kamigawa. Tembung kunci ahli biasane ora digunakake maneh ing njaba blok kasebut, nanging ing wektu, dhaptar tembung kunci Evergreen bakal dianyari kanthi ngeculake set inti sing anyar bakal dianyari kanthi rilis set inti, pensiun tembung kunci anyar minangka evergreen anyar, kayata ” Ekspansi “saka ekspansi kaping lima, utawa nggunakake aturan kertu umum sing umum dadi tembung siji. [1]

Umumé, saben kertu ing pesawat inti kalebu “teks pangeling” ing parenthesis sawise tembung kunci kanggo nerangake panggunaan; [2] Ing set liya, panggunaan teks pangeling gumantung ing papan kertu sing kasedhiya, sanajan aturan kanggo kabeh tembung kunci sing dicithak ing manual lan kasedhiya online kanggo pemain. [2]

Dhaptar iki uga kalebu tembung kemampuan, sing tembung sing ora ana aturan sing ora ana aturan nanging digunakake ing kertu sing padha. Tembung kemampuan biasane digunakake kanggo mekanika blok non-keyworded.

Sawetara referensi tembung kunci “kekuwatan” utawa “kekuwatane”. Kertu tartamtu dicithak karo rong nomer ing sisih tengen ngisor, notasi mekanik game sing ditulis minangka daya / kekarepan . . [3]

MTG Kunci tembung sing diterangno: Apa tegese tembung kunci ing sihir: The Gathering

Saka nyerepake garing, kabeh tembung kunci sing kudu dingerteni pemain MTG kudu ngerti.

Kepiye carane dening Jason Coles Kontribusi
Diterbitake ing Mei 4, 2022
Tindakake Magic: The The Gathering

Aturan kerumitan: medium

Ambane strategis: medium

Penerbit: Wizards saka pesisir

Desainer: Richard Garfield

Ana sihir sing nggegirisi: tembung kunci kumpul, lan terus terang, angel kanggo njaga kabeh. Nalika akeh sing asring duwe teks pangeling ing kertu, kanthi sawetara kertu sing wis ana, migunani kanggo ngerti apa sing ditindakake.

Supaya bisa mbantu sampeyan ngerti luwih lengkap babagan dheweke, kalebu ing ngendi kita ndeleng saben tembung kunci MTG, kita bakal milih maju lan nggawe dhaptar raksasa sing nerangake apa tembung kunci: The Gathering tegese. Ana akeh sing bakal dilalekake, nanging sabenere minangka bagean saka sejarah game, utawa bagean utama muter modern.

Akeh iki ora bisa dideleng ing njaba komandan niche, nanging hey, aku ngerti kekuwatan, lan kita ngarahake sampeyan pancen kuat banget.

Piandel: Kata kunci kumpul sing diterangno

  • Nyerep
  • Hubungane
  • Nandhang sangsara
  • SEALLIFE
  • Sawise
  • Nggedhekake
  • Annihilator
  • Ascend
  • Tulung
  • Swap aura
  • Awaken
  • Banding
  • Perang nangis
  • Bestow
  • Blitz
  • Omben-omben
  • Gumunggung
  • Bushido
  • Buyback
  • Cascade
  • Kasual
  • Juara
  • Changeling
  • Cipher
  • Cleave
  • Kanca
  • Rampung
  • Konspirangan
  • Konvoke
  • Upkeep kumulatif
  • Muter
  • Daybound lan Nightbound
  • Bosok
  • Defender
  • Delve
  • Demonstrasi
  • Dethrone
  • Devoid
  • Devour
  • Ganggu
  • Mogok kaping pindho
  • Dredge
  • Echo
  • Embalm
  • Muncul
  • Enchant
  • Encore
  • Entwine
  • Epik
  • LAMPIRAN
  • Minggat
  • Uwal
  • Evoke
  • Berkembang
  • Exalted
  • Eksploitasi
  • Extort
  • Pabrikan
  • Fading
  • Wedi
  • Mogok pisanan
  • Flaanking
  • Lampu kilat
  • Flashback
  • Mabur
  • Ramalan
  • Foretell
  • Fortify
  • Reregetan
  • Kanca saklawase
  • Sekring
  • Graft
  • Gravestorm
  • Cepet-cepet
  • Haunt
  • Hexproof
  • Agenda sing didhelikake
  • Hideaway
  • Horseryhip
  • Ora bisa dibayar
  • Improvise
  • Nginfeksi
  • Ingest
  • Intimidate
  • Langsung wiwitan
  • Kicker
  • Tlatswalk
  • Level munggah
  • Lifelink
  • Senjata Urip
  • Kegirangan
  • MEEE
  • Menace
  • Mentor
  • Ajaib
  • Morph
  • Myriad
  • Ninjutsu
  • Kurban
  • Outlast
  • Partner
  • Terus-terusan
  • Phasing
  • Beracun
  • Perlindhungan
  • Provoke
  • Prowess
  • Prowl
  • Rampage
  • Tekan
  • Rebound
  • Konfigurasi
  • Pulih
  • Nguatake
  • Renown
  • Replikasi
  • Retrace
  • Ripple
  • Scavenge
  • Bayangan
  • Shroud
  • Skulk
  • Soulbond
  • Jiwa
  • Spectecle
  • Splice
  • Pisah nomer loro
  • Badai
  • Surge
  • Nundha
  • Latihan
  • Trample
  • Transfigure
  • Transmute
  • Ora dibatalake
  • Undying
  • Sirna
  • Vigilance
  • Ward
  • Wither

