Cara nggawe lilin ing Minecraft 1.17, lilin – wiki minecraft

Wiki minecraft

Lilin bisa digunakake minangka sumber cahya, sing nyipta cahya kaya pickle segara. Lilin tunggal ngetokake tingkat 3. Nganti papat lilin berwarna kanthi warna-warna bisa diselehake ing siji blok, kanthi saben lilin nambah tingkat cahya sing dipasang kanthi 3, kanggo tingkat cahya sing maksimal 12. .

Cara nggawe lilin ing Minecraft 1.

Kanthi minecraft anyar 1.17 guwa & cliffs update, Mojang wis ngeculake lilin. Lilin ing Minecraft digunakake minangka sumber cahya lan bisa uga ana ing varian sing ora bisa dilindhungi uga 16 warna dicelup.

Lilin, yen diselehake, bisa diluncurake nganggo flint lan baja, lan mateni kanthi nggunakake banyu utawa mung kanthi ngeklik ing lilin.

Kanthi tambahan anyar saka lilin, pemain bisa uga kepingin weruh carane entuk lilin. Kadhaptar ing ngisor iki kabeh pemain informasi kudu ngerti babagan kerajinan lan entuk lilin.

.17

Nggawe lilin

Supaya nggawe lilin ing Minecraft, Pemain kudu entuk 1 madu lan 1 senar. Sijine iki bebarengan ing meja kerajinan bakal nggawe lilin singular.

Supaya bisa njaluk madu, Pemain kudu golek tawon, sing ana ing saindenging sangka ing biomome kayata biji, lan alas kembang. Senar bisa dipikolehi kanthi gampang kanthi laba-laba laba, bejat cobwebs, fishing utawa hadiah saka kucing. Senar uga bisa ditemokake ing dada kanthi alami.

Pandang lilin

Sawise pamuter duwe sawetara lilin, dheweke bisa nyelehake nganti papat ing lokasi, nyebabake klumpuke lilin. Matur suwun, lilin kayane bakal ngobong tanpa wates, mula para pamuter ora kudu kuwatir karo dheweke lebur lan ilang.

Lilin siji ing Minecraft ngetokake tingkat 3, lan saben lilin sing ditambahake menyang tumpukan, nambah tingkat cahya sing dipundhi 3, kanggo tingkat cahya maksimal 12. Dheweke uga ngetokake partikel geni.

Lilin uga bisa digunakake ing kue sing ora dirasakake. .

Werna Lilin

Akeh wulu pewarna ing minecraft, lilin bisa dicelup kanggo ngganti warna. Lilin bisa dadi warna ing ngisor iki:

Supaya lilin pewarna, pemain mung kudu nyelehake lilin sing ora pati cetho lan potongan pewarna warna menyang meja kerajinan.

Kanggo video Minecraft sing apik, langganan Saluran YouTube SportsKeeda!

Wiki minecraft

Tindakake wiki Minecraft babagan discord utawa kaca media sosial!

Aja duwe akun?

Wiki minecraft

Lilin

Lilin

  • Lilin
  • 2 lilin
  • 3 lilin
  • 4 lilin

Lilin

2 lilin

3 lilin

4 lilin

  • Lilin (Lit)
  • 2 lilin (lit)
  • 3 lilin (lit)
  • 4 lilin (lit)

Lilin (Lit)

2 lilin (lit)

3 lilin (lit)

4 lilin (lit)

Werna Ramali

Stackable

Alat

Jeblugan tahan

Hardness

1, 2, 3, 4 lilin: Ya (3, 6, 9, 12) nalika surem

Transparan

Flammable

Nyekel geni saka lahar

A Lilin Apa blok pewarna sing ngetokake cahya nalika surem lan baja. Nganti papat warna lilin sing padha bisa diselehake ing siji blok blok, sing mengaruhi jumlah cahya sing diprodhuksi.

Isi

Entuk []

Generasi Alam []

Lilin sing ora dicelup lan lilin putih bisa ditemokake ing kutha-kutha kuna, lan coklat, ijo, wungu, lan lilin abang bisa ditemokake ing reruntuhan.

Breaking []

Lilin bisa ditambang nggunakake alat apa wae, utawa tanpa alat.

