Amd Gearing kanggo mbukak GPU Radeon anyar ing minggu ngarep – Verge, AMD: Kelas RDNA 3 GPU 3 sing anyar teka ing Q3 | Hardware Tom S

AMD: Kelas RDNA 3 GPU 3 anyar sing teka ing Q3

Kita wis ngrungokake rumbling Navi 32 lan Kripik kelas RX 7800/7700 saiki, sanajan ana sawetara bocor definitif. Kita isih ora duwe spesifikasi resmi, umpamane, uga ora duwe tanggal rilis sing tepat. Nanging, saiki kita duwe tanggal pungkasan kanggo peluncuran kertu. Q3 tegese RX 7800/7700 kudu miwiti siji wulan iki utawa sabanjure.

AMD Gearing nganti mbukak GPGA Radeon anyar ing minggu ngarep

AMD bakal nggawe sawetara ‘pengumuman produk utama’ sajrone gamescom.

Dening Emma Roth, panulis warta sing nutupi perang streaming, teknologi konsumen, media sosial, lan liya-liyane. Biyen, dheweke dadi panulis lan editor ing Muo.

Agustus 17, 2023, 1:25 pm UTC | Komentar

Nuduhake crita iki

AMD bisa mbukak pesawat anyar saka grafis Radeon sanalika minggu ngarep. Scott Herbelman, Wakil Presiden AMD Presiden AMD, ujar ing postingan ing X (biyen Twitter) manawa tim Radeon bakal nggawe sawetara “pengumuman produk utama” ing gamescom (liwat Videocardz).

Nalika Hercelman ora nemtokake apa pengumuman “Mayor” kasebut bisa, AMD amarga ngluncurake kertu grafis RX 7000 seri anyar ing taun iki. Sajrone panggilan penghasilan awal wulan iki, AMD CEO su su su ujar manawa perusahaan bakal mbukak kertu Siri Radeon 7000 Radeon 7000 Radeon 7000 ing kuartal kaping telu ing kuartal katelu “saka 2023.

Kita bisa uga wis entuk seksi ing salah sawijining kertu grafis sing bakal dibukak AMD, minangka dhaptar produk sing wis dibuang, minangka dhaptar produk sing saiki dibusak ing PowerColor kanthi ringkes nuduhake gambar lan spek sing kalebu chip setan RX 7800 x. Listing kasebut ujar GPU RDNA3 teka kanthi 3840 Prosesor Stream lan 16GB Gddr6 Vram ing antarmuka memori 256-bit, bebarengan karo jam 2,210MHz lan jam 2,565mhz. Yen bener, sing bakal nyelehake chip iki ing antarane Rx 7900 GRE 7900 GRE lan RADION RX 7600.

Kajaba peluncuran GPU anyar, AMD uga samesthine bisa ngeculake resolusi super fidelityfx 3 (FSR 3), lelaran teknologi upsscaling perusahaan. Gosip nuduhake manawa peluncuran FSR 3 bakal kelakon ing wektu sing padha karo release Starfield, sing metu ing PC lan Xbox tanggal 6 September.

Untunge, kita ora kudu ngenteni luwih suwe kanggo ndeleng apa sing dicritakake nalika saiki Gamescom taun iki ing Jerman. AMD disetel kanggo dadi tuan rumah nalika acara ing dina Jumuah, ing wayah awan lokal.

AMD: Kelas RDNA 3 GPU 3 anyar sing teka ing Q3

AMD Anthusiast Rdna 3 GPU sing teka ing Q3

Sajrone penghasilan saben wulan AMD dina iki, ana akeh pirembagan babagan AI. Luwih menarik kanggo tukang game yaiku AMD ketoke pungkasane siap ngeculake GPU Tengah RX 7800/7700 kanggo saingan karo kertu grafis paling apik. Paling ora, sing adhedhasar apa sing diomongake lan apa sing kita ngerti arsitektur AMD RDNA 3.

CEO Lisa su nyatakake, “Grafis Gaming, kita nambah seri Radeon 7000 kita ing kuartal kaping pindho, kanthi ngluncurake kertu rx 76Ream kita sing gegayutan karo dolanan. Kita lagi nglacak kanggo nggedhekake kurban GPU 3 kita kanthi ngluncurake kertu seri Radeon 7000-seri sing anyar ing kuartal.”