Awaken

Awaken minangka kemampuan sing ngidini sampeyan sijine + 1 / + 1 kontra menyang tanah banjur dadi makhluk hasuh 0/0 kanthi cepet-cepet, sing biasane muncul ing Peperangan Zendikar.

Banding

Banding minangka kemampuan sing ora matur nuwun amarga ora katon akeh. Iki dikenalake ing Alpha, lan versi cekak yaiku ngidini makhluk kanggo nyerang klompok.

Perang nangis

Perang perang sepisanan katon ing mirrodin ngongkon lan menehi makhluk sing nyerang liyane + 1 / + 0 Nalika makhluk kanthi serangan kemampuan.

Bestow

Bestow pisanan muncul ing Toros lan ngidini sampeyan nggawe makhluk minangka aura, lan menehi makhluk makhluk sawetara.

Blitz

Blitz katon ing dalan-dalan ing Capenna anyar lan ngidini sampeyan nggawe makhluk, wenehake cepet-cepet, lan banjur sampeyan bakal nggambar kertu nalika mati. Sampeyan uga kudu ngorbanake ing wiwitan langkah pungkasan sabanjure yen sampeyan nggawe titah karo Blitz.

Omben-omben

Downthirst muncul ing guildpact luwih dhisik, lan ngidini makhluk mlebu karo + 1 / + 1 kontra yen mungsuh wis ngrusak giliran kasebut.

Gumunggung

Gegayuhan katon ing Kaldheim lan ngidini sampeyan mbayar biaya kanggo ngaktifake kemampuan khusus yen makhluk kasebut wis diserang ing giliran kasebut.

Bushido

Bushido pisanan muncul ing juara Kamigawa, lan menehi makhluk daya lan kekarepan ekstra nalika ngalangi utawa diblokir.

Upkeep kumulatif

Upkeep kumulatif minangka kemampuan sing pisanan muncul ing bengi Arab sing duwe biaya sing mbayar biaya upkeep banjur pasang kontra kanggo giliran sabanjure.

Muter

Siklus ngidini sampeyan mbayar biaya kanggo mbuwang kertu kasebut lan nggambar sing anyar, utawa njupuk jenis kertu tartamtu. Pisanan ditampilake ing Saga URA.

Mlayu

Dash pisanan muncul ing nasib sing disusun lan minangka biaya sulih sing menehi makhluk sing cepet-cepet lan bali menyang tangan sampeyan ing wiwitan langkah pungkasan sabanjure.

Daybound lan Nightbound

Daybound lan Nightbound muncul ing InnTrad: Midnight Hunt lan duwe wektu kanggo ngganti wektu sing adhedhasar jumlah mantra. Iki mengaruhi sawetara perkara sing beda kalebu transformasi WAREWOLF.

DeathTouch

DeathTouch tegese ngrusak makhluk tawaran saka makhluk liyane yaiku Lethal. Kaping pisanan katon ing ngarep.

Bosok

.

Defender

Defender tegese titah ora bisa nyerang. Kaping pisanan muncul ing Alpha.