Blok Lilin
Hardness 0.1
Wektu mecah (SEC)
Default 0.15

Kerajinan []

Roti Loot Dada []

Struktur Wadhah Jumlahe Kasempatan
Edisi Jawa
Lilin Coklat Runtuhan tilak Gravel curiga 1 4.4%
Lilin Dada 1-4 23.2%
Lilin ijo Runtuhan tilak Gravel curiga 1 4.4%
Lilin Purple 1 4.4%
Lilin Abang Runtuhan tilak Gravel curiga 4.4%
Edisi Bedrock
Lilin Coklat Runtuhan tilak Gravel curiga 1 4.3%
Lilin Kutha kuno 1-4 23.2%
Lilin ijo Runtuhan tilak Gravel curiga 1 4.3%
Lilin Purple Runtuhan tilak Gravel curiga 1 4.3%
Lilin Abang Runtuhan tilak Gravel curiga 1 4.3%

Dianggo []

Cahya []

Lilin bisa digunakake minangka sumber cahya, sing nyipta cahya kaya pickle segara. . Nganti papat lilin berwarna kanthi warna-warna bisa diselehake ing siji blok, kanthi saben lilin nambah tingkat cahya sing dipasang kanthi 3, kanggo tingkat cahya sing maksimal 12. Dheweke uga ngetokake partikel geni.

Lilin ora surem nalika diselehake, lan kudu diukum nganggo flint lan baja, biaya geni, utawa proyek sing nyawan. Ing Edisi Bedrock, A mob / pamuter sing kobong, buku aspek geni utawa pedhang sing dipasarke karo aspek geni uga bisa digunakake kanggo lilin sing entheng. . Lilin lit bisa dipateni nggunakake banyu (sanajan botol banyu [ Edition java mung ]) utawa dening pamuter interaksi karo lilin.

Kue []

Kue nganggo lilin

Lilin siji warna apa wae bisa digunakake ing jajan sing ora dirasakake, banjur dadi jajan lilin, sing dadi lilin tunggal normal. Mung siji lilin sing bisa diselehake ing kue. Yen jajan lilin dipangan utawa dirusak, lilin diturunake.

Swara []

Generic []

Swara Subtitles Sumber Katrangan Lokasi Sumber Kunci Terjemahan Volume Pitch Attenuation
Jarak
https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: Candle_break1.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: Candle_break2.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: Candle_break3.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: Candle_break4.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: Candle_break5. Blokir rusak Blok Sawise blok wis rusak Blok .Lilin .istirahat Subtitles .Blok .Generic .istirahat 1.0 0.8 16
Blok diselehake Blok Blok .Lilin .Panggonan Subtitles .Blok .Generic .Panggonan 1.0 0.8 16
https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / File: Candle_Step1.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: Candle_Step2.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: Candle_Step3.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: Candle_Step4.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / File: Candle_Step5.ogg Blok Breaking Blok Nalika blok kasebut ing proses sing rusak Blok .Lilin .kenek Subtitles .Blok .Generic .kenek 0.25 0.5 16
Ora ana [Swara 1] Entitas-gumantung Mudhun ing blok kanthi rusak Blok .Lilin .tiba Ora ana [Swara 1] 0.5 0.75 16
Sikil sikil Entitas-gumantung Mlaku ing blok Blok .Lilin .Langkah Subtitles .Blok .Generic .sikil sikil 0.15 1.0 16
Swara Sumber Katrangan Lokasi Sumber Volume Pitch
https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: Candle_break1.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: Candle_break2.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: Candle_break3.ogg Blok Sawise blok wis rusak dig .Lilin 1.0 1.0
Blok Nalika blok diselehake dig .Lilin 1.0 1.0
https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / File: Candle_Step1.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: Candle_Step2.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: Candle_Step3. Blok Nalika blok kasebut ing proses sing rusak kenek .Lilin 1.0 1.0
Blok Mudhun ing blok kanthi rusak Langkah .Lilin 1.0 .0
Blok Mlaku ing blok Langkah .Lilin 1.0 1.0
Blok Mlumpat saka blok Langkah .Lilin 1.0 1.
Blok Mudhun ing blok tanpa rusak Langkah .Lilin 1.0 .0
  1. ↑ MCPE-130605 – Lilin duwe sawetara swara sing ilang saka Jawa

Unik []