Kita wis ndeleng sawetara petunjuk apa sing bakal teka karo RX 7900 GRE, chip Navi 31 sing mung duwe papat MCD (memori MCD), tinimbang enem MCDs sing biasane. Dilaporake dilaporake kanthi kompatibel karo Paket Navi 32, sing bakal ngisi celah ing antarane RX 7600 lan Rx 7900 XT / XXT GPUS.

Warta saka grafis anyar teka ing waktu sing kurang apik kanggo dodolan kertu grafis. Nalika kita nyathet, wis entuk dhuwit segmen AMD ‘1.6 milyar, mudhun 4% ing taun lan 10% saka suku sadurunge. AMD nyatakake dodolan GPU sing luwih murah minangka alesan utama kanggo slumpur, dene dodolan semi-adat menyang Microsoft lan Sony tetep brisk. Klompok kasebut ngirim wates operasi $ 225 yuta, nganti 11% taun luwih saka taun.

ADD nerusake ngladeni pasar utama / arsitektur RDna 2 generasi RDNA 2 sadurunge lan RX 6000 seri GPUs wiwit taun kepungkur. Nalika ngrilis Rx 7900 XXTX lan XT pungkasan, lan mengko ngirim budget main budget rx 7600 ing Mei, kertu RX 7800 lan 7700 sing wis samesthine durung katon. Akeh sing kamungkinan amarga inventaris sing ana ing GPU kelas 6800/6900, sing nutupi bagean kinerja ing endi Kripik anyar kasebut bakal diterapake.

Kita wis ngrungokake rumbling Navi 32 lan Kripik kelas RX 7800/7700 saiki, sanajan ana sawetara bocor definitif. Kita isih ora duwe spesifikasi resmi, umpamane, uga ora duwe tanggal rilis sing tepat. Nanging, saiki kita duwe tanggal pungkasan kanggo peluncuran kertu. Q3 tegese RX 7800/7700 kudu miwiti siji wulan iki utawa sabanjure.

Biasane, AMD lan Nvidia Stagger Rilis produk anyar, diwiwiti kanthi kurban sing luwih dhuwur. Yen nututi pola kasebut, kita bakal entuk rx 7800 (XT) wulan iki, diikuti karo Rx 7700 (XT) wulan ngarep. Elinga yen AMD ujar “kertu” anyar sing teka ing Q3, dadi kudu luwih saka GPU anyar ing rong wulan sabanjure.

Pira regane GPU anyar, lan sepira cepet bakal dadi? Iki minangka pitakonan sing paling penting, lan AMD ora mung buncis. Adhedhasar ing endi tanah Rx 7600 lan 7900 GPUS ing pathku Hierarki, kita ngarepake GPU kelas 7800 anyar bakal cocog karo Rx 680-kelas X sing ana 6700-GP 6700 sing ana ing Rx 6750 Xt. Iki amarga RX 7600 ngalahake Rx 6650 X, sanajan ora ana spek sing padha.

Kanthi RX 7900 XT wiwit $ 779.99, iku taruhan sing aman yen model kelas 7800 bakal pisanan bakal ngerti babagan sawetara $ 600. Iki bisa dadi MSRP resmi, nanging kaya sing kita deleng 7600, rega online kanthi cepet didandani kanggo nggawa rega dhasar nganti $ 257.99, saka $ 279 279.99 Bukak MSRP. Yen 7800 Trades ngunekke karo Rx 6950 XT, kita ora bakal nyana tukang game mbayar tambahan kanggo kertu kasebut. Logis, kertu kelas RX 7700 banjur bakal isi longkangan lan bisa uga duwe $ 450 MSRP, sing bisa mbenerake rega sing luwih murah gumantung saka anggere pan.

Kita kudu ndeleng apa sing ditindakake dening AMD kanthi kertu referensi. Seri sadurunge Generasi RX 6000-seri duwe model referensi kanggo Rx 6700 XT lan ndhuwur, nanging AMD nggawe referensi RX 7600 wektu iki. Mesthi bisa nggawe AMD kanggo nawakake desain referensi kelas 7700- lan 7800, nanging kita wis ndeleng model tartamtu Nvidia, lan AMD bisa uga duwe pendekatan sing padha.