Delve

Delve ngidini sampeyan ngasut kertu saka kuburan sampeyan kanggo nyuda biaya mantra. Kaping pisanan muncul ing ngarep.

Demonstrasi

Demonstrasi minangka kemampuan sing ditampilake ing mantra sing ngidini sampeyan nyalin mantra kasebut, nanging yen sampeyan nglakoni, mula pamuter liyane uga bakal nyalonake salinan. Katon ing komandan 2021.

Dethrone

Dethrone minangka tembung kunci konspirasi sing menehi makhluk A + 1 / + 1 nalika nyerang pamuter kanthi paling urip.

Devoid

Devoid mung tegese kertu ora duwe warna. .

Devour

Devour ngidini sampeyan ngurbanake makhluk utawa permanen liyane kanggo menehi makhluk sing sampeyan casting + / + 1 kontra. Shards of Alara minangka debutane.

Ganggu

Ganggu ngidini sampeyan ngusir jampi saka kuburan ing bentuk sing beda. Katon ing loro Innterrad: Tengah wengi Hunt lan Innedrad: Crimson sumpah.

Mogok kaping pindho

Serangan kaping pindho tegese titah ngrembug karusakan pisanan lan karusakan tempur biasa. Kaping pisanan muncul ing legion.

Dredge

Dredge ngidini sampeyan perdagangan sampeyan kanggo efek panggilingan supaya bisa ngasilake kertu saka kuburan sampeyan menyang tangan sampeyan. .

Echo

. Debutane yaiku saga urza.

Embalm

Embalm sepisanan katon ing Amonkhet lan minangka kemampuan sing ngidini sampeyan ngasonake kertu saka kuburan sampeyan supaya entuk tandha ing zombie putih.

Muncul

Muncul ngidini sampeyan nyuda biaya makhluk kanthi ngorbanake makhluk liyane. Iki minangka mekanik saka rembulan idulitch.

Enchant

Enchant ngidini sampeyan masang aura kanggo soko. Kaping pisanan muncul ing Alpha.

Encore

Encore ngidini sampeyan ngutus kertu makhluk saka kuburan sampeyan kanggo nggawe token sing kudu nyerang saben mungsuh sampeyan duwe. Kaping pisanan katon ing komandan legenda.

Piandel: Gathering Innistrad: Karya Hunt Tengah wengi

Entwine

Entwine ngidini sampeyan milih saben pilihan ing kertu kasebut yen sampeyan mbayar biaya lan debut ing Mirrodin.

Epik

Epik muncul ing Saviors Kamigawa lan ngidini sampeyan nyalin mantra ing saben giliran kanggo liyane game, nanging sampeyan ora bisa matokake mantra liyane.

LAMPIRAN

Peralatan minangka biaya sing sampeyan bayar kanggo masang kertu peralatan menyang soko. Kaping pisanan muncul ing Mirrodin.

Minggat

Mundhak muncul ing rembulan ELDRITK lan ngidini sampeyan mbayar Mana Ekstra kanggo milih opsi liyane ing kertu.

Uwal

Uwal ngidini sampeyan mbayar Mana kanggo nyandhang kertu saka kuburan lan ditemokake ing THEERROS ngluwihi pati.

Eternalise

. Iki katon ing jam rampasan.

Evoke

Evoke ngidini sampeyan mbayar macem-macem Mana kanggo menehi makhluk lan langsung ngurbanake nalika mlebu ing paprangan. Kaping pisanan katon ing Lorwyn.

Berkembang

Evolve pemicu nalika makhluk mlebu ing paprangan sing duwe kekuwatan utawa angel, lan ngidini sampeyan nggawe kontra + 1 / + 1 kanggo makhluk karo évolve. Siji iki nggawe penampilan pertama ing Gatcrash.

Exalted

Exalted menehi makhluk A 2 / + 1 nalika nyerang dhewe lan sepisanan katon ing Shards of Alara.

Eksploitasi

Eksploitasi ngidini sampeyan ngurban makhluk kanggo entuk efek tambahan. Kaping pisanan ditemokake ing naga tarub.

Foretell

Foretell ngidini sampeyan mbayar rong mana kanggo nyelehake kertu menyang pambuwang banjur mbuang yen mbalik maneh kanggo biaya sing beda. Kaping pisanan katon ing Kaldheim.