Swara Subtitles Sumber Katrangan Lokasi Sumber Kunci Terjemahan Volume Pitch Attenuation
Jarak
https: // minecraft..COM / Wiki / File: cake_add_candle1.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: cake_add_candle2.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / File: cake_add_candle3.ogg Kue squishes Blok Nalika lilin diselehake ing kue Blok .Kue .add_candle Subtitles .Blok .Kue .add_candle 1.0 1.0
https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / File: Candle_Ambient1.Ogg https: // minecraft.Fandom..Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / File: Candle_Ambient3.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / File: Candle_Ambient4.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / File: Candle_Ambient5.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: Candle_Ambient6.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: Candle_Ambient7.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: Candle_Ambient8.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / File: Candle_Ambient9. Crackles lilin Blok Acak nalika surem Blok .Lilin .ambien Subtitles .Blok .Lilin .Crackle beda-beda [Swara 1] beda-beda [Swara 2] 3
https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: Candle_extinguish1.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: Candle_extinguish2.Ogg https: // minecraft..COM / Wiki / Gambar: Candle_extinguish3.ogg Geni sing diadili Blok Nalika lilin wis diresiki Blok .Lilin .Extinguish Subtitles .Blok .geni .Extinguish beda-beda [Swara 3] [Swara 4] 8
  1. ↑ bisa dadi 1.0-2.0, 0.7-1.4, utawa 0.8-1.6 kanggo saben swara
  2. ↑ bisa dadi 0.3-1.0, 0.24-0.8, utawa 0.27-0.9 kanggo saben swara
  3. ↑ bisa dadi 1.0 utawa 0.9 kanggo saben swara
  4. ↑ bisa dadi 1.0, 1.0, 0.8, utawa 1.1 kanggo saben swara
Swara Sumber Katrangan Lokasi Sumber Volume Pitch
https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / File: cake_add_candle1..Fandom.COM / Wiki / Gambar: cake_add_candle2.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / File: cake_add_candle3.ogg Blok Nalika lilin diselehake ing kue Kue .add_candle 1.0 1.0
https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / File: Candle_Ambient1.Ogg https: // minecraft.Fandom.Com / Wiki / Gambar: Candle_Ambient2.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / File: Candle_Ambient3.ogg Kanthi acak nalika surem [swara 1] ambien .Lilin beda-beda [Swara 2] beda-beda [Swara 3]
https: // minecraft..COM / Wiki / Gambar: Candle_extinguish1.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: Candle_extinguish2.Ogg https: // minecraft.Fandom.COM / Wiki / Gambar: Candle_extinguish3.ogg Blok Nalika lilin wis dirampungake [Swara 1] Extinguish .Lilin beda-beda [Swara 4] beda-beda [Swara 5]
  1. ↑ abmcpe-130605 – lilin duwe sawetara swara sing ilang saka Jawa
  2. ↑ bisa dadi 1.0, 0.7, utawa 0.8 kanggo saben swara.
  3. ↑ bisa dadi 1.0, 0.8, utawa 0.9 kanggo saben swara.
  4. ↑ bisa dadi 1.0 utawa 0.9 Kanggo saben acara swara
  5. ↑ bisa dadi 1.0, 0.9, utawa 1.1 kanggo saben acara swara

Nilai Data []

Jeneng Pengenal Formulir Kunci Terjemahan
Lilin Lilin Blok & Item Blok.Minecraft.Lilin
Lilin Putih white_candle Blok & Item Blok.Minecraft.white_candle
Lilin Oranye Orange_candle Blok & Item Blok.Minecraft.Orange_candle
Lilin Magenta magenta_candle Blok & Item Blok.Minecraft.magenta_candle
Lilin biru cahya Cahya_Blue_Candle Blok & Item Blok.Minecraft.Cahya_Blue_Candle
Lilin Kuning Blok & Item Blok.Minecraft.Kuning_candle
Lime_Candle Blok & Item Blok.Minecraft.Lime_Candle
Lilin Jambon pink_candle Blok & Item Blok.Minecraft.pink_candle
Lilin abu-abu Grey_Candle Blok & Item Blok.Minecraft.Grey_Candle
Lilin abu-abu sing entheng Cahya_gray_candle Blok & Item Blok.Minecraft.Cahya_gray_candle
Lilin Cyan cyan_candle Blok & Item Blok.Minecraft.cyan_candle
Lilin Purple Purple_Candle Blok & Item .Minecraft.Purple_Candle
Lilin Biru Blue_Candle Blok & Item Blok.Minecraft.Blue_Candle
Blok & Item Blok.Minecraft.brown_candle
Lilin ijo Green_Candle Blok & Item Blok.Minecraft.Green_Candle
Lilin Abang red_candle Blok & Item Blok.Minecraft.red_candle
black_candle Blok & Item Blok.Minecraft.black_candle
Jeneng Pengenal ID Nomer Formulir ID item [i 1] Kunci Terjemahan
Lilin Lilin 667 Identik [i 3] Tile.Lilin.Jeneng
668 Blokir & Barang Menehi [I 2] Identik [i 3] Tile.white_candle.Jeneng
Orange_candle 669 Blokir & Barang Menehi [I 2] Identik [i 3] Tile.Orange_candle.Jeneng
Lilin Magenta magenta_candle 670 Blokir & Barang Menehi [I 2] Identik [i 3] Tile.magenta_candle.Jeneng
Lilin biru cahya Cahya_Blue_Candle 671 Identik [i 3] Tile..Jeneng
Lilin Kuning Kuning_candle 672 Blokir & Barang Menehi [I 2] Identik [i 3] Tile.Kuning_candle.Jeneng
Lilin jeruk Lime_Candle 673 Blokir & Barang Menehi [I 2] Identik [i 3] Tile.Lime_Candle.Jeneng
Lilin Jambon pink_candle 674 Blokir & Barang Menehi [I 2] Identik [i 3] Tile.pink_candle.Jeneng
Lilin abu-abu Grey_Candle 675 Identik [i 3] Tile.Grey_Candle.Jeneng
Lilin abu-abu sing entheng Cahya_gray_candle 676 Blokir & Barang Menehi [I 2] Identik [i 3] Tile..Jeneng
Lilin Cyan cyan_candle 677 Blokir & Barang Menehi [I 2] Identik [i 3] Tile.cyan_candle.Jeneng
Lilin Purple Purple_Candle 678 Blokir & Barang Menehi [I 2] Identik [i 3] Tile.Purple_Candle.
Lilin Biru Blue_Candle 679 Blokir & Barang Menehi [I 2] Identik [i 3] Tile.Blue_Candle.Jeneng
680 Blokir & Barang Menehi [I 2] Identik [i 3] Tile.brown_candle.Jeneng
Lilin ijo Green_Candle 681 Blokir & Barang Menehi [I 2] Tile.Green_Candle.Jeneng
Lilin Abang 682 Blokir & Barang Menehi [I 2] Identik [i 3] Tile.red_candle.Jeneng
Lilin Ireng black_candle 683 Blokir & Barang Menehi [I 2] Tile..Jeneng