Fortify

Beteng katon ing ngarep lan ngidini sampeyan masang kertu menyang tanah kanggo efek tambahan. Mung nate muncul ing siji kertu sing diarani Darksteel Garrison.

Reregetan

FRENZY minangka Mekanik Pandu Mungkin sing menehi kekuwatan ekstra yen ora diblokir.

Kanca saklawase

Kanca-kanca ing salawas-lawase minangka mekanik mitra unik sing mung ditampilake ing kedadeyan rahasia.

Sekring

Sekring mung muncul ing maze naga lan ing kertu sing ana rong mantra. Sampeyan ngidini sampeyan mbuwang rong bagean kertu ing wektu sing padha.

Graft

Trafft pisanan muncul ing penyelamat lan tegese makhluk mlebu karo + 1 / + 1 sing bisa pindhah menyang makhluk liyane nalika mlebu ing paprangan.

Gravestorm

Gravestorm minangka varian badai sing ngidini sampeyan nyalin mantra kanggo saben permanen dilebokake menyang kuburan sajrone giliran kasebut. Mung muncul ing kertu sing diarani Pait Ordeal, lan ora kudu bingung karo Gravestorm Ejaan.

Cepet-cepet

Kemampuan sing ngidini makhluk kanggo nyerang utawa nutul giliran sing metu. Iki dikenalake ing Alpha.

Haunt

Haunt muncul ing guildpact lan ngidini makhluk duwe efek tambahan sawise dheweke mati kanthi mbesuk awake dhewe lan nargetake makhluk liyane.

Hexproof

Hexproof pisanan muncul ing portal telung kerajaan lan tegese mungsuh ora bisa target makhluk kanthi mantra utawa kabisan.

Piandel: The Gatherrad Innedrad: kriya sumpah cayung

Agenda sing didhelikake

Agenda sing didhelikake minangka tembung kunci konspirasi sing ngidini sampeyan menehi jeneng kertu kanggo efek khusus. Iku bali ing konspirasi: njupuk makutha minangka agenda dobel.

Hideaway

Hideaway minangka mekanik lorwyn sing wiwit bali ing dalan-dalan ing Capenna anyar. Sampeyan ngidini sampeyan ngajak kertu saka ndhuwur dek banjur buwang kanthi gratis kanthi ngrampungake kritéria tartamtu.

Horseryhip

Horserichip minangka mekanik portal telung kerajaan sing ateges makhluk kasebut mung bisa diblokir dening makhluk liyane kanthi horsemanship.

Ora bisa dibayar

Ora bisa dingerteni minangka tembung kunci sing tegese ora bisa dirusak dening karusakan utawa efek sing ujar. Kaping pisanan muncul ing Alpha.

Improvise

Improvise ngidini sampeyan nutul artefak kanggo nyuda biaya mantra. Iki debut ing Revolt Aether.

Nginfeksi

Nginfèksi pisanan muncul ing parut Mirrodin lan minangka kemampuan sing ngidini karusakan kanggo makhluk liyane AS -1 / -1 counter, lan pemain minangka kontra racun. Pamuter kanthi sepuluh kontra racun bakal mati (ing game).

Ingest

Ingest utamane ing paprangan Zendikar lan nggawe manawa nalika titah kanthi tawaran ing tawaran ing pamuter, manawa pamuter kasebut metu saka kertu ndhuwur perpustakaan perpustakaan.

Intimidate

Intimidate pisanan muncul ing Zendikar lan nggawe manawa makhluk kasebut mung bisa diblokirake dening makhluk utawa makhluk artefak utawa makhluk sing nuduhake warna.

Langsung-miwiti

Jump-start yaiku kemampuan sing ngidini sampeyan nyemprotake kertu saka kuburan, yen sampeyan mbuwang cast bebarengan karo biaya liyane, mula sampeyan kudu ngutus kertu kasebut. Kaping pisanan muncul ing guilds Ravnica.

Kicker

Kicker debut-debut invasi lan ngidini pemain mbayar biaya tambahan kanggo efek tambahan. Ana uga varian saka diarani Multikicker sing ngidini pamuter mbayar biaya kasebut kanthi bola-bali.