Blokir nyatakake []

Jeneng Nilai Default Nilai sing diidini Katrangan
Lilin 1 1
2
3
4
Jumlah lilin.
lit Salah Salah
bener
Apa lilin iki lilin.
waterlogged Salah Salah
bener
Apa utawa ora ana banyu ing papan sing padha karo lilin kasebut.
Jeneng Bit Metadata Nilai Default Nilai sing diidini Nilai kanggo Katrangan
0x1
0x2
0 0
1
2
3
1
2
3
Jumlah lilin, diwiwiti saka 1 nganti 4.
lit 0x4 Salah Salah
bener
0
1
Apa lilin iki lilin.

3 Oktober 2020 Lilin ireng lan putih ditampilake tanpa jeneng ing Minecraft Live 2020 minangka bagean saka giga gelap sing jero.
Edisi Jawa
.17 20w45a

Lilin ditambahake.

Tekstur barang-barang lilin wis diganti.
20w48a Tekstur barang-barang lilin wis diganti maneh, mbusak lilin sing luwih cilik ing persediaan sprite.
Lilin ora bisa dilebokake maneh ing blok sing ora solid, kayata dada lan cobwebs.
21W13a Lilin saiki bisa dipateni kanthi botol banyu cipir lan botol banyu sing dawa.
21w18a Lilin ora bisa ditrapake maneh nalika pamuter ing mode petualangan.
21w19a Lilin saiki mung bisa diakses liwat printah.
Pra-release 1 Lilin saiki duwe tekstur sing beda nalika lit, duwe tambahan 20 piksel saka lilin sing luwih entheng.
Lilin wis ditambahake maneh menyang persediaan kreatif.
Resep kanggo lilin pening lan kerajinan maneh kasedhiya.
May 28, 2021 Jappa tweets minangka pengambilan anyar saka tekstur lilin Dyed sing anyar.
Jappa tweets liyane lelaran saka tekstur lilin DYED anyar.
.17 Pra-release 3 Tekstur lilin sing wis diowahi maneh, duwe lampu subtler ing sisih ndhuwur.
Tekstur kanggo lilin lit saiki uga ganti nalika ana ing kue. [1]
1.19 Snapshot Eksperimen Eksperimen jero 1 Lilin sing ora dicelup lan lilin putih sing saiki ngasilake kutha kuno.
Lilin sing ora dicelup uga bisa ngasilake dada kutha kuno.
1.20 23w12a Coklat, ijo, ungu, lan lilin abang saiki bisa ditemokake ing kerikil lan wedhi sing curiga ing reruntuhan dalan.
23w16a Coklat, ijo, ungu, lan lilin abang ora maneh ngasilake pasir ing reruntuhan tilak.
Amarga pisah saka tabel rampokan arkeologi kanggo kerikil sing curiga ing reruntuhan dalan; Coklat, Ijem, Ungu, lan Merah Lilin saiki ana ing papan sing umum.
Edisi Bedrock
1.17.10 beta 1.17.10.22

Lilin ditambahake.