Piandel: The Grobing Sampah Elemental Hector Ortiz

Mutate

Mutate ngidini sampeyan mbayar biaya sing beda kanggo nyelehake makhluk liwat utawa ing sangisore makhluk sing dudu manungsa. Iki ngidini makhluk asil kanggo duwe kabisan kabeh tumpukan kasebut. Kaping pisanan muncul ing unsanked.

Myriad

Myriad nggawe salinan makhluk sing nyerang sing nyerang saben pemain sing kasedhiya. Salinan iki banjur diasingake ing mburi pertempuran. Kaping pisanan muncul ing komandan 2015.

Ninjutsu

Ninjutsu ngidini pamuter mbayar biaya kanggo ngasilake makhluk sing ora dikepengini sing dikontrol karo titah ninjutsu ing tangane. Ana komandan sing diarani ninjutsu. Pisanan diuripake ing ngiyanat kamigawa.

Kurban

Kurban ngidini para pemain ngorbanake jinis kertu supaya bisa nyepetake kertu kanthi cepet. Iku mung muncul ing kamigawa.

Outlast

Outlast ngidini para pemain nutul titah lan sijine kontra + 1 / + 1. Iki debut ing Khans Tarkir.

Kakehan

Overload minangka biaya sulih sing tegese mantra bakal target kabeh pilihan potensial tinimbang mung siji. Kaping pisanan muncul ing Ravnica.

Partner

Mitra minangka mekanik panglima sing ngidini sampeyan duwe loro komando tinimbang siji. Ana uga varian ing ngendi rong makhluk pasangan saben liyane. Kaping pisanan katon ing komandan 2016.

Terus-terusan

Persist minangka efek sing micu nalika makhluk mati lan nggawa bali menyang paprangan kanthi counter -1 /–1 ing dheweke yen durung ana nalika dheweke seda. Pisanan diuripake ing Shadowmoor.

Phasing

Phasing Ngilangi permanen saka game kanggo wektu sing ora bisa disengaja kanthi cara apa wae nalika ora ana. Mekanik iki pisanan muncul ing Mirage.

Beracun

Kapan titah beracun tawaran karusakan kanggo pamuter uga nggawe pirang-pirang kontra racun ing pamuter kasebut. Mekanik iki katon ing ngarep.

Piandel: The Gatherrad Innedrad: kriya sumpah cayung

Perlindhungan

Perlindhungan tegese permanen ora bisa diblokir, target, karusakan, enchanted utawa dilengkapi apa wae sing permanen wis dielingi. Kaping pisanan muncul ing Alpha.

Provoke

Provoke ngidini sampeyan milih makhluk sing nentang, mbatalake, banjur bakal ngalangi titahmu. Mekanik iki debut ing legion.

Prowess

Prowess menehi makhluk 1 / + 1 Nalika sampeyan nggawe mantra noncreature. Kaping pisanan katon ing Khans Tarkir.

Prowl

Prowl ngidini sampeyan ngusir makhluk kanthi biaya sing beda yen sampeyan wis ngrusak karusakan ing pamuter kanthi jinis makhluk khusus. Mekanik iki muncul ing Morningtide.

Rampage

Makhluk rampage entuk kekuwatan lan kekarepan kanggo saben titah sing ngalangi ing titah pertama. Mekanik iki katon ing legenda.

Tekan

REACH ngidini makhluk kanggo ngalangi makhluk kanthi mabur. Iku pisanan diuripake ing Alpha.

Rebound

Mbalek maneh yen sampeyan nggawe mantra saka tangan sampeyan bisa dibuwang maneh kanthi gratis ing upkeep sabanjure. Mekanik iki pisanan katon ing oldrazi.

Konfigurasi

Reconfigure minangka kemampuan peralatan sing ngidini sampeyan masang utawa ora ngawasi peralatan kasebut menyang sawijining perkara. Mekanik iki katon ing Kamigawa: Dinasti Neon.

Jiwa

Soulshift ngidini sampeyan ngasilake makhluk Roh sing beda saka kuburan menyang tangan sampeyan nalika makhluk mati. Iki katon dhisik ing juara Kamigawa.

Spectecle

Spectacle minangka mekanik Alasan Ravnica sing ngidini sampeyan mbayar biaya manajemen sing beda yen mungsuh wis ilang urip sing giliran.

Splice

Splice ngidini sampeyan mbuwang mantra bebarengan karo mantra sing beda kanggo biaya. Kaping pisanan muncul ing juara Kamigawa.

Pisah nomer loro

Pisah nomer loro yaiku tembung kunci sing mandheg pamuter apa wae nalika ana ing tumpukan. Kaping pisanan katon ing spiral wektu.

Badai

Storm nggawe salinan mantra kanggo saben jampi liyane sing wis sampeyan tindakake lan debut ing sudhut.

Sunburst

Makhluk Sunburst Mlebu ing Peperangan kanthi kontra + 1 / + 1 kanggo saben warna saka Mana digunakake kanggo nyentuh.

Surge

Surge minangka sumpah mekanik gatewat sing ngidini sampeyan mbayar biaya mana sing beda kanggo mantra yen sampeyan utawa timmate wis nggawe mantra sing giliran.

Nundha

Nundha nempatake jampi kanggo diasingake kanggo pirang-pirang giliran kanthi counter wektu. Sampeyan banjur ngilangi siji counter ing upkeep lan bisa matak jampi tanpa mbayar biaya mana nalika ora ana counter liyane. Kaping pisanan katon ing spiral wektu.

Totem Armor

Totem Armor minangka mekanik aura tegese yen permanen padha dipasang, bakal dirusak, aura dirusak. Katon wiwitane munggah ing Eldrazi.

Latihan

Latihan ngidini makhluk entuk kontra A + 1 / + 1 kanthi nyerang bebarengan karo makhluk kanthi kekuwatan sing luwih gedhe. Kaping pisanan katon ing Innedrad: Crimson sumpah.

Piandel: The Gatherrad Innedrad: kriya sumpah cayung

Trample

Trample ngidini makhluk sampeyan kanggo ngatasi karusakan sing gedhe banget kanggo makhluk pamblokiran kanggo mungsuh. Alpha menehi tandha debut.

Transfigure

Transfigure ngidini sampeyan mbayar biaya lan kurban permanen kanggo ndeleng perpustakaan sampeyan kanggo makhluk kanggo makhluk kanthi nilai mana sing padha lan sijine menyang paprangan. Iki mung katon ing ngarep.

Transmute

Transmute minangka Ravnica: Kutha tembung kunci sing ngidini sampeyan mbuwang kertu kanggo golek kertu kanthi nilai mana sing padha karo dek sampeyan lan dipasang ing tangan sampeyan.

Pajeg

Tribute ngidini pamuter + 1 / + 1 ing titah sampeyan yen pengin ngindhari pemicu perang nalika mlebu. Iki katon dhisik nalika lair saka dewa.

Ora dibatalake

Ora bisa diramalake kanthi nggunakake lawan sampeyan. Iku mung muncul ing komandan 2016.

Undying

Unduing nggawa makhluk maneh karo kontra +1/1 ing dheweke yen ora duwe kontra + 1 / + 1 nalika tiwas, lan sepisanan katon ing munggah peteng.

Unearth

Unearth ngidini sampeyan nggawa makhluk saka kuburan menyang paprangan kanggo paprangan sadurunge metu lan muncul ing shards of Alara wiwitane.

Ngeculke

Unleash ngidini sampeyan nyelehake kontra + 1 / + 1 ing titah amarga mlebu perang, nanging mandhegake titah sing bisa diblokir yen sampeyan nglakoni. Tembung kunci iki muncul ing Ravnica Asli.

Sirna

Ngeculake Permanents Mlebu Peperangan Kanthi Kaunter Time sing Mbusak Salah siji ing Upkeep, Banjur sampeyan kudu ngurbanake permanen nalika kabeh kaunter wis dicopot. Mekanik iki katon dhisik ing chaos planar.

Vigilance

Vigilance tegese sampeyan ora kudu nutul titah nalika nyerang. Kaping pisanan katon ing Alpha.

Ward

Ward tegese pemain mungsuh kudu mbayar mana yen pengin target makhluk kanthi pendhapa kanthi kemampuan utawa mantra sing dikendhaleni lan dikenalake ing Strixhaven: Sekolah Mages.

Wither

Wither ngidini makhluk ngrusak makhluk liyane ing bentuk -1 / -1 counter lan debut ing Shadowmoor.